|
Bildirim
|
Aslında bir ara teknopark şirketlerine iyi para aktı, savunma sanayii işleri yapanlara da... kendilerine yüksek maaşlar bağlayıp yurtdışını gezdiler, parçalar halinde getirip burada montajlanan şeyleri yerli milli diye sattılar, satmaya çalıştılar. Bi halt olmaz, hiç kimse kafayı yorup özgün yerli işler peşinde değil.
|
ya sakalar komiklikler falan tamam da, cidden uzuluyorum bu tip konulari gordukce... sagcisi, solcusu falan farketmez, su ulkenin parasini betona gommek yerine teknolojiye adam akilli yatirim yapsalar da bizim de takla atan, kosan falan robotlar yapabilecek seviyede teknolojimiz olsa...
|
Yolun BAŞI kardeşim bu. Muhalefet olmayın destek çıkın azıcık vadan hayinleri
|
halis mulis (fazla kıllı olsam da) insanım. Şu hareketi yapan insanlara oldum olası özenirdim. Sayenizde bu hareketi yapabilen robotlara da özenir oldum...
![]() |
hocam eleştirinizde haklısınız, hemde sonuna kadar. ama kalkıp boston dynamicsle karşılaştırmak şuursuzluktur. alanım makine mühendisliği için konuşayım. okuduğumuz okullarda verilen eğitimi şu şekilde özetleyebilirim size; okulu bi marangozhane olarak düşünün. içeri girdiğimizde bize çekiçin ne işe yaradığını, sapının hacminin, momentinin, mukavemetinin hesabının, baş kısmının materyal özellikleri ve içeriğinin, testerenin özelliklerinin, tornavidanın işlevinin vs. gibi araçların hesaplamalarını öğretiyorlar. sonra diyorlar ki sen artık ustasın, şimdi mobilya yap. iyide, sen mobilya yapmayı öğretmedin. sadece araçları tanıttın. İşin kötüsü ülkede mobilya yapabilecek adam yok değil çok azda olsa var, lakin onlarıda yurtdışına kaçırıyoruz. onlarda bu işi yetenekleri sayesinde öğreniyor zaten hikmet eğitimdede değil. geri kalanlardanda çıkan bunun gibi robotlar oluyor işte. diyeceksin ki geri kalanlar yapamaz mı? yapar, ama oyuna level1den başlıyorlar. bu işlerde başarılı olmak istiyorsak, bunun devlet politikası olması gerekiyor. yetkin, kaliteli öğrencilerin bilinçlendirilmesi, yurtdışına kaçmalarının önünün alınması gerekiyor.
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 8 Aralık 2018; 20:35:37 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 8 Aralık 2018; 22:7:18 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |