Şimdi Ara

Yerli Firmalara Olan Düşmanlık Üzerine Açılmış Konudur (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
400
Cevap
14
Favori
12.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -MaxPAYNE

Bilginiz varsa ua9400 de hangi kart var ua 9300 de mb100 vardi ? Biliyorsanız yazarmisiniz

Günaydın;

Sadece bilgi olsun diye belirtiyorum bazı 9300 lerde anakart MB92 o nedenle bir kardeşimizle de anlaşamamıştık burada :) resmini ekliyorum. alacağınız ürünün kutusunda da, arkadaki barkod bölümünde de ürün kodu yazar. size paylaştığım ekran alıntısındaki kod ne ise karşısındaki anakart da o dur.
    hatırlatayım ki MB92 anakartlı bir ürüne MB100 yazılımı yükleyerek çalıştırmak hem yasal hemde teknik olarak mümkün değil bu nedenle satın alma aşamasında sorgulamalısınız. neden 2 anakart olduğu konusunu daha sonra açıklayacağım.

9400 tüm üretimlerde MB100 anakart mevcut

Yerli Firmalara Olan Düşmanlık Üzerine Açılmış Konudur

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orijinalden alıntı: Ado

quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

Yazınıza katılıyorum güzel bilgileriniz için teşekkürler.
    Ama VESTEL marka tv lerin korelilerin(ve daha fazla bilindik markayla) tv leriyle fiyatlarının yarışıyor olması ve özellikle "YERLİ" diye bahsedilmesi VESTEL'in marka algısı üzerinde olumsuz etki yaratıyor.
    Madem tv benim ülkemde üretiliyor insanların alım gücüne göre fiyatlandırma olması lazım.
    Örneğin 50 - 55 inç arası VESTEL ve LG fiyatları nerdeyse aynı 2500-3000 TL bandında.

Merhaba;
    yazimda da belirttigim uzere komponent veya panel bazinda halen yurtdisindan alim yapıyor olmamiz elbette ki rekabet gucumuzu azaltıyor. dusunun ki LG panelini kendisi uretiyor, ürettiği bu panel ile yine tv sini üretiyor. ama ben panelimi (sel bolumunu) gidip LG SAMSUNG dan alinca elbette ki elimdeki koz zayifliyor. bunu asabilmek adina buyuk yol kat edildi buna inanin. eskiden tamamini yurdisindan aldigimiz panellerin artik sadece sel bolumlerini aliyoruz gerisi bizim topraklarimizda bizim fabrikalarimizdaki robot kollarda hazirlanip birlestiriliyor. sel bolumu ile ilgili kisimlar ise cok derin ve uzun konu bu nedenle onu ofis ortamında klavyeden yazarim telefondan zor oluyor :)
    sevgiler

Ama LG ,sizin devletten aldığınız milyonlarca liralık teşvik primini ALMIYOR

LG de A model 2000TL iken ,LG nin MUADİLİ!!! olan ürün sizde 1800TL ! ne anladım ben bu işten

Şimdi ise LG de A Model 2200 ken sizde ürünün fiyatını 1800den 2000'e çektiniz .

Yani ithalat ürünlerine ek vergi istemenizin altında yatan asıl neden bu ! Amacınıza ulaştınız

Ayrıca albani üstadımın dediğine de %100 katılıyorum . örneğin VESTEL 4K 3D SMART 48UA9300 bu ürününüz bu kadar satılıyorsa bunda albani üstadımın verdiği detaylı bilgiler ve ALINABİLİR demesinin rolu çok büyüktür .

DEMO konusunda ise gidin Fethiyeyi , Kral Mezarlarını , İztuzu plajını , kumburnu doğal parkını , efes kentini , ayasofyayı , aspendosu ,nemrut dağını yapın DEMO olarak . Ülkemizde DEMO olabilecek o kadar güzel yerler bu yerlerde çok güzel DEMO olacak şekilde UHD kayıt yapılabilir .

onu da kendi devletinden aldığı teşviklere sayalım ;) LG ye de biz teşvik verecek değiliz herhalde.
    diğer söylediklerinizin cevabını defalarca yazdım ve siyasete dayanan konular beni ilgilendirmiyor.
    sizin de albani üstadınız gibi agresif tutumunuzun nedeni kendinizi burada otorite ilan etmiş olmanız mıdır anlayamadım.
    albani üstadınız ''almayın'' dediğinde alınmıyorsa bir ürün, elbette ki bir bildiği vardır almayanların, mutlaka ki albani üstadınız sağlam gerekçelere ve kaynaklara dayandırmıştır ''alın'' veya ''almayın'' direktiflerinin temelini.
    size veya üstadınıza olan güvene saygısızlık etmem, üstadınızın bilgilerine de saygısızlık etmem. sadece, her şeyi de siz biliyor olamazsınız bunu kabul edin yeterli.

şimdi burada ne yapmak istedik önce onu anlamak lazım. albani üstadınızın muhteşem panel bilgisi ve deneyimlerinin yanında sürekli serzenişte bulunduğunuz 1 inci kaynaktan bilgi alamama sorununuza kısmen çözüm üretmeye çalıştım.
    keşke ARÇELİK sistemine erişim yetkisi olan birisi de burada olsa da o da sistemdeki GERÇEK bilgileri burada anlatsa. keşke sizin muhteşem LG nizin bir yetkilsi de burada olsa da kendileri panel üreticileri olmasına rağmen bir dönem TÜRKİYEYE yolladıkları LG marka televizyonlarda neden CHİMEİ panel kullandıklarını açıklasa.

benim bilgi dağarcığımın veya erişim yetkimin kısıtlı kaldığı durumlarda albani üstadınızın veya forumda bu konuda yeterli göreceğim herhangi bir kullanıcının deneyimlerine tecrübesine danışmaz mıyım sanıyorsunuz?
    ben bir otoritemiyim? hayır değilim.
    kurum yetkilisimiyim? hayır değilim
    X bir marka mı savunuyorum burada? hayır savunmuyorum zira daha yazdıklarım yazacaklarım bitmedi.
    ticaret mi yapıyorum? para mı kazanıyorum? siyaset mi yapıyorum? hayır bunların da hiç birisi yok

o zaman demek ki benim de burada elimden geldiği bilgimin yettiğince cevap yazmamın bir sakıncası yok sanırım.

ama albani üstadınıza da yazdım. eğer yazdıklarım burada rahatsızlık verdi ve belli bir kesimi huzursuz ettiyse yazmamak zor bir şey değil benim için

teşekkürler

• sayın ado günaydın burada yazdıklarınızdan bizler okuyanlar olarak bilgilenip bi şeyler öğreneceksek yazmanızda hiç bir sakınca yoktur. Sizde bilirsiizki buraya marka fanatikliği yapan gözü kapalı satıcılık yapan bir sürü insan gelmiştir milletin aklını çelmek için....Bence siz devam edin
  • Maalesef biz kendi firmalarımızı hep taşlıyoruz. Vestel telefon yaptı, yok şöyle yok böyle kötülediler. Durun daha adamlar ikinci seriyi çıkardılar. Zamanla daha da iyi olur. Kullanmayabiliriz ama taşlamaya gerek yok. Sanki Samsung veya diğer markaların her telefonu çok mu iyi? Televizyonda da aynı olay var. Konuyu açan arkadaş güzel açıklamış. Yerli demek her şeyi üretmek demek değildir. Araba firmaları kasa ve motor dışında çoğu şeyi başka firmaya yaptır, hatta motoru bile başka firmadan alabilir e bu araba o zaman me marka?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdeki televizyonumda buzdolabımdan Vestel mecburiyetten almıştım Doğu görevindeydim o Zaman ama hiç pişman olmadım ikisindende. Birer kere servise gittiler tv ti düşürdüm ölü piksel oldu adamlar paneli değiştirdi ücretsiz servis bakımından ve yedek parça ücreti bakımından yerli markalar bir tık önde gibi.( hiç Samsung veya lg kullanmadım ama evdeki çamaşır makinem daewoo insanda memnunum bir tek b. Makinem kötü oda Zaman'ın en pahalısı Bosch:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masty45 -- 28 Ocak 2016; 10:46:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali119

Maalesef biz kendi firmalarımızı hep taşlıyoruz. Vestel telefon yaptı, yok şöyle yok böyle kötülediler. Durun daha adamlar ikinci seriyi çıkardılar. Zamanla daha da iyi olur. Kullanmayabiliriz ama taşlamaya gerek yok. Sanki Samsung veya diğer markaların her telefonu çok mu iyi? Televizyonda da aynı olay var. Konuyu açan arkadaş güzel açıklamış. Yerli demek her şeyi üretmek demek değildir. Araba firmaları kasa ve motor dışında çoğu şeyi başka firmaya yaptır, hatta motoru bile başka firmadan alabilir e bu araba o zaman me marka?

VESTEL çıkarttığı ilk seri 3 model telefonla ticari hayatında ilk defa bu işe kalkıştı.
    hele o 4.5 yokmu? ben de kendi hayatımda böyle kötü bir telefon görmedim. kötüyse kötüdür bence bu kadar basit.
    ama aynı serinin 5.0 ve 5.5 inde, 4.5 kadar sorun çıkmadı. şimdi ikinci seriyi çıkarttılar cesaret edip alamadım halen elimde 1 adet Venüs 5.5 var ikinci telefon olarak onu, ama birinci telefon olarak SAMSUNG galaxy s4 ü kullanıyorum.
    kimse kusura bakmasın telefon işini de bence SAMSUNG dan güzel yapanı yok. belki de vardır ama ben alışmışımdır SAMSUNG a. şimdi benim SAMSUNG u beğeniyor olmam onu sektörün devi yapmaz sanırım.
    VESTEL telefon çıkartınca gittim 5.5 ini aldım. bendeki samsung da 13mp, Vestel Venüs 5.5 de 13mp ama arada dünyalar kadar fark var. neden? e olay sadece mp de değil de ondan lens kalitesi nedir?
    e zaten burada tartıştığımız da bu. aradaki tek fark, ben şunu kabul ediyorum. biz bir kaç kere alacağız, onlar para kazanacak, yatırım yapacak daha iyisini çıkartacak. başka türlü bence dönmez bu devran.

• Hirotaro kullanıcısına yanıt
    Bu arada şuna değinmeden geçemeyeceğim az önce yazmayı unutmuşum.
    demo kesinlikle çok doğru bir tespit.
    buradaki tüm negatif yaklaşımlar gibi bunu da not alıyorum en kısa zamanda bir çalışma yapılması yönde talepte bulunacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masty45

Evdeki televizyonumda buzdolabımdan Vestel mecburiyetten almıştım Doğu görevindeydim o Zaman ama hiç pişman olmadım ikisindende. Birer kere servise gittiler tv ti düşürdüm ölü piksel oldu adamlar paneli değiştirdi ücretsiz servis bakımından ve yedek parça ücreti bakımından yerli markalar bir tık önde gibi.( hiç Samsung veya lg kullanmadım ama evdeki çamaşır makinem daewoo insanda memnunum bir tek b. Makinem kötü oda Zaman'ın en pahalısı Bosch:(

zamanında çok hatalar yapıldı bu nedenle insanların böyle tepki göstermesi yadırganacak bir durum değil.
    ama bunu devlet ve hükümet olarak düşünmek lazım. hükümetin uygulamalarına kızıp devlet düşmanı olmamak lazım.
    burada da bu ürünleri üreten Ahmet Nazif Zorlunun kendisi değil. Koca holding. 100 ayrı yatırım kolu. tabi ki her birinin kendi yönetim kurulu ve anlayışı var hepsini her gün gezip teftiş etmek istesen, çıktığın noktaya dönmen için ikinci kontrolüne kadar 3 ay geçiyor :)
    burası işin şaka tarafı tabi ama ben de yapılan yatırımların küçümsenmemesi taraftarıyım. Vallahiş beceriniz varsa siz de yapın, sizde alın teşvik, siz yapın daha güzelini, biz de burada onları yazalım.
    ama ben sürekli yabancılar için kullanılan ''adamlar yapmış beeee'' cümlesinden artık kurtulmak isteyenlerdenim :)

• quote:

quote:

quote:

Bu Arçelik Beko Grundig panelleri nasıldır arkadaşlar yeni çıkanları geundig vlx, Beko L serileri nasıldır?

Merhaba;
    arçelik te erisim yetkim yok ama model belirtebilirseniz arkadasimdan bilgi alabilirim sizin icin. veya forumda bu konuda daha bilgili arkadaslar cevap verebilir.
    Tşk

Beko 55l 9583 ile - sanırım aynı cihaz ama- Grundig 55 vlx 8585 hocam teşekkür ederim ilginize. Bu arada Isparta ile bir bağlantınız olabile mi?

Merhaba;
    sizin konuyu ve modelleri ilettim
    gün içinde cevap alırım :)

• Ado kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam bekliyorum

• yeri malı olayı tamamen yalan dolan. forumda 100 kere anlattım 101. kez anlatıyorum.

turk mali olayi tamamen yalan. sahsen ben bir fabrikada calistim. bu fabrika yuzde yuz yerli mali ugretim diyor. insanlari milliyet duygusundan vuruyor. urunlerinin uzerine kocaman made in turkey damgasi yapistiriyor. gel gorki hicbir malzeme turkiyede ugretilmiyor. uydusunu gectim kullanma kilavuzlarini kutulari kolileri bile çinden aliyor. fabrikada cogunluk kadindi. mudur kadina maymun demisti. kadinin calismasi lazim birsey diyemedi. delirdim o an. zaten bende kavga edip ciktim. iscilerine kopek kole gozuyle bakiyorlar. 2 ay oldu maas vermedi gittim istedim ne acelen var dedi. yerli mali adi altinda satilan urunleri almayin aldirtmayin. kaziklanirim genede yabanci urunu alirim. onlarda farkli degil ama bizim yalancilar kazanacagina onlar kazansin.
  • Konunun, forumun son zamanlardaki en faydalı konusu olduğunu düşünüyorum. Yerli markaların, teknolojinin didik didik edildiği bu tür forumlara katılması çok önemli.65 inç tv almayı düşündüğüm şu bir kaç gün içinde o kadar marka ve modeli inceledim ama bunların içinde yerli marka hiç yoktu. ilk defa yerli markalara da göz atma gereği duydum. Sayın Ado, muhtemelen diğer yerli markalardanda tanıdığınız vardır, forumda yer almasını sağlarsanız önemli bir eksiklik giderilmiş olur kanaatindeyim, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: asderin

Konunun, forumun son zamanlardaki en faydalı konusu olduğunu düşünüyorum. Yerli markaların, teknolojinin didik didik edildiği bu tür forumlara katılması çok önemli.65 inç tv almayı düşündüğüm şu bir kaç gün içinde o kadar marka ve modeli inceledim ama bunların içinde yerli marka hiç yoktu. ilk defa yerli markalara da göz atma gereği duydum. Sayın Ado, muhtemelen diğer yerli markalardanda tanıdığınız vardır, forumda yer almasını sağlarsanız önemli bir eksiklik giderilmiş olur kanaatindeyim, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Merhabalar;
    Elbette çok tanıdığım var ancak darılma gücenme olmasın, gelip buralarda gerilmek istemiyorlar :)
    burası açık platform. bilgi seviyesine, kaynaklarına, doğruluğunun ispatına bakmadan herkes her şeyi yazabiliyor. kaynak sunarak ispat etme gereği de durulmuyor zaten. '' ben yazdıysam doğrudur'' mantığı var.
    kolay olan kötü demektir, iyiliğini ispat etmek için girilen mücadelede insan çok yıpranıyor. havya makinesi arkadaşın yaklaşımında olduğu gibi talihsiz bir olay yaşamış, tüm yerli firmalara mal etmiş, sonrada ''bizimkiler kazanacağına yabancılar kazansın'' diye küsmüş gitmiş
    halbuki burada konuştuğumuz yerli üretim nedir ne değildir? ne kadarı yerlidir buna yerli diyebilir miyiz vs konularıydı, durum işçi sömürüsüne döndü. bu basit bir örnek
    kimseyi suçlamam bunları yazıyor diye, ama kimseyi de suçlayamam buraya gelip bu şartlarda tecrübelerini veya erişim yetkisini paylaşmıyor diye :)
    sevgiler saygılar

• Konuların bilimsel verilerle desteklenip bilimsel zemine oturtulması önemli, forumda desteksiz lafa değil buna dikkat eden çok katılımcı var belli olmasada. Sizlerinde sabırlı ve tahammüllü olması önemli. Forumdaki bazı arkadaşlar kusura bakmasın, milliyetçilik hisleriyle ürün tercih edilmez, kaliteyi kim sunuyorsa, kim aldatmıyorsa tercih ondan yana olmalıdır.

• merhaba, konu içeriği hakkında teknik bilgiye hakim değilim, statndart bir kullanıcıyım, burada konuyu açan arkadaş 'vestel tv' üzerinden yerli üretimin yabancı üretimden aşağı kalır bir yanı olmadığını anlatıp duruyor, ama inanasım gelmiyor, belki de önyargılıyım, bu yalnızca vestel için değil hemen tüm diğer yerli üretimler için geçerli... çünkü biz açıkçası 'uyanık' bir milletiz ve ben başka milletlere kendi milletimden daha çok güveniyorum, bu yaşanmışlıklarla alakalı... mahallemize gelen ve bize süt satan sütçüden epey zaman süt aldım, zaman içerisinde süte katılan su dolayısıyla yaptığımız yoğurttan memnuniyetsizliğimiz arttı ve süt almayı bıraktık, şimdi o sütçü gelip kapı kapı dolaşıp süt satmaya çalışıyor, alan çok az tabii ki, hatta başka başka sütçülerden de süt almıyoruz, güven herşeydir çünkü, ticaretin 1.kuralıdır, vestelin başına gelen belki de budur, ya 1.sütçüdür yada sonradan gelenlerden biri... o güveni tesis etmesniz oldukça zor...

ayrıca ''ben şunu kabul ediyorum. biz bir kaç kere alacağız, onlar para kazanacak, yatırım yapacak daha iyisini çıkartacak. başka türlü bence dönmez bu devran.'' cümleleriniz alınmayın ama vatandaşı yolunacak kaz görmek gibi birşey, yaparsın ar-ge çalışmanı üretirsin en güzel malı, bende gider alırım, ben vatandaş olaraka senin deneme tahtan değilim ki birkaç kez alacağıma , yllardır bana bu güveni vermiş olan kaliteli yabancıdan bir kere alır geçerim...

• quote:

quote:

Evdeki televizyonumda buzdolabımdan Vestel mecburiyetten almıştım Doğu görevindeydim o Zaman ama hiç pişman olmadım ikisindende. Birer kere servise gittiler tv ti düşürdüm ölü piksel oldu adamlar paneli değiştirdi ücretsiz servis bakımından ve yedek parça ücreti bakımından yerli markalar bir tık önde gibi.( hiç Samsung veya lg kullanmadım ama evdeki çamaşır makinem daewoo insanda memnunum bir tek b. Makinem kötü oda Zaman'ın en pahalısı Bosch:(

zamanında çok hatalar yapıldı bu nedenle insanların böyle tepki göstermesi yadırganacak bir durum değil.
    ama bunu devlet ve hükümet olarak düşünmek lazım. hükümetin uygulamalarına kızıp devlet düşmanı olmamak lazım.
    burada da bu ürünleri üreten Ahmet Nazif Zorlunun kendisi değil. Koca holding. 100 ayrı yatırım kolu. tabi ki her birinin kendi yönetim kurulu ve anlayışı var hepsini her gün gezip teftiş etmek istesen, çıktığın noktaya dönmen için ikinci kontrolüne kadar 3 ay geçiyor :)
    burası işin şaka tarafı tabi ama ben de yapılan yatırımların küçümsenmemesi taraftarıyım. Vallahiş beceriniz varsa siz de yapın, sizde alın teşvik, siz yapın daha güzelini, biz de burada onları yazalım.
    ama ben sürekli yabancılar için kullanılan ''adamlar yapmış beeee'' cümlesinden artık kurtulmak isteyenlerdenim :)

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: Ado

...sürekli yabancilar için kullanilan ''adamlar yapmis beeee'' cümlesinden artik kurtulmak isteyenlerdenim :)

Konuyu açan arkadasin yazisini bastan sona kadar okudum (tabi ona gelen cevaplari da). Ama isin can alici noktasi yukaryda alinti yaptigim cümlede gizli. Yillar boyunca bu eziklik duygusundan kurtulamadik ya da kurtulmamiza izin vermediler. Ama Allah'a sükür savunma sanayinde çalisan bir mühendis olarak üstümüze yapis(tiril)an bu duygudan hizla kurtuldugumuzu görüyorum. Son yillarda önceden aklimizin ucundan bile geçmeyecek, yerli öyle projeler (gizli ve gizli olmayan) gerçeklestirildi ki . Neyse konumuz bu degil o yüzden ben VESTEL ile olan bir kaç macerami aktarayim;

- Yillar önce 3 yil garantili VESTEL çamasir makinasi almistim. Garantisinin bitmesine 3 ay kala ariza yapti. Servis hemen geldi ve kartin arizali oldugunu ve degisecegini söyledi. Neyse, kart gelince hemen degisime geldiler ama servis yetkilisi bana "abi karti degistirdim ama içime sinmedi o yüzden degisim yaziyorum" dedi ve bir kaç gün sonra çok daha teknolojik sifir yeni bir makine geldi. (tabi garanti olarak sadece 2,5 ay verdiler:)

- 7 yil garantili olarak VESTEL çamasir makinesini (garanti süresi bitti) hala sorunsuzca kullanmaktayiz.

- 1 yil önce kizima cep telefonu almaya karar verdik. Bimeks'e gittim, "VESTEL 5.5X var mi?" dedim, satis görevlisi arkadas "var ama ayni fiyata daha iyi LG (modelini hatirlamiyorum) var" dedi. Ben israrla VESTEL istiyorum deyince saticinin yanimdan bir uzaklasisi vardi görmeliydiniz (sanirim LG den prim aliyordu). Ben de bimekse kizdim gittim VESTEL magazasindan aldim ve kizim su anda sorunsuzca kullaniyor ve gayette memnun.

- 3 gün önce de oglana 7 yil garantili VESTEL marka buzdolabi ve çamasir makinesi aldik. Dün aksam hanim çamasir makinesinin su akitmis oldugunu söyledi. Hemen bir yikama yaptirttim ve su bosaltma hortumunun delik oldugunu gördüm. Servisi aradim bugün yada en geçe yarin geleceklerini söylediler. Simdi 3 gün önce aldigim makinada olusan bu durum için VESETL'i suçlamak bana çok mantikli gelmiyor. Neticede hortumu VESTEL üretmiyor. Tabi ki bu olay hiç olmasa daha iyiydi ama benim için önemli olan sorunumun çözülmesi. Neticede bütün cihazlar insan yapimi ve arizalanabilir. (Forumdaki LG, SAMSUNG ve diger markalarin servislerinin arizalara nasil yaklastigi ile ilgili dünya kadar örnek var. Hele LG OLED ile ilgili bir ariza süreci var ki tam bir komedi.)

Ama genelde arkadaslarin teknik bilgi eksikligi ve tutarsizligi ile ilgili tüm elestirilerine katiliyorum. Hortumu delik çikan çamasir makinasinin üstünde enerji sinifi A+++ yaziyor, internet sayfasinda A++ yaziyor. Hanima "ben VESTEL' de çalissam bunu yapani kovarim" dedigimi hatirliyorum.

Özetle; milletçe bu eziklik duygusundan kurtulmamiz ve kullandigimiz her ürünün ariza yapabilecegi önemli olanin servis kalitesi oldugunu idrak etmemiz lazim.

NOT: Konuyu açan arkadasa @albani nickli arkadasimiza kizmamasini onun üslubunun böyle sert oldugunu ama bilgisi ile forumda ben de dahil pek çok arkadasa yardimci oldugunu özellikle belirtmek isterim. Onun önerilerini dikkate almaniz emin olun VESTEL'e olan ön yargilari yikmada büyük rol oynayacaktir.

• 3 günde hortum patlamış ve bunu vestel üretmediği için ona kizamazmisim, daha iyisini üreten yerden alıp taksin o zaman, sadece bir hortum vestel almamak için koca bir neden daha...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mestan25

Merhaba Ado abi,yazdıklarınızı okuduktan sonra LG 49uf6807'yi almaktan vazgeçtim. Bu minvalde önerebileceğiniz bir şey var mı?

Merhaba Sevgili Kardeşim;
    beni mazur gör marka model iyi kötü konusuna girmek istemiyorum. öneride bulunmuyorum o da yönlendirme veya ticarete girer
    ama sen dersen ki ''ben şunları araştırdım incelermisin?'' ben ona göre seve seve elimden ne geliyorsa bilgi vereyim sana

Ado abi, 48UF9300'ü almayı düşünüyorum;lakin forumda alıp da memnun olmayanları- donma problemi,geç açılma,kanal geçişinin yavaş olması,ekranın köşelerinde beyazımsı renklerin çıkması gibi- görünce tereddüt içinde kaldım. Değerlendirmesini yapmanız mümkün mü? Teşekkür ederim cevabınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: asderin

Konuların bilimsel verilerle desteklenip bilimsel zemine oturtulması önemli, forumda desteksiz lafa değil buna dikkat eden çok katılımcı var belli olmasada. Sizlerinde sabırlı ve tahammüllü olması önemli. Forumdaki bazı arkadaşlar kusura bakmasın, milliyetçilik hisleriyle ürün tercih edilmez, kaliteyi kim sunuyorsa, kim aldatmıyorsa tercih ondan yana olmalıdır.

Aslında bir nevi yapmaya çalıştığım bu.
    ne bir marka savunmaya ne de başka bir marka kötülemeye niyetim yok.
    sadece yanlış bilinen doğruları, verilere dayandırarak izah etmeye çalışıyorum.
    tek derdim bu olumsuz algıyı bir nebze olsun aşmaya çalışmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: köftepiyaz

3 günde hortum patlamış ve bunu vestel üretmediği için ona kizamazmisim, daha iyisini üreten yerden alıp taksin o zaman, sadece bir hortum vestel almamak için koca bir neden daha...
    quote:

Orijinalden alynty: köftepiyaz

3 günde hortum patlamy? ve bunu vestel üretmedi?i için ona kizamazmisim, daha iyisini üreten yerden alyp taksin o zaman, sadece bir hortum vestel almamak için koca bir neden daha...

Bence o hortum 3 günde patlamadı, zaten takyldy?ynda patlaktı. Eğer sadece bana denk geldiyse şansyzlık, yok o partide üretilen tüm horumlar için bir hatalı üretim söz konusu ise zaten yetkili servislerinden VESTEL' e gerekli dönüşler olacaktır. O zaman VESTEL' de dediğiniz gibi daha iyisini üreten yerden alyr diye düşünüyorum.

Ama cevabınızdan sizin amacınızın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu görüyorum. Amacınız VESTEL almamak için bahane üretmekse pek çok bahane bulunabilir. Mesela ben size bir tane söyleyeyim; VESTEL altı harften oluşmakta ve 6 rakamının iki katının bir fazlası bazı toplumlarda uğursuz kabul edilen 13 sayısıdır. O zaman VESTEL alınırsa eve uğursuzluk gelebilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinkilci -- 28 Ocak 2016; 13:46:06 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.