Şimdi Ara

Yerli Firmalara Olan Düşmanlık Üzerine Açılmış Konudur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
14
Favori
12.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Orijinalden alıntı: Ado

quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Hadi ben de Vestel özelinde gördüğüm eksiklilkerden birini yazayım. Ürünlerin spesifikasyonlarını belirtmekte çok çok zayıflar. Hatta o kadar zayıflar ki, Çin'de merdiven altı tabir edilen abidik gubidik markalar bile "bu konuda" Vestel'den daha iyi.

Mesela yeni satın aldığım Vestel 48UA9300'dan örnek vereyim. Bi'kere ürünün kullanma kılavuzuna sitelerinden ulaşmak mümkün değil. Birisi bi'yerlerden edinip Yandex Disk'e falan atmış da, denk gelirsek oralardan indirmeye uğraşıyoruz. İndirdik diyelim; HDMI girişlerinin kaçı 2.0 destekli; ARC desteği var mı, MHL desteği var mı, varsa hangilerinde var? Dahili Wifi modülü hangi iletişim standartlarını destekliyor? Ya da ne bileyim en basitinden bu TV kaç watt elektrik tüketiyor? Net bir bilgi yok.

Super Motion Rate diye ikonları falan yerleştirmişler, ama 55 inç olanında hareketli görüntüleri iyileştiren Movie Sense özelliğini varken, 48 inç olanda bu yok. E ben alırken bu özelliği de göz önünde bulundurmuştum, olmadığını aldıktan sonra görmüş oldum. Ne olacak şimdi? Hangi boyutta hangi özellik var, hangisinde yok; ancak aldığınızda görüyorsunuz, piyango gibi.

Cihazların adam gibi hangi özelliği taşıdığı, hangi özelliği taşımadığı internet sitelerinde veya en azından kullanma kılavuzlarında açık şekilde belirtilmesi lazım. Cihazın üzerinde başka, web sitesinde başka, kullanma kılavuzunda başka elektrik tüketim değerleri yazıyor şuan. Wireless AC standartını desteklemesine rağmen kullanma kılavuzunda sadece b/g/n desteklediği yazıyor. Yine yukarıda bahsettiğim HDMI ARC özelliği var, ama kılavuzda bahsi bile geçmemiş. Bunlar yıllık bilmemkaç milyon TL cirosu olan bir marka için komik eksiklikler.

Merhabalar;
    Geç yanıtladım kusura bakmayınız. ulaştığım bilgileri aşağıya aktarıyorum

HDMI girişlerinin kaçı 2.0 destekli? Tüm HDMI girişleri 2.0 Destekliyor
    ARC desteği var mı, 1 Adet Mevcut hangi giriş olduğu ürün kullanım kılavuzunda yazıyor
    Dahili Wifi modülü hangi iletişim standartlarını destekliyor? ” Bant genişliğini artırmak için aynı anda 2.4ve 5 GHz bantlarına sahip bir Kablosuz-Nrouter (IEEE 802.11a/b/g/n) tasarlanmıştır”
    Ya da ne bileyim en basitinden bu TV kaç watt elektrik tüketiyor? “Güç Tüketimi(W) 100W”
    Arc desteği sayfa 19’da yazıyor

Bilgiler için teşekkürler. ARC ve Wifi durumu bir şekilde gözümden mi kaçmış diye kullanma kılavuzunu tekrar kontrol edeceğim.

O zaman güç tüketimi konusunda eleştirimi netleştireyim. Sitede ve yanında gelen minik A+ enerji etiketinde farklı rakamlar verilmiş. Kasada yazan değerin doğru olduğunu öğrenmiş olduk.

Yalnız forumda direkt birinci elden bilgi alabildiğimiz birinin olması güzel oldu. Diğer konuda da paylaştığınız bilgiler çok değerli. Umarım Vestel web sitesinde gerekli düzenlemeleri kısa sürede yapar.

Merhaba
    yapici elestirileriniz dogrultusunda ben de konuyu takip ediyor olacagim. yardimci olabileceğim ne olursa yazin lutfen. elimden geliyorsa bilgi aktarabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmanken

quote:

quote:

satıcı 9300 ve 9400 ü yana yana koymuş zaten burdan biliyorum. Yeride vereyim hadi brandium teknosa gidin kendinizde bakın gözlerinizle görün..

yani üretim tarihleri konusunda bilginiz yok
    yani hangisi 2015 hangisi 2016 bilmiyorsunuz. yani ''2015 ile 2016 arasında ne fark var?'' sorusunun cevabı sizin gördüğünüz ve sadece sizin bakış açınızla yorumladığınız görsel unsurdan ibaret değilmiş

önyargılarınızı bir kenara bırakıp gelirseniz size her türlü bilgiyi aktarabilirim buradan. tek ricam şu. mesnetsiz ithamlara girmeyiniz.
    teşekkürler.

ben uzman olduğumu zaten söylemiyorum. Yani dediğiniz şey çok saçma değilmi. Hangisi 2015 hangisi 2016 bilmiyorsunuz diyorsunuz. Bende size şunu soruyorum 2015 yılında piyasada 9400 serisi varmıydı. Elbette 9300 2015 yılı 9400 2016 yılına ait modeldir. Fiyatlarından da zaten belli olmuyormu arkadaşım siz hangi pencereden bakıyosunuz şimdi çok merak ettim...

benim baktigim pencere, sizin 2016 dediğiniz urun uretiminin 03.09.2015 tarihinde yapildigini gosteren pencere. bu nedenle size diyorum ki somut verilerle gelirseniz bende bilmediginiz veya hatali bildiginiz konularda size dogrusunu aktarabilirim :) sonuc itibariyle yil kavraminin otomotiv sektöründe olduğu gibi bir anlami yok burada. sizin bahsettiginiz 2 farkli model ve diyorsunuz ki sonradan uretilene bosa para vermeyin ikisi aynı. ben de diyorum ki yil konusuna takilmayin ama model konusunda hatali bilgiye sahipsiniz zira iki uretim arasinda lisans codec anakart yazilim vs gibi unsurlarda fark var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

Yazınıza katılıyorum güzel bilgileriniz için teşekkürler.
    Ama VESTEL marka tv lerin korelilerin(ve daha fazla bilindik markayla) tv leriyle fiyatlarının yarışıyor olması ve özellikle "YERLİ" diye bahsedilmesi VESTEL'in marka algısı üzerinde olumsuz etki yaratıyor.
    Madem tv benim ülkemde üretiliyor insanların alım gücüne göre fiyatlandırma olması lazım.
    Örneğin 50 - 55 inç arası VESTEL ve LG fiyatları nerdeyse aynı 2500-3000 TL bandında.

Merhaba;
    yazimda da belirttigim uzere komponent veya panel bazinda halen yurtdisindan alim yapıyor olmamiz elbette ki rekabet gucumuzu azaltıyor. dusunun ki LG panelini kendisi uretiyor, ürettiği bu panel ile yine tv sini üretiyor. ama ben panelimi (sel bolumunu) gidip LG SAMSUNG dan alinca elbette ki elimdeki koz zayifliyor. bunu asabilmek adina buyuk yol kat edildi buna inanin. eskiden tamamini yurdisindan aldigimiz panellerin artik sadece sel bolumlerini aliyoruz gerisi bizim topraklarimizda bizim fabrikalarimizdaki robot kollarda hazirlanip birlestiriliyor. sel bolumu ile ilgili kisimlar ise cok derin ve uzun konu bu nedenle onu ofis ortamında klavyeden yazarim telefondan zor oluyor :)
    sevgiler

• Ben TV de en basta görüntüye bakarim madem siz bu konudan anliyorsunuz bana 94 mu yoksa 93 modelini mi tercih etmeliyim f/p olarak onu ikna edici anlatirsaniz benim gibi alici olanlar faydalansin yazdiklarinizdan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • albani kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    gectigimiz bir kac gun forumdaki dikkat cekici yazilarinizi okudum. panel bilgileriniz calisma gecmisiniz oldugu izlenimi uyandiriyor ama cok dikkat cekici ve dogru tespitleriniz olmakla birlikte uslubunuz sert. konumunu aciklamak gibi bir zorunlulugum yok. ticaret yapmıyorum mal satmaya calismiyorum. erisim yetkim olan konular dahilinde yardimci olmaya calisiyorum ki rahatsizlik veriyorsa yazmamak zor bir sey degil benim icin.

• Merhaba;
    musade edin bununla ilgili yarin ofisten cevap vereyim telefondan zor oluyor :)
    umuyorum ki cok acil bir sey degildir
    sadece goruntu istediğinize gore yarin urun uretimlerine bakar merak ettiklerini cevaplarim karari yine kendin verirsin ;)

• Arkadaşim ben burada albani ustanin yazdiklarini dikkate alirim daha çok. Panel işindende hic anlamam sadece uydu cihazlari ilgimi ceker. İsimde belediyede guvenlik yapmak . Soruyorum çünkü TV alacam bi yandan arastiriyorum bi yandan bura yi takip ediyorum. Doğru bilgi verin anlasilir olsun ben onu istiyorum. Tekrar soruyorum bu 94 modeline fazladan para vermeye degerrmi cvp yazmak zorunda değilsiniz..

• değer :) veya ayni klasmanda arçelik alin nasilsa hepsi ayni şey.

• Aciliyet şöyle Samsung plazmamda yukardan asagi bi çizgi cikti ama tam köşede TV izlenilir durumda. Hata yapmak istemiyorum ama sordugum sorularla panel uzman olmuş gibi algi oluşturmak çok sasirti beni

• Vestel büyüktür ar çelikten o kadar ini biliyorum

• quote:

Aciliyet şöyle Samsung plazmamda yukardan asagi bi çizgi cikti ama tam köşede TV izlenilir durumda. Hata yapmak istemiyorum ama sordugum sorularla panel uzman olmuş gibi algi oluşturmak çok sasirti beni

klasik dikey cizgi arizasi.
    hep soylerim zaten bu panel teknolojisinin uretimi ayri bir sorun.
    neyse demek ki acil durum yok. zaten ben senin sorularini cevaplasamda simdi gidip alamayacaksin bu saatte. o zaman yarin almanda sorun olmaz :)

• Bu Arçelik Beko Grundig panelleri nasıldır arkadaşlar yeni çıkanları geundig vlx, Beko L serileri nasıldır?

• 2016 avrupa şampiyon aşinakadar sabredecem güzel bi kampanyayla da TV alirim herhalde. Bu arada kullandigim TV 7 yillik

• quote:

Orijinalden alıntı: masty45

Bu Arçelik Beko Grundig panelleri nasıldır arkadaşlar yeni çıkanları geundig vlx, Beko L serileri nasıldır?

Merhaba;
    arçelik te erisim yetkim yok ama model belirtebilirseniz arkadasimdan bilgi alabilirim sizin icin. veya forumda bu konuda daha bilgili arkadaslar cevap verebilir.
    Tşk

• quote:

2016 avrupa şampiyon aşinakadar sabredecem güzel bi kampanyayla da TV alirim herhalde. Bu arada kullandigim TV 7 yillik

bak aslinda en guzel cevap yine sende :)
    istediğin Kliteyi al 4-5 yildan fazla kullanamayacaksin :)
    hatta teknolojiyi cok yakin takip ediyorsan 3 yil :)

düzeltme. kastettigim sey ariza değil cok hizli gelisen teknoloji ve yukselen alim gucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ado -- 27 Ocak 2016; 22:31:45 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: masty45

Bu Arçelik Beko Grundig panelleri nasıldır arkadaşlar yeni çıkanları geundig vlx, Beko L serileri nasıldır?

Merhaba;
    arçelik te erisim yetkim yok ama model belirtebilirseniz arkadasimdan bilgi alabilirim sizin icin. veya forumda bu konuda daha bilgili arkadaslar cevap verebilir.
    Tşk

Beko 55l 9583 ile - sanırım aynı cihaz ama- Grundig 55 vlx 8585 hocam teşekkür ederim ilginize. Bu arada Isparta ile bir bağlantınız olabile mi?

• masty45 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    isparta ile baglantim yok malesef. ancak toplantidan toplantiya Antalya :)
    yarin ilgilenecegim sizin konu ile :)

• Sağolun hocam ailemin bir komşusu vardı da Emre idi ismi yönetici idi oda Vestel'de acaba dedim. İlginize tekrar teşekkürler

• Yazınızın tamamını büyük bir zevkle okudum.
    Tamamına katılmakla birlikte bir kaç ekleyeceğim veya size katılmadığım noktalar var şimdi efendim kısaca maceramı şöyle aktarayaım

Geçen yıl bir tv almak istedim ve başladım araştırmaya orda burda felan nette lg pany sony felan tavsiye ediliyor felan vestel inan aklımın ucundan bile geçmiyordu taa ki bizim buradaki teknosaya gidip almadan önce bir defa da teşhirdeki tv leri göreyim fikri hasıl oluncaya kadar.
    Bir defa şunu belirteyim Hatay iskenderun primemall teknosa Türkiyedeki en büyük tv teşhir merkezlerinden birisidir 1. değil de 2. ymiş sanırım 250 den fazla teşhirde tv vardı. Uzuunca ve defalarca hatta saatlerce usb bellekle tv leri denedim baktım vs hatta hafif uzaktan MARKALARINI GÖRMEDEN 3 TANE TV NİN GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇOK AMA ÇOK BEĞENDİM 250 TANE TV NİN İÇİNDE.
    1-Panasonic in bir modeli kodunu hatırlamıyorum (en çok bunu beğendim fakat hem tek kalmıştı hem de teşhir ürünüydü)
    2-Sony Bravia nın bir modeli vardı
    3-Vestel 50pf8575

bravia 55 inç fakat 4 bin küsürdü fiyatı fakat görüntü kalitesi bakımından hemen yanıbaşında duran 50 inçlik vestel 50pf8575 2200 tl fiyatıyla hd /sd görüntü kalitesi bakımından braviadan hiç farkı yoktu hatta ayarlarından mıdır nedir vestel biraz daha iyi bile geldi o zaman ve hiç düşünmeden vesteli aldım hala da kullanıyorum.Hatta aldıktan sonra daha eve servis gelmeden ''ulan vestel alınır mı iade mi etsem şunu vazgeçip LG felan bakayım en azından'' diye düşünürken vestel servis geliverdi 2-3 kişi hızlıca tv yi kurup gittiler.Çok memnun kalmıştım hatta hızımı alamadım gittim vestel marka bir tane su sebili ve buhar kazanlı ütü de aldım.

4k UHD deneyimim olmadı onlar için bişey diyemeyeceğim fakat 3d full hd tv kategorisinde vestelin 8000 ve 9000 serisi panellerin görüntü kalitesine laf edenler hiç kusura bakmasın en kısa zamanda bir göz doktoruna görünsünler.

Fakat kullanırken 2 eksiklik dikkatimi çekti
    1-Cihazda 3 tane hdmı çıkışı var ve 1 numaralı hdmı çıkışının kartında HDMI-ARC görünmesine rağmen AKTİF DEĞİL VE BU BENCE ÖNEMLİ EKSİKLİK.
    2-Ben cihazı avr ve 5.1 ses sistemi ile birlikte kullanıyorum coax ses çıkışı yok optik var fakaaat optik bağlantı yaptığımızda da berbat bir ses alıyorum cihazdan .Mesela stereo olması gereken ses sağ hoparlör yüksek sol hoparlörden cızırtılı bir ses optik çıkış bu mudur yani ?
    Bu bahsettiğim durumu cihazın optik çıkışına ses sistemi/avr bağlamayanlar anlayamaz.

Bunun dışında tv asli işini yapsın benim için öncelik görüntü kalitesi diyenler için cihaz gerek sd gerekse de hd yayınlarda yerli yabancı piyasanın en iyilerinden.

• quatrros kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    cok net bilgi olmamakla birlikte baktiginiz panasonic de belki vestel üretimi olabilir. bahsettiginiz 2 sorun ise mutlaka ki oncelikle yazilim, degilse servis kontrolu ile duzelecektir diye dusunuyorum. yardimci olabilecegim bor sey varsa iletin lutfen. sizin de Belirttiğiniz üzere urundeki upscale yazilim gayet stabil calistigindan sd to hd aktarimi gayet keyifli izlenim veriyor. kabul edelim ki upscale neticede bir yukari tasima protokol yazilimidir dolayisi ile potokol uygulamasi ile gercek yayini birbirine karistirmamak lazim. sizin deneyiminizden yola cikarak bu bilgiyide aktarmis oldum musadenizle :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.