Şimdi Ara

Yer çekimi yoktur ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
9.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.evrimagaci.org/video/30/179
  • Hava sürtünmesinin olmadığı bir mekan düşünün bütün hava vakumlanmış . Örnek NASA nın yaptığı deney youtube tan Nasa Free Falling Experiment diye aratırsanız bulabilirsiniz. Arkadaşın biri Newtonun 2. kuramından bahsederek acıklamıs dogrudur ama birde enerjinin korunumuna bakar isek ''h'' yuksekliğinde bir cisim serbest bırakıldıgında var olan enerjisi sadece potansiyel enerjidir bu potansiyel enerji de P=m.g.h tır . Peki ya tam yere çarkparkenki enerjisi o da K= 1/2.m.v^2 dir. biz eger enerjinin korunumundan bahsediyorsak. Bu cisim icin enerjileri birbirine eşitledigimizde

M.g.h = 1/2.M.v^2 dir ve M'ler birbirini goturur bu da demektir ki h= 1/2.v^2.g dir yani h=1/2 gt ^2 dir.

Sonuc olarak kütlenin serbest düşüşte bir etkisi yoktur ne düşüş zamanını ne de hızını etkilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

Ağırlıkları farkli kütlesi aynı iki cisim mi? yok daha neler :)

W (Agirlik) = m(kutle) . g(kutle cekimi ivmesi)

g, bulundugun her konumda farklidir. 0,00000001 olsa bile farklidir. Bu yuzden kutle ile agirlik birbirlerinden farklidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xavi SD X kullanıcısına yanıt
    quote:

Sonuc olarak kütlenin serbest düşüşte bir etkisi yoktur ne düşüş zamanını ne de hızını etkilemez.

Düşen cismin kütlesinin etkisi yoktur diyelim, üzerine düştükleri cismin kütlesinin aslında etkisi var : )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yer çekimi ile kütle çekimi dışardan bakıldığında aynı şeydir. Aynı çekim kuvvetinin diğer kütlelerle olan ilişkisi kütle çekimi, kendi dış kütlesini içeri çekebilmesi yerçekimidir. İtmekle alakası olmayan durum.
  • . yere bıraktımız cisimin hiçbir ağırlı yoktur o yere düşerken kazanır ivmesini bu konu hakkın da düşünceleriniz nedir?

Burada ne demek istediğini anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

. yere bıraktımız cisimin hiçbir ağırlı yoktur o yere düşerken kazanır ivmesini bu konu hakkın da düşünceleriniz nedir?

Burada ne demek istediğini anlamadım.

yere düşmesin olduğu yerde dursun. Tartının nasıl olduğunu sanıyor unu yazan çok merak ediyorum. Bellibir yükseklikten bırakılan cisimlermi tartılabiliyor o zaman? Tamam fikirlere saygılıyım da!!!!

bu kadarda olmaz yani
  • Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    O mesaj üstteki mesaja hitaben yazılmıştı, yani g nin aynı olduğu ortamda düşünüyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxakkusxx

Dur aklıma bir şey geldi, ben şimdi amuda kalksam, dünya mı beni üzerinde taşımış olur yoksa ben mi dünyayı ellerimde taşımış olurum?

Bu mantığa göre 2 ayak üstünde durduğumuzda,dünyayı uzay boşluğundan aşağı itiyor olmamız gerekmez mi?Sonuçta bir cismin üzerine çıktığımızda o cisime aşağı doğru kuvvet uygulamış oluyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xavi SD

Hava sürtünmesinin olmadığı bir mekan düşünün bütün hava vakumlanmış . Örnek NASA nın yaptığı deney youtube tan Nasa Free Falling Experiment diye aratırsanız bulabilirsiniz. Arkadaşın biri Newtonun 2. kuramından bahsederek acıklamıs dogrudur ama birde enerjinin korunumuna bakar isek ''h'' yuksekliğinde bir cisim serbest bırakıldıgında var olan enerjisi sadece potansiyel enerjidir bu potansiyel enerji de P=m.g.h tır . Peki ya tam yere çarkparkenki enerjisi o da K= 1/2.m.v^2 dir. biz eger enerjinin korunumundan bahsediyorsak. Bu cisim icin enerjileri birbirine eşitledigimizde

M.g.h = 1/2.M.v^2 dir ve M'ler birbirini goturur bu da demektir ki h= 1/2.v^2.g dir yani h=1/2 gt ^2 dir.

g yer cekimi ivmesi ???

• quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

Yer çekimi yoktur !

bildiğimiz gibi yer çekimi bir teoridir. ama insanlar bunu kanun olarak kabul etmiştir kanıtlanmamış kanun çünkü hiçbir fikirleri yoktu ve şimdi birçok teori ortaya atılmaya başlandı ve bu teoriler arasında yer çekimi teorisini kabul etmek çok mantıksızdır gök itimi , uzayın bükülmesi , atmosfer basıncı hatta Albert Eintein yer çekimini kabul etmez çekilmiyoruz aslında itiliyoruz der yakın zamanda keşfedilen kara madde bunun en büyük kanıtıdır. yere bıraktımız cisimin hiçbir ağırlı yoktur o yere düşerken kazanır ivmesini bu konu hakkın da düşünceleriniz nedir?

Edit:Sanki bura konu dışıymış gibi yorum yapanlar bilim önünüze konulan kasıtlı kurallara inanmakla gerçekleşmiyor o kuralları değiştirmekle gerçekleşiyor. hayal gücünüzü kaybettiyseniz bilimle uğraşmayın

https://youtu.be/zMfGUh0gTfg hocam daha once paylasan oldu mu bilmiyorum guzel bir deney en azindan insanlarin anlamalarina yardimci olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• elfgözlülegolas kullanıcısına yanıt
    evet g (gravity) yer cekimi ivmesi
  • Kanun zaten dogada olan ama açıklanamayan olaylar denir. Bir formülü olmasına gerek yoktur ve sabit sayıdır. G denir gravity nin baş harfidir 9.9..... Bir şey yaklaşık 10 kabul edilir

• uzay beni yere doğru istiyorsa....
    peki ben uzaya çıkarsam, uzay beni ne tarafa içecek?

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:8:39 >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    bir soru sormuştum, cevap verebilir misin?
    dünyanın yer çekiminden çıktım ve uzay boşluğundayım. uzay beni ne tarafa iter?

• Öner kullanıcısına yanıt
    Aynen, Ben de merak ediyorum . Bu iş nasıl oluyor

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:8:26 >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Dünya da buna dahil mi ? Her yer bizi çekecekse , yakınlık ve gezegen kütlesi çok önemli. Ona göre mi savruluruz

• Greg Lauda kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:8:21 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.