Şimdi Ara

Yer çekimi yoktur ! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
9.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben aslında bir şey söylemeye çalışmadım fakat üstte bahsedilen konu Einstein tarafından orataya atılmış bir teori.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökkağan

Eger itilseydik, bir kagidin bir kayadan daha hizli dusmesi gerekirdi.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfaroza

quote:

Orijinalden alıntı: WatchAndLearn

quote:

Orijinalden alıntı: Gökkağan

Eger itilseydik, bir kagidin bir kayadan daha hizli dusmesi gerekirdi.

Kesinlikle katılıyorum Mükemmel bir cevap olmuş..

Galileo pizza kulesinden bir demir bilye ve tüy dü galiba bir fizikçinin kendi ağzından duydum ikisinin aynı sürede düşütüğünü bizim bilyeyin daha çabuk düştüğünü.sanmamız ise hava sürtünmesindenmiş.bu sonuçlara göre newton fiziği (klasik fizik) at çöpe gitsin...

pizza değil pisa

discovery channel da mythbusters diye bir program var...

kendileri NASA daki vakumlu odada kurşun bilye ve tüyü aynı anda bıraktıklarında aynı anda düştüğünü (yaklaşık olarak.. elle bıraktığı için değişkenler işin içine giriyor) gözlemlediler...

yani evet sürtünmeyle alakalı... ama sanrı değildir bu.. gerçektir... demir bilye daha çabuk düşer...

• Bence bu hipotez yanlış eğer itilseydik çok yükseklerde yerçekimi azalmazdı hem ne ile itiliyoruz hava mı bizi itiyor o da kütle çekimi ile merkeze çekiliyor ama eğer uzay tarafından bir itme veya çekme oluyorsa bence bu da mantıksız çünkü o zaman uzayın her yerinde hissedilir bir kuvvet olurdu ama farkındayız ki kütlesi çok büyük dünya tarafından çekiliyoruz ona yaklaşınca çekim artıyor ve bu çekim atomlar yüzünden elektriksel çekim var atomları birbirine bağlayan çekim aslında ben elimdeki telefonu, telefonda beni çekiyor çünkü kütlem var ama bu çekim çok küçük nedeni ise hissedilir bir kuvvet yaratamayacak kadar az kütlemizin olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferi de bu seviyede tutup uzaya gitmesini engelleyen şey yer çekimidir.

• C10H15N kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu araştırmadım ama aklıma 2 tane soru geldi.

Yerçekimi yoksa "Ay'ın yer çekiminden" kaynaklanan gel-git olayını nasıl açıklayabiliriz ?

Şuan ki varsayımlarımıza göre yerçekimi kütlenin büyüklüğü ile orantılı. Yani Dünya ve Ay'ın boyutları farklı olduğundan çekimleri de farklı. Ancak yerçekimini yoksayarsak, gezegenlerin "yerçekimlerinin" farklı olduğunu nasıl açıklayabiliriz ? Bir itme varsa neden her gezegene kütlesiyle orantılı etki ediyor ?
  • Dunyanin farkli yerlerinde farkli yer cekimi olmasini nasil acikliyorlar ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım yer çekimi vardır. Eğer yoksa bildiğimiz bütün teoriler , gerçekler , formüller hepsi değişecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baron

Umarım yer çekimi vardır. Eğer yoksa bildiğimiz bütün teoriler , gerçekler , formüller hepsi değişecek.

Bu konu hakkında yorumumu yazmadan önce şunu yazayım, yer çekimi olsun ya da olmasın şu anda kullandığımız formüller deneylere dayalı doğrulanmış formüllerdir.Yarın öbür gün gök çekimi olsa sadece adı değişir.Formüller değişmez.

Şu anki olaylara gelen açıklamalara yer çekimi daha uygun geliyor.Uzaydan itiş olsaydı eğer yukarıda kuvvetin fazla yere yaklaştıkça azalması gerekiyordu.

• bingbang kullanıcısına yanıt
    Deneye dayalı, doğrulanmış olan formülden hangisini kastediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Deneye dayalı, doğrulanmış olan formülden hangisini kastediyorsunuz?

Örneğin atış formülleri.İçinde g geçen formüller yani.

• bingbang kullanıcısına yanıt
    Newton'ın bahsettiği formüller, örneğin GM1M2/r², çok küçük bir hata ile doğru oluyor. Yani tam olarak değil.
  • ya kardeşim fizikten anlamıyorsanız, gidin bir kaç kitap okuyun.
    1. Yerçekimi bir teori değildir, kanundur
    2.Cismin kütlesi uzayın hiçbir yerinde değişmez sabittir, ağırlığı değişir. Yerçekimi ağırlığı değiştirir sadece(ayda cisimler 6'ya 1 hafifler geyiği)
    3. Karanlık madde, karanlık enerji halen kanıtlanmayı bekleyen teorilerdir, henüz kanıtlanmadı. Ama simülasyonlar gösteriyor ki evrenin dengesi için böyle bir şey var.
    4.Yerçekimi ivmesi dediğiniz 9,81 m/s2 ortalama bir değerdir, bu değer ekvatorda azalır 9,70 civarına iniyor sanırım, kutuplarda ise dünya kutuplardan basık olduğundan 10'a yakınsar. Yerçekimi ekvatorda biraz daha az olduğundan genelde uzay fırlatma rampaları burada yapılır.
    5.Yerçekimi Newton'ın (adam dahi zaten) kanunları olarak klasik fizikte geçer. Kuantum fiziğinde pek olasılık vardır yasalar değişebilir. Ama temel hareket kanunları günlük hayatta hepimizin bilip bilmeden kullandığı kanunlardır.

Bir daha da lütfen buraya bir şeyler yazarken düşünerek araştırarak yazın, yine bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Ayrıca bura köy kahvesi değil yani di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyhawk -- 25 Ocak 2014; 13:29:30 >

• ozzyhawk kullanıcısına yanıt
    Üstteki maddeleri kimler için sıraladınız bilmiyorum ama:

2) Fizikte, kütle derken hangi kütleden bahsettiğiniz önemli.

5) Günlük hayatta, hatta uzaya giderken bile Newton'ın yasaları kullanılıyor, bu onun yer çekimi yorumununun doğru olduğunu gerektirmiyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 25 Ocak 2014; 14:40:46 >
  • Huddleston kullanıcısına yanıt
    kütlenin tanımına bakın ; birim hacimdeki madde miktarına denir.
    Sadece newton'ın değil keplerin de kanunlar vardır. Bilimi tek bir şeye dayatamazsınız. Yerçekimi vardır, belli bir yükseklikten dikey olarak düşersen(serbest düşme) ölürsün :D
    Ayrıca Newton senin benim gibi değil dahi bir adamdı, yanılmış olamaz :D adamı türevi bile bulmuş matematikteki işimize yarayabilir. Ama şöyle bir şey vardır bu kanunlarda sapmalar olabilir, işte buna girince iyice kafanız karışacak buna da kaos teorisi deniyor.
    Videoda çekiç ve tüy deneyini izleyebilirsin.
    Alınman da ilginç tabi:D
    http://youtu.be/KDp1tiUsZw8

Ben de diyorum ki, fizikte kütleden bahsederken hangi kütleyi kullandığınız önemli. Rest mass mı? Genel olarak bahsedilen iki türlü kütle vardır, birisi sabittir, diğeri görecelidir. Yerçekiminin yok olduğunu kimsa iddia etmedi, ama Newton'ın yerçekimi yorumunun belirli bir noktada yanlışları vardır.

Newton da dahi adamdı, Einstein da. İkisinin de uzayzaman yorumu farklı. Newton haklı diyebilir misiniz bu durumda? Yanılmış olamaz derken umarım şaka maksatlı söylemişsinizdir, çünkü yanıldığı noktalar var, kanıtlandı Einstein tarafından. En basitinden ışığın güneş etrafında ne kadar sapacağını Einstein farklı, Newton farklı şeyler söylemiştir ki görülüyor ki burada Newton yanılmıştır. Newton'a göre zaman ve uzay mutlaktır, fakat görelilik kuramına göre bunun böyle olmadığını da görüyoruz. Görelilik kuramı mutlak doğru mu peki? O da değil. Kuantum seviyesinde o da işe yaramıyor, o yüzdendir ki şuan bütün hepsini kapsayan yeni bir teorem geliştirilmek üzere.

Özetle: Newton'ın dahiliğini kimse inkar edemez tabii ki. Fakat yanlışları vardı ve dolayısıyla yanıldı. Aslında yanılmak demiyelim, o zaman elindeki teknoloji ile çok yüksek ölçeklerde deney yapabilcek bir mekanizması yoktu. Ama tabi günümüz ölçeğinde incelediğimizde öyle olmadığını görüyoruz.

Alınma konusunda kesinlikle alınmadım, sadece hangi yorumlara referans gösterildiğini anlayamadım 5 maddenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patavatlı

Dunyanin farkli yerlerinde farkli yer cekimi olmasini nasil acikliyorlar ?

Yükseltiler basıncın seviyesi birçok neden ile açıklanabilir.
  • www.youtube.com/watch?v=NwAjeoqNfME&gl=TR&hl=tr&guid=&client=mv-google&app=desktop&persist_app=1&guid= bu videoyu izlemenizi öneriyorum açıklaması içerisinde var. Başlara doğruydu sanırım

heralde arkadaşların anlatmak istediği yer çekiminin olmadığı değil bu zaten bir gerçek, ona verilen isim bence biraz hatalı. sonuçta ortada sizi çeken bişey yok mıknatıslardaki gibi. sizin düştüğünüz bişey var. daha doğrusu oraya doğru yer değiştirmeye meyilli olduğunuz bişey var diyelim.
  • bence de çekim değil itim var.
    gezegen şekillerinin sebebi de bu itim.

ispatı için dünyanın merkezine inmek lazım ama bunca yıldır kimse yapmadı-yapamadı veya gizlendi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.