Şimdi Ara

Yer çekimi yoktur ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
9.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozzyhawk

ya kardeşim fizikten anlamıyorsanız, gidin bir kaç kitap okuyun.
    1. Yerçekimi bir teori değildir, kanundur
    2.Cismin kütlesi uzayın hiçbir yerinde değişmez sabittir, ağırlığı değişir. Yerçekimi ağırlığı değiştirir sadece(ayda cisimler 6'ya 1 hafifler geyiği)
    3. Karanlık madde, karanlık enerji halen kanıtlanmayı bekleyen teorilerdir, henüz kanıtlanmadı. Ama simülasyonlar gösteriyor ki evrenin dengesi için böyle bir şey var.
    4.Yerçekimi ivmesi dediğiniz 9,81 m/s2 ortalama bir değerdir, bu değer ekvatorda azalır 9,70 civarına iniyor sanırım, kutuplarda ise dünya kutuplardan basık olduğundan 10'a yakınsar. Yerçekimi ekvatorda biraz daha az olduğundan genelde uzay fırlatma rampaları burada yapılır.
    5.Yerçekimi Newton'ın (adam dahi zaten) kanunları olarak klasik fizikte geçer. Kuantum fiziğinde pek olasılık vardır yasalar değişebilir. Ama temel hareket kanunları günlük hayatta hepimizin bilip bilmeden kullandığı kanunlardır.

Bir daha da lütfen buraya bir şeyler yazarken düşünerek araştırarak yazın, yine bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Ayrıca bura köy kahvesi değil yani di mi?

bişeyi merak ettim

2.Cismin kütlesi uzayın hiçbir yerinde değişmez sabittir, ağırlığı değişir. Yerçekimi ağırlığı değiştirir sadece(ayda cisimler 6'ya 1 hafifler geyiği)

bu nasıl ispatlanmış, uzayın her yerine gitmeden nasıl hesaplanmış nasıl emin olunmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeus_1907

quote:

Orijinalden alıntı: ozzyhawk

ya kardeşim fizikten anlamıyorsanız, gidin bir kaç kitap okuyun.
    1. Yerçekimi bir teori değildir, kanundur
    3. Karanlık madde, karanlık enerji halen kanıtlanmayı bekleyen teorilerdir, henüz kanıtlanmadı. Ama simülasyonlar gösteriyor ki evrenin dengesi için böyle bir şey var.
    4.Yerçekimi ivmesi dediğiniz 9,81 m/s2 ortalama bir değerdir, bu değer ekvatorda azalır 9,70 civarına iniyor sanırım, kutuplarda ise dünya kutuplardan basık olduğundan 10'a yakınsar. Yerçekimi ekvatorda biraz daha az olduğundan genelde uzay fırlatma rampaları burada yapılır.
    5.Yerçekimi Newton'ın (adam dahi zaten) kanunları olarak klasik fizikte geçer. Kuantum fiziğinde pek olasılık vardır yasalar değişebilir. Ama temel hareket kanunları günlük hayatta hepimizin bilip bilmeden kullandığı kanunlardır.

Bir daha da lütfen buraya bir şeyler yazarken düşünerek araştırarak yazın, yine bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Ayrıca bura köy kahvesi değil yani di mi?

bişeyi merak ettim

bu nasıl ispatlanmış, uzayın her yerine gitmeden nasıl hesaplanmış nasıl emin olunmuş.

http://exploration.grc.nasa.gov/education/rocket/ffall.html
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyhawk -- 5 Şubat 2014; 22:46:57 >

• Selamun aleykum arkadaslar ✋
    kafami kurcalayan ve buyuk ihtimal sacmalikla dolu bir seyler var.Ve bu da yercekimi.Tahminimce yercekimi diye birseyin oldugunu dusunumuyorum.hatta sizin yazdiginiz gok itimi ... boyle seylerinde oldugunu dusunmuyorum.bence dunyada yasam daha hizli donuyor uzaya gore. Dusunun videolarda falan uzayi gosterirken yavas yavas donen gezegenler yildizlar degisik degisik ama fark ettiyseniz ((bize gore)) cok yavas geliyor.birde soyle dusunun mesela bazi kafadarlar ozel kameralarla cekim yapiyorlar mesela 400 kat yavaslatan kamerayla.. ornek olarak cam kiriyorlar.Izledigimizde camlar yere dusmuyor bakiyoruz bakiyoruz bakiyoruz .... ama camlar havada sivi maddeler havada boyle dusunuyorum iste.o zaman belkj de uzayda bu tarz gibi yani bize gore yavas geliyor uzay ve diyoruz ki yercekimi yok .ve dunyada hizli oldugu icin aslinda bize gore normal yercekimi var diyip o yuzden hersey yere dusuyor diyoruz.tabikide dunyanin bir cekimj oldugunu dusunuyorum soyleki o cekime giren madde icin hizlilik kavrami deger kazaniyor...sizin de fikirlerinizi almak isterim sacmaysa fazla atar yapmayin .tesekkurler tum okuyanlar 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başkalarınında söylediği gibi hem görelilik teorisine hem S. Hawking'e göre zaten yerçekimi Newton'un dediği gibi değil. Yerçekimi aslında adı yanlış konulmuş bir kavram tıpkı atom gibi. Ada takılmayın bence. Dediğim gibi görelilik teorisine göre uzay-zaman'da aslında yerçekimi dediğimiz şey ortaya çıkıyor. Bu nedenle ben anlaşılması kolay olsun diye ben de aslında görelilikte yerçekimi yok uzay-zaman var diyorum. Aslında yerçekimi var ama bizim bildiğimiz şekilde değil. Yerçekimini gezegenler değil onların oluşturduğu uzay-zaman eğrisindeki çukurlar oluşturuyorlar. Ben uzun zamandır Vikipedi yazarı olarak (devriyeyim şuan) ve bahsetdiğiniz bazı olayların yazımında katkım olan biri olarak (Bunu neden yazdım çünkü çoğu zaman o kimmiş diye umursamazsınız ) aslında sizin bahsetdiğinizin en azından mantık olarak yanlış olduğunu savunuyorum. Örneğin sizin dediğiniz atom bölünüyor diye atomun olmadığını savunmak gibi bir şey olduğunu düşünüyorum. (atom yerine bölünemez dersek bölündü diye bölünemez dediğimiz cismin olmaması) Düşme olayı farklı olsa bile sonuçta düşme var ve adına yerçekimi denmiş. Siz farklı şekilde açıklasanızda yerçekimi vardır. Yani adı bu şekilde dediğim gibi aynı atom olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 7 Ocak 2015; 11:45:52 >

• Doğru yer çekimi yanlıştır kütle çekimi vardır.

F=G.(m1*m2)/d^2
  • Peki diğer gezegenlerin veya yakındaki uyduların birbiri üzerindeki çekimlerini nasıl açıklıyorsunuz?
    Eğer dünyanın çekim gücü değil de uzayın itme gücü olduğunu düşünüyorsanız;
    yani bizi dünya yere çekmiyor da uzay yere itiyor diyorsanız eğer, Ay bize yaklaştığında suyun yükselmesini nasıl açıklayacaksınız?
    Ay'ın da bir çekim kuvveti var ve Dünya'ya yaklaştığında sadece suya etmi etmiyor, yerkabuğunun yuvarlak şeklinin elip olacak kadar hatreket emtesini de sağlıyor.
    Bunu da Dünya üzerine uyguladığı çekim kuvveti ile yapıyor.
    Bu eğilip bükülme sonucu Dünyanın çekirdeği sürekli aktif olarak kalıyor.
    Aynı şey uzaydaki bir çok gezegen ve uydusu arasında da yaşanıyor.
    Bir çok belgeselde bundan bahsediliyor zaten.

Uzayın itme gücü yoktur, Gezegenin merkezine doğru bir çekim etkisi vardır.
    Bu çekim ağırlık ile değil kütle ile ilgilidir. Ağırlıkları farklı ama kütlesi aynı iki cisim aynı mesafeden bırakıldığında aynı anda yere düşer.

• Ağırlıkları farkli kütlesi aynı iki cisim mi? yok daha neler :)
  • Gravitasyona kanitsizca yok demek dogru olmaz ama var da diyemeyiz cunku standart modeldeki gravtion parcacigi deneysel olarak kanitlanamadi cunku uzayin farkli kisimlarinda da arastirmalar yapilmasi gerek ancak yakin gunlerde bunun olmasi biraz zor.
  • Yüksek bir binadan aşağı kendini serbest bırak bakalım yerçekimi var mıymış yok muymuş, görelim.
  • yerçekimi var olan kütleden kaynaklan bir kuvvet deil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökkağan

Eger itilseydik, bir kagidin bir kayadan daha hizli dusmesi gerekirdi.

5kg'lık bir top ile 5gr'lık bir tüyün aynı anda düşmemesinin sebebi havada ki sürtünmedir.
  • Calva kullanıcısına yanıt
    peki 100 gr lik bilya ile 7-8 kg lik bowling topunun ayni anda düşmesinin sebebi nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

peki 100 gr lik bilya ile 7-8 kg lik bowling topunun ayni anda düşmesinin sebebi nedir?

Yine sürtünme. Havanın tüy ile top'a uyguladığı sürtünme farklı. Bilye ile bowling topuna ise aynı olması olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calva

quote:

Yine sürtünme. Havanın tüy ile top'a uyguladığı sürtünme farklı. Bilye ile bowling topuna ise aynı olması olabilir.

Aşağıdaki videoda ufak bir bilye ve neredeyse 15 kat daha büyük bir top var ve hava her ikisine de aynı direnci gösteriyor diyorsun yani.

1.10 dan itibarten bakabilirsin.
    http://www.youtube.com/watch?v=z6SrwUwVZ5Y

Ya da boyutları aynı ama ağırlıkları farklı iki cisme bakalım.

Yine buna da 1. dakikadan itibaren bakabilirsin.
    http://www.youtube.com/watch?v=aRhkQTQxm4w

Yok bunlarla yetinmedim dersen "free falling" diye aratarak farklı videolara da ulaşabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Calva

quote:

Aşağıdaki videoda ufak bir bilye ve neredeyse 15 kat daha büyük bir top var ve hava her ikisine de aynı direnci gösteriyor diyorsun yani.

1.10 dan itibarten bakabilirsin.
    http://www.youtube.com/watch?v=z6SrwUwVZ5Y

Ya da boyutları aynı ama ağırlıkları farklı iki cisme bakalım.

Yine buna da 1. dakikadan itibaren bakabilirsin.
    http://www.youtube.com/watch?v=aRhkQTQxm4w

Yok bunlarla yetinmedim dersen "free falling" diye aratarak farklı videolara da ulaşabilirsin.

Ağır cisim ile hafif cisim arasında hangisi daha erken düşer? Aslında bunu hesaplamak çok zor değil.

Aşağı düşen bir cisime uygulanan 2 kuvveti göz önüne almamız yeticektir.

Yer çekimi yoktur !

İvmeleri bu olur.

Paraşüt taktığınla takmadığın zamanda aynı anda düşmezsin değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 11 Ocak 2015; 0:43:43 >

• erken dusmezler, aynı anda düşerler.
    paraşüt olayı çok farklı. onla serbest düşüş olmuyor ki.

• quote:

erken dusmezler, aynı anda düşerler.
    paraşüt olayı çok farklı. onla serbest düşüş olmuyor ki.

Hayır. Yeteri kadar yüksekten atarsanız, aynı anda düşmeleri gerekmez. Yukarıdaki formüldeki drag kuvveti genelde 0 olarak kabul edilip, aynı anda düşebilir dersin ama aynı düşer diyemezsin.

1 km yukardan atladığını düşün, birinde ellerin açık, bildiğin havayla temasa geçen alanın olabilecek en yüksek oranda, diğreinde dim dik ayakta durur gibi atlıyorsun. İkiside serbest düşüş. Aynı anda mı düşersin? Veya bir kağıt ile taş?

Fakat, free fall ile kast ettiğin şey, "hava direnci yok" ise, o zaman kesinlikle aynı anda düşerler.
  • Yer çekimi yoktur, uzay zaman bükülmesi vardır. Gök itimi dediğinizse saçmalık

• söylendi mi bilmiyorum hepsini okumadım ama tek bir soruyla cevap vereyim :) eğer gök itimi diye bir şey olsaydı gezegenlerde aynı oranda kuvvet oluşmaz mıydı neden bazı gezegenlerde çekim (yada itim ) kuvveti daha az yada hiç yok ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.