Şimdi Ara

Yer çekimi yoktur ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
9.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gökkağan

Eger itilseydik, bir kagidin bir kayadan daha hizli dusmesi gerekirdi.

Kesinlikle katılıyorum Mükemmel bir cevap olmuş..
  • Ay'da ne itiyor o zaman? Atmosfer yok bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WatchAndLearn

quote:

Kesinlikle katılıyorum Mükemmel bir cevap olmuş..

Galileo pizza kulesinden bir demir bilye ve tüy dü galiba bir fizikçinin kendi ağzından duydum ikisinin aynı sürede düşütüğünü bizim bilyeyin daha çabuk düştüğünü.sanmamız ise hava sürtünmesindenmiş.bu sonuçlara göre newton fiziği (klasik fizik) at çöpe gitsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kusura bakma ama sadece Yav He He demek istiyorum.
  • quote:

"Çekme olayı çekilen cismin tüm birimlerini (atomlarını vs.) çeker dolayısıyla küçük cisimleri az çeker büyük cisimleri çok çeker" gibi düşünürsek. İtme olayının büyük cisimleri çok iteceğini düşünebiliriz. Yani yine de kaya kağıttan hızlı düşebilir. bu açıdan biraz mantık var ama o zaman diğer fizik kuralları değişebilir belki.. sadece fikir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harunk1994 -- 27 Ekim 2013; 1:29:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

Yer çekimi yoktur !

bildiğimiz gibi yer çekimi bir teoridir. ama insanlar bunu kanun olarak kabul etmiştir kanıtlanmamış kanun çünkü hiçbir fikirleri yoktu ve şimdi birçok teori ortaya atılmaya başlandı ve bu teoriler arasında yer çekimi teorisini kabul etmek çok mantıksızdır gök itimi , uzayın bükülmesi , atmosfer basıncı hatta Albert Eintein yer çekimini kabul etmez çekilmiyoruz aslında itiliyoruz der yakın zamanda keşfedilen kara madde bunun en büyük kanıtıdır. yere bıraktımız cisimin hiçbir ağırlı yoktur o yere düşerken kazanır ivmesini bu konu hakkın da düşünceleriniz nedir?

Mümkün olabilir kardeş bana mantıksız gelmedi. Ama Yer çekimi şuan için en uygunu gibi.

• Yerçekimi konusunda bende günlerce kafa yormuş biriyim. Gerilmiş bezin ortasındaki ağır top örneği 3 boyutlu açıklama yapamıyor. Maddeler sıkıştırılmış enerji alanları ise olay bence boşluk ve enerjinin birbiriyle olan savaşından kaynaklanıyor. Boşluk derken tabiki kuantum alanları var. Ben hep yerçekimini manyetizma gibi düşündüm. Elektronların bu işte parmağı olabilir. Enerji seviyelerini sürekli değiştirebiliyor ve dolaşık çift olabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

Yer çekimi yoktur !

bildiğimiz gibi yer çekimi bir teoridir. ama insanlar bunu kanun olarak kabul etmiştir kanıtlanmamış kanun çünkü hiçbir fikirleri yoktu ve şimdi birçok teori ortaya atılmaya başlandı ve bu teoriler arasında yer çekimi teorisini kabul etmek çok mantıksızdır gök itimi , uzayın bükülmesi , atmosfer basıncı hatta Albert Eintein yer çekimini kabul etmez çekilmiyoruz aslında itiliyoruz der yakın zamanda keşfedilen kara madde bunun en büyük kanıtıdır. yere bıraktımız cisimin hiçbir ağırlı yoktur o yere düşerken kazanır ivmesini bu konu hakkın da düşünceleriniz nedir?

Aynen bunu bende defalarca ifade ettim sana ek olarak sen söylememişsin yerçekimi parçacığı bulunamadı ve bulunamazda çünkü zaten yok. Dünyamız uzay denen bir denizin içinde ve etrafını büküyor.

• quote:

Yada bir kaya ile kağıt aynı anda yere düşmesi gerekirdi ve düştüğü havasız ortamlarda ve ayda ispatlandı.

quote:

Orijinalden alıntı: ISIS

Tepede asılıymış gibi duran ya da
    göz açıp-kapayana kadar süzülüp giden uyduların sonu kötü olurdu.
    Çekime neyin neden olduğu tam olarak gösterilemese de,
    olduğunu biliyoruz. Çünkü ölçebiliyoruz, etkisini izleyebiliyoruz.
    Hava ya da oksijen gibi; göremiyoruz, dokunamıyoruz ve kokmuyor.
    Ama üzerinde ölçümler yapabiliyoruz.

Havayı tespit edebiliyorsun ama yer çekimini tespit edemiyorsun parçacığı yok. Ama sen yok bu benim işimi görür dersen evet klasik mekanikte insanların işlerini görüyordu günlük olayları açıklıyordu ama atomik düzeyde yanlış sonuçlar veriyordu einstein'in görelelik teorisi ve devamında gelen kuantum teorisi ve hala devamı gelecek teoriler düzeltmeye devam edicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 28 Ekim 2013; 16:30:31 >

• Yer çekimi fizikte oldukça önemli bir temeldir, kolay kolay da değişecek bir temel değildir, ki temeli değiştirmek bir çok şeyin yanlış bilindiği anlamına gelecektir.
  • oncedende elektronlarin + dan - ye gittikleri soyleniyordu ve butun formuller bunun uzerine kurulmustu ancak sonradan - den. +ya aktigi ogrenildi. ancak her sey ayni kaldi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

Yerçekimi konusunda bende günlerce kafa yormuş biriyim. Gerilmiş bezin ortasındaki ağır top örneği 3 boyutlu açıklama yapamıyor. Maddeler sıkıştırılmış enerji alanları ise olay bence boşluk ve enerjinin birbiriyle olan savaşından kaynaklanıyor. Boşluk derken tabiki kuantum alanları var. Ben hep yerçekimini manyetizma gibi düşündüm. Elektronların bu işte parmağı olabilir. Enerji seviyelerini sürekli değiştirebiliyor ve dolaşık çift olabiliyorlar.

geçen gün buna benzer bişey düşündüm ve burda yazdım acaba sanal parçacıkların bunda bi rolü olabilir mi, kütleye yaklaştıkça daha yoğun bir sanal parçacık meydana gelme ve kaybolma durumundan ötürü maddedeki elektronlarla etkileşime geçiyor olabilirler mi

• Şöyle olabilir mi?
    Dünyanın etrafındaki atmosfer sayesinde uzaya çekilmiyoruz buda bizi yere konumlandırıyor, yada herşeyi neyse işte.
    Atmosferde bulunan bir madde veya manyetik şey cisimlerin aşağıda durmasını sağlıyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

Şöyle olabilir mi?
    Dünyanın etrafındaki atmosfer sayesinde uzaya çekilmiyoruz buda bizi yere konumlandırıyor, yada herşeyi neyse işte.
    Atmosferde bulunan bir madde veya manyetik şey cisimlerin aşağıda durmasını sağlıyor gibi.

Atmosferi dunyada tutan sey yerçekimidir. biz farketmyoruz ama atmosferin ciddi bir agırlıgı var. zaten havanın ve suyun kaldırma kuvveti de yer cekimi ile olusur.

Yerçekimi net sabit değişmez ama neden kaynaklnıyor bilemiyoruz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYSMX

quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

Şöyle olabilir mi?

Atmosferi dunyada tutan sey yerçekimidir. biz farketmyoruz ama atmosferin ciddi bir agırlıgı var. zaten havanın ve suyun kaldırma kuvveti de yer cekimi ile olusur.

Yerçekimi net sabit değişmez ama neden kaynaklnıyor bilemiyoruz ...

aslında biraz biliyoruz, eğri uzayda yol almak isteyen parçacıklar diyebiliriz. aynen gişelere yığılan taşıtlar gibi.

• Newton kanunlarinin ucu de kanitlanamaz fakat dogrudurlar cunku butun gozlemlerle uygundurlar.

• Konudaki nicklere baktım şaşırdım açıkçası :D
    ben takılırken pek yoktu kimyasal formül şimdi buradaki arkadaşlar dışında 2-3 tane daha diğer kısımlarda gördüm... Vaybe modayı önceden tahmin etmişim ya da akım yaratmışım helal bana!
  • Havada bıraktığımız cisim yere doğru ivmelenmeye başlıyorsa eğer, bu olaya yer çekimi dememizde hiç bir mahsur yoktur, bunun sebebi ister gök itmesi olsun ister mor kuyruklu görünmez midilliler olsun, fark etmez.
  • Dur aklıma bir şey geldi, ben şimdi amuda kalksam, dünya mı beni üzerinde taşımış olur yoksa ben mi dünyayı ellerimde taşımış olurum?
  • Eğer bu teori değişirse kimya fizik tamamen baştan yazılmak zorunda kalır . :D Kütle ağırlık atom kanunları bile değişmek zorunda kalır ya da tekrar kanıtlanmak zorunda kalır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.