Şimdi Ara

**YENİ** Tüketicinin korunması Kanunu * haklarınızı bilin! Önemli değişiklikler! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
22
Favori
6.061
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizde bana göre tüketici hakları denen birşey yok !!! Neden mi ?

2012 aralık ayında arızalan bir telefonu service verdim , 1 ay içinde yapamadıkları için hakem heyetine dilekçe verdim ve 4,5 aya yakın zamanda sonuç daha yeni çıktı. 5,5 ay oldu ve daha bugün para iadesi kararını alarak servise gittim. Şimdiki prosedür ise servis merkezine yolluycak , merkez telefonun firmasına haber vericek , firma onaylarsa bana haber verip aparatları teslim etmemi istiycekler ve sonrada hesabıma para yatıcak :)))

Ee e devlet babamız ne demiş 15 gün yasal süreleri var kararı uygulamak için. Tabiiki mahkemede itiraz etmezlerse :)))

Şimdi soruyorum sizlere , mevcut yasada servis noktası 20 iş günü içerisinde malı onarıp tüketiciye teslim etmelidir , edemiyorsa tüketicinin para iadesi talep etmesi haklarından biri değilmidir ve firma bunu uygulamakla mükellef değilmidir ? Peki biz neden bu kadar uğraşıyoruz böyle bir yasa varsa ?

Hatta ben serviste iken adamın biri 30 gündür cihazını alamamış ve bankoda görevli kızcağızda adamın suratına bile bakmadan tamir süreniz geçmiş , istiyorsanız mahkemeye gidebilirsiniz. Çokta fifi modunda idi :))

• Şöyle maddeler de var,

quote:

Yasanın en dikkat çekici düzenlemelerinden birini de elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet, şifreli yayın gibi her türlü abonelikle ilgili düzenlemeler oluşturuyor. Buna göre vatandaş, belirsiz süreli veya süresi 1 yıldan uzun olan abonelik sözleşmelerini istediği zaman, herhangi bir gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden feshedebilecek. Süresi 1 yıldan az sözleşmelerde ise satıcı veya hizmet sağlayıcı, sözleşme koşullarında değişiklik yaparsa, tüketici sözleşmeyi tek taraflı feshedebilecek.

quote:

Tüketici sözleşmelerinde, konut kredileri dahil olmak üzere, vatandaş borçlandığı toplam miktarı önceden ödeyebileceği gibi, vadesi gelmemiş bir ya da birden çok taksit ödemesinde de bulunabilecek. Her iki durumda da satıcı veya hizmet sağlayıcı faiz ve komisyonlarda, indirim yapmak zorunda olacak.

Ancak konut kredilerinde tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilebilecek. Erken ödeme tazminatı gerekli faiz indirimi yapılarak hesaplanan ve tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen tutarın yüzde ikisini geçemeyecek. Oranların değişken olarak belirlenmesi halinde tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilemeyecek.

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=69476&rid=4369&p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 28 Mayıs 2013; 20:56:25 >

GALATASA|RA|Y

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: isadevil

Güzel olmuş.Bir gümrük sınırını yükseltseler süper olur fakat pek öyle olacağa benzemiyor

Aynen. Yahu hadi tamam diyelim cep telefonu vb şeylere sınır koy. Yani Türkiyede satışı olan bir ürüne sınır koy.

Ama arkadaşım bir tane Kulaklık alacağım TR de adamlar adını bile bilmiyor.

Fotoğraf makinesine bir lens alacağım Türkiyede yok.

Bir tane dokunmatik çerçeve alacağım Türkiye de yok.

Fotoğraf makinem için Shutter alacağım uyumlu model yok Türkiye de.

Ne yani şimdi 2 fotoğraf çekeceğim diye, iki müzik dinleyeceğim diye gidip şirket mi kurayım yahu.

Kulaklık takılmıyor 70 dolar altı yazdirinca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: @rkadas

Ülkemizde bana göre tüketici hakları denen birşey yok !!! Neden mi ?

2012 aralık ayında arızalan bir telefonu service verdim , 1 ay içinde yapamadıkları için hakem heyetine dilekçe verdim ve 4,5 aya yakın zamanda sonuç daha yeni çıktı. 5,5 ay oldu ve daha bugün para iadesi kararını alarak servise gittim. Şimdiki prosedür ise servis merkezine yolluycak , merkez telefonun firmasına haber vericek , firma onaylarsa bana haber verip aparatları teslim etmemi istiycekler ve sonrada hesabıma para yatıcak :)))

Ee e devlet babamız ne demiş 15 gün yasal süreleri var kararı uygulamak için. Tabiiki mahkemede itiraz etmezlerse :)))

Şimdi soruyorum sizlere , mevcut yasada servis noktası 20 iş günü içerisinde malı onarıp tüketiciye teslim etmelidir , edemiyorsa tüketicinin para iadesi talep etmesi haklarından biri değilmidir ve firma bunu uygulamakla mükellef değilmidir ? Peki biz neden bu kadar uğraşıyoruz böyle bir yasa varsa ?

Hatta ben serviste iken adamın biri 30 gündür cihazını alamamış ve bankoda görevli kızcağızda adamın suratına bile bakmadan tamir süreniz geçmiş , istiyorsanız mahkemeye gidebilirsiniz. Çokta fifi modunda idi :))

Yazdım bunun nedenini.

Şimdi bir düşün. Kapalı alanlarda sigara içilme yasağı ve bir de tabela var. Ne yazar tabelada.

Burada sigara içilmez. Cezası XXXTL.

Ama tüketici haklarında durum şu.

"Burada sigara içilmez. Eeeee hımmmm cezası...... Bak içme yoksa....... Hımmmm. Cezası yok. İçmek yasak ama içersen de paşa gönlün bilir canın sağolsun be." Böyle bir durum var.

• Güzel değişiklikler. Yapana ve paylaşana TEŞŞEKKÜRLER.
  • Taslak böyle geçebilecek mi bakalım. Umarım geçer tabi ki.
    Yobazsavar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: isadevil

Güzel olmuş.Bir gümrük sınırını yükseltseler süper olur fakat pek öyle olacağa benzemiyor

Aynen. Yahu hadi tamam diyelim cep telefonu vb şeylere sınır koy. Yani Türkiyede satışı olan bir ürüne sınır koy.

Ama arkadaşım bir tane Kulaklık alacağım TR de adamlar adını bile bilmiyor.

Fotoğraf makinesine bir lens alacağım Türkiyede yok.

Bir tane dokunmatik çerçeve alacağım Türkiye de yok.

Fotoğraf makinem için Shutter alacağım uyumlu model yok Türkiye de.

Ne yani şimdi 2 fotoğraf çekeceğim diye, iki müzik dinleyeceğim diye gidip şirket mi kurayım yahu.

Kulaklık takılmıyor 70 dolar altı yazdirinca

Ya tamam onu biliyorum. Zamanında Mymemory den çok kulaklık aldım. Daha bir kaç ay önce de mp4nation dan iki tane kulaklık aldım. Geldiler.

Ya da Ebay dan lens aldım o da geldi. Ama sürekli bir stres. Takılırsa da başın ayrı ağrıyor. Yani satmıyorum bunları. Tamam 50-100 tane alana yap yaptırımını da. Yani ne yapayım ihtiyacım var ise ve ürün TR de yok ise.

• quote:

Orijinalden alıntı: sioux

Hakem heyetlerinin karar verme süresinin 3 ay gibi olağan dışı bir süreden 1 aya indirilmesi şart.

Hakem heyetinin kararını bekleyene kadar malın ekonomik faydası azalıyor.

Benimki 1 yılda sonuçlandı. Yine iyisiniz 3 ay.
  • 7. maddedeki "Heyetlerin karar alma sınırı bin 191,52 TL’den ifadesi yanlış yazılımış. Doğrusu 1191,52 tl'den olacak..
    Türk Birliği&amp;#8217;nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK Birliği&amp;#8217;ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını TÜRK Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. TÜRK&amp;#39;lüğün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim TÜRK olarak doğmamdır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

7. maddedeki "Heyetlerin karar alma sınırı bin 191,52 TL’den ifadesi yanlış yazılımış. Doğrusu 1191,52 tl'den olacak..

yazıyla bin yazmışlar

• 2. madde konusunda herkes olumlu yorumlamışta. misal ben onlarca mağazası olan teknoloji şirketinin sahibiyim. aklımda hinlikten başka şeye çalışmıyo. sekreterimin amcasının oğluna dedimki hasan gel buraya al şu onbin lirayı piyasası beşbin lira olan tvyi yarın onbinden satışa çıkarız sen git onu satın al. sonraki günde hemen afişi yapıştırdım yüzde birmilyon indirimle şok fiyata sınırlı sayıda 4999lira diye. e ispatımda var hasana sattıkmı biz bu malı onbinliradan faturasıda var

ayrıca bankalarn aldıkları vadesiz hesap işetim ücretleriyle ilgili bi düzenleme yok sanırım. iş bankası 3 kere kesmiş benden sonuncuda farkettim adamlar pişkin pişkin hakem heyetinden karar gelir bende derimki "ödemiyorum kardeşim" ve üstüne seni mahkemeye veririz dediler. hakem heyetine gittim onlarda aynısını dedi iş bankası ödemez direk karşı dava açar. ziraat öder sonra karşı dava açar. karşı davaların sonucunuda bulamadım.
    kredi kartlarıyla ilgilide kesin gözüyle bakıyorum. ücretsiz kartlara hiç bi kampanya yada taksit olmaz ama zaman içerisinde bu kartların kullanıcı sayıları ücretli olanlarınkini aşarsa o zaman mecbur sürüne sürüne yaparlar kampanyaları.

• Çok faydalı bir paylaşım olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ederim.
  • Bunlar yapabiliyorlarsa şunu yapsınlar önce. Adam muteahhit milleti kandırıyor, toprağını aliyor, daireleri temelden satıyor, işi bitiriyor ama çala çırpa projeye falan aykırı şekilde satarken gösterdiğinden alakasız uyduruk ucuz malzeme ile. Sgk primlerini ödemiyor sırsıl herif toprak sahiplerini de iş sahibi göstermiş. Borç arsa sahiplerinde yansıyor ama ödemek istemiyorlar. arsa sahibine noterde yaptığı sözleşme ile vaadettigi daireyi başkasına satıyor hile hurda ile tapuyuda sattığı adama tescil ediyor. Çevre düzenlemesi yok. oturma ruhsatı alamıyorsun. Adam şirketin tabelasını indiriyor. Yakın bir akrabasının adına açtığı şirketle batırdığı şirketten gelen paraları elden tahsil ederek işlerine devam ediyor. Beyler uyanın bu memlekette dürüstlerini tenzih ederim ama ceza yemeden suçlu duruma düşmeden yalanla dolanla mağdur ederek kısa yoldan zengin olmanın adı müteahitlik dir. Sizin veya bir yakınınızın Başına gelirse ne demek istediğimi anlarsınız. Bu yaraya neşter vurmuyor birileri. Çok ocaklar bu kan emiciler yüzünden sönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 29 Mayıs 2013; 0:11:59 >

• Teşekkür eden etmeyen bütün sıcak fırsatlar dostlarına bende teşekkür ediyorum.

Şunu da belirteyim bakan beyi sabah haberlerde dinlediğimde daha birçok yenilik yapacağız dedi ancak özetle ilk mesajda belirttiklerimi dillendirdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Volksdeutsche

quote:

Orijinalden alıntı: sioux

Hakem heyetlerinin karar verme süresinin 3 ay gibi olağan dışı bir süreden 1 aya indirilmesi şart.

Hakem heyetinin kararını bekleyene kadar malın ekonomik faydası azalıyor.

Benimki 1 yılda sonuçlandı. Yine iyisiniz 3 ay.

hocam kanunen 3 ay. 3 ayı geçemez sizinki usulsüzlük olmuş.
  • 7. Madde ya yanlis ya da eksik. Her ikisi de degilse sacma...

Bir ilcede yasayan neden 2000 liraya kadar ilde yasayan neden 3000 liraya kadar olan urun ve hizmetler icin itiraz edebiliyor?
    Bu cifte standart niye? ilcede yasayan adamin sucu ne?

Orijinalden alıntı: mbs02

5: Bankalar kart aidatı ödemesi olmayan bir kart sunmak zorunda olacaklar. (aslında bu kötü oldu çünkü kampanyalar muhtemelen aidatlı kartlara yapılır diye düşünüyorum.)

Şu sıkıntılı olmuş, resmen yasa açığı gibi, daha önce hiç bir banka alamaz deniyordu alamayacak deniyordu, şimdi bak aa bu kart var, ama bunu istemezsen katlanırsın diyip işin içinden çıkacaklar. Ve haliyle ücretsiz kartlar çöp kartlar olacak, geçmiş olsun.

Ekran Kartı Sevenler Ölmesin..!
  • Bankacılıkla alakalı düzenlemelerde şimdiki konjonktürde bankaların gelirlerinde en ufak azalmaya neden olacak tüketici lehine adam akıllı hiçbir düzenleme yapmazlar.
    Yobazsavar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.