bir vavacars macerası
arkadaşlar 2. el piyasası malum, almakta satmakta zor, bende bi polo tarzı ufak bi araca niyetlendim ama kullanırken benim için sorun olmayacak şeyleri bile (mesela dolu hasarı) satarken sorun yaşarım diye uzak durmaya çalıştım. birçok bireysel satıcıyla görüştüm, kimi önemsiz gördüğü şeyleri söylemez, kimi zaten söylemesi gereken açıktan görülen şeyleri söyledi diye kendini çok dürüst ilan eder. velhasıl zaten zamanım yok çok uğraşmamak için kurumsal yerden olsun diye sarı sitede denk geldiğim daha öncesinde reklamlarından bildiğim vavacarsdan 2019 fabia almaya niyetlendim.
beğendiğiniz/ilgilendiğiniz araç için fiyatı ne olursa olsun ciddiye alınıp muhattap olabilmek için 2bin tl kk ile ödeme yapıyorsunuz. (aracı almaktan vazgeçerseniz kesintisiz iade oluyormuş)
benim baktığım aracın kendi yaptıkları exper raporunda yedek anahtar çalışmıyor yazıyordu ve tavanda büyük ihtimal kuş gübresi kaynaklı iz vardı, tavanın değişik açılardan resimlerini istedim. kumandanında bi pil deneyip bilgi verin dedim. her seferinde kayıt açıldı bakılacak edilecek bilgi verilecek denildi ama ben arabayı teslim aldım hala bilgi verilecek.
başta aracın çekici ile adresime ücretsiz teslim edileceği söylendi son aşamada sadece ist içi eve teslim siz ankaradan teslim alabilirsiniz denildi. zaten umudum yoktu ona da tamam dedim. ama ankaradan 5 iş günü aracın hazırlık süresi var. yanıldım yenildim araya hafta sonuda gireceği için acaba dedim cumartesi istanbuldan aracı teslim alabilirsek 2 gün hem hazır aracı almış hemde pazarıda katıp gezeriz diye ist teslim durumunu mh ye üstüne basa basa sadece bilgi almak istiyorum ilgili birimden dönüş bekliyorum diye sordum
pazartesi oldu tabi arayan soran yok ben aradım ve süpriizz mh aracı istanbul teslim istemişsiniz eğer ankara teslim istiyorsanız 6 iş günü (hafta sonuda giriyor) hazırlık süresi var dedi. yahu diyorum neyini hazırlayacaksınız lafa gelince günde 150/200 araç satıyorsunuz dolmuş misali ankara teslim tırının dolmasını beklemiyorsunuz ya!
öğlen sonu mesai bitimine doğru tekrar aradılar
-araç yarın ankarada olacak,
-dedimki inanmıyorum kontrol edin (çünkü her söylemleri öyledir, gelmiştir, muştur, yaparlar) neyse en son dedimki ankara ama neresi bi adres verin ona göre gidelim,
-adres telefonunuza smsle gelecek,
-iyi bari şubenin telefonunu verinde sıkıntı olursa arayalım,
-veremeyiz! telefonu yok.
-Allah b...
ertesi sabah bindim otobüse ankaraya gidiyorum hala adres gelecek. neyse internetten araştırıp buldum bi adres ya nasip deyip gittim buldum şükür ki
şubede dedimki aracın 500km iade garantisi var ama ben zaten teslim aldıktan sonra 250km eve yol gidecem mh bana adrese vardıktan sonra başlar demişti öylemi?
-yok teslim aldığınız kmden başlar
-!!!!
-siz eve giderken aracın kmsini videoya çekin elinizde kayıt olsun
araç sitede yazandan 1000km kadar fazlaydı. aracı teslim aldıktan sonra hemen yanlarındaki po dan depoyu dolduruyum dedim ordaki pompacılarda peynirleşmiş iyice bahşiş diye tutturdular 3 kere isteyip durdular, hele bayan görevli vardı o bile tutturdu.
biraz uzun oldu ama özetle her aşamanın ilgilisi farklı ve siz o ilgiliye asla ulaşamıyorsunuz. mesela sıfır araç alımındaki gibi tek satış temsilcisi işlemleri takip etmiyor. anladığım dosya elden ele geziyor ve kimsenin birbirinden haberi yok.
Hankook vs Petlas
günlük 93km yol için araç önerisi?
|
bu fiyata 2. el s9 plus alınırmı
|
cross ve normal bağlantı
|
casper f300 ultrabook sogutma
|
infrared ısıtıcı ısı ayarı
|
i5 4590'dan Ryzen 2400g'ye geçmek?
|
|
laptop işletim sistemi başlatamama sorunu
|
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.606
İkinci El Bölümü Mesajları: 232
Konularının görüntülenme sayısı: 32.661 (Bu ay: 785)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 155 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar