Şimdi Ara

**YENİ** Tüketicinin korunması Kanunu * haklarınızı bilin! Önemli değişiklikler! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
22
Favori
5.922
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: isadevil

Güzel olmuş.Bir gümrük sınırını yükseltseler süper olur fakat pek öyle olacağa benzemiyor

Aynen. Yahu hadi tamam diyelim cep telefonu vb şeylere sınır koy. Yani Türkiyede satışı olan bir ürüne sınır koy.

Ama arkadaşım bir tane Kulaklık alacağım TR de adamlar adını bile bilmiyor.

Fotoğraf makinesine bir lens alacağım Türkiyede yok.

Bir tane dokunmatik çerçeve alacağım Türkiye de yok.

Fotoğraf makinem için Shutter alacağım uyumlu model yok Türkiye de.

Ne yani şimdi 2 fotoğraf çekeceğim diye, iki müzik dinleyeceğim diye gidip şirket mi kurayım yahu.

Hocam yukseltmemelerinin sebebini hepimiz biliyoruz zaten.Ne kadar yükselirse o kadar devlet zararda olacak.Ülkemizin teknolojik anlamdaki iç yüzü böyle maalesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam yukseltmemelerinin sebebini hepimiz biliyoruz zaten.Ne kadar yükselirse o kadar devlet zararda olacak.Ülkemizin teknolojik anlamdaki iç yüzü böyle maalesef.

Öyle öyle de arakdaş ne yapalım şimdi yaşamayalım mı? Sen engelleyerek iyice geri kalmaya sebebiyet veriyorsun.

Demem o ki. Adamlar roket için malzeme buluyor. Yani yapıyorlar geliştiriyorlar. Hobi olsun diye.

DC de izledim. Adam diyor bu bir hobi ve çok bilgilendirici bir hobi diyor.

Önce küçük şeyler ile başlarsınız. Sonra biraz paranız da varsa ve eğer kızlar ile yemiyorsanız gittikçe daha büyük maketler yaparsınız diyor. Nasa niye daha aya roket göndermiyor. Niye olacak bu meraklı kesim 5-6 yıla zaten kendilerine aya gidecek roket yapar diye. Cidden yani bildiğin adamlar tecrübe ile roket yapıyor.

E bizde ne var. Hiç. Gençliğin hobisi yok. E ne yapıyorlar.

Ya işleri karı kız. Ya sigara içki uyuşturucu. Ya 2-3bin TL lik arabaya 6000TL lik ses sistemi takıp milleti rahatsız etme. Ya da en masumunda hiç ihtiyacı yokken gidip 2000TL ye telefon almak. Böyle daha iyi oluyor gibi gelmiyor bana.

Lisede mesela her tür imkan vardı. Onbinlerce hatta yüzbinlerce liralık teçhizatı önüne seiyorlardı. E meraklıyım da. Okulun en parlak öğrencilerinden biriydim. Eğer benden önce gidenler karı kız olayı yüzünden sınıfta kalmasaydı ben de şu an Fransa da eğitim alıyordum %100 burslu olarak hem de. Gel gelelim Üniversiteye geçtim patladım. Yok abi. Yok. 10 tanesi 10 kuruşa satılan direnç yok. 1 kuruşluk direnç için Göztepe den Karaköy e gidiyorduk. Yani koca Marmara üniversitesinde teçhizat kıtlığından okumaktan soğudum.

Böyle daha mı iyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: mav1li

Tüketici lehine faydalı gelişmeler var.

5: Bankalar kart aidatı ödemesi olmayan bir kart sunmak zorunda olacaklar. (aslında bu kötü oldu çünkü kampanyalar muhtemelen aidatlı kartlara yapılır diye düşünüyorum.)

İşlem ücreti alınır yada faiz oranları yükseltilir. O ücretler bir şekilde alınır.

Ülkenin en yüksek vergi vereni parayı işletip faiz alan şirket ise sanayinin durumu içler acısıdır. Bakın gelişmiş ülkelerde teknoloji, iletişim firmaları almış başını gitmiş. Bizde ise icat eden, geliştiren veya üreten değil parası olan para kazanıyor.

Acaba bu ülkede bu düzene dur diyecek bir babayiğit çıkacak mı?

Ödenen vergiler komik
    Örnek:
    Net Kar 1.180,9 milyar tl. Vergi ise 1 milyar tl. Yüzde 0,1 vergi oranı.

Başlığa nazaran farklı bir konu, her ne kadar herhangi bir "babayiğit" tarafından çözülebileceğine inanmasam da çok önemli bir göstergeye atıf yapmışsınız.

Süreç, kültür, atmosfer... Hatta ötesi bir çok kavrama atfedilebilir durum. Rönesans, reform, aydınlanma, keşifler, adem-i merkezi yapıdan evrilme, sanayi devrimi vs... gerekiyor olabilir.

Yalnız, neyle izah edilirse edilsin, hangi tarihsel inşa sürecine bağlanırsa bağlansın ilgi çekici veriler.

Gerçi bildiğim kadarıyla, vergi net kar üzerinden hesaplanmaz. Ancak belirttiğiniz başka bir vergi türüyse onu bilemiyorum. Ayrıca hesabın; sanayi teşviği, vergi indirimleri, sübvansiyonlar gibi unsurlar da göz önünde bulundurularak ortaya konulması gerekir gibime geliyor. Bu veriler, herhangi bir kaynakta çıkartılmış ise -hele ki uluslararası karşılaştırma varsa- incelemeyi çok isterim. Yine de tahminim, sonuçların -açık şekilde- bahsettiğiniz paralelde çıkacağı yönünde.

Ne yaparsak yapalım, Ortadoğu dağlarında muz yetiştiremiyoruz. Belki ve en fazla "sera" kurabiliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: na9n

quote:

5: Bankalar kart aidatı ödemesi olmayan bir kart sunmak zorunda olacaklar. (aslında bu kötü oldu çünkü kampanyalar muhtemelen aidatlı kartlara yapılır diye düşünüyorum.)

İşlem ücreti alınır yada faiz oranları yükseltilir. O ücretler bir şekilde alınır.

Ülkenin en yüksek vergi vereni parayı işletip faiz alan şirket ise sanayinin durumu içler acısıdır. Bakın gelişmiş ülkelerde teknoloji, iletişim firmaları almış başını gitmiş. Bizde ise icat eden, geliştiren veya üreten değil parası olan para kazanıyor.

Ödenen vergiler komik
    Örnek:

Başlığa nazaran farklı bir konu, her ne kadar herhangi bir "babayiğit" tarafından çözülebileceğine inanmasam da çok önemli bir göstergeye atıf yapmışsınız.

Süreç, kültür, atmosfer... Hatta ötesi bir çok kavrama atfedilebilir durum. Rönesans, reform, aydınlanma, keşifler, adem-i merkezi yapıdan evrilme, sanayi devrimi vs... gerekiyor olabilir.

Yalnız, neyle izah edilirse edilsin, hangi tarihsel inşa sürecine bağlanırsa bağlansın ilgi çekici veriler.

Gerçi bildiğim kadarıyla, vergi net kar üzerinden hesaplanmaz. Ancak belirttiğiniz başka bir vergi türüyse onu bilemiyorum. Ayrıca hesabın; sanayi teşviği, vergi indirimleri, sübvansiyonlar gibi unsurlar da göz önünde bulundurularak ortaya konulması gerekir gibime geliyor. Bu veriler, herhangi bir kaynakta çıkartılmış ise -hele ki uluslararası karşılaştırma varsa- incelemeyi çok isterim. Yine de tahminim, sonuçların -açık şekilde- bahsettiğiniz paralelde çıkacağı yönünde.

Ne yaparsak yapalım, Ortadoğu dağlarında muz yetiştiremiyoruz. Belki ve en fazla "sera" kurabiliyoruz.

Diğer bilgilere ulaşamıdığım için net karı yazdım. Yine de komik vergi oranı hakkında fikir veriyor.

• Hakem heyetlerinin karar verme süresinin 3 ay gibi olağan dışı bir süreden 1 aya indirilmesi şart.

Hakem heyetinin kararını bekleyene kadar malın ekonomik faydası azalıyor.
  • elinize kolunuza sağlık böyle yararlı paylaşımları herkes yapmıyor

müsadenizle bir kopyasını apple iphone bölümünde yayınlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 28 Mayıs 2013; 16:39:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

elinize kolunuza sağlık böyle yararlı paylaşımları herkes yapmıyor

+1
  • quote:

quote:

Güzel olmuş.Bir gümrük sınırını yükseltseler süper olur fakat pek öyle olacağa benzemiyor

Aynen. Yahu hadi tamam diyelim cep telefonu vb şeylere sınır koy. Yani Türkiyede satışı olan bir ürüne sınır koy.

Ne yani şimdi 2 fotoğraf çekeceğim diye, iki müzik dinleyeceğim diye gidip şirket mi kurayım yahu.

bildigim kadariyla sinir yok ama alinan malin fiaytinin %10u gumruge odeniyor. yanlis da olabilir tabi bu bilgi. yanlissam duzeltilsin lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

quote:

bildigim kadariyla sinir yok ama alinan malin fiaytinin %10u gumruge odeniyor. yanlis da olabilir tabi bu bilgi. yanlissam duzeltilsin lutfen.

üst sınır yok, bashi geçen 75 $/€ alt sınır vergi muhafiyeti için geçerli. yani bu tutarın altında vergi işlemine tabi olmazken, bundan fazla tutarlarda gümrüğe ürünün kdvsini ödemek durumundasınız.

• 3. Madde guzelmis.

• 2.maddeyi uzun suredir her yerde dile getiriyordum,Allahtan akli selim bir buyugumuzun daha aklina gelmis.E-ticaret siteleri 300 tlnin uzerini cizip 30 tl yazip vatandasi aptal yerine koyarak ayakkabi satar,teknoloji marketleri hayatta o fiyatta satilmamis urunlerin uzerine %30 indirim yazar,naif milletimiz de kanip alir urunleri.DH ahalisi kadar arastirmaci tuketici belki toplumun %1'i bence,dolayisiyla devlet boyle sacma sapan indirim laflariyla vatandasin kandirilmasina izin vermemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarius82 -- 28 Mayıs 2013; 17:56:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

elinize kolunuza sağlık böyle yararlı paylaşımları herkes yapmıyor

müsadenizle bir kopyasını apple iphone bölümünde yayınlıyorum.

Faydalı olması dileğimle müsaade sizin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • guzel paylasım tesekkurler
  • quote:

Ödenen vergiler komik
    Örnek:

net kar 1.180 milyar TL derken 1 milyar 180 milyon TL'dir o. türkiye'deki tüm para (70 milyon kişinin) 1,18 Trilyon TL'yi ancak karşılar zaten. yanlış anlamışsınız bence siz onu ya da haber yanlıştır. 1.180,9 milyon TL falandır o bence.

Bu arada bilgilendirme için teşekkürler. harika ve isabetli değişiklikler olmuş. halen bazı eksiklikler var ama onlar da gelecek (denetim kısmında).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 28 Mayıs 2013; 18:45:33 >

• sabah haberlerde bakan bunları anlatıyordu, biz yaptık falanlı cümleler.
  • quote:

Ödenen vergiler komik
    Örnek:

Bize %18 saplanıyor ya. Ne gerek var ki zaten zenginlerden vergi almaya. Yani bir de milletin işine çomak sokun illa. Hep bizim gibiler yüzünden di mi ama. ( İroni anlaşılmıştır umarım. )

• Ne Zaman yürürlüğe giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

net kar 1.180 milyar TL derken 1 milyar 180 milyon TL'dir o. türkiye'deki tüm para (70 milyon kişinin) 1,18 Trilyon TL'yi ancak karşılar zaten. yanlış anlamışsınız bence siz onu ya da haber yanlıştır. 1.180,9 milyon TL falandır o bence.

Bu arada bilgilendirme için teşekkürler. harika ve isabetli değişiklikler olmuş. halen bazı eksiklikler var ama onlar da gelecek (denetim kısmında).

Her zaman dediğim gibi eksik olan kısmı yazayım.

İyi güzel diyor. Firmalar şunu şunu yapmak zorunda diyor. Ama yapmazsa????? Bildiğiniz gibi firmalar bu KANUNLARA KARŞI GELİYOR.

Resmen insanları dolandırıyorlar. Yasaları çğniyorlar. Ne ticaret ne de genel ahlaka uymayan tavırlar sergiliyorlar. Müşteri hizmetleri desen zaten kurmalı saat.

Misalen Gold. Resmen dolandırıcı adamlar. Dolandırıcının önde gideni. Kaç kişi THH ye gidiyor. Binlerde Tüketici lehi karar çıkıyor. Nerede Gold bilgisayara ceza. Nerede bu adamların cezası.

Kanun diyorki müşteriye parasını ödemek zorundasın. Adam diyor ki ödemiyorum. Sen THH ye gidiyorsun. 3 Ay uğraşıyorsun. Aldığın ne. 3 ay önce alaman gereken para. Firmanın zararı ne. Sıfır. Karı ne 3 ay parayı işletti.

Sen ben 50KM hız sınırlı yolda 52 ile gitsek ertesi ggün Express kargo ile ceza makbuzu gelir evimize değil mi? Ambulansa yol vereyim derken kırmızı ışıkta geçersin ertesi gün şak diye ceza gene kapında mı değil mi?

Yahu ben 3 ay uğraşayım ve gene 3 ay önceki parayı alayım ona tamam. Ama en azından bu paranın %30 gibi bir miktarı da THH yi meşgul etme ve yasaları çiğneme cezası olarak firmaya ilaveten fatura edilsin. Para devlete gitsin yahu ben gene bir şey istemiyorum. Varsın o cezalarla ile gemicik alınsın zerre umrumda değil. Yeterki şu firmalar ceza ödesin artık.

Ya basit olay. Tüketicinin başvurması ve haklı çıkması durumunda Firmaya ürün bedelinin %30 u ceza olarak fatura edilsin.

Firmanın THH kararına itiraz etme hakkını kullanıp ikinci inceleme de de haksız çıkması durumunda ceza bedeli %60 a çıksın. Ve ilave süre gecikmesi için Tüketiciye %10 gecikme faizi de ödensin.

Tekrar itiraz ile durumun Tüketici Mahkemesine gitmesi durumunda ve firmanın gene haksız çıkması durumunda ise ceza bedeli %100 e çıksın ve Tüketiciye her aylık gecikme için %5 gecikme faizi ödensin.

• 2. madde Çok iyi oldu hatta biraz daha sert bir karar alınabilirdi.
    Bindirim-İndirim oyunu bir nebze zayıflar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarius82

2.maddeyi uzun suredir her yerde dile getiriyordum,Allahtan akli selim bir buyugumuzun daha aklina gelmis.E-ticaret siteleri 300 tlnin uzerini cizip 30 tl yazip vatandasi aptal yerine koyarak ayakkabi satar,teknoloji marketleri hayatta o fiyatta satilmamis urunlerin uzerine %30 indirim yazar,naif milletimiz de kanip alir urunleri.DH ahalisi kadar arastirmaci tuketici belki toplumun %1'i bence,dolayisiyla devlet boyle sacma sapan indirim laflariyla vatandasin kandirilmasina izin vermemeli.

Aynen, büyük teknoloji marketlerinin 42 inç televizyonlara 3399 liradan % bilmem kaç indirimle 1499 liraya satıyoruz demeleri çok komik geliyordu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.