Şimdi Ara

Yeni SSD'ye format mı yoksa Klonlama mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Laptop için 480 GB SSD aldım. HDD ise 750 GB.


    Klonlama için yazılar okurken iki disk de aynı boyutta ise klonlamada sorun yaşamazsın denmiş. Benim kapasiteler farklı. Klonlama sırasında bir sorun yaşanır mı yoksa sıfırdan kurulum yapmak daha mı mantıklı?




  • Sorun olmaz. Klonlama yazılımları hedef diskte boyut ayarlamasına izin veriyor. Tabi aktarılacak veriden daha fazla alan vermek kaydıyla. 320 gb hdd'ten 240 gb ssdye klonlama yapmıştım.
  • Ben olsam temiz kurulum tercih ederdim.

  • Arkadaşlar PC ye aparat kullanarak PCİe ye samsung M2 nvme ssd taktım.C sürücüsünü bu ssd ye klonladım.Bu M2 sürücülerde görünüyor ama bios ayarlarında göremiyorum klonladığım M2 yi bios ta nasıl görebilirim yada windows u M2 den nasıl başlatabilirim.video sitelerinde yada başka bazı forumlarda söylenen yöntemleri denedim ama olmadı.Bios ta görünmüyor M2.Bunun nedeni PCİe den bağlanması olabilir mi?Bilgisayarımı tıkladığımda sürücülerde görünüyor ama biosta görünmüyor?Yardımcı olursanız sevinirim

  • Gzntp27 G kullanıcısına yanıt

    Evet, bunun sebebi M.2'nin PCIe'den bağlanmasıdır. Anakartta NVMe desteği olmadığı için doğrudan M.2'den başlatamıyor. Ancak bilgisayar normal olarak BIOS'un desteklediği bir cihazdan (SATA HDD veya SSD) başladıktan sonra M.2 SSD'yi ikinci depolama cihazı olarak (mesela D: sürücüsü olarak) kullanabilirsiniz.


    Fakat siz bu şekilde istemiyorsunuz, Windows'un M.2 üzerinde çalışmasını istiyorsunuz. BIOS buna imkan vermiyor. Bazı kişiler bu sebeple BIOS'u modluyorlar. Yani BIOS'un yazılımını değiştiriyorlar. NVMe desteği olan anakartınıza uygun bir BIOS bulursanız siz de yapabilirsiniz ama bu ise riskli bir işlemdir!!! İcabında anakartın patates olma ihtimali var. Uyarmadı demeyin!


    Ben şahsen anakart üzerinde M.2 slotu yoksa adaptörle NVMe SSD kullanmazdım. Normal SATA SSD alıp kullanırdım. Günlük kullanımda aradaki hız farkı çok hissedilecek kadar değil.

  • @DoubleDragon @Gzntp27

    Selamlar

    Ayrı bir başlık açmama rağmen, madem yeri geldi bir sorum olacak ? Yardım ederseniz, sevinirim.

    Anakartım : MSI Gaming Pro Carbon Z270

    Hali Hazırda 2 adet m.2 slotum dolu olarak kullanıyorum, üçüncü bir nvme m.2 ssd ihtiyacım oldu. Tabii bunu PCI-E çevirici kullanarak takmam gerekecek, minimum hız kaybıyla hangi kartı tercih etmeliyim? Ugreen, Alfaris,Dark gibi markalar mevcut.

    Üçüncü bir nvme kullanımı diğer harddisk sata slotlarını iptal eder mi ? Anakart üzerinde gelen iki adet m.2 slotuyla 2 adet sata slotum iptal olmuştu.


    PCI-Exp kart ile kullanmak istediğim nvme m.2 Intel 660p 1 TB modeli. (1700mb/1700mb hızlarında) elimdeki en düşük hızlı modeli PCI-Ex kart ile kullanmayı düşünüyorum.

  • Ben de bilgisayarıma ssd aldığımda bu konu hakkında kararsız kalmıştım. Klonlamanın temiz kurulum kadar sağlıklı olmayacağını birkaç yerde okudum. Ne kadar fark vardır bilmiyorum ama temiz kurulumun daha sağlıklı olacağı da kesin. Tabi uğraşmaya değer mi bilmiyorum.

  • Gzntp27 G kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bendede mevcut pci slotundan çeviriciyle m2 ssd aldım ama windowsu bir türlü kuramadım çünki bios görmüyor m2 yi.çare bulan windowsu bu durumda kuran arkadaşlar varsa yeşillendirsin lakin 1 haftadır çözüm arıyorum ama hiç bi yerde bulamadım.şimdilik depolama olarak kullanıyorum mecbur.
  • emrahcey E kullanıcısına yanıt

    Anakart M.2 slotunu SATA ve PCIe ile kombine olarak kullanıyor. Bundan dolayı M.2 SSD taktığınızda SATA portlarını iptal ediyor. M.2 çevirici ile kullandığınız SSD'nin SATA portunu iptal edeceğini düşünmüyorum. Hangi çevirici iyidir, kötüdür bilmiyorum. Kullananlar daha iyi bilirler.

  • tiestoguz kullanıcısına yanıt

    Temiz kurulum yapmak için de bios ta görmemiz gerekiyor.Sorunumuz pcie ye aparat ile taktığımız nvme M2 SSD yi bios ta göremiyoruz.Bios ta görebilecek duruma gelsem çözüm bulabileceğiz sanırım

  • Gzntp27 G kullanıcısına yanıt
    Biosu modluyarak halettim ben.biosun içine nvme kodu girerek m2 yi biostan tanıttırmayı başardım ve iiletim sistemini lurdum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.