Şimdi Ara

HDD bozuk mu değil mi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

En baştan anlatmak gerekirse bilgisayar açıkken sert biçimde yere düştü ve önce donma oldu daha sonra windows ile ilgili bir hata mesajı aldım 3 saniye içerisinde bilgisayar kapandı yani okumam mümkün olmadı. Sonrasında açılışta normal şekilde başlat dediğimde önce w7 logosu daha sonra 1 saniyelik bir mavi ekranın ardından yeniden başladı, onarma içinde aynı şey söz konusu, başlattıktan sonra kendini yeniden başlatıyor.

Windows 8 ile format atmak istedim ancak bu sefer de w8 logosu geldikten sonra loadingde takılıp kalıyor bir türlü devamı gelmiyor. Bu bilgiler dahilinde HDD'nin bozuk olup olmadığını veya herhangi bir şey söylememiz mümkün müdür? Teşekkürler

Edit: Güvenli kipte başlatmada da aynı sorun oluyor yani kendini yeniden başlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 21 Şubat 2015; 23:44:47 >

Technical
  • başka bilgisayarnız var ise harici baplantı yaparak aşağıda vereceğim programlar ile test edebilirsiniz
    1:h.d.d. regenerator
    2:hdtune
    3:Hard Disk Sentinel
    Selamlar

Orijinalden alıntı: selim1980

başka bilgisayarnız var ise harici baplantı yaparak aşağıda vereceğim programlar ile test edebilirsiniz
    1:h.d.d. regenerator
    2:hdtune
    3:Hard Disk Sentinel
    Selamlar

bu konularda pek bilgili değilim ancak hdd girişine bakılırsa bir kablo gerekli ve bende öyle bir kablo yok malesef
    Bir delil ile 40 alimi yendim, 40 delil ile bir cahili yenemedim
  • quote:

Bu durum'da malesef daha fazla yardımımız olamayacak.Kusura bakmayın.
    Selamlar

Hocam hdd'yi harici yaparak test ettim sonuçlar şöyle:

http://tinypic.com/r/2160eq/8 - Kırmızıyla işaretliler hdd'nin sürücüleri, F sürücüsü windowsun kurulu olduğu sürücü yani C sürücüsü, ona giremiyorum boyutunu da göstermiyor göründüğü gibi.

http://tinypic.com/r/219xuzm/8 - Bu sektör taraması

http://tinypic.com/r/2q20h09/8 - Bu da benchmark sonucu

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Edit: HDD'den saat sesi gibi tik tik sesler de geliyor bunun anlamını az çok tahmin ediyorum ama sizinde yorumunuzu alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 22 Şubat 2015; 14:20:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hard diskinizde 4 adet bad sektor (Fiziksel bozuk bölüm) oluşmuş (Çalıştıkça bu sayı dahada artacak).Giriş ,okuma,yazma süreleri çok kötü.Diskinizi hemen değiştirmenizi tavsiye ederim.Öncelikle h.d.d yi değiştirip kurmayı deneyin.Ayrıca düşme esnasınd başka parçalar'da zarar görmüş olabilir.Eğer hala kuramıyorsanız cihazda başka arızalar olmuş olabilir.örneğin:düşme esnasında ram yuvalarında çıkmış yada bir kısmı çıkmış olabilir,Pcb dediğimiz parçaların dizili olduğu kart'da kırılma yada çatlamalar (veri kanalı kopukluğu) olmuş olabilir.
    Edit:Tık tık diye ses geliyorsa okuma yazma kafası bozulmuş demekdir.
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim1980 -- 22 Şubat 2015; 14:31:11 >

Hard diskinizde 4 adet bad sektor (Fiziksel bozuk bölüm) oluşmuş (Çalıştıkça bu sayı dahada artacak).Giriş ,okuma,yazma süreleri çok kötü.Diskinizi hemen değiştirmenizi tavsiye ederim.Öncelikle h.d.d yi değiştirip kurmayı deneyin.Ayrıca düşme esnasınd başka parçalar'da zarar görmüş olabilir.Eğer hala kuramıyorsanız cihazda başka arızalar olmuş olabilir.örneğin:düşme esnasında ram yuvalarında çıkmış yada bir kısmı çıkmış olabilir,Pcb dediğimiz parçaların dizili olduğu kart'da kırılma yada çatlamalar (veri kanalı kopukluğu) olmuş olabilir.
    Edit:Tık tık diye ses geliyorsa okuma yazma kafası bozulmuş demekdir.
    Selamlar

Yardımınız için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi çalışan bir hdd ile kurulum yapmayı deneyip bakıcam, olmazsa servise veririm

• Rica ederim.Kolay gelsin...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.