Şimdi Ara

Yeni rami ekleyince bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Normalde 2x2'lik 4 gb 1333 mhzlik Gskill ripjawsları kullanıyordum. Bugün 4 gb 1333 mhzlik tek modüllü hi level ramim geldi. Slotları iki kez değiştirdim fakat olmadı. Ayrı bir slot düzeni var mıdır bu konuda? Ne yapabilirim? Anakartım GA-880GMA-UD2H.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 12 Ekim 2015; 20:28:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Novak Djokovic kullanıcısına yanıt
    Aynı şey bana da oldu. Hatta marka da aynı. 3 aynı marka ve model ram denedim üçüncüsü oldu. Ya hi level den kaynaklı ya da o ram pcye uymuyor. Ya Yenisiyle değiştir ya da 2x2 yi çıkar bir de öyle dene. Ram slotlarında 1,2,3,4 yazar. Sıralamaya dikkat et. 2x2 yi çıkar ve 1.slota 4gb olanı tak ve dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

Aynı şey bana da oldu. Hatta marka da aynı. 3 aynı marka ve model ram denedim üçüncüsü oldu. Ya hi level den kaynaklı ya da o ram pcye uymuyor. Ya Yenisiyle değiştir ya da 2x2 yi çıkar bir de öyle dene. Ram slotlarında 1,2,3,4 yazar. Sıralamaya dikkat et. 2x2 yi çıkar ve 1.slota 4gb olanı tak ve dene.

1.slotta takılı olarak denemiştim 2x2'lerle birlikte de. Şimdi tek bıraktım ve yine durum aynı.

O zaman rami değiştir kardeşim. Anakartın bellek destek listesine bak. Listeden ram seç. Google'da ara. Nerde satılıyorsa ordan al. İnşaAllah olur bu sefer.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

O zaman rami değiştir kardeşim. Anakartın bellek destek listesine bak. Listeden ram seç. Google'da ara. Nerde satılıyorsa ordan al. İnşaAllah olur bu sefer.

Başka bir çıkış yolu yok mu bundan önce? Özellikleri uyuşuyor, ayrı bir durumu da yok. BIOS vesaire buralardan eski RAMleri takarak ayar yapılamaz mı?

O kadar detaylı bilgim yok maalesef. Belki vardır ama ben bilmiyorum. Dedim ya ben 3 kez değiştirdim ramleri.

• Teşekkür ettim. Eğer artı bir çözüm önerisi olan varsa onu da değerlendirmek istiyorum. Olmazsa değiştirilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 12 Ekim 2015; 13:11:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Kardo o hi-level ramlerden aynı derdi bende çektim. hatta sana şöyle söyleyim 4 gb 2 tane hi-level ram yanyana takıyorum açılmıyor ya da mavi ekran veriyodu. tek tek takıp kullanıyodum sıkıntı yoktu. Sonra başka bi marka 2 gb ram ile 4 gb hilevel ram takıp kullandım. Bu hi-levellerde bi gariplik var ama. bir daha asla almam hi level ram.
  • Hi-level ramler genel olarak sıkıntılı ramler. Bios guncellemesi varsa yaparak deniyebilirsiniz.
    Not:Sorumluluk kullanıcıya aittir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrenalin_

Hi-level ramler genel olarak sıkıntılı ramler. Bios guncellemesi varsa yaparak deniyebilirsiniz.
    Not:Sorumluluk kullanıcıya aittir.

Başka bilgisayarda tekli olarak denedim, oldu. Kendimde de BIOS güncellemesi yaptığım halde olmadı.
  • bu anakart 4gb. ramleri pek desteklemiyor...
    34 satırlık listede 3 adet 4 gb. ram markası-modeli var...
    http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-880gma-ud2h.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

bu anakart 4gb. ramleri pek desteklemiyor...
    34 satırlık listede 3 adet 4 gb. ram markası-modeli var...
    http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-880gma-ud2h.pdf

Dün kargoyla gönderdim ve bugün iade etmiş oldum. Listeden bağımsız da vardır mutlaka ama 2x2 bulmak eskisi gibi kolay değil, tekli 2'leri 2'şer olarak kullanmayı deneyebilirim belki. Sizin öneriniz var mı ayrıca?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.