Şimdi Ara

Yeni PCde eski HDD biosta görünüyor ama disk yönetiminde gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Yeni PC aldım. Eski kasamdaki 2 TB HDD yi Sata 4 portuna(Daha önce sata 2 ye bağlamıştım ama 1 ve 2 ye bağlama ssd ile çakışır dediler) bağladım. Yeni aldığım kasa hazır montajlı olarak geldi içinde 2 tb ssd var windows 11 kurulu. eski hddyi win 10 da kullanmıştım ama windows onda kurulu değildi.

Şimdi benim sorunum eski HDD Biosta Sata 4de takılı olarak görünüyor ancak disk yönetimine girdiğimde hiçbir şekilde görünmüyor. Disk info programı ile kontrol ettiğimde eski HDD nin sağlık durumu iyi olarak görünüyor. Aygıt yöneticisinde de HDD görünüyor çalışıyor şekilde görünüyor ancak harf veremiyorum bir türlü yardımcı olursanız sevinirim.

Bu şekilde pcde görünen kısımları ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendineAteist -- 22 Şubat 2025; 12:19:56 >

• Yeni PCde eski HDD biosta görünüyor ama disk yönetiminde gözükmüyor

• partionu yanlış olabilir o yüzden cmdye girip diskpart komutuyla silip yeniden partion atmanız gerekebilir ancak içinde veriniz varsa hepsi silinir o yüzden önce yedeklemeniz lazım.İçinde bilgi yoksa direkt biçimlendirin ve kullanmaya başlayın içinde veri varsa uefi windowsta gbt hddyi okumak için program kullanmak lazım yada içini silmeden bakmanın yolunu araştırın kodlar ezberimde yok araştırarak bulabilirsiniz.ben olsam usbye linux kurar usbden linuxumu açar hdd içindeki verileri yeni hddme yedekler eski hddmi linuxta biçimlendirirdim ortadan yapmak kolay oluyor windows üzernde biraz daha uğraştırıcı.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

hocam cmd diskparttan denediğimde yine görünmüyor sadece disk 1 çıkıyor o da ssd.

ama SSD ye sağ tık özellikler yapınca bunun içinde HDD de görünüyor sanki ikisini aynı şey olarak mı algılıyor bir türlü anlamadım

• Hocam diskpartta görmüyorsa görmüyordur dediğim gibi elinizde usb varsa linux yükleyip usb üzerinden linux çalıştırarak bağlı tüm diskleri görüp yönetebilirsiniz.

• Minitool partition wizard programından kontrol et. Disk orada görünüyorsa biçimlendirebilirsiniz ve mbr/gpt dönüşümü yapabilirsiniz. Disk uygulamada da görünmüyorsa Bios dan ACHI / SATA / RAID ayarlarını değiştirin.

• Başka bir bilgisayara takıp biçimlendirdik şuan içindeki verileri kurtarıyoruz. Bu bitince kendi kasama takacağım bakalım görecek mi HDD yi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.