Şimdi Ara

===> Yeni Panasonic ZS7/TZ10 | 1/2.33' - GPS - 720p - Power O.I.S. <===

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
13.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ===> Yeni Panasonic ZS7/TZ10 | 1/2.33' - GPS - 720p - Power O.I.S. <===

ZS3/TZ7'nin abisi geldi:

- 1/2.33"
    - 12MP
    - 1280x720 pixels @ 30fps
    - 12x optical zoom
    - 25 - 300mm (35mm equiv.)
    - f=4.1-49.2mm
    - F3.3 - 4.9
    - Power O.I.S.
    - 3.0" TFT LCD 460K
    - Dahili GPS (Geo-Tag)
    - Tam Manuel Kontrol (P/A/S/M)

Yenilik olarak dahili GPS, tam manuel kontrol ve Power O.I.S. var sanırım.

Daha detaylı bilgi için:
    http://www.dpreview.com/news/1001/10012605panazs7.asp

Kişisel görüşüm: Eğer bataryayı geliştirmedilerse halihazırda pil süresi kısa olan makinenin 1de GPS'inin açıldığını düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 26 Ocak 2010; 13:31:23 >

• yarı amatör ve compact sınıfta liderliğe oynuyor panasonic. tebrik etmek lazım
  • bak heyecanlandım şimdi.
    mid-march diyo, hımm, az biraz daha bekleyeceğiz demek ki,
    bir kaç güne sx200 alacaktım, sırf manuel kontrol var diye.
    böyle de olmaz ki ama,
    onu bekleriz sonra da canon çıkarır bi makine,
    gerçi önce tz7 ye göre bazı açıklarını kapatması lazım ama...

sony de bir makine çıkardı,
    fuji ne yapıyor acaba,
    yok mu üstadlar bi haber fuji tarafından?
    şöle f200 ün hd video'lusu nasıl olur acep
  • Fuji'nin de tanıtması gerekir artık.

F200EXR'ı şubatta tanıttı diye hatırlıyorum. Onu yenilemesi lazım.
  • yaw fuji konpağa hd video eklerse
    diğer markalar o ufak ccd'le nal toplar
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

yaw fuji konpağa hd video eklerse

eklerse olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 26 Ocak 2010; 17:54:45 >
  • TZ7 nin abisi bence yaz basinda gelecek. bu yenilik yetmez ki panasonic bence rakiplerini beklemis burda :)
    donanim ayni nerdeyse,, yazilimla oynamis sadece :P
    daha buyuk sensorle bu optik zoom icin makinanain ebatlarini biraz daha buyultmesi gerekiyor bildigim kadariyla. ama bunu cikarirsa piyasa alt ust olur canim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

yaw fuji konpağa hd video eklerse

o kadar buyuk sorun degil ama Fuji su ikisini de eklese tadindan yenmez;

5x yerine 7-8x yapsa tadindan yenmez., 12x sart degil, 7 x de cok yeterli.
    bence lcd sini de 260k dan 400 k ya cikarmali panasonicdeki gibi, cunku bircok kisi de magazada ekranina bakarak aliyor, ve yuksek couznurluklu ekran kullanimi cok buyuk zevk benim icin bile. yanyana gorseniz..

bu arada Sony h20 benzeri yeni modeli resmi olarak duyurdu mu?
    Samsung da WB650 ile geliyor ve kalite olarak belli bir duzeyi yakalarsa, bircok kullancinin seciminde onemli etken olan ekrandan , amoled ekranlar sayesinde goturebilir isi..

ben acikcasi kucuk makina alacagim ve bekleme zamani su an, kapissinlar bi bakalim.

• tz7 nin manuel ayarlsıının gelceği zaten belliydi..ama sony full hdli hx5v sine karsın hala 720 ile cekim yapıyor.. ayrıca megapixel artmış sanırım.. beni cok heyecanladırmadı acıkcası..
    sony daha ilgi cekici geldi bana..
    neyse fuji den s200 e hd istiyoruz bakalım..cıkarısa böyle bir model haribden bomba olur..
    o zaman heyecanlanırım işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 26 Ocak 2010; 18:33:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

TZ7 nin abisi bence yaz basinda gelecek. bu yenilik yetmez ki panasonic bence rakiplerini beklemis burda :)
    donanim ayni nerdeyse,, yazilimla oynamis sadece :P
    daha buyuk sensorle bu optik zoom icin makinanain ebatlarini biraz daha buyultmesi gerekiyor bildigim kadariyla. ama bunu cikarirsa piyasa alt ust olur canim

simdi gordum dpreviewde digerleri de var, , TZ8 ve ZX3 de cikmis.. hicbisiy yok, felaket,
    Fujiden bekliyoruz artik..
    belki sonyden.

samsung bile yapabilir bisiyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 26 Ocak 2010; 18:39:29 >

• Fuji 400k ekran, HD video ve 1azda zum koysun felaket olur ama niye yapmıyor bilmem.

ayrıca 1080p'yi nabıyonuz :/ onu işlemesi dert kapladığı alan dert...

+

hotpixel olayını da halletmesi lazım.

çok şey istiyor alabiliriz ama f'i de şöyle 2.8'e çeksen süper olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 26 Ocak 2010; 18:55:14 >
  • tz10 video ve manuel ayarla kandırmış.
    fotoyu Sensör boyutları 1/2.33-inch 14.50 Mpixel öldürmüş
  • mp arttırıyorlar ama sensör boyutu aynı bi nane olmaz yani
    dediğin gibi pil süresi çok can sıkacak bu zoom oranına sahip gps li bir makine için

power ois yi merak ediyorum ama zaten is mekanizması çok iyiydi bu markanın...
  • Bir ay kadar önce TZ7 aldım. TZ10 un ilk çıktığını ve manuel ayarlı olduğunu görünce çok üzüldüm ama
    14,5 mp yi görünce açıkçası içim rahatladı. TZ7 yi buna değişmem bu sensöre bu kadar mp ile fotoğraf kalitesi iyice düşecektir.

Aynı Canon G10 gibi. G10 da 14 mp idi ama Canon sonra hatasını anladı ve G11 ile çok daha başarılı bir makine çıkardı.
  • effective pixel diyince ne degisiyor bilmiyorum ama sonucta 12MP fotograf cekiyor 14 degil,
    manuel ayar ve gps var yani sadece, tz7 bu fiyata dururken bu modeli beklemek zaten gereksiz.
  • quote:

effective pixel diyince ne degisiyor bilmiyorum ama sonucta 12MP fotograf cekiyor 14 degil,
    manuel ayar ve gps var yani sadece, tz7 bu fiyata dururken bu modeli beklemek zaten gereksiz.

Gimmeluck

Sesör üzerinde 14 milyon piksel var gerçekte ama fotoğrafı 12 milyon piksel olarak çekiyor.
    Peki geri kalan 2 milyon piksel ne işe yarıyor dersen o da HD yani 16:9 formatında video veya fotoğraf çekerken kullanılıyor.
    Yani o fazladan 2 mp sensörün yanlarında bulunuyor ve gerçek 16:9 çekmeye yarıyor. Burada gerçek 16:9 dedim çünkü
    16:9 HD fotoğraf çektiğini iddia eden çoğu makina bunu yazılımsal olarak yapıyor.

Aynı durum TZ7 de de var. Onunda sensörü 12 mp ama 10 mp çekiyor. Ama TZ10 12 mp çekse bile sensör üzerinde 14 mp olduğundan
    yine piksel yoğunluğu çok fazla olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlgoMan -- 27 Ocak 2010; 23:59:42 >

• quote:

effective pixel diyince ne degisiyor bilmiyorum ama sonucta 12MP fotograf cekiyor 14 degil,

sonuçta o makinaya bu 14mp yüklenmiş.sen nasıl 12mp makinada 2 mp ile çekince muhteşem kat kat üstü kalite alıyormusun.tabii ki alamıyorsun.
    Makina 14,5mp e 1/2,33inch
    ahh panasonic bir şeyi düzeltiyorsun manuel kontrol koyuyorsan hah diyorum ii oldu , hoppp bir bakıyorum mp havalarda uçuyor.

Fuji zaten HD video ekleyip 6X zoom ( yukarısı olmaz 7X ve .... ) o zaman o makina disturtion gibi sorunlardan düzgün foto çekemez...
    Fujinin yapacağı HD video , 6X ve büyük sensör ama yaparsa diğer markaları bitirir onu diyeyim kompaktta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 28 Ocak 2010; 3:15:00 >

• Arkadaşlar,
    Bir noktayı gözden kaçırıyorsunuz. aşağıyada aldım. Neden Panasoniğin video çekimleri diğerlerinden farklı ve iyi. Adamlar işi iyi biliyorlar. Özellikle siz @Hirotaro, FZ 50 Kullanıyorsunuz. Panasonic TEMBEL ve hassasiyeti düşük sensör kullanır. Bunun sonucuda size 200-400 ISO üstü noise olarak yansır ama bu sensörlere ne yaparsanız yapın HOT PIXEL ürettiremezsiniz. Yani uzun süreli Video çekimleri için Süper ideal bir sensör +mükemmel leica objektif+ Mükemmel çalışan Mega-OIS' lede birleşince tadından yenmez hale geliyor. Şuna özellikle dikkat edin, Örneğin herhangi bir Fuji de en uzun çekim hızı 8 sn ile sınırlıdır. Neden? Üretilen sensörler ışığa çok hassas ama bu özellikte bir yere kadar iyi, sonrası Hot-Pixel. Panasoniğin tüm makinalarına (Compact ve Like) en uzun çekim süresi 60 sn. Özellikle küçük sensörlülerde Panasoniğin en kısa süreli çekimi 1/2000 sn. Neden?, sensör hassas değil, üstünü koysa ne olacak, fotograflar karanlık çıkacak + Noise, Fuji' de ise bu değer bazı like' larda 1/4000sn kadar çıkar. Çünkü sensör hassas. Bu nedenle Fuji' nin kolay kolay HD Ready çekime kadar uzanabileceğini şu an düşünemiyorum. Ha ! yarın sensör konusunda bu 2 tip sensöre orta yol bulur, ses kaydınıda Streo yapar HD çekimi de.
    Pansonic Lumix DMC-TZ10
    ISO Hassasiyeti
    • Auto
    • 80 Neden Var?
    • 100
    • 200
    • 400
    • 800
    • 1600
    • Hassasiyet kipi : 0to (1600 - 6400)

Çekim Hızı:
    • 60-1/2000 sn
    • Yıldızlı gökyüzü kipi : 15, 30, 60 sn.

Fujifilm FinePix F60fd
    ISO Hassasiyeti
    • Oto
    • Oto (ISO 1600)
    • Oto (ISO 800)
    • Oto (ISO 400)
    • ISO 100
    • ISO 200
    • ISO 400
    • ISO 800
    • ISO 1600
    • ISO 3200
    • ISO 6400
    Çekim Hızı 8 sn. - 1/2000 sn.

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

sonuçta o makinaya bu 14mp yüklenmiş.sen nasıl 12mp makinada 2 mp ile çekince muhteşem kat kat üstü kalite alıyormusun.tabii ki alamıyorsun.
    Makina 14,5mp e 1/2,33inch
    ahh panasonic bir şeyi düzeltiyorsun manuel kontrol koyuyorsan hah diyorum ii oldu , hoppp bir bakıyorum mp havalarda uçuyor.

Fuji zaten HD video ekleyip 6X zoom ( yukarısı olmaz 7X ve .... ) o zaman o makina disturtion gibi sorunlardan düzgün foto çekemez...
    Fujinin yapacağı HD video , 6X ve büyük sensör ama yaparsa diğer markaları bitirir onu diyeyim kompaktta

• Bipekkan hoca manuel modda manuel focus yok!!!Yani tam manuel sayılmaz sanırım gözünüzden kaçmış!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

ISO Hassasiyeti
    • Auto
    • 80 Neden Var?
    • 100
    • 200

Bülent Abi video çekerken hizli shutterlar istenmiyor genelde yumuşak bir görüntü elde etmek için yani kesik kesik görüntü elde etmemek istenmiyor. Hizli perde hizlarini çıkmadan diyaframı açabilmek için ISO'yu düşürmek gerekiyor.O yüzden keşke ISO 40 falan olsa... DSLR makinada ND filtre kullanarak bu sorunu halledebiliyorsunuz ama compactlar benim bildiğim kadariyla boyle birşey pek mümkün değil..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.