Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 1907CUCU

MERHABALAR

BİLGİYİ ALACAĞIM EN UYGUN YER BU BÖLÜM SANIRIM
    BENDE 46XF351 TOSHİBA-BD 30 PANASONIC BLUE RAY-DİGİTÜRK(NORMAL) PANASONIC RECEİVER (SADECE DTS Yİ DESTEKLEYEN OLDUKÇA ESKİ)PHİLİPS KOLONLAR VAR SİZİN YAZILARINIZI OKUDUĞUM KADARI İLE BLUE RAY İM YENİ SES FORMATLARINI DESTEKLEMİYOR.....BUNU DESTEKLEYEN İYİ BİR RECEİVER ALIRSAM BU İŞİ ÇÖZEBİLİRMİYİM.....EVET İSE MARKA VE MODEL RİCA...AYRICA 5+1 DEN TV SESİNİ (NORMAL YAYINLARDA)ALABİLİRMİYİM YUKARDA OKUDUM DG-RECEİVER BAĞLANTISI(ÜÇLÜ)İLE OLABİLİYORMU YOKSA SADECE STERO SES Mİ ALIRIM TEŞEKKÜRLER

Stereo sesi 5 kanala boler kendini kandırırsın o şekilde olur. Receiver olarakta True HD ve MA destekleyen ve HDMI 1.3 destekli bir ürün seçmen kafi gelir. Sanırım şu an fiyat olarakta en uygunu Yamaha RX-V 663 ler.

• merhabalar.
    Öncelikle küçük harf kulansanız ve yazdığınız ürünleri marka modelini tam yazsanız daha çabuk anlaşılır.
    Toshıba EP30 ve birde normal DT nizi.

BD playerınız yeni nesil sesleri Bitstream olarak gönderebiliyor ve yeni nesil codecleri çözebilen uygun bir AVR istiyorsanız
    Size ONKYO cu olmanızı tavsiye edebilirim. ONKYO TX-SR606
    Onkyo topiğinden özelliklerini görebilirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: 1907CUCU

MERHABALAR

BİLGİYİ ALACAĞIM EN UYGUN YER BU BÖLÜM SANIRIM
    BENDE 46XF351 TOSHİBA-BD 30 PANASONIC BLUE RAY-DİGİTÜRK(NORMAL) PANASONIC RECEİVER (SADECE DTS Yİ DESTEKLEYEN OLDUKÇA ESKİ)PHİLİPS KOLONLAR VAR SİZİN YAZILARINIZI OKUDUĞUM KADARI İLE BLUE RAY İM YENİ SES FORMATLARINI DESTEKLEMİYOR.....BUNU DESTEKLEYEN İYİ BİR RECEİVER ALIRSAM BU İŞİ ÇÖZEBİLİRMİYİM.....EVET İSE MARKA VE MODEL RİCA...AYRICA 5+1 DEN TV SESİNİ (NORMAL YAYINLARDA)ALABİLİRMİYİM YUKARDA OKUDUM DG-RECEİVER BAĞLANTISI(ÜÇLÜ)İLE OLABİLİYORMU YOKSA SADECE STERO SES Mİ ALIRIM TEŞEKKÜRLER

• Ata Toshiba olan Tv si

Panasonic Bd30 olanda BR playerı
  • oronra
    Tamam o zaman arkadaşa onkyo 606 lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

oronra
    Tamam o zaman arkadaşa onkyo 606 lazım

İlla ONKYO yani ölemi?
    Kullandığı hop. lerin neyin nesi olduğu mach i felan önemli degil diyosun
  • Tabibiki oronra en önemlisi hoperlo ama 606 nın da özellikleri iyi.
    B&W ile anlaşamasalarda.
    Ben 875 ten önce kullandığım ve o kadar rakamlarla o kadar haşırneşir olduk ki kodunda hata yapabilirim.
    daha önce sony d397 veya 497 olabilir 5.1 receiver vardı bende her ne kadar aynı kolonlarla kullanmış olmasamda menüleri özelilikleri dolayısı ile Film için alınacaksa ONKYO da ısrarlıyım.
  • Merhaba ATA
    Piyasadaki mevcut BDP-300 ü tavsiye edermisiniz.Ya da konu başlığına uygun olarak hangisini tavsiye edersiniz.(amfi yamaha 459 mevcut)

quote:

Sony BDP-S350 Türkiye stok ve satışlarında
    quote:

Orjinalden alıntı: rg206

Sony BDP-S550 bekleyen arkadaşlara!!!!!
    Cihaz USA'de 399 Dolar fiyatıyla satışa çıkmış......linki aşağıda...

• Dr.say
    Yamahnız yeni ses formatlarını desteklemiyor malesef.
    o nedenle yani nesil ses formatlarının tamamını çözüp AVR nize PCM veya Multi Chn. olarak gönderebilecek öneririm.
    AVR nizi tam olarak bilmiyorum ama biraz önce netten kısaca baktım durum bundan ibaret.
    AVR nin bağlantı şekllerini kontrol eder farklı bir durum olşabilecekse belirtirim.

Şuan için 5.1 ses çıkışı yeterli gözüküyor ama ileride BD palyerlar 7.1 Destekleyeceklerdir şuanda da az sayıda desteklemekteler.

AVR niz 6.1.
    7.1 ses HDMI veya analog bağlantılarla aktarılabilmektedir. 459 da bu olası değil.

Şimdi Yamah 459 u linkten inceledim.
    Playerdan Çözülmüş sesleri AVR nize optic/coaxial/Analog olarak aktarabilrisiniz.

Bütün bu bilgiler için şuanki AVRnizle kullanılacak ve belki ilerde AVR değiştirebilirim diorsanız onada uygun olacak benim incelmeler im araştırmalarım sonucu iki ürün var.

Sony BDP-S550 Şuan 5.1 olarak analog veya Coaxial/optic bağlayabilirsiniz. Gelecekte Analog veya HDMI ile 7.1

Panasonic BD50 Şuan 5.1 olarak analog veya Coaxial/optic bağlayabilirsiniz. Gelecekte HDMI 7.1 analog 5.1

Yukardaki iki üründen sony olan daha çok özellik barındırıyor ama ikisinde seçebilirsiniz.
    Fiyat en önemli konu tabi.

Not: Şimdi bu topiğin birinci sayfasından karşılaştırma tablosunu incelerken farkettim.
    Sony BDP-S350 DTS®-HD MA ses codecklerini çözemiyor iki playerdan tek eksisi.
    Şayet önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde AVR değişikliği gibi bir durum olacaksa veya bahsi geçen ses türü henüz her medyada yok derseniz.
    S350 de alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 11 Ekim 2008; 13:36:51 >

• ATA
    Çok teşekkürler.Sana ayrıca fazla mesai de yaptırdık.Keşke telafi edebilsem!Bilgiler benim gibi teknoloji özürlüsü için gayet faydalı oldu.Yeni nesil ses formatlarının yaygınlaşması anladığım kadarıyla uzun zaman almayacak.Fiyatı oldukça uygun(465 ytl taksitli)gördüğüm sony bdp 300 ü almaktan vazgeçtim.Kısa süre beklemekte yarar var.
    quote:

Dr.say
    Yamahnız yeni ses formatlarını desteklemiyor malesef.
    o nedenle yani nesil ses formatlarının tamamını çözüp AVR nize PCM veya Multi Chn. olarak gönderebilecek öneririm.
    AVR nizi tam olarak bilmiyorum ama biraz önce netten kısaca baktım durum bundan ibaret.
    AVR nin bağlantı şekllerini kontrol eder farklı bir durum olşabilecekse belirtirim.

Şuan için 5.1 ses çıkışı yeterli gözüküyor ama ileride BD palyerlar 7.1 Destekleyeceklerdir şuanda da az sayıda desteklemekteler.

AVR niz 6.1.
    7.1 ses HDMI veya analog bağlantılarla aktarılabilmektedir. 459 da bu olası değil.

Şimdi Yamah 459 u linkten inceledim.
    Playerdan Çözülmüş sesleri AVR nize optic/coaxial/Analog olarak aktarabilrisiniz.

Bütün bu bilgiler için şuanki AVRnizle kullanılacak ve belki ilerde AVR değiştirebilirim diorsanız onada uygun olacak benim incelmeler im araştırmalarım sonucu iki ürün var.

Sony BDP-S550 Şuan 5.1 olarak analog veya Coaxial/optic bağlayabilirsiniz. Gelecekte Analog veya HDMI ile 7.1

Panasonic BD50 Şuan 5.1 olarak analog veya Coaxial/optic bağlayabilirsiniz. Gelecekte HDMI 7.1 analog 5.1

Yukardaki iki üründen sony olan daha çok özellik barındırıyor ama ikisinde seçebilirsiniz.
    Fiyat en önemli konu tabi.

Not: Şimdi bu topiğin birinci sayfasından karşılaştırma tablosunu incelerken farkettim.
    Sony BDP-S350 DTS®-HD MA ses codecklerini çözemiyor iki playerdan tek eksisi.
    Şayet önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde AVR değişikliği gibi bir durum olacaksa veya bahsi geçen ses türü henüz her medyada yok derseniz.
    S350 de alabilirsiniz.

• Estağfirullah dr.say
    Mesai değil ben forumdaşlara yardımcı olarak kafa dağitıyorum.

Yakın zamanda dediğim gibi AVR değişikliği düşünmüyorsanız Sony BDP -550 veya Panasonic DMP-BD50 ikisinden birini alabilirsiniz.
    Ufukta AVR değişikliği varsa Sony BDP-S350 de alabilirsiniz.

Bendeki AVR onkyo SR875 eve tüm codec leri çözmesine rağmen ben Sony nin iki ürünü arasında kaldım.
    S350 ve S550

S350 = 600 YTL
    S550 = ?? 800 ytl den ucuz olursa S550 alacağım 800 ytl den pahalı olursa S350 alacağım. Fikir vermek amacı ile yazdım
  • Postanem;
    Toshiba dediğiniz EP-30 mu?
    Öyle ise
    Bütün denemeler tesler sonucu şunların gerçekleştiğini gördüm.
    DVD Dolby D 5.1 sound ile
    EP30>Optic>AVR Bitstream >>> AVR Ekranı Dolby D 5.1 6 Hop iışığı Yanıyor.
    EP30>Optic>AVR PCM >>> AVR Ekranı PCM 2 Hop iışığı Yanıyor.

EP30>HDMI>AVR Bitstream >>> AVR Ekranı Dolby D 5.1 6 Hop iışığı Yanıyor.
    EP30>HDMI>AVR PCM >>> AVR Ekranı MCH PCM 5.1 6 Hop iışığı Yanıyor.

HD DVD Dolby D+ 5.1 Sound ile
    EP30>Optic>AVR PCM >>> AVR Ekranı MCH PCM 5.1 6 Hop iışığı Yanıyor.

EP30>HDMI>AVR Bitstream >>> İletmiyor

Sanırım açıklayıcı oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 13 Ekim 2008; 11:49:56 >
  • arkadaşlar foruma yeni katıldım ve bir problemim var.yeni almış olduğum pioneer vsx-917 model anfi ve toshiba sd-360 dvd player aldım.ikisini HDMI kablosuyla bağladım fakat görüntü geliyor ses gelmiyor.aynı anfiyi ps3 bağladım aynen görüntü var ses yok.nerde hata yapıyorum yardımcı olurmusunuz.
    şimdiden tşkler
  • Amfininizin Audio giriş kaynaklarını değiştirin. HDMI1 HDMI2 gibi farklı seçin muhtemelen takılı olan kaynağı seçmiyorsunuz.
    quote:

Orjinalden alıntı: cavaliers

arkadaşlar foruma yeni katıldım ve bir problemim var.yeni almış olduğum pioneer vsx-917 model anfi ve toshiba sd-360 dvd player aldım.ikisini HDMI kablosuyla bağladım fakat görüntü geliyor ses gelmiyor.aynı anfiyi ps3 bağladım aynen görüntü var ses yok.nerde hata yapıyorum yardımcı olurmusunuz.
    şimdiden tşkler
  • quote:

Postanem;
    Toshiba dediğiniz EP-30 mu?
    Öyle ise
    Bütün denemeler tesler sonucu şunların gerçekleştiğini gördüm.
    DVD Dolby D 5.1 sound ile
    EP30>Optic>AVR PCM >>> AVR Ekranı PCM 2 Hop iışığı Yanıyor.

EP30>HDMI>AVR Bitstream >>> AVR Ekranı Dolby D 5.1 6 Hop iışığı Yanıyor.

HD DVD Dolby D+ 5.1 Sound ile
    EP30>Optic>AVR PCM >>> AVR Ekranı MCH PCM 5.1 6 Hop iışığı Yanıyor.

EP30>HDMI>AVR Bitstream >>> İletmiyor

Sanırım açıklayıcı oldu

süper.

• girişlerin ayarı tam görüntü veriyor ama ses yok ampfinin başka ayarı gerekli onuda ben bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim..
  • pioneer vsx-917
    Menülerini hiç bilmediğim bir AVR.
    Net cevap veremiyorum. Ama olası nedenleri yukarda açıklamaya çalıştım.

Her kaynak girişin ayrı ayrı ayarı olmalı,
    DVD HDMI1 e takılı ise Input ayarlarında DVD giriş olarak HDMI1 seçin.
    Dijital Input seçeneğinde de DVD karşısında yine HDMI1 seçin.

AVR nin kendi hoperlolarından ses almak istiyorsanız HDMI Audio Out OFF yapın. TV den Almak istiyorsanız ON yapın.
    AVR nizi bilmeden bu kadar yardımcı olabiliyoruım. Birde Mute tuşuna basılı olmasın
    İlk 875 aldığımda böyle imiş arızalı sanmıştım.
    quote:

Orjinalden alıntı: memo23

girişlerin ayarı tam görüntü veriyor ama ses yok ampfinin başka ayarı gerekli onuda ben bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim..

• ATA@ ellerine ,emeğine sağlık kardeş
    sayende s.300 den vazgeçtim 350 veya 550 düşüncem...teşekkürler.
  • Estafirullah.
    Yeterince aydınlatıcı olabilmek ve bunu öğrenmek çok güzel.
    Aynı iki ürüne bakıyoruz öyle ise.
    quote:

Orjinalden alıntı: demirarca

ATA@ ellerine ,emeğine sağlık kardeş
    sayende s.300 den vazgeçtim 350 veya 550 düşüncem...teşekkürler.
  • Dostlar oncelikle selamlar. Foruma yeni dahil oldum. Bu aciklayici harika bilgiler icin sonsuz tesekkurler. Sizden aldigim bilgiler isiginda, degisik ortamlarda karsilastigim ve bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya cabalayan arkadaslari bir hayli egittim:))))
    Fikir alisverisinin geldigi son asamanin civarindan biraz uzaklasarak kafamdaki bir kac soru isaretini netlestirmek istiyorum.

Ses konusunda en iyi performansi almak icin kod acma ve donusturme islemini okuyucu uzerinde mi AV Receiver uzerinde mi yaptirmaliyiz? Benim kisisel kanaatim AV Receiver uzerinde yaptirmak. Fakat bu sorunun cevabini dusunurken hem okuyucumuzun hem de AV Receiver'imizin ayni ses kod'larini acabilme yetenegine sahip oldugunu varsayalim lutfen.

Kablo (Ozellikle speaker kablolari icin) trafiginden kurtulmanin bir yolu var mi? Kablosuz sinema sistemlerindeki veri iletim hizi benim gibi siradan bir ev sinema sistemi musterisini tatmin edecek duzeylere ulasti mi?

Sevgiler, Saygilar

• Selamlar dostlar.

AV Receiver'ini yurtdisindan alan arkadaslar var mi aramizda?
    Fiyatlar neredeyse yurdumuzdakinin ucte biri. Ciddi farklar var.
    Boyle bir siparisi internet uzerinden verebilir miyiz?
    En kotu ihtimalle gidip gelmesi nispeten ucuz yakin avrupa ulkelerinden (Almanya gibi) alisverisimizi kendimiz yaparsak havaalani gumrugune takilma ihtimalimiz nedir? Cihazin ucak kargosunda zarar gormesi buyuk bir olasilik midir?
    Tum bu alternatifleri degerlendiremedigimizi varsayarsak yurdumuzda bu konuda kaliteli urunleri uygun fiyatlara alabilecegimiz, gercekten uzman personelin calistigi iyi magzalar mevcut mu?

Saygi ve sevgilerimle
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.