Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kürşat dostum bi soruda sana sormak istiyorum WF SW150 kullanıcısı olarak bu ürün hakkındaki yorumlarını alabilirmiyim. Memnuniyetin dezavantajları film ve müzik performansı vs..

    Kendi fiyat aralığındaki en iyi subw lardan biri olarak gösteriliyor bu ürün.

    Edit:

    Bir diger takıldığım noktayıda genel olarak herkeze sormak isterim. Ben içinden çıkmadım çünkü.

    Şimdi şu 5.1 test dvd leri calibrator vs.. gibi DVD ler varya. Bunları kullanırken şöyle bir problem yaşıyorum yada yaşadığımı sanıyorum.

    Kanal testleri yaparken front sol sağ ve surround sol sağ da problem yok. Center kullanmadığım içinde AVR den center sesleri frontlara yonlendiriyor bundada bi problem yok. Ama DVD den test için SW sinyeli gönderdiğinde kolonlardan çıt çıkmıyo bu normal mi. (SW kullanmadığım için AVR nin bu sinyalleride frontlara yonlendirmesi icap etmezmi?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 5 Ekim 2008; 21:13:45 >
  • Bu arada arkadaşlar kesin olarak EP30ile AVR875 arasında sadece HDMI bıraktım. AVR dende LCD ye tek HDMI.

    Oronra playerda çözülüp AVR ye PCM gönderilen sete surounda alıyorum demişsin sanırım AVR nin kabiiyeti ile sanal olarak surround alıyorsun.
    Senden sonra denedim PCM 2.0 gelen sesi AVR den suroundlara ses az gidiyor.

    Neural THX veya Neo 6 seçilirse sanal surrounda oluyor.
    Oysa ki Çözülmüş ses PCM 5.1 gitse gerçek surounda olarak efektleri veriyor.

    Burad HDMI öncelikli olur bu durumda.
  • Öncelikliden ziyade tek çözüm oluyor HDMI bu durumda
  • Tek çözüm değil oronra.
    PreOut lardan RCA kablolarla Analog olarak ta aktarılabilir 6 kanal(5.1)olarak
    quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra

    Öncelikliden ziyade tek çözüm oluyor HDMI bu durumda
  • Ep30 da 6 kanal analog out mu var
  • 6 kanal analog out ta olsaydı o fiyata, süper olurdu
  • Hayır yok. Aslında sana cevap verirken ben EP30 u düşünerek vermemiştim. Genel Olarak DVD playerların bağlantılarını düşünerek PreOut ta bir alternatif diye düşünmüştüm.
    Haklısın Topiği tamamen düşünürsek EP30 da preout varmış gibi oldu.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra

    Ep30 da 6 kanal analog out mu var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra
    kürşat dostum bi soruda sana sormak istiyorum WF SW150 kullanıcısı olarak bu ürün hakkındaki yorumlarını alabilirmiyim. Memnuniyetin dezavantajları film ve müzik performansı vs..
    Kendi fiyat aralığındaki en iyi subw lardan biri olarak gösteriliyor bu ürün.
    Edit:
    Bir diger takıldığım noktayıda genel olarak herkeze sormak isterim. Ben içinden çıkmadım çünkü.
    Şimdi şu 5.1 test dvd leri calibrator vs.. gibi DVD ler varya. Bunları kullanırken şöyle bir problem yaşıyorum yada yaşadığımı sanıyorum.
    Kanal testleri yaparken front sol sağ ve surround sol sağ da problem yok. Center kullanmadığım içinde AVR den center sesleri frontlara yonlendiriyor bundada bi problem yok. Ama DVD den test için SW sinyeli gönderdiğinde kolonlardan çıt çıkmıyo bu normal mi. (SW kullanmadığım için AVR nin bu sinyalleride frontlara yonlendirmesi icap etmezmi?)

    SW araştırması yaparken, beni SW150 tercihine götüren sebep de fiyatına göre muadili olmayan bir cihaz olmasıydı oronra,
    Kanıtlarından biri de işte bu link...
    Ben memnunum sub'ımdan, fiyatının hakkını veriyor orası kesin,
    Her ne kadar insanın ciğerini titretecek kadar vurmuyorsa da -ki zaten gücü belli- sistemde olduğunu belli edecek kadar derin vurabiliyor...
    Sözün özü sevgili dostum,
    Mütevazi bütçeler için, biçilmiş kaftan bu ufaklık....
    Bir de hemen hemen fiyat muadili olan Magnat Motion Sub300'ü de methediyorlar genelde, ancak ben hiç dinlemedim...

    İkinci sorun ile ilgili olarak da;
    AV Receiver'ın "speaker setting" menüsünden "bass out" u "front" olarak seçip bir dene bakalım sonuç ne olacak...




  • Whathifi nin dergisinide takip ediyorum ben incelemeyi ordada okumuştum. Birde canlı canlı yorum alim senden istedim. Bir geçiş dönemi için acaba kullansam mı diye düşünüyorum açıkcası.

    Asıl merak ettiğim sistemden SW150 yi çıkarınca eksikliğini yaşadığını çok hissediyormusun. Sisteme ciddi bir katkısı olduğunu hissettiriyormu? Bunu merak ediyorum. Elbette o fiyat mucizeler beklememek lazım bununda farkındayım tabi.

    Bu arada AVR min menusünde bas out diye bi seçenek yok. Speaker menusunun altında SUBW = YES, NO diye iki seçenek var. Kapatınca zaten kapanıyo açıncada c.over kesmesi devreye giriyor.
  • Eksikliğini hissediyorum tabii...
    Üst seviye bir sub alana kadar -ki surround sistemlerin en önemli bileşeni derler SW'lar için- değerlendirilebilir...
  • Oronra ben kendim SW150'den memnun kalmayıp Dali SWA12'ye kactim, TR'de alınabilecek 800-1000lira altı hicbir subı tavsiye edemiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kursad_75

    Eğer söz konusu kısıtlama, taşınan verinin miktarı ile ilgili olsaydı Daneel,
    O vakit optik üzerinden yeni nesil ses formatlarını çözmeden AV Receiver'a iletebilirdik,
    Ancak bu mümkün değil diye biliyorum...
    Ki bu konuyu daha önce tartıştığımızda,
    Kısıtlamanın HTCP protokolü ile ilgili olduğu konusunda fikir birliğine varmıştık yanlış hatırlamıyorsam...


    HDMI bu coaxial'ın 3mbit sınırı var diye geliştirilmeye başlandı diye hatırlıyorum, daha sonra optik üzerinden 8 kanal 24 bit gönderen yeni format da geliştirildi. Bu arada copyright mevzuları da devreye girdi mevzu tamamen HDMI oldu diye biliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel

    Oronra ben kendim SW150'den memnun kalmayıp Dali SWA12'ye kactim, TR'de alınabilecek 800-1000lira altı hicbir subı tavsiye edemiyorum.


    SWA 12 yi bizzat ve uzun uzun test etme şansına sahip olmuştum. Portsuz olması güzeldi sürücü çapı oldukça büyüktü ve vurduğunda oldukça zıplatıyodu fakat biraz yavaş buldum. Üstelik o kadar büyük ve hantalki onu sıgdıracak yer bulmak çok güç Birde şunu ekliyim yakın mesafede tamamen bas seslerden uzak kalıyorsunuz sanki ne kadar uzağa konumlandırılırsa sonuç o kadar güzel oluyor. Salonlarımız belki 20-30 yada 50m2 ama tv ve sinema sistemini izleme alanımız 15m2 civarı (en azından kendi adıma..) Bu alan için fazlasıyla büyük bir üründü o yüzden tercih etmemiştim zamanında.




  • SWA12'yi yavas bulduysan SW150'ye hic bakma derim Oronra. Resmen muzikte ayrı bir sarkiya eslik ediyor gibiydi SW150 kesinlikle sadece .1 efekt kanalı için kullanılması lazım.

    SWA12'den ben de hala bu son noktadır şahanedir diyemiyorum ama o zaman dinlediğim denediğim sublar içinde hem müzik hem sinemada hem kontrollu hem port sesinden yoksun olanı buydu. Ayrıca iki taksit toplam 1000liraya almistim ve gercekten bu fiyatta bu performansta ortada sub yoktu. Sonra Hakan Jamo E650 kontağı buldu 1200lira civarına, biraz pişman olur gibi oldum çünkü E650 klasik portsuz sublar içinde çok kaliteli bir ürün ama onun içinde sipariş vericen 2 ay sonra gelecek tarzında bir durum vardı.

    Yavaslik konusuna gelince, subwooferlarda hissedilen yavaşlığın bir kaç sebebi var, öncelikle içinde ayrı bir elektronik devre olması ve buradan kaynaklanan gecikme, daha sonra port sesinin verdiği gecikme hissi, 3cu olgu ise bu gecikme hissinin aslen sub'ın yavaşlığından değil, alt ana frekansların katı frekanslarda oluşan harmonik distortionların verdiği gecikmeden kaynaklanması. Audyssey benim subı 6.3metreye koydu halbuki 3metre uzaklıkta duruyor, ( Sub faz 0), bu sub devresinden kaynaklanan gecikmenin kompanse edilmesi için. Açıkçası çok kuvvetli bir sub değil içinde biraz daha büyük bir amfi olsaydı çok daha atak olurdu. Çok kalın MDF'si ve yapısı var ote yandan, ucuz sublarda insanı kaçıran bir çok konuda iyi olduğundan aldım, biraz da denk geldi. Hakkaten hayvan gibi köşede kahve masası gibi duruyor.

    Yurtdışına çıkan subwoofer alsın derim ben, trde subwoofer hakkaten yok.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel
    Hakkaten hayvan gibi köşede kahve masası gibi duruyor.


    Bu kısma gülerim işte, cidden orta sehpa gibi bişi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel
    HDMI bu coaxial'ın 3mbit sınırı var diye geliştirilmeye başlandı diye hatırlıyorum, daha sonra optik üzerinden 8 kanal 24 bit gönderen yeni format da geliştirildi. Bu arada copyright mevzuları da devreye girdi mevzu tamamen HDMI oldu diye biliyorum.

    Ben de yeni nesil ses formatları ve bunların hdmi üzerinden aktarımı mevz-u bahis olduğundan beri,
    Bahsettiğim protokol sebebiyle coax ve optik üzerinden aktarım hiç mümkün olmadı diye hatırlıyorum, neyse...
  • Sony BDP-S350 Türkiye stok ve satışlarında
    quote:

    Orjinalden alıntı: rg206

    Sony BDP-S550 bekleyen arkadaşlara!!!!!
    Cihaz USA'de 399 Dolar fiyatıyla satışa çıkmış......linki aşağıda...






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 9 Ekim 2008; 0:41:24 >




  • Sony TR, bir sene geriden gidiyor yahu,
    S550 piyasaya çıktı, bizimkiler S350'yi yeni getiriyor...
  • Aslında şuan tr de olmayan BDP-S5000ES modeli imiş. 550 de var fakat pazarlama stratejisidirki eldeki s500 ler için açıklamıyorlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 10 Ekim 2008; 11:12:01 >
  • MERHABALAR

    BİLGİYİ ALACAĞIM EN UYGUN YER BU BÖLÜM SANIRIM
    BENDE 46XF351 TOSHİBA-BD 30 PANASONIC BLUE RAY-DİGİTÜRK(NORMAL) PANASONIC RECEİVER (SADECE DTS Yİ DESTEKLEYEN OLDUKÇA ESKİ)PHİLİPS KOLONLAR VAR SİZİN YAZILARINIZI OKUDUĞUM KADARI İLE BLUE RAY İM YENİ SES FORMATLARINI DESTEKLEMİYOR.....BUNU DESTEKLEYEN İYİ BİR RECEİVER ALIRSAM BU İŞİ ÇÖZEBİLİRMİYİM.....EVET İSE MARKA VE MODEL RİCA...AYRICA 5+1 DEN TV SESİNİ (NORMAL YAYINLARDA)ALABİLİRMİYİM YUKARDA OKUDUM DG-RECEİVER BAĞLANTISI(ÜÇLÜ)İLE OLABİLİYORMU YOKSA SADECE STERO SES Mİ ALIRIM TEŞEKKÜRLER
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.