Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesajı yazdıktan sonra forumdan çıktığım için yazışmalarınızı görmedim kusura bakmayın.ancak şimdi cvp yazabiliyorum.sevgili oronra, hdmı bağlantıda yazdığın doğru.player ın kullanma klavuzunda da bu şekilde yazıyor.hdmı bağlantı yaparsan ve pcm i seçersen multıch. LPCM iletim yaparsın diyor.Digital out spdif de de pcm i seçersen 2 ch pcm alırsın diyor.Garip olan şu ki sen aynı bu durumdasın ama ATA her durumda tüm hoparlörlerin ışıklarının yandığını söylüyor.Cihaz kitapçığında sayfa 21 de audio output bölümünde digital spdif e bakarsan dediklerimi göreceksin.HDMI bağlantı yapıp , pcm i seçersen de , 5.1 hoparlör ışıklarını görmen lazım.
    ATA nın da aynı şeyi yaşaması lazım , mutlaka bir hata vardır, çünkü cihazın yapabileceği bu.Bakın şöyle yazıyor.

When you play an HD DVD or DVD video disc recorded in Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby
    TrueHD, DTS or DTS-HD format, sound is converted into PCM (2ch) format.

• zapetero;
    Zaten DD ve o bahsettiğin sesler Bitstream olarak iki kanaldan digital olarak iletilir. AVR çözer ve 5.1 olur.
    Tersi Player da çözersen PCM olarak aktarırsan 5.1 gider.Çünki kaynak çıkışı 5.1 bu nasıl 2 kanalda gider.

Ek; belki coaxial bağlantıda sizin dediğiniz gibi olabilir.
    Ama bir kere daha kontrol ettim biraz önce aynen benim dediğim gibi optic ve HDMI bağlantı.
    Coaxial kablom olmadığından onu kontrol edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 4 Ekim 2008; 12:31:04 >
  • bunun kaynak çıkışıyla ilgisi yok.sesi çözebilirliği ve kaynağın 5.1 olması cihazın pcm 5.1 iletebileceği anlamına gelmiyor.Bakın bu da toshibanın kullanma klavuzu ve sayfa 29.
    burda da digital out ta pcm tüm kaynaklarda 2 ch. iletiyor diyor.

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ
  • Zapetero ve diğer arkadaşlar. Özellikle oronra.
    AVR min arkasındaki EP:30 dışındaki bütün cihazlarımı çıkardıktan sonra zapetero nun söylediği gibi sadece iki ışık yandı ve PCM 2.0 yazıyordu.
    Sanırım diğer bağlantılarla ilgili bir sıkınrı vardı ne yaptıysam optic bağlantıdan çözülerek gönderilen seste 6 kanal ve 6 ışık bir daha yanmamıştır.
    Bu nedenle fotoğrafları yanlış olduğundan kaldırıyorum.

Aşağılardaki mesajımda detay var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 5 Ekim 2008; 3:07:29 >
  • Şimdi merak ettiğim şu konu geldi gündemime?

HDMI yada Optik baglantıyla yaptığım baglantılarda MultiCh yada 2Ch arasında kalite farkı varmı?
    Yani HDMI ile PCM aktarımla Optik PCM aktarım arasında ses kalitesinde fark yaratırmı?
  • Sevgili ATA , senin dediğini ve resimlerini gördüm ,ben sadece cihaz kitapçığındaki datalara göre yorum yapıyorum.Bu konuyu oronra nın yaşaması ama senin yaşamaman da ilginç.Yani adamların yaptıkları makinalar arasında fark da yoktur herhalde.Bu cihaz bir ağabeyimizde de var ve bana bağlantıda epey acı çektirmişti.Onda yamaha 3800 vardı ve D true hd yazısını ekranında göremiyordu amfinin.Sonra kitapçığını kurcalayınca gördük ki HD sesi bitstream olarak iletimi yok.Bu tarz bir durumu da var cihazın.
    Aklıma şöyle birşey geliyor.Sen optik ve HDMI aynı anda mı bağlısın.Yani 2 kablonda player dan amfiye takılı durumda mı acaba?Eğer öyleyse cihazdan HDMI ı çıkarıp deneyebilirmisin lütfen.Başkaca da aklıma birşey gelmiyor.Toshiba ya yazı yazıp, manuellerini düzeltmelerini isteyebilirsin, çünkü bu bağlamda yazdıkları manuel yanlış görünüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Şimdi merak ettiğim şu konu geldi gündemime?

HDMI yada Optik baglantıyla yaptığım baglantılarda MultiCh yada 2Ch arasında kalite farkı varmı?
    Yani HDMI ile PCM aktarımla Optik PCM aktarım arasında ses kalitesinde fark yaratırmı?

2 ch. ile multi ch. arasında çevresel etki açısından mutlaka fark olacaktır oronra.ama multi ch lpcm i HDMI üzerinden ve optik üzerinden aktarmada fark olacağını sanmıyorum.Neticede ikisi de dijital aktarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

Benim aktardığım şekli ile DVD lerde fark yok oronra Optic veya HDMI arasında. Ancak PCM aktarma ile Bitstream aktarma arasında fark var.
    Bitstream de suroundlar daha belirgin.
    Aklıma şu geliyor acaba Türkçe DVD demi deniyorsun da ses çıkışı Dolby D2.0 olmasın. 5.1 olduğundan eminmisin?
    quote:

Şimdi merak ettiğim şu konu geldi gündemime?

Elbette 5.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 5 Ekim 2008; 3:16:21 >

• Şunu merak ediyorum sevgili @ATA

Şimdi sen Ep30 u 875 e optik le baglayıp seside playera çözdürdüğünde (yani PCM) AVR hala 5.1 hop. lambalarını yakıyormu?

Bende yakmıyor. 2ch lambası yakıyor ama 5.1 ses vermeye devam ediyor. Ancak Ep30 dan sesi bitstream gönderdiğimde 5.1 lambaları yanıyor. (Optik)
  • Haklısın AVR arkasındaki tüm cihazları söküp tekrar denedim PCM 2.0 yazıyor çözülmüş veride.
    Aşağıdaki mesajımdan sonra yanlış bilgi olacağından buradaki mesajımı düzelttim.
    Oronra bende şaşırdım tüm cihazları sökünce 2 ışık yanıyor.
    Senden sonraki mesajımda detay var.
    quote:

Şunu merak ediyorum sevgili @ATA

Şimdi sen Ep30 u 875 e optik le baglayıp seside playera çözdürdüğünde (yani PCM) AVR hala 5.1 hop. lambalarını yakıyormu?

Bende yakmıyor. 2ch lambası yakıyor ama 5.1 ses vermeye devam ediyor. Ancak Ep30 dan sesi bitstream gönderdiğimde 5.1 lambaları yanıyor. (Optik)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 5 Ekim 2008; 2:32:19 >
  • Wavv çok enteresan Ep30 PCM aktarımda 2ch göndersede senin 875 bunun 5.1 olduğunu anlıyor demek.
  • Zapetero ve oronra;

Zapeteronun aşağıya eklediğim yazısını tekrar okuduktan ve biraz önceki mesajımdan sonra oronranın da tepkisi nedeniyle sil baştan test edeyim dedim.

Bir kez daha kontrol edeyim dedim ve AVR arkasında ne kadar bağlantı varsa hepsini söktüm bu kez pc dsmart optik DT+ HDMI(optic) ve sadece EP:30 kaldı AVR ye Optic olarak bağlı.
    Ve forumda verilen demo DD/DTS/THX
    DVD sini taktım ve Bitstream olarak açtım AVR ekranı yine normal DD5.1 ve 6 ışık yanıyordu.
    Ancak bu kez ep;30 a çözdürüp PCM gönderdiğimde ise PCM 2.0 yazıyordu ve 2 ışık yanıyordu.

DVD yi Değiştirdim HD DVD riddik filan herseferinde 2 ışık Yandı.Ne Yaptıysam 6 ışık yaktıramadım.

Bende Yanlış bilgi vermektense yukardaki bugün yazdığım mesajlarımı değiştirdim. Eğer üzdüm veya canınızın sıkılmasına neden olmuşsam özür dilerim.

quote:

zapatero 4 Ekim 2008; 23:15:18

Sevgili ATA , senin dediğini ve resimlerini gördüm ,ben sadece cihaz kitapçığındaki datalara göre yorum yapıyorum.Bu konuyu oronra nın yaşaması ama senin yaşamaman da ilginç.Yani adamların yaptıkları makinalar arasında fark da yoktur herhalde.Bu cihaz bir ağabeyimizde de var ve bana bağlantıda epey acı çektirmişti.Onda yamaha 3800 vardı ve D true hd yazısını ekranında göremiyordu amfinin.Sonra kitapçığını kurcalayınca gördük ki HD sesi bitstream olarak iletimi yok.Bu tarz bir durumu da var cihazın.
    Aklıma şöyle birşey geliyor.Sen optik ve HDMI aynı anda mı bağlısın.Yani 2 kablonda player dan amfiye takılı durumda mı acaba?Eğer öyleyse cihazdan HDMI ı çıkarıp deneyebilirmisin lütfen.Başkaca da aklıma birşey gelmiyor.Toshiba ya yazı yazıp, manuellerini düzeltmelerini isteyebilirsin, çünkü bu bağlamda yazdıkları manuel yanlış görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 5 Ekim 2008; 2:47:13 >

• Estafurullah ATA can sıkmak söz konusu degil de EP30 un limitleri belli olunca bende şaşırdım açıkcası.

Asıl biz senin içine kurt düşürüp bu saatte zahmet verdiğimiz için sen kusura bakma (en azından kendi adıma)

Olması gerekende buydu zaten de dedim heralde 875 in meziyeti bu yaşanan. Neyse emegine saglık bu saatte
  • Estafirullah.
    Bir yerde hata varsa önemli olan hatayı bulup rahatlamak.
    Ancak ben bu işe anlam verebilmiş değilim henüz.
    Peki şimdi diğer cihazlarımı bağlayınca tekrar çözülmüş veride 6 ışık yanarsa ne olacak.

Oronra
    onkyo topiğindeki yazını okudum ve asıl zahmeti sizler geçekleştirdiniz.
    Bir kez daha teşekkür ederim.
    quote:

Estafurullah ATA can sıkmak söz konusu degil de EP30 un limitleri belli olunca bende şaşırdım açıkcası.

Asıl biz senin içine kurt düşürüp bu saatte zahmet verdiğimiz için sen kusura bakma (en azından kendi adıma)

Olması gerekende buydu zaten de dedim heralde 875 in meziyeti bu yaşanan. Neyse emegine saglık bu saatte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 5 Ekim 2008; 3:02:44 >

• Zahmet olurmu ATA biz çok keyif aldık o gün. Bol bol sohbet edip kulaklarınızıda çınlattık, özellikle ayancıklının

Bol bol müzik dinledik film izledik.
  • walla arkadaşlara gitmiştik biz dün gezmeye hiç kulaklarım çınlamadı
  • Sevgili ATA, bu olay büyük ihtimalle dvd ile receiver arasında 2 bağlantının da olmasından kaynaklanıyor ki sanırım sen görüntüyü de HDMI üzerinden receiver a gönderiyorsun değilmi?
    Bu sebeple dvd default olarak hdmı ı seçiyor sanırım.Yani sen menüden optik seçeneklerindeki pcm ve bitstream i seçsen dahi , o hdmı üzerindeki seçeneği uyguluyor sanırım.Neyse eğer öyle bile değilse neticede mch lpcm almak sende de artık hdmı ile mümkün oluyorsa ve sadece optik bağlantı olduğunda sen de 2 ch. yazısını almaya başladıysan, tek hdmı bağlantıya geçip, olayı bitirirsin.PAYLAŞIMA DEVAM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 5 Ekim 2008; 15:31:31 >
  • quote:

Estafurullah ATA can sıkmak söz konusu degil de EP30 un limitleri belli olunca bende şaşırdım açıkcası.

Spdif ve Optik bağlantı tiplerinde bant genişliği ve taşıma kapasitesi 6 kanal PCM taşımak için yeterli değildir. HDMI bu yuzden geliştirilmiştir.

Dolby DTS'si MP3, PCM'i wav olarak algılayın, AVR'de mp3(dolby) once Wav'a(pcm) donusturulur ve ondan sonra işlenir.

Bu dönüşümü(unpacking) cd playerda yapınca elinizdeki 6 kanal pcm artık spdif veya optik uzerinden iletilemeyecek kadar fazla veri icerir. Bunu gondermek icin HDMI gerekir. Player bu spdif bağlantı tipi uzerinden bu kadar kanalı gonderme imkanı olmadığından downmix veya sadece stereo olarak iletmektedir.

Onkyo'da yanan hoparlör ışıkları gelen sinyaldeki kanal sayısını belirtir.

Bazı HDMI kaynaklarda(Misal PS3) sinyalin iletildiği ses sisteminin kaç hoparlörü olduğunu belirtmek gerekir, 5.1 veya 7.1 seçilmezse audio playerda 5.1e çözülse bile sadece 2.0'ın hdmi uzerinden iletilmesi durumu ile karşılaşılabilinir.

• Eğer söz konusu kısıtlama, taşınan verinin miktarı ile ilgili olsaydı Daneel,
    O vakit optik üzerinden yeni nesil ses formatlarını çözmeden AV Receiver'a iletebilirdik,
    Ancak bu mümkün değil diye biliyorum...
    Ki bu konuyu daha önce tartıştığımızda,
    Kısıtlamanın HTCP protokolü ile ilgili olduğu konusunda fikir birliğine varmıştık yanlış hatırlamıyorsam...
  • Peki sevgili Daneel playerdan PCM i optik kablo ile ilettiğimizde AVR 2ch ışığı yanmasının HDMI ile PCM taşımaya göre bir dez avantajı varmı. Sonuçta 2ch hop. lambası yansada AVR sesi 5.1 e dagıtıyor.

PCM de HDMI kablo nasıl bir kalite avantajı saglar yada saglarmı. Ki.. ben bitstream kullanıyorum sesi AVR ye çözdürüyorum ama konuyuda merak ettiğimden soruyorum
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.