Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mstfaty
    ileriye yönelik olarak ONKYO TX SR 605 almayı düşünüyorum,mevcut sistemimle ki bu sistemlerin hiç birinde HD özellik yok
    605'den randıman alabilirmyim?
    yoksa tercihimi ONKYO TX SR 674'den yanamı kullanmalıyım,bu modelde HDMI giriş çıkış olmasına rağmen
    605'de bulunan "DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus Decoding" haricindeki tüm ses formatlarını destekliyor.
    yardım ve bilgi için şimdiden teşekkürler

Bu saatten sonra Onkyo TX-SR 674 almak çok mantıklı değil derim...
    Yine ilk AV Receiver seçimi için şartları zorlayıp minimum;
    Yamaha için RX-V663, Onkyo için TX-SR 705, Denon için AVR-2808'i değerlendirmek lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO
    Teşekkür ederim.. Dilerim herkes gönlüne göre alır..
    Cnet incelemesini okumuştum daha önce.. Hatta 605 almamda cnet editörünün yazdıklarının ve homecinemachoice editörünün yazdıklarının büyük etkisi olmuştur.. 805 düşünüyorsan aslında arada ki bir miktar fark kapatılıp 875'de düşünülebilir..

AV Receiver seçimi için editör incelemelerinin yanı sıra AVS Forum'daki kullanıcı yorumlarını incelemekte de büyük fayda var...
    Ben Onkyo TX-SR 805'i yaklaşık 2000 Ytl civarı almayı planlıyorum; 875 için " bir miktar " olarak nitelediğin fark, benim bir AV Receiver için ödeyeceğim meblanın üstünde; ki o farkı vermeye değer bir yetenek görmüyorum 875 için...

2000ytl fiyat oldukça iyi bir fiyat.. Ben 2400 civarında bir fiyat almıştım en uygun olarak.. 2800 civarıda 875 için fiyat almıştım.. Haliyle arada 800 ytl olunca 805 daha mantıklı bir seçim.. Açıkçası ben video işleme kısmını fazla önemsemediğim için 705 ile 605 arasında bir seçim yapmak zorunda hissetim kendimi.. AVS forumda 705 hakkında yazılanlarda beni memnun etmişti.. Ama 705'in siyah rengi gelmeyince 605'de karar kıldım.. Bazıları sadece renk için bir alt model alınırmı dediler bana ama ben 605 ile 705 karşılaştırmasında gördüğüm farkların görünümün gerisine itilebileceğini düşündüm.. Ayrıca kullanıcı yorumlarıda beni rahatlattı.. En sert eleştrenler bile takdirlerini iletmekten geri kalmadılar.. Daha önce Onkyo kullandığım içinde korkmadan aldım..

Uzun lafın kısası 805 senin açından oldukça mantıklı bir seçim.. Tahmin ettiğim kadarıyla sen Stereo konusunuda AVR ile halletmeyi düşünüyorsun.. Belki daha düşük bir modelde karar kılıp stereo'yu benim gibi ayırmayı düşünmelisin..

• quote:

Uzun lafın kısası 805 senin açından oldukça mantıklı bir seçim.. Tahmin ettiğim kadarıyla sen Stereo konusunuda AVR ile halletmeyi düşünüyorsun.. Belki daha düşük bir modelde karar kılıp stereo'yu benim gibi ayırmayı düşünmelisin..

Bu işe gönül verenler, asla bir AV Receiver'dan stereo ampli performansı beklemez...
    Bu bağlamda ayrı bir stereo sistem kurmak, şimdilik ertelediğim ancak vazgeçemeyeceğim bir amaç...
    Bu amacımı gerçekleştirirken de surround sistemden kendimi sıyırıp, tek ve orta seviye bir hi-fi sistem kurmayı planlıyorum,
    Selamlar...
  • Üstadlar,
    pc`den ses kartının optik çıkışı suretiyle amfiye giriş yaptığımızı varsayarak , bu yeni hd ses teknolojilerinden yararlanabilir miyiz?
    Yoksa bu yeni HD ses teknolojileri sadece HDMI arayüzüyle mi taşınıyor?

Saygılar
  • Ben bu muzik stereoda dinlenmelidir muhabeti beni rahatsız etmeye başladı.

Eskiden home theater dijital amfiler flat response veremiyorlardı, güçleri yetersizdi, ses renklendiriyorlardı vesaire. Artık öyle değil.

Zaten öyle olsaydı SACD'ler falan 5.1 kayıtlar barındırmazdı. Ben de 4 tane aynı towerdan var, kullandığım centerda aynı mid range/tweeter ve crossover ayarlarına sahip.

PLIIx Music ve all channel stereoda aldığım muzik performansı şu ana kadar hoparlör denemesi yaptığım bir çok stereo amfiye rahmet okutur.

Hayır muzik stereoda dinlenilecek diye gerçekten iyi stereo amfi alınır onu anlarım ama kaynağı böl ikisininde alt seviyesini al bu bana mantıklı gelmiyor.

Aradaki fark ile alınacak hangi amfi 805'in performansına erişebilir. Hayır niyet hifi olsa anlayacağım, lambalı amfiler, B&W kolonlar, hign end cd playerlar, akustik olarak düzenlenmiş ve konumlanmış odalar, herseyden onemlisi kaliteli kayıtlar.

MP3, counlukla kotu cd kayıtları olsa olsa dts dolby kaydedilmis konser kayıtları cou zaman kullanılan kaynaklar çounlukla bulunan. Radyo dediğin zaten baştan beter, mp3ten düşük kalitesi. Pikap desen kalmadı gibi, stereoda muzik dinlenen cd playerlarin çounun içinde ise içinde resmen acıklı DAClar var.

Kimse kendini kandırmasın, sinema da iyi die çınçın bumbum sistem, muzik takınca kafa kaldırmayınca muzik stereoda dinlenir. Kullanılan cdplayerdaki daclar dijital receiverdakinden daha mı iyi, değil, clock jitter mı var, SNR'si mi yüksek, çok mu interferans var, yerine alınan stereo amfi sadece power amfimi yoksa içinde radyosu tone controlu varmı, var dediğin an zaten sorun başlıyor, alınacak ürün 1500lira ve üstü deilse kanal başına 85wattlar civarından bahsediyoruz maksmum. Yeni dönem amfilerde pure audio direct mode gibi ekranından bütün processingi ıvız zıvırı kapatan modlar da var. Aktarıyorsun dijital kaydı receiver içinde audioya dönüşüyor, jakıydı player kablosuydu dacıydı dertleri de yok.

Diyeceğim odur ki stereo sevdasında maliyeti gözden çıkartmadıkça tüm kaynakları tek ve daha iyi bir ekipmana konsantre etmek çok daha iyi, bir de artısı var film izlerkende faydasını görüyorsun.

Şahsi düşüncemdir, ama artık birilerinin bu konuda birşeyler söylemesi de lazımdı.

• haklısın danell akşamdan sonra bende böyle düşünüyorum ..al o 875 i 3 4 tane dinlemiştim stereo sıstem yemin ediyorum aynı çalıyolar .. stereo sistem kurmak en az 5 milyar bence bu parayı harcamadan kimse çok bişey beklelemeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Hem 7.1 hem 24bit olan ben birtek hairspray biliyorum ama bir zamandır bakmıyorum artmış olabilir.

Hairspray dışında "War"ve "Pan's Labyrinth" hem 7.1 hem de 24bit olması lazım,
    ayrıca "3:10 to Yuma", "Saw4", "Shut em up" "Rush hour 3" de 7.1 ama 24 bit olup olmadıkları belli değil...
  • Onkyo TX-SR 875 klansmanındaki bir AV Receiver'ın stereo performansı mutlaka belli bir seviyede olmalıdır zaten, bahsettiğimiz 3500 Ytl civarında bir cihaz çünkü...
    Ancak Wharf.Dio.9.6 veya Evo 30'ları VINCENT SV-226MK ile sürdüğünüzde hissettikleriniz mutlaka farklı olacaktır...
    Genel olarak ben de bütçeyi bölüp stereo ve surround sistem oluşturulmasını doğru bulmuyorum; ki;
    Eğer orta-üst seviye bir surround sisteminiz varsa stereo performansını tartışmaya ya da stereo sistemler ile kıyaslamaya çalışmak gereksiz...
    Eğer stereo sistem kaşıntınız varsa benim gibi, doğru olan surround'dan sıyrılıp alabileceğiniz en üst seviye stereo sistemi kurmak olmalı amaç; player'ı, amplisi, hoparlörleri ve kablolamasıyla...
    Tabii bunlar benim düşüncelerim ve hissettiklerim, zevkler ve renkler mevzuu sonuçta...
  • quote:

Ben bu muzik stereoda dinlenmelidir muhabeti beni rahatsız etmeye başladı.

Şahsi düşüncemdir, ama artık birilerinin bu konuda birşeyler söylemesi de lazımdı.

Kastettiğiniz 400-600 ytl aralığındaki stereo amplilerse AVR ile farkını elbette alamaz insanlar.. 5.1 kayıtlı müzikler olması stereo.nun eksikliğinden değil diğer türlerinde seveninin olmasıdır.. Buraya uzun uzun bir takım şeyler yazılır ama sizinde belirttiğiniz istisna yüzünden buna gerek duymuyorum.. Bu istisna ise maliyet..

Siz eğer yeterli bütçeyi ayırırsanız çok kaliteli bileşenlerle kulak zevkinize hitap eden sistemler kurabilirsiniz.. Hiç kimseye ukalalık yapmak istemem lütfen yanlış anlamayın ama insanlar 40000$'a hoparlör 20000$'a stereo ampliyi farkı hissettiği için alıyor.. Elbette farkı hissetmek için bu maliyeti karşılamakta gerekmiyor.. 3-5 bin $ aralığında bir maliyet ile AVR'leri cebinden çıkaracak sistemler kurabilirsiniz.. Sonuçta müzik için alınan AVR'lerinde 2500$'dan başladığı düşünülürse bu maliyet fazla değil gibi geliyor bana..

Edit:eksik 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriNeO -- 13 Mart 2008; 12:51:07 >

• Tamamen şahsi kanaatim ve tercihimdir;
    İyi bir sinema tutkunu olduğum kadar iyi de bir kaliteli müziksever olarak, bundan sonra stereo için benim alacağım tek cihaz lambalı amplilerdir. İyi bir avr'ye sahip biri olarak bundan sonra transistörlü stereo ampli almayı düşünmüyorum. Alana da saygı duyarım.
    Benim streo'daki idealim lambalı bir ampli ile tüm kayıtlarımı ve plaklarımı tekrardan dinlemek.
  • sonuç itibari ile sevgili trineo .
    2000 lıra ampliye,2000 lira kolonlara .2000 lirada cd playere ve kablolara ayırsak bile bu sistemi toplamak ülkemiz şartlarında ortalama aylık 1000 ytl maaşlı bir isan için 5 yıl demektir bence bütçesı kısıtlı arkadaşlarımız hi fi işine bulaşmadan mutlaka bu işi bilen insanlarla aylarca konusuşup bilgi sahibi olmaları gereklidir yok sa al -sat muhabetinden inanılmaz üzüntü ve maddi kayıp yaşanır ..şunu bilsin sevgili arkadaşlar 5000 ytl yoksa iyi bir stereo sistem de olamayacaktır ...olsada yetmeyecek tir zamanla...onun için en iyisi kaliteli bir avr cihaz alıp stereo keyfinide onunla pekala yaşayabilir herkez....(gerçi ben 2 yıl sonra lambalı bir ampli almayı düşünüyorum ..prımaluna dıalog ..ama ucuzlarsaa şu an 2000 euro.....1000 euro ya düşerse alabılırım ancak .bunu neden yazdım dersenız yenı aldığım 875 ten pay çıkarıyorum sanmayın

onun için amatörlük ve amatörlüğü aşmakta olan ve maddi sıkıntısı olmayan insanlar uğraşmalıdır kesinlikle... .nacizhane düşüncem saygılar herkeze

• quote:

quote:

Ben bu muzik stereoda dinlenmelidir muhabeti beni rahatsız etmeye başladı.

Kastettiğiniz 400-600 ytl aralığındaki stereo amplilerse AVR ile farkını elbette alamaz insanlar.. 5.1 kayıtlı müzikler olması stereo.nun eksikliğinden değil diğer türlerinde seveninin olmasıdır.. Buraya uzun uzun bir takım şeyler yazılır ama sizinde belirttiğiniz istisna yüzünden buna gerek duymuyorum.. Bu istisna ise maliyet..

Siz eğer yeterli bütçeyi ayırırsanız çok kaliteli bileşenlerle kulak zevkinize hitap eden sistemler kurabilirsiniz.. Hiç kimseye ukalalık yapmak istemem lütfen yanlış anlamayın ama insanlar 40000$'a hoparlör 20000$'a stereo ampliyi farkı hissettiği için alıyor.. Elbette farkı hissetmek için bu maliyeti karşılamakta gerekmiyor.. 3-5 bin $ aralığında bir maliyet ile AVR'leri cebinden çıkaracak sistemler kurabilirsiniz.. Sonuçta müzik için alınan AVR'lerinde 2500$'dan başladığı düşünülürse bu maliyet fazla değil gibi geliyor bana..

Edit:eksik 0

Zaten benim bahsettiğim 10000$lık cdplayera 15000$lık preamp 30000$lık amfi ve 40000$lık hoparlör bağlanmış sistemler değil, AVRnin alt modeline inilerek aradaki fark ile alınabilecek ekipmanlar.

Tabiki 3000-5000$ seviyesine çıkılınca AVRleri gölgede bırakacak performans seviyesine ulaşan stereo sistemler yapılabilir ama AVR'den arttırdığınız parayla imkansız. Özel dinleme odası bu işe uygun kolonlar kablolara kayıtlara girmiyorum bile.

• quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

Üstadlar,
    pc`den ses kartının optik çıkışı suretiyle amfiye giriş yaptığımızı varsayarak , bu yeni hd ses teknolojilerinden yararlanabilir miyiz?

Saygılar

Arkadaşlar arada gözden kaçtı sanırım..Eğer bu yeni ses teknolojileri pc`den hdmi olmadan taşınmıyorsa böyle bir amfi almama gerek kalmayacak..zira pc`den hdmi ile ses aktarımı yapan ses kartı var mı bilmiyorum çünkü..yardımcı olursanız sevinirim..
  • HP'nin ekran kartının HDMI balantısı uzerinden audio aktaran notebookları olması lazım ama kayıpsız sıkıştırılmış formatların(TrueHD/DTSHDMA) aktarımı için HDMI1.3 gerekiyor o da cogu notebookta yok diye biliyorum.

Bilgisayarda software ile Truehd LPCM'e unpack edilip 661 ayarı bir receivera gönderilebilinir diye biliyorum ama denemiş deilim. Tabi hem bluray işleyip hem bunu yapacak kifayette bir konfigurasyona sahip olmanız lazım.
  • quote:

Onkyo TX-SR 875 klansmanındaki bir AV Receiver'ın stereo performansı mutlaka belli bir seviyede olmalıdır zaten, bahsettiğimiz 3500 Ytl civarında bir cihaz çünkü...
    Ancak Wharf.Dio.9.6 veya Evo 30'ları VINCENT SV-226MK ile sürdüğünüzde hissettikleriniz mutlaka farklı olacaktır...
    Genel olarak ben de bütçeyi bölüp stereo ve surround sistem oluşturulmasını doğru bulmuyorum; ki;
    Eğer orta-üst seviye bir surround sisteminiz varsa stereo performansını tartışmaya ya da stereo sistemler ile kıyaslamaya çalışmak gereksiz...
    Eğer stereo sistem kaşıntınız varsa benim gibi, doğru olan surround'dan sıyrılıp alabileceğiniz en üst seviye stereo sistemi kurmak olmalı amaç; player'ı, amplisi, hoparlörleri ve kablolamasıyla...
    Tabii bunlar benim düşüncelerim ve hissettiklerim, zevkler ve renkler mevzuu sonuçta...

değerli kurşad daha önce tartışmalarda hatırladığım bir av receiver vardı. hem 5.1, 7.1 hemde ikili stereo modu oldukça başarılıydı. hatırlayan olursa iyi bir seçenek olabilir.

• quote:

quote:

Üstadlar,

Saygılar

Arkadaşlar arada gözden kaçtı sanırım..Eğer bu yeni ses teknolojileri pc`den hdmi olmadan taşınmıyorsa böyle bir amfi almama gerek kalmayacak..zira pc`den hdmi ile ses aktarımı yapan ses kartı var mı bilmiyorum çünkü..yardımcı olursanız sevinirim..

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel HP'nin ekran kartının HDMI balantısı uzerinden audio aktaran notebookları olması lazım ama kayıpsız sıkıştırılmış formatların(TrueHD/DTSHDMA) aktarımı için HDMI1.3 gerekiyor o da cogu notebookta yok diye biliyorum.

Bilgisayarda software ile Truehd LPCM'e unpack edilip 661 ayarı bir receivera gönderilebilinir diye biliyorum ama denemiş deilim. Tabi hem bluray işleyip hem bunu yapacak kifayette bir konfigurasyona sahip olmanız lazım.

AVSForum.com
    Page not found - AVSForum.com
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1007439

hmm burada tam benim soruma bir topic açılmış bakalım ne yanıtlar gelecek
    şimdilik hdmi ses kartı yokmuş ancak asus ve Azuntech`in böyle bir kart çıkartması yoldaymış..

Aklıma takılan ozaman ekran kartından ayrı ses kartından ayrı HDMI kablo mu gidecek amfiye..

edit: "The sound card accepts a HDMI input from your graphics card, then outputs video combined with audio over a second HDMI port. The benefit of this approach is that you can enable passthrough of high definition codecs such as Dolby TrueHD, although it is a somewhat clumsy way of doing it. We would much prefer for the GPU to properly handle it in the first place but we'll have to wait for a while for that to happen."

zaten asus mühendisleri bu dediğimi düşünmüş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 14 Mart 2008; 12:20:28 >

• Fiziki açıdan en ince ve kibar tasarım Bluray oynatıcı hangisi acaba ?

Malum Sony cihazlar ufak bir valiz büyüklüğünde ve oldukça da hantallar. Açılması birkaç dakika yüklemisi birkaç dakika. Eski kasetli Comodore 64'leri hatırlatıyor bana. Umarım normal DVD cihazları boyutlarına ve hızlarına gelirler kısa zamanda.
  • quote:

Uzun zamandır aklımda olan, ancak bir türlü yazmaya fırsat bulamadığım bu bilgilendirme yazısının ışığında yeni nesil ses formatlarına ve AV Reciever seçimine yönelik bilgi, tecrübe ve fikirlerimizi bu topikte paylaşalım.
    Böylece bir çok farklı topikte yazılan bilgileri bir başlık altında toplamış ve bilgilenmek isteyen forum üyelerine de çok yararlı bir rehber oluşturmuş oluruz diye düşünüyorum.
    Selamlar...

slm av recıverlar ve ses formatları knusunda bılgılern ıcn tsekkrlr kurmayı dsndgm bır sıstm konsnda yardmcı olablrsn sevnrm ps3 +sony w3000 lcd +denon veya onkyo amplı ps3u fıber optıkmı yoksa hdmı ses formatnda kullanmalıym verdıgın bılgler dogrultusunda hdmı optık baglantya gore hem ses formatları hemde kalıte acısından daha agır basıyor yanılıyrmuyum bu arada 5.1 olarak bose acustms 15 alıcam fakat amplı de kararsz kaldm onkyo veya denonun optık veya hdmı ses formatnda hangı formatta saglklı olur bılgı verırsn ona gore bırde amplı marka model onereblrmsn tavsıye edeblecgn kalıtelı baglantı seklıne gore amplı ıcn butcem 1.5 2. ytl sımdıden tekrar tesekkr ederm

• slm arkadaşlar şimdi şöyle bi sistem kurmak istiyorum. ps3 60 gb + SANYO PLV-Z2000 LCD PROJEKSİYON ve bunlara uygun bir ses sistemi . salon 25-30m kare. özellikjle blu ray film seyredicem .nasıl bir ses sistemi almalıyım. ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: özgür_tek
    slm av recıverlar ve ses formatları knusunda bılgılern ıcn tsekkrlr kurmayı dsndgm bır sıstm konsnda yardmcı olablrsn sevnrm ps3 +sony w3000 lcd +denon veya onkyo amplı ps3u fıber optıkmı yoksa hdmı ses formatnda kullanmalıym verdıgın bılgler dogrultusunda hdmı optık baglantya gore hem ses formatları hemde kalıte acısından daha agır basıyor yanılıyrmuyum bu arada 5.1 olarak bose acustms 15 alıcam fakat amplı de kararsz kaldm onkyo veya denonun optık veya hdmı ses formatnda hangı formatta saglklı olur bılgı verırsn ona gore bırde amplı marka model onereblrmsn tavsıye edeblecgn kalıtelı baglantı seklıne gore amplı ıcn butcem 1.5 2. ytl sımdıden tekrar tesekkr ederm

Yeni nesil ses formatları için hdmi üzerinden iletim şart özgür...
    Farklı markalara ait AV Receiver'larda bu konuda zaafiyet yok, sadece modellerin teknik kabiliyetleri farklılık gösteriyor...
    PS3 ile kullanacaksan Yamaha RX-V 661 ya da 861 işini görecektir, artan meblayı da hoparlör setine harcarsın,
    Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 15 Mart 2008; 8:32:25 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.