Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tuareq34
    slm arkadaşlar şimdi şöyle bi sistem kurmak istiyorum. ps3 60 gb + SANYO PLV-Z2000 LCD PROJEKSİYON ve bunlara uygun bir ses sistemi . salon 25-30m kare. özellikjle blu ray film seyredicem .nasıl bir ses sistemi almalıyım. ?

Bütçe ne kadar?
  • bütçe de sorun yok şimdilik :) şöyle bi 5 - 10 sene bakmiyim ses sistemi falan . tabii ömrümüz yeterse :) bir de kafam şuna takıldı ps3 1.3 hdmı projeksiyonda 1.3 hdmı receiver da 1.3 hdmı mi olmalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuareq34 -- 15 Mart 2008; 10:56:17 >
  • quote:

bütçe de sorun yok şimdilik :) şöyle bi 5 - 10 sene bakmiyim ses sistemi falan . tabii ömrümüz yeterse :) bir de kafam şuna takıldı ps3 1.3 hdmı projeksiyonda 1.3 hdmı receiver da 1.3 hdmı mi olmalı ?

O vakit Denon AVR 4308, Klipsch RF-82 Front, Klipsch RC-64 center, Klipsch RS-62 rear ve Definitive SupercubeI subwoofer...
    Böyle bir zorunluluk yok ancak yazdığım AV Receiver hdmi ver. 1.3a...
  • Ben klipschlere deil Dali Ikonlara bakılmasını tavsiye ederim
  • selam sevgili üstadlar,
    ev sineması ses sistemlerinden pek anlamayan biri olarak sizlere sormak istediğim bişey var, ayrıntılı ve f/p açısından bir sistem önerinizi fullhd 42"LCD için bir set gibi düşünürek (3500-5000ytl =avr+hopörlör tk.+ bluray veya ps3 öneriye açık burası+ uydu receiver) aralığında cevaplarsanız ve bulabileceğim yerlerin de adı veya adresleri ile beraber verirseniz sevinirim kullanacağım alan 25-30 metrekare. genel itibariyle bluray izliyeceğim
    ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim sevgiyle , sağlıcakla kalın
    iyi günler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanardag06 -- 18 Mart 2008; 10:31:27 >
  • Bendeki yamaha rxv2700 bildiğim kadarıyla 1.3 değil ama 1080p 24hz sinyali alıyorum ayrıca XV Color 'u aktif hale getirebiliyorum . (Kablom Techlink 1080p supported)
    quote:

bütçe de sorun yok şimdilik :) şöyle bi 5 - 10 sene bakmiyim ses sistemi falan . tabii ömrümüz yeterse :) bir de kafam şuna takıldı ps3 1.3 hdmı projeksiyonda 1.3 hdmı receiver da 1.3 hdmı mi olmalı ?
  • Daha öncede belirttiğim gibi geçen hafta Onkyo 605 almıştım.. Geçen perşembe akşamı sistemin bağlantılarını gerçekleştirip dinleme yapmaya başladım.. Ama cuma günü babamın tansiyon sorunu nüksedince izlenimleri yazmak bugüne kaldı..

Cihazı denemeden önce alt ve üst frekanslarda nasıl bir tepki vereceğini merak ediyordum.. Yamahanın sert ve şaşaalı seslerinden sonra Onkyodan duyacağım ses konusunda biraz renksiz bir performans beklentim vardı.. Ancak beklediğimden daha renkli bir ses cümbüşü içinde buldum kendimi.. Açıkçası bu beni oldukça memnun etti..

Ayrıca güç konusundada en üst aralıklarda bile seste bozulmanın olmaması beni mutlu etti.. Aletin işçiliği fena değildi.. Görünümü klasik Onkyo tasarımıydı.. Bağlantı çeşitliliği birçok insanı tatmin edecek şekilde mevcut..

Benim cihazda gördüğüm en büyük artı cihazın ses kalitesinin bozulmadan inanılmaz derecede güzel gelmesi.. Yeni ses formatlarının olduğu bir film elimde olmadığı için onları test edemedim henüz, haliyle o konudaki yorumları ilerleyen dönemde yapacağım..

Cihazın eksikliklerine gelirsek en başta işlemcisi yavaş.. Cihazın tepki süresi biraz uzun oluyor haliyle.. İkinci olarak cihazın ön paneldeki ekranı küçük.. Paneldeki görüntüyü tv.ye aktaran biri için bu sorun olmayabilir ama açıkçası ben bu durumu hiç beğenmedim.. Daha büyük bir ekran konabilirdi..

Bir detayıda atlamadan yazmak istiyorum.. Onkyo'nun ön paneldeki AUX input girişler için bir kapak koymuş olması kutuya büyük bir incelik.. Yamaha böyle yapmıyor ne yazık ki.. Birde Yamaha daha büyük kasa olarak ama Onkyo daha ağır o da bana garip geldi..

• Son bir sözüde distribütör için yazmak istiyorum.. Cihazın kutusunu açınca içinden Türkçe kullanım klavuzu çıkmadı.. Bu çok büyük bir ayıp.. Umarım bunu biran önce düzeltirler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

Son bir sözüde distribütör için yazmak istiyorum.. Cihazın kutusunu açınca içinden Türkçe kullanım klavuzu çıkmadı.. Bu çok büyük bir ayıp.. Umarım bunu biran önce düzeltirler..

Bildiğim kadarıyla bu ayıptan öte.. Yani yasal olarak Türkçe kullanma klavuzu zorunluluğu olduğunu anımsıyorum..
  • öncelikle gecmıs olsun trıneo
    ben de onkyo 605 almayı dusunuyorum ama cihazı fazla kullanan olmadıgı ıcın maalesef artıları veya eksı yonlerını bılemıyoruz.gecen gun beylıkduzune yenı acılan medıa markt a gıttım.bır hafta sonra almanyaya gıdecegım ıcın buradayken kararımı vermek ıstıyorum.orada almaya daha egılımlı oldugum yamaha 661 ve 861 i magnat hoparlorlere baglı olarak dınledım.aynı hoparlorlerde onkyo 805 i de dinleme fırsatım oldu.onkyo 605 i ise (satıcının dedıgıne gore) daha az performanslı jamolarla dinledim.hepsınde de mevcut modları denedım.605 in sesi 861 den bile daha iyi geldi bana.hatta oradakı gorevlı arkadas bıle aynı tepkıyı verdı.bu kadar ıyı ses alınabılecegını tahmın etmıyordum dedı.aslında benım ıcın en buyuk referans bu islerden hıc anlamayan hatta sevmeyen esımın bıle 605i daha cok begenmesıydı
    belkı jamo bırlıktelıgı daha basarılıydı belkı de benım kulaklar onkyo yu daha cok sevdı bılmıyorum ama ses konusunda benım ıcın onkyo one gectı.ama su goruntu olayını deneme imkanı maalesef yok.sen bu upconversatıon olayını denedın mı?benım plazmam 720p desteklı hd ready.acaba bu konuda 1080p olayını fazla kafama takmamam mı gerekıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: yanardag06
    ev sineması ses sistemlerinden pek anlamayan biri olarak sizlere sormak istediğim bişey var, ayrıntılı ve f/p açısından bir sistem önerinizi fullhd 42"LCD için bir set gibi düşünürek (3500-5000ytl =avr+hopörlör tk.+ bluray veya ps3 öneriye açık burası+ uydu receiver) aralığında cevaplarsanız ve bulabileceğim yerlerin de adı veya adresleri ile beraber verirseniz sevinirim kullanacağım alan 25-30 metrekare. genel itibariyle bluray izliyeceğim
    ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim sevgiyle , sağlıcakla kalın
    iyi günler herkese

Yamaha RX-V 661 AV Receiver 1000 YTL
    Wharfedale Diamond 9.6 Front 700 YTL
    Wharfedale Diamond 9CM Center 300 YTL
    Wharfedale Diamond 9.5 Rear 500 YTL
    Definitive Prosub200 Subwoofer 800 YTL
    PS3 40 GB Blu-ray Player 800 YTL
    Uydu Receiver Digitürk Plus 800 YTL ya da Next 2000(komponent desteği sebebiyle) 200 YTL
    Fiyatlar aşağı ya da yukarı biraz oynayabilir. Tabii bu yazdıklarım kafanda bazı şeylerin şekillenmesini sağlayacaktır.
    Forumu okuyup araştırırsan ve de en önemlisi kullanacağın bileşenleri dinleyip öyle karar verirsen, iyi bir sisteme sahip olursun...
    Kolay gelsin, selamlar...
    Fiyat linkleri:
    Link:1
    Link:2
    Link:3

• quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Yamaha RX-V 661 AV Receiver 1000 YTL
    Wharfedale Diamond 9.6 Front 700 YTL
    Wharfedale Diamond 9CM Center 300 YTL
    Wharfedale Diamond 9.5 Rear 500 YTL
    Definitive Prosub200 Subwoofer 800 YTL
    PS3 40 GB Blu-ray Player 800 YTL
    Uydu Receiver Digitürk Plus 800 YTL ya da Next 2000(komponent desteği sebebiyle) 200 YTL
    Fiyatlar aşağı ya da yukarı biraz oynayabilir. Tabii bu yazdıklarım kafanda bazı şeylerin şekillenmesini sağlayacaktır.
    Forumu okuyup araştırırsan ve de en önemlisi kullanacağın bileşenleri dinleyip öyle karar verirsen, iyi bir sisteme sahip olursun...
    Kolay gelsin, selamlar...
    Fiyat linkleri:
    Link:1
    Link:2
    Link:3

sevgili kursad_75 ilgin ve cevabın için çok teşekkür ederim
    yaklaşık 1 aydır forumu inceliyorum ve inceledikce de kafam karıştı :) ve sormak ihtiyacı duydum
    tekrar çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın

• Teşekkür ederim burakdu..

Bende açıkçası Onkyo 605'i umduğumdan çok daha başarılı buldum.. O kadar ödülü niye aldığını dinleyince insan daha iyi anlıyor.. Dinleyen arkadaşlarda bana hak verecektir dinledikten sonra..
  • sevgılı trıneo ses gercekten okey de goruntu olayını hıc denedın mı?gozle farkedılebılecek bır ıyılesme sagladı mı?gercı forumda bır cok ustad bu goruntu olaylarına pek sıcak bakmıyorlar!acıkcası en onemlı artısı kablo kırlılıgını yok etmek dıye dusunuyorum ben.netıcede bu makınelerden 3000-4000 dolarlık goruntu ıslemcılerının performansını bekleyemeyız
  • Görüntü olayını test etmedim.. Görüntüde de çok bir beklentim yok açıkçası.. Zaten öyle bir beklenti içine girsem 875 ya da 905 tercih ederdim.. Ama ben, iyi bir panel tv sahibinin bu cihazların görüntü işlemcisinden daha iyi işlemciye sahip tv'lerini bu tip cihazlara bağlayacağını düşünmüyorum.. Sony, Panasonic, Pionerr vs. gibi firmaların ürünlerindeki görüntü işlemci çok daha kalitelidir bence.. O sebeple görüntü işini pek kafana takma..
  • trıneo dostum gecmıs olsun öncelikle ..
    haklısın dostum yazdıkların da 875 te olsa daha ıyı goruntu işlemcısı de olsa ,farketmez .görüntü olayı ,kendı adıma konuşuyorum apayrı .o kadar para verıyoruz ,görüntü iyileştirsin yada işlesin diye vermiyoruz ki .en iyi aktarımı yapsın saf halini versin diye bilakis..çok büyük yanılgı bence bu çeşit bir beklenti.panel full hd olmadımı kıymeti olmaz ki dimi ? sen söyle
    selamlar
  • Arkadaşlar selamlar,
    Wharfedale 9.6 almaya karar verdim. Anfi olarak da

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=35

bu modeli düşünüyorum. Sizce sonuç nasıl olur?
    Yani anfi hoparlöre yeter mi?
  • güzel bişeye benziyo cidden .fransızlar başarılı oluyo diye biliyorum .fiyat ne kadar ?

• fiyatı uygun bence. Ama yeterli değil derseniz onkyo 605 alacağım.
  • bu konuda sana ikarahal üstadımız yada can tan üstadımız yorum yapabilir bildiğim kadarıyla dostum . ama dinlemelisin 9.6 larla bu aleti ilk önce.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.