Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aleti dinleme şansım yok. İstanbulda değilim.
    Sadece teknik olarak öğrenmek istemiştim.
    Üstadlar cevaplarlarsa fikir sahibi olurum sanırım.
  • Arkadaşlar yaklaşık 22 yıldır HI-FI birazda HI-END cihazlarla ilgileniyorum elimden geldiğince dergileri alıyor ve internetten araştırıyorum bu markayı hiç duymadım . 2000 senesinden sonra bazı avrupalı mühendisler yaptıkları dizaynları ÇİN'de üretip HI-END pazarına fiyat avantajına sahip ürünlerle girdiler. Bu markalardan bazıları VINCENT ve SHANLING gibi firmaları örnek gösterebilirim. Bana bu markada böyleymiş gibi geldi. Bu aletler kalitesizmi Hayır ama bir MARANTZ PM 5002 modelinden daha iyi ses vermeyebilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: cames

Teşekkürler,
    aleti dinleme şansım yok. İstanbulda değilim.
    Sadece teknik olarak öğrenmek istemiştim.
    Üstadlar cevaplarlarsa fikir sahibi olurum sanırım.
  • sevgili Trineo hayirli olsun

acikcasi Kursad ustad beni 611'e ikna ettiginden beri
    ilk defa bu kadar beni 605'e istahlandiran bir yaziyla karsilasiyorum..

Bir de kaca, nerden aldigini yazsan ?
    611'i de deneyip, mukayese ettikten sonra mi aldin ?

gule gule kullan

quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

Daha öncede belirttiğim gibi geçen hafta Onkyo 605 almıştım.. Geçen perşembe akşamı sistemin bağlantılarını gerçekleştirip dinleme yapmaya başladım.. Ama cuma günü babamın tansiyon sorunu nüksedince izlenimleri yazmak bugüne kaldı..

Cihazı denemeden önce alt ve üst frekanslarda nasıl bir tepki vereceğini merak ediyordum.. Yamahanın sert ve şaşaalı seslerinden sonra Onkyodan duyacağım ses konusunda biraz renksiz bir performans beklentim vardı.. Ancak beklediğimden daha renkli bir ses cümbüşü içinde buldum kendimi.. Açıkçası bu beni oldukça memnun etti..

Ayrıca güç konusundada en üst aralıklarda bile seste bozulmanın olmaması beni mutlu etti.. Aletin işçiliği fena değildi.. Görünümü klasik Onkyo tasarımıydı.. Bağlantı çeşitliliği birçok insanı tatmin edecek şekilde mevcut..

Benim cihazda gördüğüm en büyük artı cihazın ses kalitesinin bozulmadan inanılmaz derecede güzel gelmesi.. Yeni ses formatlarının olduğu bir film elimde olmadığı için onları test edemedim henüz, haliyle o konudaki yorumları ilerleyen dönemde yapacağım..

Cihazın eksikliklerine gelirsek en başta işlemcisi yavaş.. Cihazın tepki süresi biraz uzun oluyor haliyle.. İkinci olarak cihazın ön paneldeki ekranı küçük.. Paneldeki görüntüyü tv.ye aktaran biri için bu sorun olmayabilir ama açıkçası ben bu durumu hiç beğenmedim.. Daha büyük bir ekran konabilirdi..

Bir detayıda atlamadan yazmak istiyorum.. Onkyo'nun ön paneldeki AUX input girişler için bir kapak koymuş olması kutuya büyük bir incelik.. Yamaha böyle yapmıyor ne yazık ki.. Birde Yamaha daha büyük kasa olarak ama Onkyo daha ağır o da bana garip geldi..

• haklısın hıdefman olabılır.bir dediğin mevzu .bu arada tensıoned perde baya bi kalın mış ..fiyat olaraktan
  • kursad cim
    verdigin linkteki src'de yamaha 1000 ytl'nin cok uzerinde (1625) satiliyor
    anladigim kadariyla o yazidigin rakam'i, son doviz hareketlenmesinden once, Dogubank ve gitti gidiyor com'daki bazi saticilar veriyordu
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: yanardag06
    ev sineması ses sistemlerinden pek anlamayan biri olarak sizlere sormak istediğim bişey var, ayrıntılı ve f/p açısından bir sistem önerinizi fullhd 42"LCD için bir set gibi düşünürek (3500-5000ytl =avr+hopörlör tk.+ bluray veya ps3 öneriye açık burası+ uydu receiver) aralığında cevaplarsanız ve bulabileceğim yerlerin de adı veya adresleri ile beraber verirseniz sevinirim kullanacağım alan 25-30 metrekare. genel itibariyle bluray izliyeceğim
    ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim sevgiyle , sağlıcakla kalın
    iyi günler herkese

Yamaha RX-V 661 AV Receiver 1000 YTL
    Wharfedale Diamond 9.6 Front 700 YTL
    Wharfedale Diamond 9CM Center 300 YTL
    Wharfedale Diamond 9.5 Rear 500 YTL
    Definitive Prosub200 Subwoofer 800 YTL
    PS3 40 GB Blu-ray Player 800 YTL
    Uydu Receiver Digitürk Plus 800 YTL ya da Next 2000(komponent desteği sebebiyle) 200 YTL
    Fiyatlar aşağı ya da yukarı biraz oynayabilir. Tabii bu yazdıklarım kafanda bazı şeylerin şekillenmesini sağlayacaktır.
    Forumu okuyup araştırırsan ve de en önemlisi kullanacağın bileşenleri dinleyip öyle karar verirsen, iyi bir sisteme sahip olursun...
    Kolay gelsin, selamlar...
    Fiyat linkleri:
    Link:1
    Link:2
    Link:3

• kursadcim
    bu arada 3. dalyayi devirmissin
    hayirli olsun
    selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: felmali
    kursad cim
    anladigim kadariyla o yazidigin rakam'i, son doviz hareketlenmesinden once, Dogubank ve gitti gidiyor com'daki bazi saticilar veriyordu
    selamlar

Linklerin sahibi arkadaşlarla yüz yüze görüşürsen sevgili felmali,
    Peşin 1000 YTL'ye bırakırlar diye düşünüyorum 661'i...
    Hem sen bu kadar bekledin biraz daha bekle
    Nisan ayında Yamaha RX-V 663 geliyormuş onu alırsın...
  • 663'le kesinlikle ilgileniyorum Kursadcim
    bir seferde daha fonksiyonel bir sey almali
    herhalde hazirandan sonra doviz de gevser
    663'un fiyati da oturur
    selamlar

quote:

quote:

kursad cim
    selamlar

Linklerin sahibi arkadaşlarla yüz yüze görüşürsen sevgili felmali,
    Peşin 1000 YTL'ye bırakırlar diye düşünüyorum 661'i...
    Hem sen bu kadar bekledin biraz daha bekle
    Nisan ayında Yamaha RX-V 663 geliyormuş onu alırsın...

• quote:

kursadcim
    hayirli olsun
    selamlar

Teşekkür ederim can kardeşim
    3. değil 30. balyayı devirsek ne yazar!
    Olamadıktan sonra bir " hdtv uzmanı " ; kulakları çınlasın birilerinin
  • anaaaa kürşat bey hd t v uzmanıymış ..süperr şu plazma konusun da çok yardımı olur . süper ....süperr......
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak
    anaaaa kürşat bey hd t v uzmanıymış ..süperr şu plazma konusun da çok yardımı olur . süper ....süperr......

Yok benim öyle sıfatım sevgili hakan
    Sevdiğim bir dostuma laf attım sadece
    Yine de hasbel kader anlarım bu hdtv işlerinden,
    Sen aklına takılan olursa sor yine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 18 Mart 2008; 17:47:52 >
  • zapatero
    evet arkadaşlar dün ilk bluray izlememi gerçekleştirdim.Patriot filmini izledim..tabii bu arada sürekli ses durumunu test etmek için geçişler yaptığım için hanımla kavga etmek de cabası oldu.İlk izlenimlerimi sizinle paylaşayım.
    Öncelikle PCM ve normal DD farkı için amfide tüm dsp modlarını iptal ettim.Yani ses üzerinde prologic IIx v.s kullanmadan ne farklılık olacak diye baktım.Hem bitstream hem de pcm olarak iletimde bir farkla karşılaşmadım diyebilirim.Özellikle çok efektli sahnelerde hemen hemen aynı performansı aldım.DD kayıtlarla mukayese de az da olsa bir fark hissediliyor.Ancak esas fark analog bağlantı ile arada çok farkediliyor.Analog 5.1 kanal bağlantı ile bluray den gelen ses , dijital bağlantı ile kıyas kabul etmeyecek kadar efektlerde başarılı....kanalların konumlanması da sanki daha iyi gibi.Ayrıca aynı ses seviyesinde olmasına rağmen kaynaklar arası geçişlerde ses seviyelerinde nerdeyse %50 fark var(efekt kanallarında).Savaş sanki canlanıyor salona doluyor desem yeridir.Normal sahnelerde pek bir farklılık yok ama ne zamanki efekti bol olan bir sahne oluyor, surround kanallar coşuyor.Sadece center da orta ve üst frekanslarda eksiklik kalıyor.Bunun neden kaynaklandığını anlamadım ama DD kayıtta center 'dan efektler v.s de gelirken , analog da bunlar yok oluyor ve sesler daha matlaşıyor...
    Bir de canımı sıkan bir olay , almanca kayıtlı DD ile ingilizce kayıtlı DD arasında bile fark olması...ikisi arasında bile geçiş yaptığımda farkı hissedebiliyorum.
    Bu arada samsung 1400 bluray ile de ilgili biraz bilgi vereyim.Cihaz ile normal dvd izlemiş ve görüntü olarak memnun kalmıştım.sony bluray de , showroom da cihaz açılışı ve film yüklemesi canımı çok sıkmıştı.açıkcası bunda da en merak ettiğim konulardan biri bu idi ama cihaz yaklaşık 30 sn.lik bir sürede filmi çalıştırır vaziyete geldi.720 p yerine de 1080 i de daha iyi performans alıyorum.
    Diğer 2 filmi de seyretmem lazım...onlarda da benzer olayla karşılaşacakmıyım bilmiyorum.Yalnız kayıt durumları kafamda soru işaretleri yaratıyor.Ayrıca PCM işlemelerinde yamaha gayet iyi iş çıkarıyor.Detaylı ve daha sıhhatli bilgileri ileride vereceğim.

Daneel
    Bitstream(sıkıştırılmış format TrueHD) ile LPCM gönderim arasında +4dB bir fark oluşuyor deniyor. Bunun yanında analog çıkışlarınızın da benzer bir seviye artışı getirmesi söz konusu olabilir. Önemli olan ses seviyesi değil ses detayı, kaynakların ses seviyelerini presetlerden birbirine eşitlerseniz ses seviyesi artışının kulakları yanıltmasının önüne geçilebilir A/B testlerinde.
    9.6 crossoverları bence 50hz olmalı, bunun altı için subwoofer gerekiyor.

Zapatero
    yok daneel...sadece seviye değil..yazıda da belirttiğim gibi detaylarda v.s herşeyde fark oluyor...merkaz kanal sadece yeterince parlak değil.onun haricinde herşey son derece güzel.

Daneel
    Biraz araştırma yaptım bu mevzuda geldiğim nokta çok ilginç, denonun bir kaç üst modeli dışında onkyo 875de dahil tüm receiverlarda multichannel analog inputların hiçbirinde ADC bulunmuyor deniyor. Yani gelen direkt olarak anfi katına aktarılıyor(mus). Yani ayarladığınız crossoverlar bass yönetimi oda düzeltmesi hoparlör mesafesi gibi hiçbir dijital işlemden geçmiyor zannediyorum multichannel analog bağlantınız. Herhangi bir ayar olmadığından efektler bütün kanallardan geliyor olabilir. Canlılığın ve ses farklılığının sebebi hiçbir dijital işlemden geçmemesi zannediyorum.
    Kontrol için multichannel analogdayken crossover ve equalizer ayarları ile oynayıp ses de değişiklik olup olmadığını test edebilirsiniz.

Tarih 29 Kasım 2007; Yer: Yeni Nesil Ses Formatları ve AV Receiver/Hd-Player Seçimi Topiği:
    quote:

Kursad_75
    SORU:
    Ses player'ın içinde çözülüp AV Receiver'a çok kanallı olarak analog bağlantı üzerinden gönderildiğinde, eğer bu ses AV Receiver'ın ADC'leri ile digital sese dönüştürülüp daha sonra DAC'ler ile tekrar analog sese dönüştürülüyor ise, o vakit AV Receiver içerisinde digitale çevrilen analog sese, o esnada, PL ya da DTS'in uygun filtrelerini uygulayıp, değiştiremez miyiz ki bunu yapamıyoruz.
    Buradan hareketle, player'da çözülen ses analog olarak AV Receiver'a aktarıldıktan sonra ADC'ler tarafından bir işleme tabii tutulmadan hoparlörlere gönderiliyordur diyebilir miyiz?
    Buyrun hodri meydan

Cevabı sevgili rg206'dan gelmişti;
    quote:

Dostum Kursad,
    Yukarıda "unpop" dostumuzun DTS sitesinden aktardığı resimli açıklamada "2.senaryoda" bu açıklanmış, çözülen bu ses "DSP post processor" e iletiliyor ve burada "bass menagment" dahil dac ve adc işlemlere tabi tutuluyor.
    Yani burada açıklanmış;
     YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ

SONUÇ: Buyuralım, buradan yakalım
    Ne olacak şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 18 Mart 2008; 18:21:17 >

• he he he sormam mı yaww . yaz gelsin bi para kazanalım da inşallah..
  • Kursadcim

adama o payeyi verdiler ama
    devamli senin yazdiklarini takip eder ve sesle ilgili hep sana danisir.
    Keske hepimiz oyle alcakgonullu olabilsek..
    muhabbetle

quote:

quote:

kursadcim
    hayirli olsun
    selamlar

Teşekkür ederim can kardeşim
    3. değil 30. balyayı devirsek ne yazar!
    Olamadıktan sonra bir " hdtv uzmanı " ; kulakları çınlasın birilerinin

• quote:

zapatero
    evet arkadaşlar dün ilk bluray izlememi gerçekleştirdim.Patriot filmini izledim..tabii bu arada sürekli ses durumunu test etmek için geçişler yaptığım için hanımla kavga etmek de cabası oldu.İlk izlenimlerimi sizinle paylaşayım.
    Öncelikle PCM ve normal DD farkı için amfide tüm dsp modlarını iptal ettim.Yani ses üzerinde prologic IIx v.s kullanmadan ne farklılık olacak diye baktım.Hem bitstream hem de pcm olarak iletimde bir farkla karşılaşmadım diyebilirim.Özellikle çok efektli sahnelerde hemen hemen aynı performansı aldım.DD kayıtlarla mukayese de az da olsa bir fark hissediliyor.Ancak esas fark analog bağlantı ile arada çok farkediliyor.Analog 5.1 kanal bağlantı ile bluray den gelen ses , dijital bağlantı ile kıyas kabul etmeyecek kadar efektlerde başarılı....kanalların konumlanması da sanki daha iyi gibi.Ayrıca aynı ses seviyesinde olmasına rağmen kaynaklar arası geçişlerde ses seviyelerinde nerdeyse %50 fark var(efekt kanallarında).Savaş sanki canlanıyor salona doluyor desem yeridir.Normal sahnelerde pek bir farklılık yok ama ne zamanki efekti bol olan bir sahne oluyor, surround kanallar coşuyor.Sadece center da orta ve üst frekanslarda eksiklik kalıyor.Bunun neden kaynaklandığını anlamadım ama DD kayıtta center 'dan efektler v.s de gelirken , analog da bunlar yok oluyor ve sesler daha matlaşıyor...
    Bir de canımı sıkan bir olay , almanca kayıtlı DD ile ingilizce kayıtlı DD arasında bile fark olması...ikisi arasında bile geçiş yaptığımda farkı hissedebiliyorum.
    Bu arada samsung 1400 bluray ile de ilgili biraz bilgi vereyim.Cihaz ile normal dvd izlemiş ve görüntü olarak memnun kalmıştım.sony bluray de , showroom da cihaz açılışı ve film yüklemesi canımı çok sıkmıştı.açıkcası bunda da en merak ettiğim konulardan biri bu idi ama cihaz yaklaşık 30 sn.lik bir sürede filmi çalıştırır vaziyete geldi.720 p yerine de 1080 i de daha iyi performans alıyorum.
    Diğer 2 filmi de seyretmem lazım...onlarda da benzer olayla karşılaşacakmıyım bilmiyorum.Yalnız kayıt durumları kafamda soru işaretleri yaratıyor.Ayrıca PCM işlemelerinde yamaha gayet iyi iş çıkarıyor.Detaylı ve daha sıhhatli bilgileri ileride vereceğim.

Daneel
    Bitstream(sıkıştırılmış format TrueHD) ile LPCM gönderim arasında +4dB bir fark oluşuyor deniyor. Bunun yanında analog çıkışlarınızın da benzer bir seviye artışı getirmesi söz konusu olabilir. Önemli olan ses seviyesi değil ses detayı, kaynakların ses seviyelerini presetlerden birbirine eşitlerseniz ses seviyesi artışının kulakları yanıltmasının önüne geçilebilir A/B testlerinde.
    9.6 crossoverları bence 50hz olmalı, bunun altı için subwoofer gerekiyor.

Zapatero
    yok daneel...sadece seviye değil..yazıda da belirttiğim gibi detaylarda v.s herşeyde fark oluyor...merkaz kanal sadece yeterince parlak değil.onun haricinde herşey son derece güzel.

Daneel
    Biraz araştırma yaptım bu mevzuda geldiğim nokta çok ilginç, denonun bir kaç üst modeli dışında onkyo 875de dahil tüm receiverlarda multichannel analog inputların hiçbirinde ADC bulunmuyor deniyor. Yani gelen direkt olarak anfi katına aktarılıyor(mus). Yani ayarladığınız crossoverlar bass yönetimi oda düzeltmesi hoparlör mesafesi gibi hiçbir dijital işlemden geçmiyor zannediyorum multichannel analog bağlantınız. Herhangi bir ayar olmadığından efektler bütün kanallardan geliyor olabilir. Canlılığın ve ses farklılığının sebebi hiçbir dijital işlemden geçmemesi zannediyorum.
    Kontrol için multichannel analogdayken crossover ve equalizer ayarları ile oynayıp ses de değişiklik olup olmadığını test edebilirsiniz.

Tarih 29 Kasım 2007; Yer: Yeni Nesil Ses Formatları ve AV Receiver/Hd-Player Seçimi Topiği:
    quote:

Kursad_75
    SORU:
    Ses player'ın içinde çözülüp AV Receiver'a çok kanallı olarak analog bağlantı üzerinden gönderildiğinde, eğer bu ses AV Receiver'ın ADC'leri ile digital sese dönüştürülüp daha sonra DAC'ler ile tekrar analog sese dönüştürülüyor ise, o vakit AV Receiver içerisinde digitale çevrilen analog sese, o esnada, PL ya da DTS'in uygun filtrelerini uygulayıp, değiştiremez miyiz ki bunu yapamıyoruz.
    Buradan hareketle, player'da çözülen ses analog olarak AV Receiver'a aktarıldıktan sonra ADC'ler tarafından bir işleme tabii tutulmadan hoparlörlere gönderiliyordur diyebilir miyiz?
    Buyrun hodri meydan

Cevabı sevgili rg206'dan gelmişti;
    quote:

Dostum Kursad,
    Yukarıda "unpop" dostumuzun DTS sitesinden aktardığı resimli açıklamada "2.senaryoda" bu açıklanmış, çözülen bu ses "DSP post processor" e iletiliyor ve burada "bass menagment" dahil dac ve adc işlemlere tabi tutuluyor.
    Yani burada açıklanmış;
     YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ

SONUÇ: Buyuralım, buradan yakalım
    Ne olacak şimdi

Sevgili Kursad,
    Aynı konuda ben de bir ara Daneel ile tartışmıştım bunu, ben dvd player'dan avr'ye 5.1 analog bağlandığında efektlerin belirginliğinin daha da fazlalaştığını, gerçi ben de ses desibel olarak biraz zayıf çıkıyordu ama onu da dvd player'dan ayarlayarak hallediyordum. O zaman da Daneel bu ADC-DAC dönüşümünden dolayı bazı kayıpların olduğundan filan bahsetmişti, ben de avr'de 5.1 analog bağlantıda hiçbir müdahalede bulanamadığımdan da bahsettiğimi hatırlıyorum, galiba şimdi kendisi de 875'de bile bu müdahalenin yapılamayacağını söylemiş.
    işler karışık, DTS sitesindeki avr'ler her halde en üst sınıf avr'ler.
    dur bakayım bulursam o konudaki yazışmaları post edeyim..
    selamlar

• Benim bildiğim Yamahaların blok diyagramında bir tane DSP var

Minimal processing diyor mch analog icin ama aynı kanaldan gidiyor buda ADC kullanımını gerekli kılıyor.
  • Onkyolarda ise analog multichannel processinge girmeden çıkış katına geçiriliyor yazıyor okudugum bir yerde, bunu hem audysey hem onkyo support teyid etmiş.
  • iyimi eksiklikmi yani üstadım ?
  • Bu arada multichannel analog dışındaki girişlerde ADC dönüşümü imkanı var Onkyoda, yani stereo kaynaklar digitize edilebiliyor.

RG206nın receiver HKydi hatırlıyorsam. O nasıl yapıyor bu işi bilmiyorum.

Her halikarda efekt belirginleşmesini bass yönetiminin ortadan kakmasına bağlayasım geliyor, her kanaldan full band verisi gidince efekt artıyor olabilir, keza centerdaki bouklukta full bandı kaldıramamasından kaynaklanıyor olabilir.

Bu konu ilginç bir hal aldı. Bu mevzuyu 875de deneyip crossover/eq/tone control mevzularını test edeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daneel
    Bu konu ilginç bir hal aldı. Bu mevzuyu 875de deneyip crossover/eq/tone control mevzularını test edeceğim.

Bence hiçbirine müdahele edemeyeceksin Daneel...
    Analog veri girişinde bass management da bundan kısa kalıyor demek ki...
    Her halükarda ben bu tespitin doğruluğuna inanıyorum, araştırmaya devam hep beraber...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.