Gençler çok akıllı. ![]() İnternet kuşağı olarak da adlandırılan Z kuşağı yani 2000 yılı sonrası nesil, dünyadaki akranlarından farklı olarak devlet memuru olmayı hedefliyor! Yapılan bir araştırma sonucunda Türk tipi Z kuşağının hayallerinin hiç de beklendiği gibi olmadığı gözlemlenmiş. Peki yeni nesil neden memur olmak istiyor? Sebepleri neler? Detaylarıyla Kanal D Haber'de!
Buket Aydın'la Kanal D Haber, hafta içi her akşam Kanal D'de! https://www.youtube.com/watch?v=yL1z_p8h1Jg |
Yeni nesil, memur olmak istiyor!

-
-
normal bir işçinin aldığı maaş ile memur kesimin aldığı maaş arasındaki makas bu kadar açık olursa herkes devlet memuru olmak ister kuşaklık bi durum yok yönetim sistemimiz sağolsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam sadece maaş değil ki mesela bir sağlıkçı soru soran hastayı tersleyebiliyıor kime neyi şikayet edeceksin? Özelde bunu 1 yapar 2 yapar 3.'de kovulur. Bazı arkadaşalar sanki padişah kanı taşıyor gibi muamele yapıyor. Yine en anlayışlıları öğretmenler.
-
z kuşağı mı sadece bende olmak isterim masabaşı ne güzel ülkedeki sisteme bakarsan zaten ezilenler hep işci köylü alt kesim zaten tarımın bitmesi işciliğin ustalığın bitmeside bundandır böyle bir ülkede ne yapsın millet eskidende böyleyledi gelecekte de böyle olacak
-
İş güvencesi garanti maaş. Performansa bakan yok. Olay sadece maaşta değil.
-
tamam işte garanti iş devlete kapak atmak masabaşı iş saatleri belli herşeyi belli resmi günlerde tatil ee bide zam yaptılar işte napsın millet bu sistemde benim yiğenim 15 yaşında memur olacam polis olacam kafasında napsınlar böyle bir ülkede işci olup
-
aynı şeyi düşünüyormuşuz. ben sadece ek yapmak istedim olay salt maaş değil.
-
10 sene öncesine kadar memur olmak cazip değildi, hatta daha önceki yıllarda Kemal Sunal'ın memur filmleri vardı geçinmek için pazarda limon satardı.
Memurun geçinmek için limon sattığı günlerden bugün memur olmak için can atan milyonlarca gencin olduğu günlere.
Memurun hem garanti iş hem de ülke şartlarına göre kısmen yüksek maaşı olabilir ama bunu işçi kesime de yapmak gerekiyordu. Memura çok verip işçi kesim ile makası açmamak gerekiyordu. Ülkedeki bu hayat şartlarının zorluğunu sadece işçi kesimin üstüne yığıp memur kesimi rahat yaşatmak adalet değil.
Bugün memur olmayana neredeyse kız bile vermiyorlar, bu durum kabul edilemez, ortamı bu duruma getiren mevcut iktidardır. Memur ile işçi makasını ve hayat standardını bu kadar açan iktidara bundan sonra memurlar oy versin.
-
Eee sonra suriyeliler afganlar niye geliyor, yatış masabaşı işi herkes istiyor,emek ter isteyen işleri kim yapıcak androidlermi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Mart 2024; 1:14:23 > -
Emin ol vatandaşlık aldıktan sonra suriyeliler kendileri olmasa bile çocukları da memur olmak isteyecek.
-
-
Arzu ettiği şartların çok altında çalışan özel sektör çalışanlarının memurlara sallaması beni çok güldürüyor. Yaşadıklarını hakediyorlar. Memurların maaşları düşürülse kendi hayatlarına bir faydası olmamasına rağmen en çok bunlar sevinir.
-
Suriler ve Afganlar da çok meraklı değil mevcut özel sektör şartlarında çalışmaya, mecburen çalışıyorlar. Suriyeli ilk fırsatta Avrupa'ya kaçıyor, Afgan ise başlık parasını biriktirip ülkesine dönüyor.
-
Bu ülkenin kasasına para koyan, kurumlar vergisi, muhtasar vergisi, stopaj vergisi, katma değer vergisi vs gibi devlete seksen tane vergi ödeyen özel sektör ve özel sektörde çalışan işçidir.
Devlet memurunun bu ülkenin kasasına koyduğu 1 kuruş para yoktur, memurun maaşını da özel sektör öder.
Durum böyleyken memur ile işçi arasındaki makas bu kadar açılamaz, en düşük memur maaşı 34 BİN TL olup, en düşük işçi ücreti 17 BİN TL olarak arada 2 katı fark olamaz.
Doktor ve diğer üst düzey asker vs hariç tutuyorum, diğer bütün memurların tek avantajı garanti iş garantisi olmalıdır o da tartışmaya açıktır garanti iş diye birşey yok çalışmayan yatan gider. En düşük memur maaşı da 20-22 BİN TL'yi geçmemelidir, madem bu ülkede devasal enflasyon var yarattığınız bu rezilliği kepazeliği sadece işçi kesime çektiremezsiniz.
CB'nin maaşını bile özel sektör ve özel sektör işçisi ödüyor, o sarayların bütçesini işçi kesim özel sektör ödüyor haddinizi bilin biraz yeter.
-
Dostum kimsenin memurlarla bir derdi yok aslında. Eşimiz dostumuz sağımız solumuz her yer memur zaten, birlikte yaşıyoruz.
Ben pazartesi bir yerde memur olarak işe başlasam ben de o memurluğa has rahatlığı o konforu yaşamak isterim zaten. Dünyanın en özel insanı değilim.
Mevzu tamamen sistemsel bir sorun. Memur olsam sorun yok diyemezdim yani insanlara memurları kıskandığınız için sallıyorsunuz gibi büyük büyük sözler edemezdim.
İnsan yediğinden içtiğinden aldığı nefesten kesilen verginin nerelere kullanıldığının hesabını sormaz mı? İki cümle edebilme, eleştiri getirebilme hakkı bile yok mudur?
Hepimiz hayat yaşıyoruz, hastaneye postaneye gidiyoruz günlük yaşantımızda, kendi gözlerimizle görüyoruz, duyuyoruz devlet memurlarının ne şekilde çalıştığını. Bu zaten yeni bir şey de değil. Bunların hepsi şimdi hikaye mi, uydurma mı, bir şey söyleyince memurları kıskandığımız için sallıyor mu oluyoruz?
Memleketin yarısı devletten maaş alıyor yarısı da onların maaşını ödemeye çalışıyor. Size garip gelmiyor mu bu durum?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yani? Önceki nesiller de istiyordu. Nesillik bir şey yok, şartların zorlaması var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Memur az olsa yada maaşı az olsa erken emekli olmasa 5li çete olmasa 300-400 bin liraya sıfır otomobille geceye kadar gezer sonra 10 liraya 1 şişe içki alır gece yarısına kadar keyfine bakardı belki. Otomobilde %200vergi içkide %300vergi boşuna gelmedi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
normal bir işçinin aldığı maaş ile memur kesimin aldığı maaş arasındaki makas bu kadar açık olursa herkes devlet memuru olmak ister kuşaklık bi durum yok yönetim sistemimiz sağolsun
|
10 sene öncesine kadar memur olmak cazip değildi, hatta daha önceki yıllarda Kemal Sunal'ın memur filmleri vardı geçinmek için pazarda limon satardı. Memurun geçinmek için limon sattığı günlerden bugün memur olmak için can atan milyonlarca gencin olduğu günlere. Memurun hem garanti iş hem de ülke şartlarına göre kısmen yüksek maaşı olabilir ama bunu işçi kesime de yapmak gerekiyordu. Memura çok verip işçi kesim ile makası açmamak gerekiyordu. Ülkedeki bu hayat şartlarının zorluğunu sadece işçi kesimin üstüne yığıp memur kesimi rahat yaşatmak adalet değil. Bugün memur olmayana neredeyse kız bile vermiyorlar, bu durum kabul edilemez, ortamı bu duruma getiren mevcut iktidardır. Memur ile işçi makasını ve hayat standardını bu kadar açan iktidara bundan sonra memurlar oy versin. |
Hocam sadece maaş değil ki mesela bir sağlıkçı soru soran hastayı tersleyebiliyıor kime neyi şikayet edeceksin? Özelde bunu 1 yapar 2 yapar 3.'de kovulur. Bazı arkadaşalar sanki padişah kanı taşıyor gibi muamele yapıyor. Yine en anlayışlıları öğretmenler. |
Bu ülkenin kasasına para koyan, kurumlar vergisi, muhtasar vergisi, stopaj vergisi, katma değer vergisi vs gibi devlete seksen tane vergi ödeyen özel sektör ve özel sektörde çalışan işçidir. Devlet memurunun bu ülkenin kasasına koyduğu 1 kuruş para yoktur, memurun maaşını da özel sektör öder. Durum böyleyken memur ile işçi arasındaki makas bu kadar açılamaz, en düşük memur maaşı 34 BİN TL olup, en düşük işçi ücreti 17 BİN TL olarak arada 2 katı fark olamaz. Doktor ve diğer üst düzey asker vs hariç tutuyorum, diğer bütün memurların tek avantajı garanti iş garantisi olmalıdır o da tartışmaya açıktır garanti iş diye birşey yok çalışmayan yatan gider. En düşük memur maaşı da 20-22 BİN TL'yi geçmemelidir, madem bu ülkede devasal enflasyon var yarattığınız bu rezilliği kepazeliği sadece işçi kesime çektiremezsiniz. CB'nin maaşını bile özel sektör ve özel sektör işçisi ödüyor, o sarayların bütçesini işçi kesim özel sektör ödüyor haddinizi bilin biraz yeter. |
Tam aksi bütün hastaneler ve eğitim kurumlarının devletin olması lazım. Eğitimde ve sağlıkta özele karşıyım. |
İş güvencesi garanti maaş. Performansa bakan yok. Olay sadece maaşta değil. |
Memur az olsa yada maaşı az olsa erken emekli olmasa 5li çete olmasa 300-400 bin liraya sıfır otomobille geceye kadar gezer sonra 10 liraya 1 şişe içki alır gece yarısına kadar keyfine bakardı belki. Otomobilde %200vergi içkide %300vergi boşuna gelmedi |
Devlet memurluğu yan gelip yatma yeri, garanti iş, işten çıkarma yok, maaş alamama durumun yok, senelik minimum garanti 20 gün izin, tüm resmi tatiller tatil, haftada 5 gün, günlük 7-8 saat masa başı mesai ve aylık minimum 35.000TL yani çift asgari ücret. Herkesin istemesi normal. Sistem değişmeli kısaca. |
Emin ol vatandaşlık aldıktan sonra suriyeliler kendileri olmasa bile çocukları da memur olmak isteyecek. |
Benzer içerikler
- nur tuğba aktay boşandı
- parayla diploma veren üniversiteler
- dişi inek eti yenir mi
- yusuf tekin'in eşi ne iş yapıyor
- biyoloji bölümünden tıp fakültesine geçiş
- mobil veri çekmiyor
- kayıp plaka çıkarma ücreti
- imei kaydı kaç tl
- rtx 5090 fiyat
- altay tankı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X