Ne yapsınlar özel sektorde asgari ücrete köpek gibi çalıştırıyorlar adamı aklın yolu bir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni nesil, memur olmak istiyor! (5. sayfa)

-
-
Konun başlığını memurlar MUNDAR 'dır yapacaklar yakında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asgari ücret ile aradaki fark ve çalışma koşulları diyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mübarek, asgari ücrete göre kıyas yaptım..
Bu iktidar başa geldiğinde 2,5 katı imiş bugün 2 katı.. Hani kıyak geçildi diyorsunuz ya, nasıl bir kıyak ki bu 0,5 kat (8.500 lira) azalmış?
Yani ne istiyorsunuz? Memur asgari ücret mi alsın?
Ya da siz çalışan herkesi asgari ücret alıyor mu zannediyorsunuz?
Benim çevremde öyle bir insan yok.. Fabrikada çalışıp 30-40 bin alan da var 55-60 bin lira alan bile var.. Normal mavi yaka bu söylediklerim, beyaz yaka da değil.. Asgari ücret alanı da mesaisi, sosyal haklarıyla 20-25 bini buluyor..
Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama her işçi asgari ücret almıyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangela61 -- 7 Mart 2024; 16:53:32 >
Yeni nesil memur olmak istemekte haklı. Girişimci olmak zordur, diğer meslekler de para kazandırmıyor
işci olup 100k alan da var, fakat bütün gün sandalyede oturup solitaire oynarsa o işi kaybediyor ve garantisi yok. Mesela kredi çekeceğinizi düşünelim, memur düşünmeden çekebilir çünkü her zaman garanti maaşı var. İşci ise fabrika battı, ekonomi kötüleşti küçülmeye gitti diyelim işsiz kaldı gg. İznin var hasta oldun raporun var falan filan onlara girmiyorum. Aslında sorun memurun maaşı değil, özel sektörün devletle rekabet edememesi. Çünkü siz 30k maaş verecekseniz maliyetiniz 53, hatta 60 a yakın oluyor. E en küçük belediyede bile düz işci zaten 33k alıyor. Gelir vergisi düzenlemesi gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 8 Mart 2024; 12:4:47 > -
Demek ki işçiden işçiye fark olduğu gibi memurdan memura da fark var..
Siz memur deyip genelleme yapıyorsunuz ve sanki hepsi masa başında oyun oynayarak ömür tüketiyor gibi algılanıyor..
Bu ülkede doktor da öğretmen de polis de hakim savcı da daha birçok kamu görevlisi de memur statüsünde..
Bahsedildiği gibi masa başında oturup da oyun oynayarak vakit tüketmiyorlar..
İnsanlar bu ayrımı yapmadan konuşunca üzücü ve kırıcı oluyor açıkçası..
Alıntı
metni:tamam OECD verilerine göre, OECD üyesi ülkelerde kamu personeli sayısının ülkede istihdam toplam personel sayısına oranı ortalama %18,6’dır. Türkiye’de söz konusu oran %13,4’dür. fakat şöyle de bir durum var
Alıntı
metni:2007'de yılında kamu personeli sayısı 2,9 milyon iken 2015’te 3,4 milyona, 2023 yılında ise 5,1 milyona yükselmiştir. Kamu personel sayısında 2007 yılı ila 2023 yılı arasındaki yaklaşık olarak % 76 oranında meydana gelen artışın aynı döneme ilişkin nüfus artış oranıyla (%21) orantılı olmadığı aşikârdır. Bu sayı çok fazla.
820.000 kişi belediyelerde
135.000 kişi kitlerde yani fabrikalarda kamu işçisi
320.000 üniversitelerde
3.500.000 genel olarak bakanlıklarda
çalışan memur var
hoş
1,5 milyon hastane çalışanı
1 milyonu öğretmen
350.000 polis
bi o kadar asker
yani aslında düşündüğümüz gibi "masa başında" çalışan memur sayısı çok fazla değil gibi
belediyeler çok şişik
-
Haber eski. Memur olmak avantajlı değil ki ne uzuyorsun ne kısalıyorsun. Aldığı maaş belli neticede. 2005-2018 arası memurlar cumhuriyet tarihinin en iyi dönemi denilebilir. Krediyle ev araba alabildiler. Artık o dönem de bitti. Özel sektörde ilk girişte maaşlar düşük olabilir ama zamanla iyi paralar kazanılabiliyor.
-
Aynen öyle hocam, dediğiniz gibi 2018'de bitti o iş.. Yukarıda yazdım, ortalama memur maaşı 2015'te 2,3 kat asgari ücret yaparken 2023'te 1,4 kata düşmüştü.. Bakmayın tarihî bir seçimden dolayı seyyanen zam verilerek bu oran 2 kata çıkarıldı..
Ama zamanla yine kapatacaklar bu farkı..
İnsanlar gerçekten çok bencil, ben kazanamıyorsam kimse kazanmasın derdindeler, halbuki herkes daha iyi kazansın derdinde olunmalı diye düşünüyorum vesselam..
16 yıl aradan sonra ilk defa yine 1500 USD mayış alıyorum ama bu hyper enflation' da neye yarar...
Akp döneminde işsizlik de 2-3kata çıktı çünkü asgari ücreti çok artırdı ..Asgari ücretin çok artırması nedeniyle oluşan işgücü eksikliğini 3-4milyon kaçak yabancı işçiyle doldurmaya çalıştı üretimdeki açık yine yetmeyince yüksek ithalatla kapatmaya çalıştı. Tek senedeki Cari açık tüm Cumhuriyet döneminden fazla oluyor . Cari açıktan kaynaklı borcun faizini de yabancıya konut satışı arazi satışı vatandaşlık satışı madenlerin satışı ile ödemeye çalışıyor
Bir asgari ücretten nereye geliyor konu? . Meseleyi memur maaşı /asgari ücret yerine kamu bütçe açığından bakarsak daha net olur. Bu sene 2.6 trilyon bütçe açığı olacak. Bunun da nedeni emeklilere yapılacak ödemeler memurlara yapılacak ödemeler ve yap işlet devret gibi 5li çeteye ödemeler . Hepsinin etkisi var . Sözleşmeliler kadroya alınmasa bu düşecekti insanlar 40 yaşında emekli olmasa bu düşecekti 5 li çete olmasa düşecektir memurlarında bunda etkisi vardır . Yoktur denirse bu yalana girer . Kamu çalışan sayisi 6 milyon yerine 4 milyon olsa ne kadar etkilerdi 2 milyonun aylık maliyeti 70 milyar desek yılda 840 milyar ediliyor bu seneki bütçe açığının 1/3ü. Aynı etkiyi kamu çalışan maaşları %33 düşük olsa da göreceğiz bunu matematik diyor . Ya sayı az olacak ya maaş . Aynı şey emekliler içinde geçerli . Bütçe açığı kapanınca işte o zaman enflasyon olmayacak para değer kaybetmeyecek hatta şimdi dolar /TL 32 ise seneye 30olacaktı 5 sene sonra da dolar /TL 25 lira olacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 9 Mart 2024; 12:48:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kamu işçiliği olarak sözleşmelilerin kamuya alınması sonucu 1 milyona çıktı diye hatırlıyorum . Belediyeler zaten partilerin arpalığı olmuş durumda gelirleri ancak maaşlara yetiyor hizmet için yandaş belediyeler devletten ucuz kredi alabiliyor muhalif belediyeler kredi az alıyor ... 250ye yakın üniversite açılınca tabii orda da kadro şişti zorunlu 12 yıl gelince yine öğretmen kadrosu şişti hastane kadroların pekçoğu taşerona sözleşmeliye verilmesi daha yerinde olur asgari ücrete çalışacak 10 milyon kişi varken 40 bin maaş gereksiz maliyet oluyor ... Tabii halk bunu engelleyebilirdi vereceği oylarla işsizlerin %32si AKP'ye oy vermiş esnaf ticaret ve Çiftçilerin oyu yine %25-30u Akp'mis o yüzden değişim olmuyor... Reis taşerona kadro verip eyt çıkartıp emekliye ikramiye verip sistemi döndürüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X