Şimdi Ara

Yeni Mondeo 1.6TDCI Test Sürüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bayilerde test için çoğunlukla 1.5 EB araçlar var. Ankara Tur Oto'da 1.6 TDCI Style test aracı var ve dün test sürüş yaptım. 1.6TDCI ile test sürüşü yazısı pek olmadığı için konu açmaya karar verdim.

Öncelikle motorun performansından ve kasayı çekmesinden başlayayım. Performansı beklediğimden daha iyi çıktı. İyi kötü kasayı çeken bir motordur diyodum ama motor gayet iyi yürütüyor aracı. Hatta 1800 devir üstünde koltuğa yapıştırma hissini falan alıyorsunuz. Yani 1.6TDCI'nin kasayı çekmesi konusunda tereddüte gerek yok. Ben motorun performansını beğendim.

Gelelim motor sesine. 1.5EB ile de test sürüşü yapmıştım. 1.5EB'de rölantide motor sesi hiç duyulmuyor. Bunda ise rölantide az miktarda dizel hırıltısı geliyor. Onun dışında normal seyir halinde motor sesi duyulmuyor, sadece gazlarken az miktarda motor sesi geliyor ki o da rahatsız edici değil. Aynı gün yeni 308 1.6HDI ile de test sürüşü yaptım, ondaki motor sesi Mondeo'dan fazlaydı, kıyaslama olsun diye yazıyorum.

Son olarak Temmuz siparişleri dahil 1.6TDCI Mondeo'ların hepsi satılmış. Temmuz sonrası için sipariş alıyorlar. Araca talep var, bu doğru ama böyle sıra oluşmasında Otosan'ın az sayıda Mondeo getirmiş olmasının etkisi de büyük.

Bir de bu araç kesinlikle ve kesinlikle Style olarak alınmaz. Birincisi 16" jantlarda araç çok kötü duruyor, ikincisi Style'da park sensörü yok. Bu aracı park sensörü olmadan park etmek ve sıkışık yerlerde kullanmak baya zor.

Titanium'da Sony, Navigasyon, Geri görüş kamerası, hayalet gösterge gibi donanımların standart olarak sunulması çok çok iyi. Donanımdaki en büyük eksiklikler şunlar: 17 janttan büyüğü yok, Dynamic Led opsiyonuna almazsan Xenon yok.

• Guzel bir izlenim yazisi.Ozellikle 1.6 Tdci bu araci cekmez diyenlere cevap niteliginde

Ha bunu diyenlerinde Passat in 1.6 Tdi versiyonuna ise ceker,gider demesi ayri bir konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bilgilendirme için. Aracın yalıtımı, müzik sistemi, konforu ve yol tutuşu hakkında da bilgi verme şansınız var mı ?
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    aksesuar olarak 18-19 satsalar veya şöyle fordun yetkililerine vignale 2.0eb olanından getirseler 2. ele düşerse alma şansımız olur yıllar sonra
  • O Aracın hakkı 18 inch jant olmalıydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 TDCI'ın çekmeme gibi bir durum söz konusu bile değil ama o araç bence Ecoboost ile daha keyifli olur.
  • koltuk yükseklik ayarı titanyum donanımda bile manuel sanırım, elektrikli olması için 7500 liracık verip deri döşeme ekletmek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 1.6 CRDİ TEST!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dün gördüm ilk defa tasarımı muazzam. Focus a yakıştıramadığım ön tasarım Mondeo da muhteşem görünüyor. Arka stoplar ve çevresindeki kıvrımlar muhteşem olmuş.
    Tasarım olarak gördüğüm en iyi D sınıfı otomobil.
  • millet 1.6 tdi passatlar ile terör estiriyor , neden çekmesin

güzel inceleme teşekkürler.
  • güzel inceleme jant olayı can sıkıcı amerikada 18 çok kollu koyulaştırılmış (15 kollu en az) jant var arabanın çehresini bir jant ancak bu kadar değiştirebilir yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babasamsunlu -- 17 Mayıs 2015; 21:29:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

O Aracın hakkı 18 inch jant olmalıydı.

Tamam da 18 jant olduğunda da burada hepiniz, konforsuz, süspansiyonları gürültülü çalışıyor diye yerden yere vuracaktınız aracı.

BMW-Mercedes-Audi ve diğer ultra lüks markalar hariç, normal markalarda 18 jant gayet gereksiz ve konforu bozan bir unsur.

bu arabaya 18'' jant gerekiyor,, 16-17 jant sırıtıyor
  • İnceleme için teşekkürler.Adam akıllı kombinasyon yapılıp gelmeden fazla satmayacağına eminim. Opsiyon sadece titanium donanımın üzerine alınması çok saçma. Ben Kayseri'de yaşıyorum trafikte bir tane görmedim.

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    İyi günler mondeo nun yol tutuş konusunda bazı incelemelerde süspansyonlaeın yumuşak olduğunu buna karşında aracın yatmadığından bahsediliyor daha önce ford marka araç kullandıysanız mahzuru yoksa sormak isterim süspans sertliği ve yol tutş konusnda gözlemleriniz nelerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

İyi günler mondeo nun yol tutuş konusunda bazı incelemelerde süspansyonlaeın yumuşak olduğunu buna karşında aracın yatmadığından bahsediliyor daha önce ford marka araç kullandıysanız mahzuru yoksa sormak isterim süspans sertliği ve yol tutş konusnda gözlemleriniz nelerdir

Kendim Focus1 sahibiyim.

Bir yıl kadar Mk3 Mondeo 2.0TDCI Ghia kullandım, mk4 Mondeo kullanmışlığım da var.

Son nesil Mondeo önceki 2 nesile göre daha yumuşak süspansiyonlara sahip ve daha konforlu.

Fakat yol tutuşunu önceki nesillerle kıyaslayabilmek için kısa bir test sürüşü yeterli olmuyor maalesef. Sadece aracın düz gidişinin çok iyi ve stabil olduğunu söyleyebilirim.

Bir de hem Focus3 hem de Mondeo'daki elektrikli direksiyonlar tecrübe ettiğim elektrikli direksiyonlar arasında his ve tepki bakımından en iyiler arasında. Tipik elektrikli direksiyon suniliği yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Kendim Focus1 sahibiyim.

Bir yıl kadar Mk3 Mondeo 2.0TDCI Ghia kullandım, mk4 Mondeo kullanmışlığım da var.

Son nesil Mondeo önceki 2 nesile göre daha yumuşak süspansiyonlara sahip ve daha konforlu.

Fakat yol tutuşunu önceki nesillerle kıyaslayabilmek için kısa bir test sürüşü yeterli olmuyor maalesef. Sadece aracın düz gidişinin çok iyi ve stabil olduğunu söyleyebilirim.

Bir de hem Focus3 hem de Mondeo'daki elektrikli direksiyonlar tecrübe ettiğim elektrikli direksiyonlar arasında his ve tepki bakımından en iyiler arasında. Tipik elektrikli direksiyon suniliği yok.

Cevabınız için teşekkür ederim. Elektrikli direksyonamrağmen halam!iyi ise his çok büyük bir artı. Yoo tutş konusu kafamda yer etti ancak zamanla belli olacak uzun süreli inceleme ve araç sahiplerinin yorumuyla demek. Ama ford artık viraj performansındansa konforu tercih etmeMEli. Ford kendisine has sürüşü bozarsa büyük hata ertmkiş olur tekrardan cevabınız için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.