Şimdi Ara

Nissan qashqai 1.5 DCİ Tekna paket Cam tavan TEST SÜRÜŞÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
42.284
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cuma günü babam ile birlikte babamın arkadaşlarının bu aracı öve öve bitirememesinden kaynaklanan bir durumdan sonra bu aracı test etmek için nissan park otomotive dogru yola koyulduk gittigimizde karşılamaları vs. öncelikle çok güzeldi birkez daha park otomotive teşekkürler diyorum ilgilerinden dolayı

Gelelim araca test broşürleri forumları vs dolduruldu 1.5 DCİ versıyonunu kullanmak için aracı kapıya getirdiler BEYAZ TEKNA PAKET CAM TAVAN NAVİGASYON vs. araç dolu gözüküyordu özellık bakımından jantlarda 17 likti bunuda belirteyim çıktık yola aracı ben sürüyordum babam arkada oturmak istedi önde ise servisten arkadaş.

Ben bu aracı VW CADDY ile kıyaslamak için kullandım tamamen zira en son DSG CADDY 1.6 TDİ kullanmış biriyim . Neyse çıktık yan yola basın expreesin yan yolundayız öncelikle araç caddye oranla çok daha sessizdi bu hemen dikkatimizi çekti aracı çalıştırmama ragmen babam hadi çalıştırsana dedi bana ben zaten çalışıyor dedim .

Cam tavanın perdesini açıp yola koyulduk benım en merak ettigim alt devirler performansı ve 3.vites sabit 1750dd ile giderken tapa gazladıgında aracın size verecegi tepki idi. Alt devirlerde caddy'e oranla bana cansız geldi araç bunu 3. vitese atıp tapa gaz yaptıgımda yok la yok iyi dedim kendi kendime aHemen hemen caddy ile aynı performansı aldım 3.viteste diyebilirim .

Yol tutuşuna gelelim Eski ATV nin ordaki virajı falan bilen bilir o virajlara vs. çok sert daldım kendımce ama araçta en ufak sapma atma vs kesınlıkle olmadı bikaç gine aynı şekil denedim virajlarda yok banamısın demedi araç yol tutuşunda CADDY den bir adım önde dedim bu araca ben

Sürüş keyfi açısından aracı hiç begenmedim dersem yeridir benım boy'um 1.90cm bundan çok sıkıntı yaşıyorum bu araçtada aynısı oldu koltugu en alta indirmeme ragmen tavan ile aramda çok az mesafe vardı caddy deki gibi yayılamadım resmen araca buda bana uzun yolda bu araç benı yorar dedirtti zira koltugu geriyede itince arka diz mesafesi çok düşüyor bunu babam belirtti özellikle . Ama cam tavan gerçekten bir harika çok ayrı bir hava katmakta arabanın içi güzel oluyor kafayı kaldırıp bir baktıgında direk gökyüzü ile yüzleşmek vs. bence süperdi. ama sürüş keyfi olarak caddyden aldıgım keyfi alamadım .

Frenleri denemek istedim aynaları kontrol ederek tabi kendımce asıldıgında iyi idi gerçekten ama şu var caddy kadar iyimiydi hayır degildi .

Aracın iç tasarımı gerçekten midemi bulandırdı he o direksiyon torpido vs. hiç yakışmıyor bu araca caddyden inip bunun içine bindiginde gerçekten dag kadar fark var dedırtıyor insana caddydeki o konsol direksiyon olsun gösterge paneli olsun bu araca oranla çok daha kalıtelı oldugunu hissettirmekte size.

Birde ben caddyde elektro servo destekli direksiyonuna hasta idim bundada aynısı var dediler tamam hız limiti arttıkca çok iyi sertleşmekte idi ama ben caddyi park ederken sadece işaret bazende serçe parmak ile bile park ediyordum okadar yumuşamakta idi bunda o yumuşaklıgı hissetmedim

Gösterge panelinden ortalama tüketimini açtıgımda 7.1 litreyi gördüm yanaşırken işte bu beni benden aldı yahu bu ne dedim test aracı nasıl 7.1 litre olur dedim

Dış tasarım göreceli bir kavramdır ama babam ve bana göre nissan iyi duruyor ama caddyde iyi duruyor dedik bir karara sonuca varamadık işin açıkcası .

Neyse geldik aracı park ettik İçeriye fiyatı konuşmaya oturdugumuzda Cam tavanlı araç için yani kullandıgımız araç için Beyaz renk 69000tl fiyat verildi zam sonrası fiyatı imiş bu hemen caddy ile kıyasladı benım baba 52000tl ye bırakmışlardı comfortline DSG aracı .

69000 - 52000: 17bin tl hemen bunu hesapladı ve kartınızı alalım dedik direk çıktık .

Gelirken araç içinde yorumlarımız ise ;

Babam : Arada var 17bin tllik fark ve DSG sanzuman 7ileri vites degermi oglum ?

Ben : sence baba (gülerek)

Babam : 5bin tl den fazla fark vermem ben o araca boşversene hem benım arkada otururken kafam tavana degiyordu (187boy)

Fiyat listesinide aldım şuan elimde kendi çapımda bir degerlendirme yapıp sizlerle paylaşmak istedim

• Sürüş keyfi olarak tabi beğenmezsin, dacia loganda kullanılan motoru SUV ye koymuşlar, fazla bir şey beklememek lazım, SUV ye biniyorum cakasıyla , şahin performansıyla a noktasından b ye götürsün, 1.5DCİ Qashqai amacı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Sürüş keyfi olarak tabi beğenmezsin, dacia loganda kullanılan motoru SUV ye koymuşlar, fazla bir şey beklememek lazım, SUV ye biniyorum cakasıyla , şahin performansıyla a noktasından b ye götürsün, 1.5DCİ Qashqai amacı bu.
    O yönden hiç bakmamıştım olaya aslında
  • quote:

Sürüş keyfi olarak tabi beğenmezsin, dacia loganda kullanılan motoru SUV ye koymuşlar, fazla bir şey beklememek lazım, SUV ye biniyorum cakasıyla , şahin performansıyla a noktasından b ye götürsün, 1.5DCİ Qashqai amacı bu.
    ne caddy'ymiş arkadaş bu kadar iyi mi bu araba hakikaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

O yönden hiç bakmamıştım olaya aslında

Alıntıları Göster
    gereksiz bi sınıf zaten bu çakma suv sınıfı bir an önce yokolamlarını bekliyorum

ama pekde yokolcak gibi değiller mantar gibi çoğalıyorlar her marka üretmeye başladı.

ne sedan gibi sürüş zevkleri var nede bir suv yada arazi aracı gibi arazide işie yarıyorlar.

qq da dusterin janjanlısından başka bişe değil motor altyapi aynı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: trafik cenavarı

Alıntıları Göster
    Caddy çok iyi değil QQ kötü bir araba..

Dacia Dusterin 1 kademe üst versiyonu Qashqai.

Bende test sürüşünde hiç beğenmemiştim bu aracı.

İç mekan malzeme kalitesi çok düşük,direksiyon tepkileri iyi değil.. Renaultdan bulaşma birşeymi bilmiyorum ama direksiyon çok hissiz geldi bana.

Dış tasarım güzel,iç tasarım felaket.

Bencede Caddy ile arasındaki 17 bin tl fark çok.. Aynı sınıfta olmasalarda ; iç hacim,motor,yakıt,performans,rahatlık,konfor gibi konularda kıyaslanabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kick down

Caddy Son kasa 1.6 TDI 102PS araç ile kıyasladıgımda bu sonuçlara vardım. .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

gereksiz bi sınıf zaten bu çakma suv sınıfı bir an önce yokolamlarını bekliyorum

ama pekde yokolcak gibi değiller mantar gibi çoğalıyorlar her marka üretmeye başladı.

ne sedan gibi sürüş zevkleri var nede bir suv yada arazi aracı gibi arazide işie yarıyorlar.

sehir ici kullanimlarda daha kolay hem cok yakmiyor araba gibi alti yere degmiyor.begenmiyorsan binmessin dusterin janjanlisi oldugu icin guvenlik testinden duster iki yildiz alirken qq birinci tamamladi.bu arac zaten araziden cok sehir icin kullaniliyor.reklamlarda asi sehirli diyor.sizin gibi dusunenler olmadigi icinde en fazla satiyor.Bir seyi elestirin saygi duyuyorum ama bu kadar sacmada elestirilmez.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Caddy çok daha güzel ve kaliteli bir araç bence.

Ticari araçların tavanı çok yüksek oluyoır buda güzel bir duygu, ben qq ve caddy arasında kalsam QQ ye bakmam bile fiyatı aynı olsa.

Caka satsan satamazsın ( Ucuz suv)
    Performans desen yok
    nissan kalitesi desen değil ( renault platformunda)
    4*4 desen değil

Niye alayım bu aracı şimdi?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    QQ ile Caddy ne alaka korkuyorum bir günde çıkıp tosbağa ile Land Cruiserları Latitudeleri vs. karşılaştıracakasınız. Ticari aracı gidin ticarilerle doblolarla transitlerle karşılaştırın. Traktör motoru gibi çalışan TDI motorlarıda motor oldu başımıza bir dakka duramıyorum TDI motorlu aracın içinde müthiş baş ağrısı yapıyor.

• quote:

Ticari araçların tavanı çok yüksek oluyoır buda güzel bir duygu, ben qq ve caddy arasında kalsam QQ ye bakmam bile fiyatı aynı olsa.

Caka satsan satamazsın ( Ucuz suv)
    Performans desen yok
    nissan kalitesi desen değil ( renault platformunda)
    4*4 desen değil

Alıntıları Göster
    iyiki Tiguan ile kıyaslamamışsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

QQ ile Caddy ne alaka korkuyorum bir günde çıkıp tosbağa ile Land Cruiserları Latitudeleri vs. karşılaştıracakasınız. Ticari aracı gidin ticarilerle doblolarla transitlerle karşılaştırın. Traktör motoru gibi çalışan TDI motorlarıda motor oldu başımıza bir dakka duramıyorum TDI motorlu aracın içinde müthiş baş ağrısı yapıyor.

Ne yapacaktım hata yapıpta 2.0 TDİ tiguan ile mi kıyaslıyacaktım ?

1.6 TDİ Yeni nesil common rail motor bir araç kullanmadınız zannedersem sessizlik bakımından çok başarılı bir motor.

180-200bin km ye dayanmış bitik bir eski nesil bir araç kullanarak TDİ motoru eleştiremezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: nusret_t

quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

sehir ici kullanimlarda daha kolay hem cok yakmiyor araba gibi alti yere degmiyor.begenmiyorsan binmessin dusterin janjanlisi oldugu icin guvenlik testinden duster iki yildiz alirken qq birinci tamamladi.bu arac zaten araziden cok sehir icin kullaniliyor.reklamlarda asi sehirli diyor.sizin gibi dusunenler olmadigi icinde en fazla satiyor.Bir seyi elestirin saygi duyuyorum ama bu kadar sacmada elestirilmez.

bi ilacın 2 katı doza sahip olanına fort diye yazarlar.

bence qq=duster fort .

qq nasıl adam olur iç malzeme kalitesini yükseltir dizaynını değiştirir kaliteli araç hissi yaratır ozaman para verilir.

4x4 sadece arazi için değilki karda buzda normal yolda bile extra performans sağlayan bir özellik aracı 4x4 olanların hepsi çamur içinde yüzmüyor.

1.6 dizel yap isterse tenekeden olsun bu ülkede satiyor .mecburen alıyorlar ondan dolayı eleştrimiyorum alanları ama bu araçlar bu para edecek araçlar değiller.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

Ne yapacaktım hata yapıpta 2.0 TDİ tiguan ile mi kıyaslıyacaktım ?

1.6 TDİ Yeni nesil common rail motor bir araç kullanmadınız zannedersem sessizlik bakımından çok başarılı bir motor.

180-200bin km ye dayanmış bitik bir eski nesil bir araç kullanarak TDİ motoru eleştiremezsiniz.

Alıntıları Göster
    Ülkemizde 1.3 motorlu Full Bi albea almaya kalkarsak Fiyat olarak 35bin tl şuan

Gine onla mukayese edecegim bir araç vw caddy Trendline(baz modeli olmasına ragmen full albeadan daha dolu bir araç) 42bin tl Şuan

Bence ülke Fiyatları ve vergi polıtıkası ile degerlendigimde caddy haketmekte diye düşünmekteyim

• quote:

Ülkemizde 1.3 motorlu Full Bi albea almaya kalkarsak Fiyat olarak 35bin tl şuan

Gine onla mukayese edecegim bir araç vw caddy Trendline(baz modeli olmasına ragmen full albeadan daha dolu bir araç) 42bin tl Şuan

Bence ülke Fiyatları ve vergi polıtıkası ile degerlendigimde caddy haketmekte diye düşünmekteyim

Alıntıları Göster
    QQ 69.000TL vay be...

50 binden fazla etmez o araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

QQ 69.000TL vay be...

Benim Görüşümde bu yönde
  • cady ile albeayı kıyaslayanmı ararsin yoksa sırf adım görünsün diye mesaj atanlarımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

QQ 69.000TL vay be...

görürsem söylerim...
  • quote:

ben qq ve caddy arasında kalsam QQ ye bakmam bile fiyatı aynı olsa.

Bilmediğin görmediğin araçlar hakkında bu kadarda sallanmaz yahu. Tamam pahalı de tasarımı kötü de ama binmediğin arabalar için bu kadar net sallama.
    İki araca binip düz yolda 1 km gitmiş insan bunu söylemez zaten.
  • quote:

dacia logan 1.5 dci 75 beygir
    dacia duster diyecektiniz sanırım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.