Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (165. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi ses sinir bozucu ... Daha önceki laguna 2 de de vardı... Aynı yerde yaptırmıştım... 60 Tl ... Eskisinden sağlam oldu...
  • Arkadaşlar şu sitedeki satıcı ile mailleştim http://www.naviav.com/product/RENAULT_Series/2014/0622/567.html Laguna 3 nevigasyon için nakliye dahil 595 USD fiyat verdi... 3-5 gün içinde elinde olur diyo... Ödeme için de''Our comapny payment terms is bank wire transfer(T/T) or Western Union.'' diyo. Bi bakayım durumlara da ... İstanbulda daha önce Ömer Abinin verdiği yer de 2750 TL fiyat verdi...
  • Arkadaşlar bizim lagunalarda klima nasıl kapanıyo?
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)
  • damla2004 kullanıcısına yanıt
    Klima kapansın sadece fan dışarıdaki havayı üflesin diyorsan 'AC off' tuşuna basacaksın. Tamamen kapatmak istiyorsan ortadaki '+,-' tuşunun ' - ' eksi kısmına bir kaç kere bas kapanır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah abicim ben de öyle kapatıyordum ama başka bir yol var mı diye merak etmiştim. Teşekkür ederim...Bu arada aracı klima açıkken stop etmemeli diye birşey duymuştum... Tüm araçlarımda da bunu uyguladım... Acaba şu sıcak yaz günlerinde klima açık stop etsek sıkıntı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: damla2004

Eyvallah abicim ben de öyle kapatıyordum ama başka bir yol var mı diye merak etmiştim. Teşekkür ederim...Bu arada aracı klima açıkken stop etmemeli diye birşey duymuştum... Tüm araçlarımda da bunu uyguladım... Acaba şu sıcak yaz günlerinde klima açık stop etsek sıkıntı olur mu?

Simdi oncelikle araci stop ettiginde klima kendi otomatik kapanir zaten. Eger stop ettikten sonra klimayi acarsan sadece fani calistirirsinki oda disaridaki havayi iceri verir ama sogutmaz. sogutabilmesi icin motorun calisip compresorun donuyor olmasi lazim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

quote:

Eyvallah abicim ben de öyle kapatıyordum ama başka bir yol var mı diye merak etmiştim. Teşekkür ederim...Bu arada aracı klima açıkken stop etmemeli diye birşey duymuştum... Tüm araçlarımda da bunu uyguladım... Acaba şu sıcak yaz günlerinde klima açık stop etsek sıkıntı olur mu?

Simdi oncelikle araci stop ettiginde klima kendi otomatik kapanir zaten. Eger stop ettikten sonra klimayi acarsan sadece fani calistirirsinki oda disaridaki havayi iceri verir ama sogutmaz. sogutabilmesi icin motorun calisip compresorun donuyor olmasi lazim

Abi anlatamadım ben... Klima çalışır vaziyetteyken aracı stop etmenin zararı olup olmadığını sormuştum...

• Klima açıkken aracı stop etmenin bir zararı yok ve olamazda.

Sistem zaten otomatik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Klima açıkken aracı stop etmenin bir zararı yok ve olamazda.

Sistem zaten otomatik.

Teşekkür ederim...
  • Otomobil endüstrisinde klima

Otomobillerde kullanılan klimaların ana parçaları

1 . Kompresör : Sistemin içinde gaz halinde bulunan akışkanı yüksek basınçlı gaz haline dönüştürüp devreye pompalar.
    2 . Kondenser : Yüksek basınç ve sıcaklıkta , gaz halindeki akışkanın yoğuşma gizli ısısını atarak sıvı hale geldiği yerdir.
    3 . Evaporatör : Düşük basınç ve sıcaklıktaki sıvı akışkanın buharlaşma gizli ısısını ortamdan çekip akışkanın gaz haline geldiği yerdir.
    4 . Receiver : Sistemin içinde dolaşan akışkanı depolar , içindeki nem ve pislikleri alır.
    5 . Evaporatör Fanı : Elektrik motorundan aldığı tahrikle çalışan fan evaporatörün üzerinden aldığı soğuk havayı kanallara üfler
    6 . Kondenser Fanı : Elektrik motorlu fan kondenser ısındığı zaman termostatı sayesinde devreye girerek soğutma yapar
    7 . Kompresör Kasnağı : Motor kayışından aldığı tahrikle kompresörün çalışmasını sağlar

Klima kullanımının sürüş güvenliğine etkisi

Sıcaklığın 21 ile 27 derece arasında olduğu bir ortamda yapılan test sürüşünde otomobilin içine yerleştirilen hoparlörlerden zil çalması , korna sesleri , itfaiye sireni vb. gibi sesler verilerek sürücünün bu sesleri zamanında duyup duymadığını kontrol etmek için bir pedala basması istenmiş . 27 dereceye ulaşıldığında sürücünün seslere gösterdiği reaksiyon süresinin % 20 ve daha da üzerinde oranlarda arttığı saptanmış. Ayrıca sıcaklık 27 derecedeyken 21 derecenin iki katı oranında sinyal dikkate alınmayarak atlanmış. Yüksek ısıdan etkilenen sürücünün 0,5 promil oranında alkol alan bir sürücüyle aynı durumda olduğu saptanmış. Birçok kazaya yol açan saniyelik uykunun %32'si yüksek sıcaklık nedeniyle meydana gelmektedir.

Otomobillerde klima nasıl kullanılmalıdır ?

Klima kapalı konumda bulundurulmalı . Otomobilin motoru çalıştırılıp motor ısıtılmadan kesinlikle klima çalıştırılmamalıdır
    Isınmış havanın hızla dışarı çıkabilmesi için camlar kısa bir süre açık tutulmalıdır.
    Klima çalıştığı zaman hava sıcaklık düğmesi soğuk konumda olmalıdır.
    Motor çalıştıktan sonra klima önce düşük devirde istenirse daha sonra yüksek devirde çalıştırılmalıdır
    Klimalar açıldığı zaman hava kesinlikle kişilerin gövdesine direkt olarak gitmemelidir
    Üflemeler tabana ve camlara verilmelidir.

Alıntı wikipedia.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Abi anlatamadım ben... Klima çalışır vaziyetteyken aracı stop etmenin zararı olup olmadığını sormuştum...

Ben ne dedim ki " Simdi oncelikle araci stop ettiginde klima kendi otomatik kapanir zaten." yani sen aracı stop etmeden önce klimayı kapatmana gerek yok. Yada herşeyi otomatik olan araçlarımızda stop düğmesine basar basmaz ilk iş compresörü devreden çıkarıp sonra ateşlemeyi keserek motoru stop ediyor olabilir. Aracın ECU programını ve detaylarını bilen birine sormak gerek

• Aracımdaki klima 25-26 dereceye ayarlı genelde. Yaz kış aynı değerde hemen hemen.

Hava aşırı soğuk ya da sıcak olursa ayarlarla oynuyorum.

Araç çaılıştıktan sonra otomatik olarak devreye giriyor.

Gerekirse soğuk hava gerekirse sıcak hava veriyor.

Elle ayarlama derdi yok.

Yani motor ısınsın da öyle klima açalım derdi yok. Her şey otomatik.

Klimayı ne zaman hep kapatıyorum?

Hava sıcaklığı dışarıda normal seviyede olduğu zaman. Örneğin 18 derece gibi.
  • Korna arada bir tutukluk yapıyordu bir de perdeyi tutan 2 plastikden 1i düşüp kayboldu gidip servise alayım dedim. Fiyatları görünce şok oldum ve almaktan vazgeçtim. Korna 462 tl, plastik tırnak tek satılmıyor bakalitle birlikte almak zorundasınız ve 456 tl. Ön plastik davlumbazlarda 280 tl civarında, kaput keçesi 422 tl.

Kornayı çıkmasından bulmaya çalışacağım ama o küçücük plastik tırnağı nasıl halledicem bilmiyorum, fikri olan varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Murat___ -- 20 Temmuz 2014; 1:41:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Korna arada bir tutukluk yapıyordu bir de perdeyi tutan 2 plastikden 1i düşüp kayboldu gidip servise alayım dedim. Fiyatları görünce şok oldum ve almaktan vazgeçtim. Korna 462 tl, plastik tırnak tek satılmıyor bakalitle birlikte almak zorundasınız ve 456 tl. Ön plastik davlumbazlarda 280 tl civarında, kaput keçesi 422 tl.

Kornayı çıkmasından bulmaya çalışacağım ama o küçücük plastik tırnağı nasıl halledicem bilmiyorum, fikri olan varsa sevinirim.

bu tip seyler icin istanbul yada ankaradaki ikinci el parcalar daha uygun olurlar. ama sakin internetten alma gidip gorup elleyip kontrol edip pazarlik etmek lazim

• ohayyam kullanıcısına yanıt
    Kornası buluruz da o küçücük plastik tırnağı bulmak hayli zor olacak gibi :-(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laguna ııı

Sert değil çok sert süspansiyon eleştiri konusu. (Şahsım dahil.)

Latitude yumuşak değil çok yumuşak süspansiyon eleştiri. (şahsım dahil.)

Bu işin bir ortası bulunamadı galiba.
  • Arkadaşlar benim aracın torpido gözünde ufak bir delik var ancak klima soğuğu oraya gelmiyor. ayrı bir ayarı mı var acaba...
  • quote:

Arkadaşlar benim aracın torpido gözünde ufak bir delik var ancak klima soğuğu oraya gelmiyor. ayrı bir ayarı mı var acaba...

o delik bendeki sigara paketi gibi olan bluetooth vs olan cihazin kablosunun gecirildigi delik olmasin ? foto koyabilirmisin ?
  • quote:

o delik bendeki sigara paketi gibi olan bluetooth vs olan cihazin kablosunun gecirildigi delik olmasin ? foto koyabilirmisin ?

Abi sendeki cihazın çalışması ile ilgili bilgi verebilir misin? sadece bluetooth değil sanırım usb falan girişi de var mı?
    markası nedir, orjinal mi?

ekran için ben daha uygun bunu buldum..
    http://www.aliexpress.com/item/Car-Multimedia-DVD-IPOD-GPS-For-Renault-Laguna-III/734015762.html

• 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.