Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (166. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abicim henüz almadım araştırıyorum... Linlini verdiğin ürün yok... Kalmamış heralde...
  • torpido
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün yoldayken "enjeksiyonu kontrol ettiriniz" şeklinde yazı geldi ekrana. Ayrıca servis sembolü ışğı yanmaya başladı.

Sağa çektim. Stop edip tekrar çalıştırdım. Her şey normal hale geldi.

Bu olay birkaç kere daha oldu.

Yakında masraf mı çıkacak acaba. Araç 111 BİN kmde.
  • Arkadaşlar herkesin geçmiş bayramını kutluyorum... Malum araca yeni LPG taktırdım... Tatile AKÇAY' a gittim oralarda gezdim bir problem olmadı... Dönüşte tam Ankaraya girmek üzereyken son bir yerden LPG aldım ... Sonra bir baktım "Egsoz Emisyon Kontrol Ettiriniz" uyarısı geldi... Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: damla2004

Arkadaşlar herkesin geçmiş bayramını kutluyorum... Malum araca yeni LPG taktırdım... Tatile AKÇAY' a gittim oralarda gezdim bir problem olmadı... Dönüşte tam Ankaraya girmek üzereyken son bir yerden LPG aldım ... Sonra bir baktım "Egsoz Emisyon Kontrol Ettiriniz" uyarısı geldi... Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu?

Lag 3 40.000 km oldu ve simdilik olmadi. Ama laguna 2 de olmustu cunku onun katalitik konvertoru aldigimda dagilmisti. yani icindeki porselen kirilmisti disaridan susturucuya vurdugunda icindek gelen sesten anlarsin dagilip dagilmadigini. Once egsozcuya gidip kestirip icini temizlettim. bir sure oyle kullandim. Daha sonra daha ucuz olan proselen turu degilde metalden yapilma taktirdim onunlada verim alamadim ve sonunda yerli imalat ama orjinaline yakin kalitede ve 4 te bir fiyata bir marka adini unuttum sorarsan bulursun taktirdim ve tum ses, ariza vs hersey halloldu :) Sanirim orjinali bayagi pahali... :))

• Teşekkürler... Biraz araştırdım çok farklı nedenler söyleniyo... Bobin...Kaptör... Geri vites sensörü vb. Son olarak LPG ustamı aradım kaliyesiz yakıttan olur kendi geçer geçmezse biz düzeltiriz dedi... Bakacaz artık... Ömer abi torpidoya bişey demedin soğutur mu?
  • damla2004 kullanıcısına yanıt
    Benim de başıma geldi totalden almıştım yakıtı. Aynı sorun bende de oldu. Bir daha olmadi. Sik sık olmuyorsa yakittandir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damla2004 kullanıcısına yanıt
    klimayı açınca sogutuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

Benim torpido soğutmuyor bir sorun mu var?
  • quote:

Teşekkürler... Biraz araştırdım çok farklı nedenler söyleniyo... Bobin...Kaptör... Geri vites sensörü vb. Son olarak LPG ustamı aradım kaliyesiz yakıttan olur kendi geçer geçmezse biz düzeltiriz dedi... Bakacaz artık... Ömer abi torpidoya bişey demedin soğutur mu?

Valla fotondaki delik varmi yokmu gidip bakarim araca ama hic ihtiyac duymadigim icin kontrol dahi etmedim. bildigim bir delik yan sol duvarda var oda blutooth usb media box kablosunun gectigi delik. Yahu laguna 2 de olan sey ucte olmaz mi diye hic merak etmedim diyecegim ama birden aklima fransiz aksaniyla turkce konusan askim geldi ahh ahh hatirladigim kadariyla o deligin plastik bir kapagi olmasi lazim acip kapamak icin. ki istenildiginde kapagi acip torpidoyu sogutuyorsun filan. benim dosya manueller filan oldugundan sogutma amacli kullanmadim hic. ama senin icin gider bakar fotoda cekerim

• Ayni senin foto gib karsida 3 delik var :) kapak filan yok. klima acikken acip bakip kontrol etmek lazim soguk hava geliyormu diye... sanirim o deliklerden soguk hava geliyordur....
  • Teşekkürler abicim ben de daha ayrıntılı bakayım ... Ha bu arada park halindeki başka bir lagunayı inceledim... Far kaldırıp indirme ayar yeri vardı... Heralde bizim araçların tam bir standardı yok...
  • Bizim araçlar da dahil çoğu LPG takılmış araçlarda benzinde pek kendini belli etmeyen ateşleme grubu( Özellikle bobin , buji ve kablolar) arızaları ortaya çıkıyormuş. Muhtemelen benim 3. Laguna T . aracımdaki zorlamalardaki kasılmalar da bundan dolayıymış yeni öğreniyorum. Benzinde çalışırken bu parçalardaki kusurlar hissedilmiyormuş...
  • quote:

Bizim araçlar da dahil çoğu LPG takılmış araçlarda benzinde pek kendini belli etmeyen ateşleme grubu( Özellikle bobin , buji ve kablolar) arızaları ortaya çıkıyormuş. Muhtemelen benim 3. Laguna T . aracımdaki zorlamalardaki kasılmalar da bundan dolayıymış yeni öğreniyorum. Benzinde çalışırken bu parçalardaki kusurlar hissedilmiyormuş...

off sehir efsanesi bunlar kanmayin !!! bende duydum cogu usta soyler !!!

lag 2 120 bin km lag 3 40 bin km dir bi bok olmadi , bilgilerinize...
  • quote:

Teşekkürler abicim ben de daha ayrıntılı bakayım ... Ha bu arada park halindeki başka bir lagunayı inceledim... Far kaldırıp indirme ayar yeri vardı... Heralde bizim araçların tam bir standardı yok...

far kaldırıp indirme ayar yeri bi-xenon olmayan lagunalarda mevcut. bi-xenon olanlarda otomatik far yükseklik ayarı olduğu için içerde böyle bir düğme yok.

@ohayyam sizin aracınızdaki mp3 bluetooth aksesuarının kullanımı ile ilgili bilgi arıyorum, nasıl çalışıyor. usb bellek takılıyor mu, kaç gb a kadar destekliyor. mp3 leri içerisine belli bir klasör sisteminde mi atmak gerekiyor? müsait olduğunuzda bi fotosunu çekip koyabilir misiniz?
    servise sordurdum yok falan dediler ama işin peşini bırakmaya niyetim yok benim de, sizdeki uygun olursa marka model yada parça kodundan bişeyler bulabilirim belki.

• iyi günler

geçen gün ben de kapı gergisini değiştirdim erzincan renault'ta. işçilik ve parça dahil 200 tl ödedim.

bir sorum var;

araca yaklaştığım zaman yani kumanda cebimdeyken şöför kapısı hariç tüm kapılar açılıyor, ama şöför kapısını açmak için bir kez daha kumandadan kapıyı açmam gerekiyor.

veya direk kumandadan açmak istesem de 2 kere basmam lazım ki şöför kapısı da açılsın. tek basımda yine sadece şöför kapısı hariç diğer kapılar çalışıyor.

neden olabilir acaba bu olay?

daha önce başına gelen var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nova730

quote:

Teşekkürler abicim ben de daha ayrıntılı bakayım ... Ha bu arada park halindeki başka bir lagunayı inceledim... Far kaldırıp indirme ayar yeri vardı... Heralde bizim araçların tam bir standardı yok...

far kaldırıp indirme ayar yeri bi-xenon olmayan lagunalarda mevcut. bi-xenon olanlarda otomatik far yükseklik ayarı olduğu için içerde böyle bir düğme yok.

@ohayyam sizin aracınızdaki mp3 bluetooth aksesuarının kullanımı ile ilgili bilgi arıyorum, nasıl çalışıyor. usb bellek takılıyor mu, kaç gb a kadar destekliyor. mp3 leri içerisine belli bir klasör sisteminde mi atmak gerekiyor? müsait olduğunuzda bi fotosunu çekip koyabilir misiniz?
    servise sordurdum yok falan dediler ama işin peşini bırakmaya niyetim yok benim de, sizdeki uygun olursa marka model yada parça kodundan bişeyler bulabilirim belki.

fotosunu cekmistim bulamadim bulursam koyarim katalogu var ama sordugun sorularin cevabi yok . bende arastirdim biraz ama bulamadim. detaylar yok.

once sanirim fat32 formatinda en fazla 2 gb goruyor belkide 4 emin degilim arabada simdi bakmam lazim. exfat formatlarsan 4 goruyor galiba.. bir ara ugrasmistim ama unuttum simdi...

en garantilisi su

1GB usb ram i fat32 formatla. icine CD 01 , CD 02 gibi klasorler ac. sanirim en sonra CD 10 a kadar gormustu. her klasor icinede 99 adet sarki mp3 atabiliyorsunki alet gorsun. Sanirim bendeki eski versiyon. sarki isimleri filan ekranda gorunmuyor ... deneme yanilma ile bulabildiklerim bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 9 Ağustos 2014; 15:00:02 >

• Arkadaşlar merhaba.
    Bayram öncesi megane 2 expresion plus aracım 100.000 km de servıs bakımlı 28.000 tl ye sattık.

şimdi yeni arac bakarken tecrubemde olmadıgından bı ara honda cıvıclere merak saldım
    altı yere yakın oldugu ıcın ve benzın tüp olayını sevmedıgım için vazgeçtim.

sonra aklım megane 2 serısının devamı fluence ye merak saldım ve şöyle en son nokta olarak şu ılanı gordum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-servis-bakimli-kazasiz-174860905/detay/

47 son fıyat bır kurus daha asagıya ınmıyor sahıbı.fıyatı ve paket olarak gayet makul geldı tramer sorgusunda da bır sıkıntı yok arac alındıgından berı kaskolu ve servıs bakımlı...

daha sonra renault sayfasında gezerken megane sport tourer lere merak saldım arac fluencenın devamı zannımca cunku en olarak aynı fakat ıkıncı elı zayıf ve pıyasada da fazla bulunmadıgından onuda eledım...

yıne renault sayfasında gezınırken lagunalar gözüme çarptı...
    acaba dedim alsam elimde kalır mı kronık sıkıntıları var mı parcası nasıl basıma iş açar mı bissürü soru ıle kendımı bu sayfada buldum...
    ve arastırmam netıcesın de de su aracı buldum...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-acil-ihtiyactan-fiyati-dusurdum-full-laguna-172693818/detay/

şimdi bu araç sahıbı ıle ıkı gun once gorustum 47 dedı bugun yıne aradım 46.500 dedı ben 46 dedım ole kaldık...
    bu aracı da sorgulattım tramerden ılk sahıbı kaskosuz bınmıs 3 yıl,bu arkadas da 1 yıldır kaskolu ve
    arkadasla konusmam da aracın servıste on tampondan 800 tl masrafı vardı dedı.
    yalnız arkadas 45.000 km bakımını yetkılıde degıl dısarda kendı servıscısınde yaptırmıs
    bende servıs evraklarını bana gondermesını ıstedım malum orada km yazıyordur...

şimdi lagunası olan arkadaş 20 temmuzda ılanı koymus 48.500 den kapı açmıs suan 47.500 fakat 46 ya alıcam gıbı 46 olmasada ıkımızın ortası 46.250 bıter bu iş.

lakın merak ettıgım su var.
    fluencelerı yaklasık 15 gundur takıp edıyorum ve soyle km dusuk olan fıyatıda uygun olan prıvılaj ve dınamıkler 3-4 gun en fazla hemen satılıyor.

simdı lagunacı arkadas acıl fıyatı dusurdum demesıne ragmen hala gıtmıyor, aracı da anladıgım kadarıyla temız...

acaba dıyorum lagunayı alsam bu arkadas gıbı beklermıyım satarken!!!!
    sonucda cok atak bır araba ıstemıyorum ben sakın kullanıcıyım(110-120 en maksımum hızlarım)
    motor ve beygır durumları aynı.

tercıhı mı sızce ne yonde kullanmalıyım.

gecmıste ılk aracım megane 1 2000 motor rxt 10 ay kadar bınıdm 700 tl karla sattım
    sonra clıo hb 2 aldım 2007 model 18750 aldım 22500 e sattım
    sonra fıat lınea aldım multıjete aldanarak 2400 e aldım 2008 model 4 ay sonra tiksindim artık 24 e zar zor sattım
    sonra 2006 megane 2 aldım expresıon plus 73000 de 100000 de sattım 25 aldım 28 e sattım...

lagunalar değer kaybeder mı fluence gıbı hemen satılır mı ?
    tip olarak laguna daha cok hosuma gıtmesıne ragmen bu seylerı dusundugum de bı tarafımda fluenceye gıtmıyor degıl...

burda mı okumustum bılmıyorum bı arkadas 2011 fluence satıp laguna almıstı bulsam ona sormak ısterdım nasıl memnunmusun dıye ...

ne dersınız arkadaslar ne yapmalıyım?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByÇINAR -- 9 Ağustos 2014; 17:40:36 >

• İlandaki Laguna temiz görünüyor.

Gelelim asıl sorunuza.

Lagunayı satarken beklersiniz. Yani alıcısı hemen hazır değildir. Onun için fiyatları neredeyse Fluence ile aynıdır.

Elden çıkarmak için epey bir süre bekleyebilirsiniz.

Sürüş zevki, yol tutuşu ve konforu üst seviyededir.

Donanım doludur.

1.5 dCİ motoru zaten bliyorsunuz. Hem ekonomik hem de sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

İlandaki Laguna temiz görünüyor.

Gelelim asıl sorunuza.

Lagunayı satarken beklersiniz. Yani alıcısı hemen hazır değildir. Onun için fiyatları neredeyse Fluence ile aynıdır.

Elden çıkarmak için epey bir süre bekleyebilirsiniz.

Sürüş zevki, yol tutuşu ve konforu üst seviyededir.

Donanım doludur.

1.5 dCİ motoru zaten bliyorsunuz. Hem ekonomik hem de sorunsuz.

teşekkürler.
    öncelikle aracı pazartesi görmeye gidicem bakalım kısmetse olur dicez artık.
    öncelikle kontrol etmemi istediğiniz veya baktırtmam gereken bir yeri var mı?
    malum araca yabancıyım bıraz okudum formu sol kapıdan ses sorunu var sanırım bırde yagmur sensorunun oldugu yerde mıkrofon var oradan ses gelme olasılıgı oluyormus
    baska kronık dıyebılecegımız bakılması gereken yer var mı?

• 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.