Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (149. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ohayyam arasira 97 oktan benzin ile kullan arabayi. Daha cok keyif veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

Ohayyam arasira 97 oktan benzin ile kullan arabayi. Daha cok keyif veriyor.

LPG biter bitmez benzinlige kosmam. bir sure benzinle kullanirim. o kadar cimri degilim
  • son zamanlarda araç özellikle yoğun trafikte dur kalk yaparken enjektörleri kontrol ettitriniz şeklinde uyarı veriyor. bu uyarıyı verdiği zaman araç 2700 deviri geçmiyor.

ancak aracı stop start ettikten sonra hata kayboluyor. herşey normale dönüyor. hem yetkili hem de özel servise gösterdim. hata silindiği için herhangi bir tespit yapamadılar.

uzun yolda ve devirli kullanımda bu sorun hiç yaşanmıyor.

ustalar az yakıtla araç kullanmamayı ve temiz yakıt kullanmayı tavsiye ettiler ki zaten ben de oyle yapıyorum.

bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan ya da her hangi bir yorumu olan varsa yarduımlarını rica ederim..

2008 1,5 DCI Dynamic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiji@ytu -- 5 Mayıs 2014; 10:09:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

son zamanlarda araç özellikle yoğun trafikte dur kalk yaparken enjektörleri kontrol ettitriniz şeklinde uyarı veriyor. bu uyarıyı verdiği zaman araç 2700 deviri geçmiyor.

ancak aracı stop start ettikten sonra hata kayboluyor. herşey normale dönüyor. hem yetkili hem de özel servise gösterdim. hata silindiği için herhangi bir tespit yapamadılar.

uzun yolda ve devirli kullanımda bu sorun hiç yaşanmıyor.

ustalar az yakıtla araç kullanmamayı ve temiz yakıt kullanmayı tavsiye ettiler ki zaten ben de oyle yapıyorum.

bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan ya da her hangi bir yorumu olan varsa yarduımlarını rica ederim..

2008 1,5 DCI Dynamic

EGR valfi veya partikül filtresinden kaynaklı olabilir. Aracı yarım saatten az olmamak kaydıyla sürekli 3500-4000 devirde kullanırsanız bu iki parça da bir miktar temizlenir ve sorun düzelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Murat___ -- 5 Mayıs 2014; 16:31:45 >

• fiji@ytu kullanıcısına yanıt
    Işin aslı, bizim araçlar sakin kullanıma gelmiyor arkadaş. :)))

• Laguna 2.0 T L kullanıcısına yanıt
    su bizim Alperenide bulup bir ucleyemedik gitti, soyle bulusup bir sakin sakin dolassak
  • ohayyam kullanıcısına yanıt
    :)))

• ohayyam kullanıcısına yanıt
    Ohayyam sanzuman yağı hakkinda ne dusunuyorsun. Biz degistirmeli miyiz? Benim otomatik sanzumanci öğrencilerim var. Hocam mutlaka değiştir diyorlar. Sen ne diyorsun?

• Otomatikçiler burdayken hemen sorayım,

Bazen geri vitese takınca hafif vuruntu oluyor sizin araçlarda da var mı yoksa servise göstermeli miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ___Murat___ kullanıcısına yanıt
    Lagunayi stop ederken şöyle yaparsan p den r ye alirken sıkıntı olmuyor. Once boşa alıp, el frenini çekip sonra p ye alıp stop edince o vuruntu olmuyor.
    Senin agir bakimda sanzuman yagindan bahsettiler mi?

• quote:

Lagunayi stop ederken şöyle yaparsan p den r ye alirken sıkıntı olmuyor. Once boşa alıp, el frenini çekip sonra p ye alıp stop edince o vuruntu olmuyor.
    Senin agir bakimda sanzuman yagindan bahsettiler mi?

Bahsetmediler hocam,
    Parkederken önce N ye alıp ayağımı frenden çekip tekrar basıp P ye alıyorum sıkıntı olmuyor ama park haricinde de R ye aldığımda tık diye bir vuruntu oluyor :/ ?

• Laguna 2.0 T L kullanıcısına yanıt
    Kul yapisi kesinlikle degistirmek gerek kim ne derse desin. Onceki laguna 2 de de degistirmistim Lag 3 icinde triger bakiminda degistirecegim. Tabiki her iste oldugu gibi bu isinde ustasini bulmak gerek. genelde gerek yok derler omurluk yag var derler vs vs. Dedigim gibi ustasini bulmak gerek.Hatta otomatik makina ile yagi komple bosaltan makinali bir yer bulmaniz tavsiyemdir. Tork konverterindeki yagi bile bosaltir. Yada yagi arka arkaya paraniza gore 2 veya 3 kez degistirmek lazim ki eski yagdan eser kalmasin ve Yag degisiminiz ise yarasin... Bor yagi katkisini ilave etmeyide unutmayin hem motora hemde sanzumana reklam olacak ama taklitlerinden kacinin motorsilk su bizim Turk profun amerikada kesfettigi sifira yakin surtunme saglayan urun iste. arastirin nette bulursunuz... Tavsiye ederim. Uygulamadan sonra bir sure vuruntulu vites degisimi oluyor normal bu , sonra disli yuzeyleri iyice kaplaniyor ve kanatli sessizlerin dunyasina adim atiyorsunuz... Motoru ve sanzumani hem sessizlestiriyor hemde kanatlandiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 7 Mayıs 2014; 10:12:08 >

• Bugün 2008 1.5 DCI Laguna 3'umun 10bin bakımını yaptırdım,
    Elf 5-40 yağ 80 TL
    Filtreler toplam 30 TL(mazot filtresi hariç)
    İşçilik 40 TL
  • Bugün İstanbul'da bur lagunaya kapora gönderdim. Cuma günü bi aksilik olmazsa aracı almaya gideceğim. Araç bostancioglu nissan&citroen bayisinde idi. 2 parça camurluklarda boya var. Km 100binde. 2008 2.0T. Dynamic sunroof lu lpgli.
    Tramerde kayıt çıkmıyor, Sigortacım kaskoda birsey çıkmıyor ama trafik sigortasında ufak bir mebla görünüyor dedi.
    34bin tlye bitti pazarlık. Sizce nasıldır arkadaşlar?

• Hayırlı olsun Nova 730 arkaasım Lagunalar bakımları yapıldığı surece mükemmel arsclardır oellıkle trıger aksamını kontrol ettırırsenız ıyı olur 2.0 Turbolar trıger kayışlı araçlardır, sakın ıhmal etmeyın...
  • Cuma günü icin kendilerinde servis olmasina rağmen dışarı göstermek istediğimi belirttim. Olur dediler. Kartal civarında aracı gosterebilecegim tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: nova730

Bugün İstanbul'da bur lagunaya kapora gönderdim. Cuma günü bi aksilik olmazsa aracı almaya gideceğim. Araç bostancioglu nissan&citroen bayisinde idi. 2 parça camurluklarda boya var. Km 100binde. 2008 2.0T. Dynamic sunroof lu lpgli.
    Tramerde kayıt çıkmıyor, Sigortacım kaskoda birsey çıkmıyor ama trafik sigortasında ufak bir mebla görünüyor dedi.
    34bin tlye bitti pazarlık. Sizce nasıldır arkadaşlar?

Hayirli olsun kazasiz belasiz keyifli surusler...

• nova730 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. orada çalışan ustalardan bizim okuldan mezun olanlar var. güvenilir bir servis. kartal oto sanayi de yakın zaten. kaportayı citroen servisindeki ustalara gösterirsiniz ya da sanayideki herhangi bir usta çok ayrıntılı söyleyecektir.
    motor, şanzuman ve turbo konusunda çok yardımcı olamıyorlar. bariz birşey yoksa birşey diyemiyor ustalar. ancak yola çıkıp denediğinizde bakarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laguna 2.0 T -- 8 Mayıs 2014; 9:27:50 >
  • quote:

hayırlı olsun. orada çalışan ustalardan bizim okuldan mezun olanlar var. güvenilir bir servis. kartal oto sanayi de yakın zaten. kaportayı citroen servisindeki ustalara gösterirsiniz ya da sanayideki herhangi bir usta çok ayrıntılı söyleyecektir.
    motor, şanzuman ve turbo konusunda çok yardımcı olamıyorlar. bariz birşey yoksa birşey diyemiyor ustalar. ancak yola çıkıp denediğinizde bakarsınız.

teşekkür ederim öncelikle. bakalım bugün birkaç arkadaşa haber saldım, önce onlar bi baksınlar araca, alınmasında sakınca yoksa ben gece yola çıkar sabaha orada olurum. iki handikap var esasen, arabanın büyük kazası olmadığını biliyorum. sigortadan sorgulattım, araç temiz çıktı. 2 parça boya var denmiş, birkaç ufak çizikten bahsetti satıcı eleman. onlar sorun değil ama boyalı parçalarda renk pek tutmamış gibi duruyor fotoğraflarda, tabi bu fotograf ışık açısı vs. den de kaynaklı olabilir.
    ikinci handikap ise aracın km si. 100 binde araç bana çok fazla masraf açar mı diye korkuyorum.
    sonuç olarak aklımdakilere baktıracağım,

1- motor durumu (lpg kaynaklı sorun var mı)
    2- şanzıman durumu
    3- triger
    4- turbo.
    5- direksiyon kutusu vs gibi yürüyen aksam.

bunlarda büyük sıkıntılar yok ise bu fiyata bence 100binde olması ve 2-3 parça boyalı olması normal gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

Hayirli olsun kazasiz belasiz keyifli surusler...

teşekkür ederim, inşallah araç düzgün çıkar da ağız tadıyla kullanırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nova730 -- 8 Mayıs 2014; 9:50:46 >
  • 
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.