Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (147. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-bostancioglu-2-el-den-2012-renault-laguna-2.0-dci-initiale-bva-159165153/detay

Ilandaki araca bakar mısınız?

Baktim yaramaz ...Hem dizel hemde arka tekerlekler saga sola donmuyor,

• aracımı alalı yaklaşık 3 ay oldu ama almadan önce forumdaki yorumlar oldukça etkili oldu.

2008 1.5 dci dynamic kullanıyorum.

senede 40.000 km + yapan biri olarak aracımdan özellikle ekonomi olarak çok memnunum.

araç istanbul trafiğinde 5,6-5,7 lt/100 km veriyor ki oldukça başarılı sayılır d segment için.

eksi olarak arada gelen küçük tıkırtılar(speaker vs.) dışında surası şöyle olsun diyeceğim bir konu yok.

laguna dan sonra başka bir araç tercih etmek oldukça zor olacak görünüyor
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

• quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

aracımı alalı yaklaşık 3 ay oldu ama almadan önce forumdaki yorumlar oldukça etkili oldu.

2008 1.5 dci dynamic kullanıyorum.

senede 40.000 km + yapan biri olarak aracımdan özellikle ekonomi olarak çok memnunum.

araç istanbul trafiğinde 5,6-5,7 lt/100 km veriyor ki oldukça başarılı sayılır d segment için.

eksi olarak arada gelen küçük tıkırtılar(speaker vs.) dışında surası şöyle olsun diyeceğim bir konu yok.

laguna dan sonra başka bir araç tercih etmek oldukça zor olacak görünüyor
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

Aramiza hosgeldin tekrar, gule gule kazasiz belasiz keyifli surusler....

• Fiji@ytu aracın hayırlı olsun. Bahsettigin sehirimi ortalamalar muazzam. Ben gaza 1 depo boyunca hiç dokunmadan İst sehirici 6.2 den aşağı düşürmedim. Normal kullanımda 7 tl civarı yakıyorum. Merak ettim bu 5.7 yi nasıl yakalıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim @ohayyam

yakit konusunda da oyle sihirli bir formukum yok. Ben sakin kullanirim arabayi. Bir de bakimlari 15000 i beklemeden 9000 de bir yaparim. Zaten gunun 4-5 saati ttafikte geçiyor .genelde trafik tikaninca turkcell tv izliyorum zaman gecsin diye. O da surus konusunda iyice sakinleştirici oluyor sanirim.

daha once focus dizel 110luk kullaniyirdum.onunla da 6.5leri görüyordum

• Selamlar,

ikinci el 2009, 100bin altı laguna 3 1.5dci bakıyorum. beni endişendiren bakım ve parça pahalılığı. bu arabayı alırsam çok masraflı olur mu gerçekten, sizlerin yorumları nelerdir? yıllık masraflarınız ne kadar mesela?
  • Yetkili servis fiyatlarini bilmiyorum ama ozel servis bakimlari standart yag ve filtre degisimleri icin 200tl civari tutuyor.arac onbes bin km de bir bakim gosterse de on bin de bir yaptirmak daha saglikli olacaktır. Yilda bir de balatalarin degisimini sayarsak bir 200 de onlar tutar. Onun disinda ariza vermesi en yuksek ihtimal enjektorler olabilir ki kaliteli yakit kullanimiyla alakali bir konu. Enjektor degisimi 1500-1600 tl civari olabilir ki 4yilda bir anck ariza olursa.

• Arkadaşlar 2009 Laguna aracımın 4 lastiğini de yenilemem gerekiyor. Michelin veya Continental düşünüyorum. Bu konuda bir öneriniz olur mu?
    Ben Michelin olarak aşağıdaki linklerdeki 2 lastiği gördüm, birisi 95W, diğeri 95Y yazıyor (her ikisi de 215/50 R17).
    Bu iki tür lastiğin ikisi de bana uyar mı? Hangisini tercih etmeliyim? (Aracımın üzerindeki orjinal lastiklerde 215/50 R17 95W yazıyor)

Kullanım özelliklerimi sorarsanız: Hız yapmam, 120'yi geçmem, benim için önemli olan güvenlik, konfor, az ses yapması. Hız yapması önemli değil, yakıt tüketimine etkisi de önemli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

Arkadaşlar 2009 Laguna aracımın 4 lastiğini de yenilemem gerekiyor. Michelin veya Continental düşünüyorum. Bu konuda bir öneriniz olur mu?
    Ben Michelin olarak aşağıdaki linklerdeki 2 lastiği gördüm, birisi 95W, diğeri 95Y yazıyor (her ikisi de 215/50 R17).
    Bu iki tür lastiğin ikisi de bana uyar mı? Hangisini tercih etmeliyim? (Aracımın üzerindeki orjinal lastiklerde 215/50 R17 95W yazıyor)

Kullanım özelliklerimi sorarsanız: Hız yapmam, 120'yi geçmem, benim için önemli olan güvenlik, konfor, az ses yapması. Hız yapması önemli değil, yakıt tüketimine etkisi de önemli değil.

http://www.lastik24.com/Urun/michelin-21550-r17-95w-xl-primacy-3-oto-lastik_98
    http://www.lastik24.com/Urun/michelin-21550-r17-95v-primacy-3-oto-lastik_98

Lastik üzerinde yazan rakamlar ne anlama geliyor?

Binek lastiklerinde ebat markalaması lastiğimizin temel ölçülerini yaklaşık olarak belirtmektedir. Örneğin 175/70r13 ebadındaki bir lastiği ele alırsak buradaki 175 sayısı lastiğimizin kesit genişliğinin 175 mm. olduğunu belirtir. Ardından gelen 70 ise lastiğimizin kesit yüksekliğinin az önce belirttiğimiz kesit genişliğine % olarak oranını gösterir. Bir başka deyişle bu lastiğimizin kesit yüksekliği mesafesi 175 mm’nin %70’ine eşittir.R harfi lastiğin radyal gövde yapısına sahip olduğunu gösterirken, 13 ise lastiğin takılabileceği jantin inch olarak çapını ya da başka bir deyişle inch olarak lastiğin iç çapını verir.

Hız indeksi nedir, ne anlama gelir?

Lastik ebat markalamasında yük indeksinin ardından gelen harf, lastiğin hız indeksini gösterir. Bu harf söz konusu lastiğin yapmasına izin verilen en yüksek hızı temsil eder. Örneğin “v” hız indeksine sahip bir lastiğin izin verilen maksimum sürati 240 km/h tir. Buradaki en önemli nokta hız indeksinin lastiğin hız limitlerini belirlemekten çok daha fazlası anlamına geldiğinin unutulmamasıdır. Hız indeksi aslında lastiğin genel karakterini temsil eder. Hız indeksi yükseldikçe lastiğin yol tutuş, fren mesafesi gibi performans değerleri iyileşirken konfor, uzun ömür gibi özellikleri ise kötüleşir

Yük indeksi nedir, ne anlama gelir?

Lastiğin ebat yazılışının ardından gelen 82, 84, 91 gibi sayılara yük indeksi adını veriyoruz. Yük indeksleri tablosunda bu sayılara karşılık gelen yük değeri söz konusu lastiğin taşımasına izin verilen maksimum ağırlığı kg. olarak vermektedir. Burada dikkat edilecek husus bu taşıma kapasitesinin lastiğin yanağında yazılan maksimum şişirme basıncında geçerli olduğu yani normal kullanımda bu kapasitelerin geçerli olmadığıdır.

netten alinti

Sonuc olarak hersey cuzdaniniza kaliyor... onerim her zaman ihtiyaclarinizi sorunsuzca karsilayabilecek olanlarin icindeki en pahalisidir. Ucuz etin yahnisi iyi olmaz derler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 16 Nisan 2014; 11:23:39 >

• isimbulunamadı kullanıcısına yanıt
    Lassa İmpetus 215/50 R17 95V lastiği kullanıyorum. İşimi fazlasıyla görüyor. Hız limiti W'den düşük. Buna göre fiyatı da W'den düşük.

Orijinali W ama bu V de yeterli zaten. Hız limiti 240 km.

Sonuç: Mich. 215/50 R17 95V tavsiye ederim. Üretim tarihi de dikkat etmelisiniz derim.
  • Bridgestone turanza kullanıyorum. Tavsiye ederim.

• Bridgestone turanza kullanıyorum. Tavsiye ederim.

• 35.000 TL limitim var. Clio,fiesta,astra gibi araclarin 2.el , yüksek model ve az km yapmış olan benzinli modellerini ilanlarda görüyorum.Ancak Laguna 3 ilanlarına denk geldim ve yüksek km(en az 100.000) yapmış 2008-2009 model araçlar 35-40 bin arasında var gibi.Araçların hiçbirini görmedim ve Bir türlü karar veremiyorum. Eski,donanımlı,yüksek km'li dizel lagunamı yoksa yeni,donanımsız,az kullanılmış benzinli küçük sınıf araçmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tombovv -- 18 Nisan 2014; 13:24:55 >
  • tombovv T kullanıcısına yanıt
    Karsilastirip ikilemde kaldiginiz modeller arasinda inanilmaz fark var. Oturdugunuzda bile buyuk sok yasarsiniz, birakin kullanmayi.. full donanimli bi 2009 model 2.0 turbo benzinli (lpg li) lagunayi 35-40 arasi bi fiyata alip sorunsz binebilirsnz. Kronik tek sikinti bi sure sonra sol kapi gicirdamasi ve sag ayna titremesi gibi komik sorunlar.. diger arabalarda bol bol servise gdebilirsinz konforu da yasayamazsnz

• Gündüz farının ve park ampulunun hangi tip/model olduğunu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim, 1 er tanesi patlamış değiştirmişken led bulup taktırmak istiyorum.
    herkese kazasız belasız sürüşler

• 35.000 TL limitim var. Clio,fiesta,astra gibi araclarin 2.el , yüksek model ve az km yapmış olan benzinli modellerini ilanlarda görüyorum.Ancak Laguna 3 ilanlarına denk geldim ve yüksek km(en az 100.000) yapmış 2008-2009 model araçlar 35-40 bin arasında var gibi.Araçların hiçbirini görmedim ve Bir türlü karar veremiyorum. Eski,donanımlı,yüksek km'li dizel lagunamı yoksa yeni,donanımsız,az kullanılmış benzinli küçük sınıf araçmı?

--------------------------------------

Eski,donanımlı,yüksek km'li dizel lagunamı yoksa yeni,donanımsız,az kullanılmış benzinli küçük sınıf araçmı?

aradaki en büyük fark güvenlik olacaktır.

Allah korusun bir kaza durumunda iyi ki laguna almışım demeniz için bir çok neden var. küçük araçlar ile güvenlikten her zaman ödün vermektesiniz. konfror gibi diğer parametreleri güvenlik unsurunun yanında değerlendirmeye katmıyorum bile.

• Araç hakkında aşağı yukarı herkes olumlu şeyler yazmış.Laguna 3 almaya karar verdim.Sanırım 5-6 yaşında ve 100.000 km'den aşağı olmaz.Olsun birazda konforlu ve az yakan bir arabaya binelim bakalım.Denemeye değer gibi.teşekkürler.
  • Laguna 3

Bugüne kadar Renault'un ürettiği bir bütün olarak en iyi araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Laguna 3

Bugüne kadar Renault'un ürettiği bir bütün olarak en iyi araç.

5 buçuk yıldır kullanıyorum sıfır aldığım aracımı. 75000 km oldu.
    Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Yıllık bakımlar dışında en ufak problem yaratmadı. Bakımlar ucuz zaten. Sunroof ve ön konsoldan en ufak ses yok. Hiçbir yerden ses yok zaten.
    İç malzemeler hala ilk yılki gibi yeni, eskime bile olmadı pek. Çok memnunum. En az 2 yıl daha kullanmayı planlıyorum. Verdiğim parayı fazlasıyla haketti.
  • Ben de hemen hemen aynı düşünceye sahibim. 36bin bütçeyle alabileceğim araçları teker teker araştırıyorum. Bu fiyata astra, Corolla vs. Bakarken laguna 3 e rastladım. Sanırım kararim bu yönde olacak. Baktığım araçlarda malesef kmler biraz yüksek. Inşallah sorun çıkarmaz. Benim tereddüt te kaldığım nokta su ki benzinli mi yosa dizel mi?
    Olmazsa olmaz tercihim otomatik vites olduğu için ve 1.5dci de otomatik olmadığı için mecburen 2.0T yada 2.0dci bakacağım.
    Genel olarak yakıtta, bakımda hangisi daha üzmez. 2.0T olursa lpgli olacak. Yılda ortalama 20 ila 25bin km yapıyorum. Genelde sakin, arabayı uzmeden kullanırım. Öyle çok performans derdim yok. Zaten ikisinin de performansı benim için hayli hayli fazla.
    Sizin tavsiyeniz ne olur? Lpgli mi, dizel mi? Hangisi şehir içinde daha ekonomik olur. Alacağım aracın 100bin+ km de olacağını da düşünerek hangisinin problem çıkarma riski daha azdir?

Biraz uzun oldu, okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.