Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (148. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laguna 3 1.5 dci kullanan birisi olarak aracım 93.000 km de.

geçen gün şanzıman problemi nedeniyle yolda kaldım.

servise gittiğinde baskı balata ve volantı değişti. yolda kalmasının sebebi volant da boşluk olması olarak bilgi verdiler. %20 indirimle 1900 TL tuttu. onarımdan sonra aracınn kullanımı çok daha yuöuşak ve keyifli hale geldi.

100.000+ km alacağınız bir lagunada benzer bir sorun yaşanması muhtemel. masrafı anlattığım gibi.

ek olarak periyodik bakım (yağ , filtre, balata ) özel serviste 290 -300 tl yetkili serviste 410-500 tl arası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

Laguna 3 1.5 dci kullanan birisi olarak aracım 93.000 km de.

geçen gün şanzıman problemi nedeniyle yolda kaldım.

servise gittiğinde baskı balata ve volantı değişti. yolda kalmasının sebebi volant da boşluk olması olarak bilgi verdiler. %20 indirimle 1900 TL tuttu. onarımdan sonra aracınn kullanımı çok daha yuöuşak ve keyifli hale geldi.

100.000+ km alacağınız bir lagunada benzer bir sorun yaşanması muhtemel. masrafı anlattığım gibi.

ek olarak periyodik bakım (yağ , filtre, balata ) özel serviste 290 -300 tl yetkili serviste 410-500 tl arası.

Yetkili servis ile ozel servis arasi fiyat farki ile ilgili konunun altini cizmek istedim. Aradaki fiyat farki az degil ancak kesinlikle ozel serviste kullanilan parcalarin orjinal olduguna dikkat edin. Kas yapayim derken goz cikarmayalim. Hatta en guzeli gidin parcalari bulabiliyorsaniz ithalatcilarindan alin yoksa yetkili servisten alin ve ozel servise taktirin. Boylece hem malzemeden hemde iscilikten kar etmis olursunuz. ANCAK Ozel servisin kisi garantisi, yetkili servislerin kurum garantisi oldugunu unutmayin. Allah korusun takilan parca nedeniyle aracinizda olusabilecek sorunlari yetkili serviste kurum garantilerinden dolayi sorunsuzca halledebilirsiniz, sorun cikarmak isteyen yetkili servis olursa bir dilekceyle mahkemeye verebilir hakkinizi arayabilirsiniz ama ozelde maalesef bu yol yok denilebilecek kadar az... Ugrasmak kumar oynamak isterseniz SECIM SIZIN...

Herkese kazasiz belasiz keyifli surusler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 22 Nisan 2014; 9:22:35 >

• Arkadaslar merhaba

Geçen haftalarda Laguna III 2.0 T aracimin 120.000 km agir bakimini mais serviste yaptirdim.

Triger seti
    Tüm kayislar
    Sol on kapi gergisi (acip kapatirken cat cat ediyordu)
    Radyator su pompasi (diger seyleri sokulunce kireclenme ve sizma farkedildi ve degistirildi)
    Radyator antifirizi komple degisti pompa için bosaltilinca
    Yag karter contasi (yag sizintisi vardi belli belirsiz 2.0T'nin karter contasi zor bulunan bi parça oldugu için hazir sokulmusken ellerinde de varken oda degistirildi)
    Motor kulagi (diger seyleri sokunce durumunun iyi olmadigi farkedildi degistirildi)
    6 litre Elf yag 5-40
    Tüm genel kontrol balata temizlik yaglama vs.

Hepsi 1801 TL tuttu. (4 yas uzeri %25 indirim ile)

Ankara Ümitköy Sistem 2 Renault Mais yetkili servisinde yapildi ve iscilikten güleryüzden hizmetten çok memnun kaldim.
    Neziroglu ve Sogutozu Mais LPG'li araclari almiyor ve araç basinda durmaniza izin vermiyor. Sistem 2 tüm bunlara izin veriyor öyle bir güzelligi var zaten sögütözü yönlendirdi beni oraya

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurarmutcuoglu -- 22 Nisan 2014; 11:34:07 >

• LAGUNA...1

LAGUNA...2

LAGUNA...3

Arkadaşlar bu üç araç hakkında bilgisi olan var mı? kıyaslayabilir misiniz? fiyatları nasıl? bu araçların birkaç ay öncesine kadar 3-4bin daha aşağı olduğunu biliyorum. 2. araç esasen tam benlik ama o da son fiyat deyip kestirip atmış :(
    Ben esasen 2.0T dynamic istiyorum, dizel bana göre değil pek ama onlarda da çok fazla dynamic yok uygun fiyata. privilege içi daha yaşlı işi göründü gözüme.

• nova730 kullanıcısına yanıt
    2007 - 2011 arasi Lag2 2.0 Privilege, 2011 den beri de Lag3 2.0T Dynamique kullaniyorum. Fiyatlari konusunda birsey diyemem tutturan tutturabildigine satar alir. Kesinlikle ticareti yapilabilecek bir arac degildir... Dynamique konusunda haklisin Privilege lar biraz daha yasli isi gibi. Dynamique ler ise adi uzerinde iste dinamik... Bu isimleri de rastgele vermemisler yani...
    Kesinlikle dikkat edilmesi gereken onemli bir konu tum lagunalar sinifi benzeri araclardan agirdirlar. BU yuzden 2.0 veya 2.0T tavsiye ederim. 1.5Dci veya 1.6 benzinliler atak kullanmayi seviyorsaniz sizi uzebilir... @nova730
  • teşekkür ederim açıklamanız için. ben de zaten mecburen 2.0 dci yada 2.0T bakıyorum, malum otomatik seçeneği yok diğerlerinde.

dediğiniz gibi fiyat alıcı ile satıcı arasında gelişir ama siz olsanız yukarıdaki araçların fiyatı uygun der misiniz?
    açıkçası laguna 3 için bu fiyatlar gerçekten çok iyi ama bundan 4 ay öncesinde 34-35 e temizi alınabiliyordu diye hatırlıyorum. şimdi temizlerine 40 civarı isteniyor.

önümde iki seçenek var, ya başka marka modelleri de dahil edeceğim listeme, ya da fiyatların tekrar uygun seviyeye inmesini bekleyeceğim. pek beklemek istemiyorum ama yakın bir arkadaşım opel bayisinde çalışıyor. kendisi direk mayıs ayından itibaren kampanyaların artacağını, fiyatların düşeceğini, buna bağlı olarak da 2. el fiyatlarının tekrar düşeceğini söyledi. 2013 yılında sıfır araçların %25i ellerinde kalmış, bu sene de sıfır araç alımı çok az olduğu için ilk altı ay kotasını tutturamıyorlarmış.
    yine al-sat yapan bir dostum 2.el fiyatlarının arttığını ama bununla beraber satışların inanılmaz azaldığını söylüyor. bu şekilde uzun süre devam edemez, fiyatlar geri düşer diyor.

ben al-satçı yada galerici olmadığım için alacağım aracın değer kaybını çok düşünmüyorum. Ama arabayı alıp birkaç ay içerisinde değeri 4-5 bin azalırmı diye de çekincem var esasen.
    bu sebeple beklemeli miyim bir türlü netleştiremiyorum kafamda.

• quote:

Orijinalden alıntı: nova730

teşekkür ederim açıklamanız için. ben de zaten mecburen 2.0 dci yada 2.0T bakıyorum, malum otomatik seçeneği yok diğerlerinde.

dediğiniz gibi fiyat alıcı ile satıcı arasında gelişir ama siz olsanız yukarıdaki araçların fiyatı uygun der misiniz?
    açıkçası laguna 3 için bu fiyatlar gerçekten çok iyi ama bundan 4 ay öncesinde 34-35 e temizi alınabiliyordu diye hatırlıyorum. şimdi temizlerine 40 civarı isteniyor.

önümde iki seçenek var, ya başka marka modelleri de dahil edeceğim listeme, ya da fiyatların tekrar uygun seviyeye inmesini bekleyeceğim. pek beklemek istemiyorum ama yakın bir arkadaşım opel bayisinde çalışıyor. kendisi direk mayıs ayından itibaren kampanyaların artacağını, fiyatların düşeceğini, buna bağlı olarak da 2. el fiyatlarının tekrar düşeceğini söyledi. 2013 yılında sıfır araçların %25i ellerinde kalmış, bu sene de sıfır araç alımı çok az olduğu için ilk altı ay kotasını tutturamıyorlarmış.
    yine al-sat yapan bir dostum 2.el fiyatlarının arttığını ama bununla beraber satışların inanılmaz azaldığını söylüyor. bu şekilde uzun süre devam edemez, fiyatlar geri düşer diyor.

ben al-satçı yada galerici olmadığım için alacağım aracın değer kaybını çok düşünmüyorum. Ama arabayı alıp birkaç ay içerisinde değeri 4-5 bin azalırmı diye de çekincem var esasen.
    bu sebeple beklemeli miyim bir türlü netleştiremiyorum kafamda.

Hocam bence bekleyin,1-2 ay öncesine göre fiyatlarda gerçekten gözle görülür bir artış var,yaz böyle yüksek fiyatla geçer diye düşünüyorum,acele etmemek lazım...

• Arkadaşlar Laguna 3 1.5 dci leri araştırıyorum.Bakım masrafları gayet normal,megane gibi,öğrenmek istediğim parça fiyatları nasıldır.Mesela yan ayna,ön far vb-değiştiren veya bilgisi olan,alt sınıfla kıyaslanınca çok fark varmıdır
  • nova730 kullanıcısına yanıt
    Bence hiç beklemeyin. Temizini bulduğunuz an alın.
  • Iyi geceler Lagunalar hoşuma gidiyor ama biri Renault diyor biri masraf fazla ama babamda arabayı değiştirmek istiyor zamdan dolayı ikinci ele kaydı bana yazacağınız yazıları babama söyleyeceğim şimdiden teşekkürler 1.5 dCi manuel istiyor ama temizi bulunur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hay-bey

Arkadaşlar Laguna 3 1.5 dci leri araştırıyorum.Bakım masrafları gayet normal,megane gibi,öğrenmek istediğim parça fiyatları nasıldır.Mesela yan ayna,ön far vb-değiştiren veya bilgisi olan,alt sınıfla kıyaslanınca çok fark varmıdır

fluence ve megane ile ortak olan parçaları uygun diğerleri de sınıfı diğer markaların parçaları gibi pahalı örneğin ön sol kapı kilidi 450 tl

• melihktk kullanıcısına yanıt
    istanbuldaysan, maltepe kartal yakınlarına gel. benim arabayı babana gösterelim. fikri değişecektir. araç hiç masraf açmıyor. sarf malzemeleri pahalı değil. (balata, filtre vs). mesela bizde bir de jazz var. onun yedek parçalarından daha ucuz. hemde yarı yarıya. (yetkili serviste)
  • Abi samsundayiz ya zaten parçalar ford kadar pahalı değildir yakıt emisyonu diye birşey varmış benden daha iyi bilirsiniz 1.850 tl aldılar birde tanıdık ustalar araba 2005 model yokuşta çekmemeye başladı birde Laguna hem sportif hemde gemi gibi araba 2011 model falan temiz bulursam alacak şuan kullandığimiz araç ford c-max 160 bin km de

• Arkadaslar radyo ekraninin sol yarisi cizgi cizgi oluyor sonra duzeliyor bilgisi ve cozumu olan var mi? Tahminim oksitlenme oldugu yonunde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecü kullanıcısına yanıt
    ben de uzun zamandan sonra (vovsvagen grubu) lagunaya ile reno(cu) olacagım kısmetse.Yazılarınızı saatlerdir okuyorum çok güzel bir dostluk oluşmuş.P.tesi kısmetse 2.0 dci laguna 3010 model alacagım önerileriniz tavsiyeleriniz varsa ki duymadım ama vazgeç 2.0 dci alma t al gibi yorumlarınızı bekliyorum.herkese hayırlı geceler.. @ecü
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerouslaguna3

ben de uzun zamandan sonra (vovsvagen grubu) lagunaya ile reno(cu) olacagım kısmetse.Yazılarınızı saatlerdir okuyorum çok güzel bir dostluk oluşmuş.P.tesi kısmetse 2.0 dci laguna 3010 model alacagım önerileriniz tavsiyeleriniz varsa ki duymadım ama vazgeç 2.0 dci alma t al gibi yorumlarınızı bekliyorum.herkese hayırlı geceler.. @ecü

son cumlen bi harika geldi sabah sabah

• Laguna 2.0 T L kullanıcısına yanıt
    özellikle sizden bir tavsiye bekliyorum..(uzun okuma uykusuzluk birleşince o şekilde bir yazı çıkmış..baya döktürmüşüm..
  • dangerouslaguna3 kullanıcısına yanıt
    2008 model 1.5 dci expression plus 110bg 6 ileri 45bin km de uzay gri aracim var. Alali 5 ay oldu 5000 km, yol yaptim.Aracla ilgili dusuncem memnuniyet otesi. Ufak tefek seyler var tabi ama halledilemeyecek seyler degil. Direksiyona oturunca icinizdeki schumacher disari firlamiyorsa 1.5 dci tatmin edici ancak yeni uretilen 1.6 dci energy motor olsa tadindan yenmez cunku 1.5 dci bir tık az geliyor. Yol tutus yalitim konfor da super. Yakit tuketimi sehir icinde meganedan ve diger dci motorlardan tuketimi biraz fazla ama bu siniftaki araca bu agirliga normal. @dangerouslaguna3

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dangerouslaguna3 kullanıcısına yanıt
    Dci kullanmadigim için yorum yapamayacagim. Ama turbo benzinli süper. Yakıtı çok ekonomik. Konfor süper. Herşeyi yumuşacık bir araç. Kullanımı o kadar güzel ki anlatamam. Çok çevik. Araç istanbul anadoludaysa beraber bakabiliriz. :)

• Laguna 2.0 T L kullanıcısına yanıt
    Lagunalari soyle ozetleyebilirim. Oncelikle sunu bilmelisin ki Lagunalar D sinifi arac grubuna girerler yani digerlerine gore biraz tuzludurlar. Genel yanlis kani sakin ha motoru kucuk dizel az yakar yanilgisina kapilma. Aralarinda oyle ahim sahim bir fark yok . 2.0T LPG ile 25 30 kurus arasi yakiyorum bilgilerinize... Farki uretebildikleri beygirleri

Keyifli ve guvenli surus icin 1.5 DCI, hani keyifle ve guvenle surerken birazda surat yapip icimdeki trafik canavarinida ara sira sakinlestirmek istersen 2.0DCi dusunebilirsin.

Arkadas ben hem keyifli hem guvenli hemde icimdeki trafik canavarini sakinlestirirken eglenmek ve olasi kucuk kapismalarda da kapistigim arac ne olursa olsun ( cogunlukla! ) birinci geleyim diyorsan 2.0T.

• 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.