Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (138. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • redlord bence cok abartışlı bir chip tuning olmus. 162 bg demek (162-110)/110 = %50 güç artışı demek.

dikkat et de motoru eline alma...

Ben de yaptırmayı dusunuyorum okuduklarıma ve arastırmalarıma göre motora turboya vs zarar vermeden yapılacak optimum ayarlar ile 132-135 bg arasını oneriyorlar.

162bg cok fazla bence biraz sorustur dizel parcalar pahallı. bu riske değmez diye dusunuyorum.
  • Lpg daha ekonomik o halde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik vitesli lagunalar için;
    Aracı çalıştırıp P konumundan d veya r ye ilk alista bazen zorlama oluyordu. Servis bunun normal olduğunu söyledi. Ama ben rahatsız oluyordum. Sonra forumda okudugum ve denedigim bir yöntemle bu ortadan kalktı.
    Aracı p konumuna almadan önce, n ye alıp manuel olarak el frenini cekip sonra p ye alıp motoru durdurdugumda problem olmuyor. Ertesi gün ilk calistirmada sıkıntı yapmıyor.

• mng M kullanıcısına yanıt
    Zaten geri döndüm dedim. Yazılım ile alınan beygir güçleri için genelde turboyu eline alma riski her zaman vardır. Çünkü eğer turbon ve enjektörlerin yeni ise %25 güç artışı yeterli gelmekte. Ancak yapan arkadaşlardan 4-5 tanesi her 15-20 bin km de turbo yaptırdı. Arabalarını sattılar. Ben sadece denedim. gerçekten çekiş, kalkış inanılmaz düzeliyor ve yakıt %5-15 arası azalıyor. Ancak ilk devirden itibaren turbo çalışmakta. şimdi serviste enjektör temizliği, kurum temizliği yapılacak. bakalım son durum ne oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

Otomatik vitesli lagunalar için;
    Aracı çalıştırıp P konumundan d veya r ye ilk alista bazen zorlama oluyordu. Servis bunun normal olduğunu söyledi. Ama ben rahatsız oluyordum. Sonra forumda okudugum ve denedigim bir yöntemle bu ortadan kalktı.
    Aracı p konumuna almadan önce, n ye alıp manuel olarak el frenini cekip sonra p ye alıp motoru durdurdugumda problem olmuyor. Ertesi gün ilk calistirmada sıkıntı yapmıyor.

Zorlandığını hissettiğimde frenden ayağımı çekip tekrar basıyorum daha kolay geçiyor

• ___Murat___ kullanıcısına yanıt
    Onuda denerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: redlord

laguna 1.5dci yazılım ile chip tuning yaptırdım. önce 143bg, sonra 162bg yapıldı. Ankara amasra gidiş geliş 802km. gidiş geliş ortalama hızım 130 ile 40.2lt motorin tüketti. 5lt yani. ama turbo zorlanıyor. elimde kalmasın diye 110 a indim geri. şimdi 6.2 ankara içi ortalama (çayyolu-ulus). yakıtı na PO dan alıyorum. %4 indirim de var. siz hesaplayın gerisini...

istedigin kadar hesap kitap yap benimki kadar az yakamazsin
  • Aracim 1.5 dci . Alali 9 ay oldu. Aracı seviyorum. Sevmediğim yanları ise
    1-Istanbul içi yakıt son 5200 km ortalamam yol bilg göre 7.5 litre
    Arabayı sürüş şeklim de normal. Öyle yakıt ekonomisi olsun diye cok seviyesiz kullanıyorum ama cok da basmıyorum gaza
    2- geri manevrasına hala tam alışamadım Allah'tan park sensörü var
    3-navigasyon güncellemesi pahallı ve nav kullanışlı değil. Dokunmayik ekranlı daha fazla fonk. Olsa iyi olordu.

• herkese merhaba. Arkadaşlar bende Laguna 3 execuvite 2011 araç var alalı henüz 2 ay oldu. bunlarda bi xenon far var diye biliyorum. Geçen bi fark ettim sağ uzun far yanmıyor. uzun ve kısa aynı mercek altında. Biraz araştırtım ilk etapta şöyle bilgi edindim; ''bi-xenon farlarda tek ampul olur uzunlara geçince ampulün önünde duran perde selenoid yardımıyla kalkar. bende sandım ki perde kalkmıyor o yüzden görünmüyor uzunlar''. bu günde servise gittim baktılar abi ampul değişecek dediler, ne kadar dedim 336 tl dediler ellerinde de yokmuş sipariş vermeden periyodik bakım yaptırdım çıktım. Şimdi anlamadığım konular; hani uzun+kısa bi xenonda aynı ampuldü niye ampul dediler kısalar yanıyor çünkü. Sorun ampulse O zaman bi xenon değil bizim araç. Yada Renault bunu yaparken farklı bi teknolaji mi kullanmış. tecrübesi, bilgisi ve de Laguna-latitude de xenon far ampulü değiştirenle bilgilerinize ihtiyacımız var

• Merhabalar.

laguna 3 1,5 dci araç mevcut bende ancak aracın ilk kalkışı çok kötü. ustalığına güvendiğim bir motor üstadına götürdüm. sürdü evet araba yerindenden kalkmıyor dedi. ayrıca test ettiğimde dur kalkta muazzam yakıt tüketmesi ancak 90 lara gelindiğinde kilometrede 23 krş yaktığı bizzat görülmüştür.

ilk kalkışta hem takatlenmiyor bunun yanında 3 katı yakıt harcıyor.

usta enjektörlere bakılması gerektiğini sonrasında turboya bakılması gerektiğini söyledi.

araç 215000 km de konu hakkında fikri olan var mı ?

yakıt tüketimi resimlerdeki gibidir.

yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuroruc -- 30 Ekim 2013; 10:00:37 >

• Arabam 103000 km de 105 bin bakımı icin yetkili servise tel ile fiyat sordum standart yağ filtre degisimi icin 476 tl fiyat verdi 26 Ekim'de biten kampanya olsaydı bunun üzerinden %30 indirim olurmuş ama o bittiği için birsey yapamayız dedi
    Ben sanırım dışarıda yaptıracağım

476 yağ ve filtreler için cok fazla

• aydin01 A kullanıcısına yanıt
    evet bende ilk aldigimda bi-xenon farimin biri morumsu pembemsi gibi yaniyordu ve bi kac haftaya patladi. bana da 310tl + iscilik demislerdi. ki tek degistirince renk farki olacakti cift degistirmem gerekiyordu. biraz arastirdiktan sonra sanayide ayni ampulun philips degilde osram marka olanini tanesini 110TL ye buldum ve cift olarak 220tl +30 lira iscililkle degistirdim. philips den minik belli belirsiz bi farki var aydinlatma konusunda ama cok detayci bir goz bunu farkedebilir ancak.

evet bi-xenon farda dedigin gibi bir sistem var. o sistemde ariza olup olmadigini kendinde anlayabilirsin.
    arabayi stop et
    kisa ampulleri yak
    arabanin disindayken elinle iceri uzanip sellektor yak.
    farin oralardan tak tak diye ses geliyorsa sen kolu cektikce, sistemde sorun yok ampulde sorun var demektir.

(bi-xenon far enterasan bi teknoloji ampulun yönü bile var. bende basta yanlis taktilar enine aydinlatiyordu selektor yakinca. )
  • Silecek süpürgesi için yetkili servis telefonda sileceği bir bütün olarak yaklaşık 200 TL fiyatı olur dedi.

Laguna ııı parçaları bu kadar pahallı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 4 Kasım 2013; 10:40:52 >
  • Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    Servis bu tür parçalarda biraz pahalı. Dışarıda daha uyguna alınabiliyor. Herhangi bir Parcaciya ruhsatinla git yardımcı oluyorlar.
    Laguna japon araçlarından daha ucuz yedek parcada. Bizde jazz da var. Jazz in On balata serviste 220 tl + işçilik. Lagunanin sevis fiyati 170 tl civarı. İşçilik dahil.

• Yan sanayi ürünü olarak silecek süpürgelerini 25 TL'ye değiştirdim. Fakat boyotunda problem oldu ve yer yer ses yapma sorunu oldu.

Yetkili servise gittim. Renault avantaj kampanyası ile %25 indirimle 90 TL ödeyerek orijinal, üzerinde "madein France" yazan silecekler takıldı.

Servis tamam bir miktar pahalı ama en azından kafa rahat ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Yan sanayi ürünü olarak silecek süpürgelerini 25 TL'ye değiştirdim. Fakat boyotunda problem oldu ve yer yer ses yapma sorunu oldu.

Yetkili servise gittim. Renault avantaj kampanyası ile %25 indirimle 90 TL ödeyerek orijinal, üzerinde "madein France" yazan silecekler takıldı.

Servis tamam bir miktar pahalı ama en azından kafa rahat ediyor.

evet ben cok tecrube ettim. bosch marka veya orjinal silecekler disindaki tum silecekler ya silerken leke birakiyor yada ses yapiyor. ilk etapta ses yapmasa bile hava soguyunca kesin yapiyor
  • Bosh marka silecek değildi.

Şimdi merak ettim Bosh marka olanı. En azından Laguna ııı paylaşımcılarına yararlı olur.

Faturalı ve belli bir zamana kadar garantili mi? Ses yapıyor mu?

FİYATI?
  • Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    Laguna III'ume henuz yeni silecek almadim. çok şükür henuz ihtiyaç yok. ama bundan onceki Laguna I'de orjinale ucuk fiyat soylediklerinde bauhaus koçtaş veya petrol ofisi gibi yerlerden bosch marka aliyordum. fiyati da uygundu cifti 25-30tl civari olsa gerek. memnundum
  • sevgili laguna 3 sahipleri hepinizin araçları hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın, Allah kaza bela vermesin, laguna 3 lerin kronik sorunları varmıdır? Donanım özellikleri nelerdir? birde bu araçlarda türkçe sesli uyarı sistemi varmıdır.
  • cimbomlu_66 C kullanıcısına yanıt
    Tşkler. Kronik bir problemi yok. Problemi yok bence.
    Sesli uyarıdan kastin konuşması ise sesli uyarı yok.
    Ama çift yönlü klima, esp, keyless giriş ve çalıştırma (diğer markalarda calistirma var ama lagunada giriş ve çıkışda var) , 17" lastik, 469 cm boy, deri döşeme, cam tavan, bluetooth, eve gidene kadar aydinlatma, elektronik el freni, kumanda ile cam sunroof kapatma, hız sabitleme ve sinirlama, direksiyondan hız arttırma, hiza duyarlı müzik sistemi ve direksiyon, on arka kol dayama vs vs. Yani çok şey var.
    Gecen hafta suv ları test ettim. Yuksek araca gecsekmi diye. Ford kuga (eksikleri var full olsa bile. Ve gitmiyor) ix35 elektronik el freni ve keyless yok. Fiyat uygun ama motor zayıf. Yeti greenline. Bu araçta dizel seçeneğide var, fiyatida iyi. En fulu bile eksik. Hatta dizelde opsiyon olarak sunroof da yok. 60-70 arası suvlar lagunacilari cezbetmiyor.
    Tereddüt etme. Temiz bir arac bul ve al. Sonra başka bir araca binemeyeceksin emin ol. Gaza bastığında sana itaat etmesi süper. Hic ititaz yok. Yok çok yolcu var. Burası cok dik. Mazeret hic yok.herseyi o kadar yumuşak ki hayran olursunuz. Gazi freni sellektoru dugmeleri vs.
    Al

• 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.