Şimdi Ara

yeni hurda yasasıyla 98'den eski araçları hurdaya çıkarmak zorunlumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktada belirttiğim gibi sahip olduğum 92 model şahini hurdaya çıkarmak zorundamıyım,

2018'inde giricek yasayla 98den düşük modeller hurda olarak geçeceği belirtiliyor.

bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim.

• İhtimal dahilinde değil. Hurdaya çıkarma şansı verirler ama zorunda tutabileceklerini HİÇ mi HİÇ sanmıyorum ülke şartlarında. He tutacaklarsa adam gibi ötv oranı belirlesinler de millet sıfırını alsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

İhtimal dahilinde değil. Hurdaya çıkarma şansı verirler ama zorunda tutabileceklerini HİÇ mi HİÇ sanmıyorum ülke şartlarında. He tutacaklarsa adam gibi ötv oranı belirlesinler de millet sıfırını alsın

teşekkür ediyorum cevabınız için sorunsuz kullanabileceğime çok sevindim çünkü öğrenciyim ve yükseliticek durumum yok.
  • Hurda indiriminin en fazla 7bin lira civarı olacak gibi söylenti var hesaba katmadıkları piyasada 7 bin liraya hurda araba bile yok büyüklerimiz malum beleş bindikleri için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirmi yıl değil de 15 yıl altı araçların trafikten çekilmesi süzırunlu hale getirilmeli. Bunu Mah teşvik kah çok yüksek vergi ile sağlamalı sistem. Madem araç muayene şartlarını yerine getirmeyen yüzbinlerle araç var o zaman güvensiz ve tehlike kaynağı araçlar bu yolla trafikten uzaklaştırılır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yıl bence makul bir süre.
    98 model araçtan daha düşüğü trafiği sıkıntıya sokacak sorunlar yaşatabilir.
    güzel bir ötv düzenlemesi ile sıfır olmasa bile ikinci el hareketlenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaguler

Yirmi yıl değil de 15 yıl altı araçların trafikten çekilmesi süzırunlu hale getirilmeli. Bunu Mah teşvik kah çok yüksek vergi ile sağlamalı sistem. Madem araç muayene şartlarını yerine getirmeyen yüzbinlerle araç var o zaman güvensiz ve tehlike kaynağı araçlar bu yolla trafikten uzaklaştırılır.

Hocam yok öyle bir şey. Yaşlı araç = tehlike diye bir şey yok.

Bakımsız araç = tehlike dir. Benim arabam 16 yaşında olmasına rağmen trafikteki araçların büyük bir kesiminden daha bakımlı ve güvenli.

Tüv gevşetilmeden ilk kurulduğundaki standartlarda muayene etmeli. Muayeneler tavizsiz olursa bakımı eksik olan yeni-eski bütün risk taşıyan araçlar trafikten çekilmiş olur.

Ülke şartlarında 15 yaşını doldurmuş araçlara senede 1 muayene zorunluluğu getirirsin, muayeneleri tavizsiz hale getirirsin, trafikte bakımsız araç kalmaz.

Buna bile gerek olmamalı, sonuçta o arabada canını taşıyorsun. Ona göre bakımını yaptırır riskleri minimize edersin. Buna Türkiye'deki insanları eklersek senede 1 muayene bile az gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hehehehe! Gülüyorum böyle iddialara.

İki adet klasik otomobilim var. Hurdaya ayırsınlar, parçasını bulamazlar. İlk işim konteynıra yükleyip düzgün bir ülkeye göç etmek olur. Satsam her biri ile iki adet C sınıfı oyuncak araba alırım. Hurdaya ayıracakmış görgüsüz.

Türkiye'de trafiği eski arabalar tehlikeye atmıyor. Problem arabalar değil. İçlerindeki hıyarlar.

Kaldı ki, yeni arabaya biniyorsan, eski arabadan ne korkuyorsun? yüksek hızla kaza yapsak, 2 tonluk Chevroleti öyle bir biçersin ki, senin burnun kanamaz, ben ölürüm. Yeni araç sahiplerinin (oyuncak araba da olsa) eski araçlarla alıp veremediği nedir, hiç anlamıyorum o yüzden. Trafikte senin aracın diğerlerinden ne kadar yeni ise, o kadar güvendesin aslında.

Eski aracın sebep olduğu bir tehlike varsa o da gene içindeki maldan oluyor. Ancak mal aynı mal. Yeni arabadakinin içinde olunca da tehlikeli. Hatta daha tehlikeli.

-----------

Neyse, zorunlu hurdaya ayırma dünyanın hiç bir yerinde uygulamaya alınabilecek bir uygulama değildir. O yüzden bu tarz geyikleri ciddiye almayınız. Trafik kurallarına uyduğunuz sürece eski araba trafiği tehlikeye atmaz. Ha, trafiğin geneli kurallara uymadığı için eski araba trafiği tehlikeye atıyorsa burada sorun sizdedir zaten. Sorunu çözecek adımları atmak yerine, eski araçları silmeyi hedeflemek HIYARCA olur. Sorunu da çözmez.

• hocam zorunluluk felan yok hatta yasa felan da yok ortada. son beş senedir felan konuşulan bişey bu hurda yasası. hatta 2013de forumda felan da epey dile getirilmeye başlanmıştı böyle bir yasa çıkacak diye gezi olayları patlamıştı. ondan sonra kaset skandalları,ayakkabı kutuları,erken seçim,darbe felan derken gündem araba konuşacak kadar boşalmadı hiç ve şimdi dahil meclüs gündemine hiç gelmedi. yani şimdi de çıkacağının hiçbir garantisi yok. bizimde kapının önünde yatan bir 92 kartal var o yüzden bende epeydir takipteyim ama ümidim kalmadı artık
  • İyi bu klasikleri de hurdaya ayıralım o zaman. 2 - 3 Milyon dolar zarar yani.

yeni hurda yasasıyla 98'den eski araçları hurdaya çıkarmak zorunlumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 22 Mayıs 2017; 11:10:51 >
  • Eski araba = candir can

Yeni araba alip napacam 2000 model land cruiserimi satip yenisini almak istesem 230 bin euro para mi vericem,hadi verdim bana ne getirecek,arazide performansim mi artacak ne olacak yani,bos beles konusmalar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.