Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (399. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.401
Cevap
174
Favori
897.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: genie1

    Iyi bayramlar,
    1.4 benzinli motor eğer Avrupa normları açısından sorun olmuyor ise, makyaj sonrasında devam edebilir belki. Çünkü fiyat açısından avantajı var. 1.6 benzinli Euro6 olmadığı için kaldırıldı herhalde.
    500x ve benzeri akraba araçlardan farklı bir motor ve şanzıman kombinasyonu olmaz diye düşünüyorum.
    Yukarıdaki arkadaşın sorusuna cevap olarak, bence aciliyet yoksa makyajlı kasayı beklemek iyi olur. Fiyatlara reel olarak da biraz artış gelebilir.
    Bu arada makyajlı kasanın gelmesine daha çok var. Yıl sonuna doğru duyurulur, 2021 başında çıkar diye düşünüyorum. Hatta her istenen versiyonu hemen çıkmayabilir.
    Yeni kasada active vb bir isim kullanıp Ford Hyundai gibi bir model çıkacak sanırım. Biraz arttırılmış yükseklik, plastik çamurluk kapakları, krom tavan rayları, önde arkada sahte kayma plakaları vs ile suv havası verilmiş olacak herhalde. Bu cazip olabilir.
    Güncel 1.6 atmosferik benzinli motorlar da Euro 6 idi ancak Euro 6d-Temp normuna uygun olmadığından artık Türkiye pazarı için üretilmiyor. Bu konuyla ilgili 31 Ağustos 2019 tarihinde Resmi Gazete'de aşağıdaki tebliğ yayımlandı.

    "Uygulama: Türkiye’de üretilen araçlar için Euro 6b fazı ve bu faz ile ilgili hükümler 1.10.2019 tarihine kadar uygulanabilir. Euro 6d uygulama tarihi itibariyle (EU)2018/1832, (EU)2017/1347, (EU)2017/1221, (EU)2017/1154 ve (EU)2017/1151 sayılı Regülasyonlar uygulanır."

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/08/20190831-15.htm




  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Evet teşekkürler onu demek istedim. Yani euro 6d normuna 1.4 motor uygun o zaman?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ravenous R kullanıcısına yanıt
    Bütçenize bağlı hocam alıp almama size kalmış ben aracı test etmeden alan birisi olarak şu zamana kadar 2015 ve sonrası kullanmış olduğum en keyifsiz araç diyebilirim tasarım göze hitap etsede 1.4 motor alınmaz eğer biraz üzerine çıkıyorsanız toyota corolla gibi daha prestijli arabalara yöneliminiz doğru olacaktır. 1.33 aurisimi çoğu zaman arıyorum 1.4 seat ibizada kendini aratıyor bu araç benim için tam bir fiyasko olarak kalıcak aklımda.
  • Darkforwhite D kullanıcısına yanıt
    Neyini beğenmediniz hocam 95 hp 127 tork olduğu yazıyor zaten beklentiniz neydi?

    0-100 hızlanması 11,5 sn gayet başarılı.
    Son hız 185 km/sa gayet fazla.

    Yokuş performansı da güzel devirli sürülünce.
    Motor devir seviyor, dik yokuşta bayılma olursa bir değil iki vites birden düşmek gerekiyor. Bu şekilde kullanılırsa hiçbir performans sorunu yok. Düz yolda zaten 70'le giderken bile 6.vites istiyor.

    Yakıt da 6,5-7 litre ortalama yaz-kış değişiyor.

    Daha ne olsundu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkforwhite D kullanıcısına yanıt
    Ayrıca 1.33 Auris'in neyini arıyorsunuz anlamadım. Son hızı da hızlanması da daha düşük? Ne fark varmış bu kadar cidden bilgilenmek isterim. Motorda mekanik sorun mu yaşadınız acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperd82 A kullanıcısına yanıt
    1.33 motor auris baz donanımla üzerinde gelenleri saysam neden aradığımı anlarsınız 1. İç mekan malzeme kalitesi 2. 16 inc lastiklerle gelmesi. 3. Otomatik klima 4. Ses sitemi 5. Yol tutuş sürüş konforu 6.Yalitım. Kullandığımda vermiş oldukları his olarak araçların izlenimlerinden yola çıkıyorum 2. Aracım olarak A3 sedan 1.6tdi var onunda etkileri olabilir diye düşünüyorum his olarak şimdi tekrar auris kullansam ne derim bilemiyorum motor çekişi olarak degerlendirmem zaten gücü çekişi bu tip motorları bildiğim için beklentim yok açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @lojistisyen @Esan26

    Aslında ben bayiye sedan mirror alma niyeti ile gittim. Fakat o yok denilince bir de hanımın etkisiyle buna yönlendirildik.
    Sağlıkçı indiriminden yararlanmak istedik %3 fakat export versiyon için geçerli olmadığı söylendi.
    Lounge Plus olarak geçiyor mirror'un üstü bir paket denildi ama iç pazardaki lounge'lara artısı var mı varsa nedir net değil.
    Lastiklerinin daha farklı olduğunu söyledi sanırım ve güvenlik özelliği olarak belki bir kaç artısı olabilir avrupa standartlarını karşılama adına. Bahsetti eleman ama hatırlayamıyorum. Fiyatı 120 bin tl düz yaptılar. Üzerine 2600 tl'de alt yalıtım, cam filmi, kaput koruma, krom stil paketi ve bagaj havuzu için aksesuarcılarına bayıldık. Sigortası normal dışarıda yaptırdığım sigortadan pahalı çıkarken, kaskosu bence piyasaya göre çok uygun çıkmış. Bakalım detaylarını hafta içi soracağım.




  • BiLgiSeaRcheR kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Bence güzel fiyata almışsınız. Güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkforwhite D kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.
    Kararınıza saygı duyuyorum fakat, muhtemelen en boş Egeayı Easy donanımı almışsınız.
    Bir üst donanım olan Urban da bu saydıklarınızın hepsi var zaten. Otomatik klima, 16 inç jant, ses sistemi vb.
    Bence Aurisin ülkemizdeki en baz paketi bu donanımlardadır. Daha boş donanımları inanın daha farklı ülkelerde mevcuttur.
    Ha burada sadece malzeme kalitesi konusunda size katılırım, onun dışında Urban donanımın saydıklarınızdan eksisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NRCLK -- 26 Mayıs 2020; 12:51:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seramik kaplama yaptıran var mı aracına? Boyasını falan koruyormuş sanırım
    tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ekmeğe 5 köfte ama anlatmak istediğim nokta şudur en boş auris 2015 Aralık ayinda 51.900 e almıştım 0 olarak egea 54.900 civarındaydı. Arka frenler disk olması ve euro ncaptan 5 yıldız almış olmasi 7 hava yastığının standart olması gibi gibi donanım açısından öndeydi. Benim demek istediğim şu anda en uygun 0 araç egea easy bu donanımın içinden kasıtlı çıkarılmış yıl yıl cihazlar ve bu hale gelmiş yakında koltuklarıda opsiyon yaparlarsa şaşırmamak lazım bluetooth koymuş müzik aktarmıyor 2019 modelinde aux var 2020de kaldırmış tweeter kablolarını kaldırmış yani demek istediğim ucuz araba üretecekler anlarımda bu kadarına da pes dedirtti soğudum araçtan inanın bu kadar kapitalistlik olmaz. Kendim mühendisim üretimi iyi bilirim bu tarz şeyler aracın değerini belirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ririii

    Seramik kaplama yaptıran var mı aracına? Boyasını falan koruyormuş sanırım
    tavsiye eder misiniz?
    Aracı teslim aldıktan sonraki ilk hafta sonu Ziebart'ta seramik kaplama yaptırmıştım. Faydası oluyor mu evet oluyor ancak internette bir ara dolaşan çakmak vurma testi vardı, o tarz şeyleri unutun.

    Ben aracı satın alırken showroomda boyasının kılcak çizik içerisinde olduğunu görerek aldım ve aracı bana teslim ederlerken kesinlikle yıkamamalarını istedim. Biliyorsunuz ki bayide aracın üstüne fırçayı dayıyorlar ve sıfır araba size kılcal çizik içerisinde geliyor. Aracı otoparktan showrooma alırken tam olarak bu dediğimi yapmışlar ve fırçayla daha fazla zarar vermemeleri için mevcut haline hiç dokundurtmamıştım.

    Seramik kaplama işine gelecek olursak bu işi düzgün yerlere yaptırmakta fayda var. Bayilerin hediye olarak veriyorum dediği seramik kaplamalar genellikle boyanın yüzeyi çiziklerden tam olarak arındırılmadan yapılmakta ve bu da çok doğru bir uygulama şekli değil. Yapılacak seramik kaplama kadar yüzeyin buna hazır hale getirilmesi de bir o kadar önemli.

    Artıları ne oluyor kısmına gelirsek, seramik kaplama ile boya yüzeyinin üstüne ince bir koruyucu katman atıldığı için hem boya yüzeyi daha parlak bir görünüme kavuşuyor hem de kuş pisliği, reçine gibi boyaya zararlı şeyler koruyucu katman üzerinde kaldığından doğrudan boyaya zarar vermiyor. Hidrofobik özellik sayesinde de su aracın yüzeyine tutunamadığı için boncuklanma denen güzel bir etki oluşuyor. Kaliteli bir boya koruma ile de bunları elde edebilirsiniz ancak seramik kaplamaya göre daha kısa vadede yenileme yapmanız gerekir. Tüm bunlara ek olarak seramik kaplama ya da boya korumanın kalıcılığı için bu işlemler yapıldıktan sonra aracın yıkanma şekline de dikkat etmek gerekiyor. Fırça gibi şeylerden zaten tamamen uzak durulmalı ve şampuan olarak ph nötr olan ürünler kullanılması gerekiyor. Aksi durumda asit içerikli şampuanlar koruma yüzeyini daha hızlı aşındıracaktır.

    Şu anda yeni bir araç satın alıyor olsam yaptıracağım işlem seramik kaplama değil de boya koruma olurdu ancak buna ek olarak ön tampona, ön kaputa ve ayna kapaklarına şeffaf folyo uygulardım. Eğer aracın B sütununda piano black kısımlar varsa aynı şekilde buralara da şeffaf folyo uygulaması yaptırırdım.




  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Yetkili serviste Civic aracıma Meguiar's boya koruma yaptırmıştım iyi paraya. Sadece 2 hafta sonra kuş pisliği tabiri caizse tavanda delik açtı. Yetkili servise gittim yapacak bir şey yok dediler kuş pisliği çok güçlü asitmiş korumazmış falan. Ondan beri boya korumaya para vermedim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Yan cam sıyırıcı fitil diye tabir edilen parçalar niye böyle yapılmış? Sokakta iki tane daha egea var, onlara da baktım böyle. İçi hemen pislik dolmuş. Daha önce dikkatinizi çekmiş miydi. Bir önerisi olan var mı?

    YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN)
    YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN)
    YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustaf83

    Merhaba. Yan cam sıyırıcı fitil diye tabir edilen parçalar niye böyle yapılmış? Sokakta iki tane daha egea var, onlara da baktım böyle. İçi hemen pislik dolmuş. Daha önce dikkatinizi çekmiş miydi. Bir önerisi olan var mı?



    Mühendislik harikası olma ihtimali?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar bnde fiat egea almayı düşünüyorum ama sıkıntısız bi modeli yokjmu bi yeni modeller çok ucuz sanki 100000 tl civarı, neden böyle acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the guardian14

    arkadaşlar bnde fiat egea almayı düşünüyorum ama sıkıntısız bi modeli yokjmu bi yeni modeller çok ucuz sanki 100000 tl civarı, neden böyle acaba
    Yeni modeller sıkıntılı mıymış?

    100.000TL'lik model 1.4 atmosferik motor ve baz donanım paketi ile geliyor. Burada önemli olan sizin beklentiniz nedir ve aracın bu beklentilerinizi karşılayıp karşılamayacağıdır.
  • sarppy kullanıcısına yanıt
    sıkıntı çıkarmasın bana yeter,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the guardian14

    sıkıntı çıkarmasın bana yeter,
    1.4 olanların opar marka yağ ile bir miktar eksiltme yaptığını söyleyen var, yok öyle bir şey diyen de var, iyi bir marka yağ kullanınca yağ eksiltme yapmıyor diyende var. Onun dışında kronik olmasa da birkaç sedanda bagaja su dolduğunu (yağmur yağdığında v.s.) okudum ki o da stop lambalarının ordan giriyormuş, silikon çekip düzeltiyorlarmış.

    Ama genel olarak bakıldığında 1.4 lerin yağ yakıyor denmesi dışında aracın kronik bir problemi yok. @sarppy arkadaşımızın dediği gibi, gerisi beklentilerinize kalmış. 100 bin lira ödeyip, 300 bin liralık konfor, donanım, kalite beklerseniz üzer, onun dışında parasının ederi kadar araba yapmış tofaş/fiat.
  • Merhabalar,
    Şahsi sahibi olduğum aracı 4 senedir kullanıyorum. Ayrıca çalıştığım İş yerinde çok sayıda egea var. Bence çok sorunsuz bir araba. Bunda bence çok fazla teknolojik yenilik sunmaması, mevcut parça havuzu içinden çıkartılmış bir tasarım olması etken. Yani platform, motorlar, diğer aksamlar hepsi daha öncekinin şu veya bu kadar modifiye edilmiş hali veya aynısı. Yani kendini ispat etmiş, kusurları giderilmiş parçalar.
    Bence fiyat fayda olarak gayet iyi. Ayrıca ben ucuz arabayım diye de bağırmıyor tip olarak. Zevkler tartışılmaz ama benim gözümde yakışıklı bir araba. Alınacak bir araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genie1 -- 29 Mayıs 2020; 12:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.