Şimdi Ara

YENİ EHLİYET , ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
7
Favori
15.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YENİ EHLİYET ALAN VE MEVCUT EHLİYETİNİ DEĞİŞTİREN ARKADAŞIMIZIN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞMASI İLE DH OTOMOBİL GENEL KULLANICILARININ DAHA SAĞLIKLI VE RAHAT DEĞİŞİM YAPABİLECEKLERİ KANAATİNDEYİM.

KONUMUZA OLUMLU KATKILARINIZI BEKLİYORUZ .

http://surucurandevu.egm.gov.tr/

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) sürücü belgesi işlemlerini kolaylaştırmak için online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu. Sistem surucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden hizmet veriyor.

Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Sürücü belgeleri 5 yıl içerisinde değiştirilebilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu.

İLK DEFA SÜRÜCÜ BELGESİ VERİLMESİ İŞLEMLERİ

1) Sürücü Belgesi Dosyası
    2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
    3) Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası
    4) Sürücü Sağlık Raporu
    5) Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz
    6) 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)
    7) Kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
    FARK İŞLEMLERİ(Herhangi bir sınıf sürücü belgesi olanlar)

Sürücü belgesi dosyası hariç, ilk defa sürücü belgesi verilmesi müracaatında istenilen belgeler fark işlemlerinde de istenir.
    ZAYİ VE YIPRANMA NEDENİYLE YENİLEME İŞLEMLERİ

1) Dilekçe
    3) Sürücü Sağlık Raporu
    4) 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)
    5) Zayi değilse mevcut sürücü belgesi
    6) Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz
    TEBDİL İŞLEMLERİ

1) Yabancı sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi
    2) Noter veya konsolosluk onaylı Türkçe tercüme
    3) Sürücü belgesi dosyası
    4) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
    5) Sürücü sağlık raporu,
    6) Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz
    7) 2 adet fotoğraf (5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf),
    8) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.
    ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ

1) Eski sürücü belgesi
    3) Sürücü sağlık raporu
    4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
    5) 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)
    6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

SIKÇA SORULAN SORULAR
    SORU: SÜRÜCÜ BELGESİ İÇİN NASIL BAŞVURABİLİRİM?

CEVAP: Gerekli bilgi ve belgeleri hazırladıktan sonra randevu sisteminden başvuru yaparak herhangi bir tarafik tescil kuruluşundan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
    Sürücü belgesi randevu sistemi üzerinden giriş yapabilmek için mutlaka bir e-mail adresinin bulunması gerekmektedir.
    Formda istenen bilgiler eksik veya yanlış girildiğinde başvuru iptal edilecektir.
    SORU: FOTOGRAF (NASIL BİR FOTOĞRAF İBRAZ ETMEM GEREKİR)?

CEVAP: 5x6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf istenmektedir.
    SORU: BAŞVURU NE KADAR SÜRMEKTEDİR?

CEVAP :Başvuru işlemi ortalama olarak 5-10 dakika içinde tamamlanmaktadır. Başvuru sırasında alınan bilgiler yaklaşık 30 saniye içinde güvenlikli elektronik ortamda tanzim merkezine iletilmekte ve kişiselleştirme (baskı/yazım) sırasına girmektedir.
    SORU: SÜRÜCÜ BELGEMİ NASIL TESLİM ALIRIM

CEVAP: Herhangi bir trafik kuruluşuna yapacağınız müracaat sonrasında sürücü belgeniz düzenlenerek müracaatta beyan ettiğiniz adresinize gönderilecektir.
    SORU: SÜRÜCÜ BELGEMİ TESLİM ALIRKEN HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEYECEKMİYİM?

CEVAP: PTT tarafından adrese gönderilen sürücü belgeleri için herhangi bir ücret ödenmez.
    SORU: SÜRÜCÜ BELGEM KAÇ GÜN SONRA TESLİM EDİLİR?

CEVAP:Sürücü belgesi başvurularında başvuru kabul edildikten sonra sürücü belgesi yerine geçen geçici belge düzenlenecek olup, 15 gün içerisinde asıl sürücü belgesi teslim edilecektir.
    SORU: SÜRÜCÜ BELGEMİ BİR YAKINIM TESLİM ALABİLİR Mİ?

CEVAP:Sürücü belgesinin, sürücü belgesi müracaat formunda kimlik bilgileri belirtilen kişi tarafından teslim alınması gerekmektedir.
    SORU: SÜRÜCÜ BELGEMİ KAYBETTİĞİMDE NE YAPMALIYIM?

CEVAP:Kaybettiğinizi bildirdiğiniz sürücü belgenizin başkaları tarafından kullanılmasının önlenmesi ve bilgisayar kayıtlarına zayi kaydının girilmesini teminen mahallin İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube/Büro Müdürlüğüne/Amirliğine müracaat etmeniz ve bu hususta yazılı beyanınızın alınmasını müteakip, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet bedelini (vakıf payı) ödemek suretiyle zayi ettiğiniz sürücü belgenizi yeniden çıkartmalısınız. Kayıp olan sürücü belgeniz için ayrıca kayıp ilanı verilmesi gerekmemektedir.
    SORU: SÜRÜCÜ BELGEMİN GEÇERLİLİK BÜRESİ NE KADAR?

CEVAP:M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl,
    C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir.
    Mevcut olan eski sürücü belgeniz ise yeni tip sürücü belgeleri verilmeye başlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olup, 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmeniz gerekmektedir.
    SORU: SÜRÜCÜ BELGEMİ YENİLEME İŞLEMİ ESNASINDA YENİDEN SAĞLIK RAPORU ALMAK ZORUNDAMIYIM?

CEVAP: Evet. Sürücü belgesinin yenilenmesi sırasında sürücü olur sağlık raporu alınması zorunludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 7 Ocak 2016; 12:16:35 >

• Selamlar

16 yillik B sinifi ehliyetim var. 2015 mart ayinda A2 icin sinava girdim ve belgemi aldim. Fakat emniyete basvurup ehliyeti almamistim.

Bugun biraz arastidim. Gecen sene aldigim saglik raporum gecersizmis. Yeni ehliyet formatina gore tekrar saglik raporu aldim. ( 40 tl )

Birazdan da biometrik fotograf cektirecegim. Ilgili harclari da yatirip yarin yeni tip ehliyete basvuracagim.( Sinif yukseltme yapiyorum )

Detaylari yazarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAĞLIK RAPORUNU DEVLET HASTAHANESİNDEN Mİ ALDINIZ ?
    HASTAHANEDE NE GİBİ İŞLEMLER YAPTINIZ (KAN VERME , KULAK , ASABİYET VS ...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 7 Ocak 2016; 12:35:39 >
  • İstanbulda hiçbiryerde boş kontenjan yok başvuru için
  • Eşimin 2012 de kazandığı dosya var. Ehliyetini almamıştık dosya yandı değil mi şimdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

SAĞLIK RAPORUNU DEVLET HASTAHANESİNDEN Mİ ALDINIZ ?
    HASTAHANEDE NE GİBİ İŞLEMLER YAPTINIZ (KAN VERME , KULAK , ASABİYET VS ...)

Ozel saglik ocagindan aldim.
    Daha once de motorsporlari lisansi icin saglik raporu almistim. Ayni doktora muayene oldum.

Goz muayenesi , duz cizgide gozler kapali yurume, comelme ve kalkma gibi basit islemler yapildi. Duyma testi yapilmadi fakat kulak iclerini kontrol etti

• quote:

Orijinalden alıntı: akcabey

Eşimin 2012 de kazandığı dosya var. Ehliyetini almamıştık dosya yandı değil mi şimdi ?

Dosya sanirim yandi. Gecen ay son iki sene icinde dosya alanlara cagri yapildi diye hatirliyorum. Yine de kontrol edin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler açıklama için.
  • Sürücü olur sağlık raporu Aile Hakimliğinden alınabiliyor. ÜCRETSİZ

Kan grubu kartınıda aynı yerden alabiliyorsunuz ancak birgün sonrasına veriyorlar.

Mevcut ehliyeti olanlar için son yenileme tarihi diye bir şey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Sürücü olur sağlık raporu Aile Hakimliğinden alınabiliyor. ÜCRETSİZ

Kan grubu kartınıda aynı yerden alabiliyorsunuz ancak birgün sonrasına veriyorlar.

Mevcut ehliyeti olanlar için son yenileme tarihi diye bir şey var mı?

2020' ye kadar değiştirilmesi zorunlu.

Ama olacakları söyleyeyim ; 2019 KASIM ayından itibaren herkes aaa biz değiştirmedik diye yüklenecekler , malum Türk aklı , son dakikaya bırakacak.Hükümette 6 ay -1 sene daha uzattım diyecek.
  • Arkadaslar onceden de konu acip sormustum ama cevap gelmemisti.

Yeniler Avrupa ve Amerika'da direk geciyor mu??

Ona gore alicam.

Yoksa gerek yok zaten.

• Valla ben bugün sağlık raporu almaya gittim. alamadım Lensi yeni takıp gitmiştim sadece kapıya kadar git şu harfleri oku dedi en alt sıra 2 harfi karıştırınca böyle olmaz dedi vermedi. Gözlükle gidip almam lazım. Hoş en alttaki o küçücük harfi okumakla trafikte araç kullanmak arasında bir bağlantı kuran varsa beri gelsin. 3 km ötedeki otobüsün plakasını mı okumak zorundayım. TCK kanunlarına göre tüm trafik ve levhaların belirli bir büyüklükte yazılması gerekiyor ve bu font büyüklüğünün o göz testi ile hiçbir alakası yok. bizim insanımız için psikolojik test gerekli aslında.

Ben bu ehliyeti 5 sene sonra değiştiririm. Şu an değiştirirsen 5 sene sonra bir daha değiştirmek zorunda kalıyorsun. 15 lira masraf olacak 30 lira. hiç gerek yok. bence mevcut ehliyet sahibi olanlar 2020'de değiştirsin.

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    Mevcut yani eski ehliyetler AB ve ABD'de geçerlidir.

Sadece bazı üçkağıtçı firmalar var. Goldcar gibi. Onlar adilik yapıp kabul etmiyor. Onun dışında bilinen tüm şirketler kabul eder. İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Norveç'te sorunsuz kiraladım.
  • 5 yıl sonra tekrar değiştirmek gerekiyorsa ne anladım ki bu işten. Halihazırda ehliyeti olanlar boş yere değiştirmesin. Zaten şu anki ehliyetler de yurtdışında geçiyor, yurtdışı için de bir gereklilik yok.

• Sinif yukseltmek icin harc aliniyor da ehliyet yenileme icin 15 lira olan harci bankalar almiyor. Yatiran var mi acaba ?

• yeni tip sürüsü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek.
    @ DXM06
  • alan biri aşamaları yazsa iyi olur,ayrıca bi resmini yollasın merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Mevcut yani eski ehliyetler AB ve ABD'de geçerlidir.

Sadece bazı üçkağıtçı firmalar var. Goldcar gibi. Onlar adilik yapıp kabul etmiyor. Onun dışında bilinen tüm şirketler kabul eder. İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Norveç'te sorunsuz kiraladım.

araç kiralamada sıkıntı çıkmayabiliyor ama aracı kullanırken sorun oluyor

her sene Yunanistan'a giderken ehliyetimizi beynelmilel yaptırmamız gerekiyor. Yunan gümrük memuruna sadece Türk ehliyetimizi verdiğimizde sorun çıkartıyor. Ama bu yeni ehliyetler geçerli. Resmi yazı yayımlandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dallamos

5 yıl sonra tekrar değiştirmek gerekiyorsa ne anladım ki bu işten. Halihazırda ehliyeti olanlar boş yere değiştirmesin. Zaten şu anki ehliyetler de yurtdışında geçiyor, yurtdışı için de bir gereklilik yok.

Ehliyet sınıfına göre değişiyor B sınıfı ehliyetler 10 yılda bir değiştirilecek

• DXM06 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

Bu isin oturmasi belli ki 3-4 ay surer.

Aile hekimi nerde haberim bile yok

En iyisi hic bulasmim simdilik.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.