Şimdi Ara

YENİ EHLİYET , ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ (ANA KONU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
135
Cevap
7
Favori
15.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hiç uğraşasım yok, süresi azalınca düşünürüz =)
  • DXM06 kullanıcısına yanıt
    Yunanistan'da yeşil sigorta (aracın yurt dısında da sigortalı olmasını sağlayan evrak) zorunlu trafik sigortasıyla beraber 1€ ya yıllık olarak alınabiliyorken burda 15 günlüğü 60-70€ gibi bir para.
    Paran yoksa ülkeden çekip gidemiyorsun bile mk.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse almadımı şu ehliyeti yav merak ettim biri ss atsın
  • malesef her şey para.

yurtdışına kıyasla bizde ucuz olan tek şey otoban ücretleri ki bu gidişle o da mazi olacak gibi görünüyor.
  • Yapılacak şeyleri görünce ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yılda bir değiştirmekteki tek koşul yeni sağlık raporu mu? Onu da aile hekiminden alabiliyoruz anladığım kadarıyla.

Zamanında alırken "görmede sıkıntın var mı?" diye sormuştu. Ben de "gözlük kullanıyorum ama şu anda takmadım" dedim. Delüğanlı olduğuma mı güvendi neye güvendi bilmiyorum ama "hee tamam o zaman" deyip vermişti.
  • 5 sene sonra alırım. Ne gerek var kefal gibi atlamaya.
  • Mevcut A2 B vb. tipte çift ehliyetliler ehliyetlerini yeniledikten sonra, yeni ehliyeti A2 ye göre mi B ye göre mi yenileyecek, yani 5 yılda bir mi 10 yılda bir mi ?
  • Arkadaşlar ben 12 aralık sınavına girdim. Pazar günü de direksiyon sınavım var. Şimdi benim alacağım ehliyet ne kadar geçerli olacak? Yurt dışında kullanabilecek miyim? Stajyer felan yazacak mı ? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Hokkabaz-

Arkadaşlar ben 12 aralık sınavına girdim. Pazar günü de direksiyon sınavım var. Şimdi benim alacağım ehliyet ne kadar geçerli olacak? Yurt dışında kullanabilecek miyim? Stajyer felan yazacak mı ? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

STAJYER EHLİYET OLACAK , 2 SENE GEÇERLİ , SONRA TEKRARDAN NORMALİNİ ÇIKARACAKSIN.
    ARAÇ KİRALAMADA SIKINTI OLABİLİR.YURT DIŞI KULLANIMI HAKKINDA BİR BİLGİM YOK.
  • -Hokkabaz- kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı araç kiralama firmasına göre minumum 21 ya da 25 yaştır. Stajyer ehliyet geçerli olur ama önce yaşa bakarlar. Yaş tutmuyorsa kiralayamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

quote:

Orijinalden alıntı: -Hokkabaz-

Arkadaşlar ben 12 aralık sınavına girdim. Pazar günü de direksiyon sınavım var. Şimdi benim alacağım ehliyet ne kadar geçerli olacak? Yurt dışında kullanabilecek miyim? Stajyer felan yazacak mı ? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

STAJYER EHLİYET OLACAK , 2 SENE GEÇERLİ , SONRA TEKRARDAN NORMALİNİ ÇIKARACAKSIN.
    ARAÇ KİRALAMADA SIKINTI OLABİLİR.YURT DIŞI KULLANIMI HAKKINDA BİR BİLGİM YOK.

Peki 2 yıl sonra normal ehliyeti alırken evrakları (sağlık raporu, foto vs.) tekrar vermem gerekiyor mu ?
  • Başvurumu bugün yaptım yaptığım işlemler

2 TL trafik vakfı için vakıfbanka yatırdım. 13 lira değerli kağıt bedelini almıyoruz dediler.

13 lira değerli kağıt bedelini vergi dairesine yatırdım.

Yeni format sağlık raporunu özel hastaneden aldım, formatı netten bulup antetli kağıda basıp öyle hazırlattım. En altta exel dosyası olarak vereceğim, eski formatı kesinlikle kabul etmiyorlar.

Bıyometrık fotoğraf çekindim, normal vesikalığı kesinlikle kabul etmiyorlar

Kimlik fotokopisi çektirdim

Kan grubu kartı aldım

Randevu aldım ve randevu çıktısını yanıma aldım

Trafik şubede hazır şablon başvuru formu doldurdum.

Trafik şubede parmak izi verip belgesini aldım. Daha önceden vermiştim ama sistemde sıkıntı varmış göremediler yeniden aldılar.

Başvurumu yapıp 15 gün geçerli belgemi aldım

Yeni format sağlık raporu, çıktı alıp sağlık kuruluşuna imzalatabilirsiniz.

https://drive.google.com/file/d/0Bz0gxZmyFl0kX2FLR1k2eTZaUlk/view?usp=docslist_api

• Takip
  • Sağlık raporu olayı dışında tamamen para tuzağı.Devlet neden her bir şeyden para alır anlamıyorum.

• bilgilendirme için teşekkürler.
  • Şimdi benim ehliyetim B ve 2008 eylül de aldım. Mevcut ehliyetime göre otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabiliyorken şuandaki sistemde B ile sadece otomobil ve kamyonet kullanılabileceği ve minibüs için E1 alınması gerektiği yazıyor. Ben yeni ehliyetimi B+E1 olarak mı alacağım yoksa minibüs için ek sınava mı gireceğim? Sonuçta kazanılmış bir hakkım var elimden alınmamalı
  • 65 yaş üzeri için sağlık raporu nasıl oluyor bilen var mı?

Aile hekimleri bu işi malesef bilmiyor...

Ben Ankara'yı aradım, mevzuatın henüz Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık ocaklarına gönderilmediğini ve vatandaşın yanlış bilgilendirilmesi sonucu hastanelere yönlendirilerek rapor alınması gerektiği vb. şeylerin olduğunu söylediler.

Sağlık ocaklarına bir hafta on güne kadar mevzuatın gönderileceğini değiştirme için biraz daha beklememizi söylediler.
  • ışıklılımühendis20 I kullanıcısına yanıt
    Hocam aynılarını kullanmaya devam edeceksiniz, sadece hepsi için ehliyetinizde ayrı ayrı sınıflar yazacak, aşağıda ki listede, eskiye karşılık gelen yeni ehliyetler var.
     YENİ EHLİYET , ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ (ANA KONU)

• eskiden B sınıfı ehliyeti olanlara yeni sistemde D1 yani minibüs için yetki verilmesi için aile hekiminin raporunun yanında bir de başka bir uzman doktor tarafından doldurulmalıymış diye yazılmış ekşisözlükte biri tarafından. Doğru mu bu iş acaba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.