Şimdi Ara

Yeni Corolla 1.4 D-4D Dizel 2008 model İlk İzlenimler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir hafta oldu alalı ve yaklaşık 1500 km şehir içi ve şehirler arası yol yaptım. İzlenimlerim.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* 200 km/h hıza çok çabuk ulaşıyor.

* VSC keskin viraj ve yol tutuşta insanı tehlikeli şımartıyor.

* elektrik kontrollü direksiyon sertliğine alışmakta zorlandım.

* şehir içi + şehir dışı kullanımda istediğiniz kadar basın 5.4 lt/100 km yi yol bilgisayarı geçmedi.

* MMT şanzıman gerçekten kullanımı pratik.

* otomatik klima tek kelimeyle mükemmel ve çok pratik.,

* otomatik farlar + otomatik kararan ayna + otomatik yağmur sensörleri kişiyi şımartıcı bir rahatlık sağlıyor.

* arka koltukların kitlenip bagaja ulaşılamaması güvenlik açısından faydalı.

* yakahoma adven lastikler bana sert gibi geldi.

* emniyet kemerleri rahatsız edici değil.

* ön kumandaların çeşitli yerlerindeki cepler ve bardaklıklar kullanışlı.

* müzik sistemi iyi ancak tepkisi yavaş. cd leri geç okuması normalmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 22 Ağustos 2007; 21:04:31 >

• Hayırlı olsun tekrardan
  • Hayırlısı olsun...İzlenimlerinizin çoğuna katılıyorum..Bütün modellerini uzun süre kullandığım için sizinle aynı fikirdeyim,araba çok güzel.
    .. Katılmadığım tek nokta MMT ile ilgili görüşleriniz.Daha önce konuyla ilgili hararetli tartışmalara katılmıştım ve bu konuda fazla söyleyecek şeyim yok artık..Hoş her zaman herkes birbiriyle aynı görüşte olmaz...O zaman forumların bir amacı kalmaz
  • arkadaşım hayırlı olsun... bişey soracam koltukları nasıl bi dergide okumuştum corollanın koltukların uzun yolda sürücünün belini mi aprıtıyor ne demişti ve dikkat ettim bizde eski d-4d var fethiye izmir arası molasız biraz ağrıttı en azından benim belimi ön yolcu koltuğu
  • Hadi hayırlı olsun acu___men.

Bazı tereddütlerin vardı almadan önce bildiğim kadarı ile. Ama görüyorum ki şimdi oldukça memnunsun.

Toyota farkıda bu olsa gerek. Allah kaza bela vermesin.Güle güle kullanın.

Foto isteriz
  • Benim araçta VSC yok (D4D MMT Comfort) yol tutuş eski kasa atraya göre bile kötü, ben limitleri zorlamaya kalktım araba direk izinden sapmaya başladı.

Astra ile 100 le döndüğüm virajı corollayla 90 la dönmeye korktum desem yeridir. (VSC avanajı fark ediyordur muhakkak.)

Lastiklerin yol tutuşa olumsuz etkisi fazla gerçekten çok sert hamurlu.

Müzik sistemi için iyi demek polyanna cılık olur aldığınız araba 42.000 YTL civarı hoplar çin malı pazarda 10 ytl ye takım halinde alınır. ben pioneer le değiştirdim bayağı farkediyor doğal olarak.

Aracın ön konsolundan muhtelif yerlerden ve emniyet kemeri mekanizmasından tıkırtı ve zırıltılar geliyor illet oluyorum.

Ama genel olarak gayet konforlu ekonomik sayılabilecek ve güzekl bir araç

Özellikle 2000 dd de turbo devreye girdikten sonra coşuyor. MMT şanzıman, 1288 kg, 1,4 motor ve 190 nm torka rağmen performans tatminkar.

Koltuklar bel ağrıtıyor ayar mayar hikaye.

15.000 km oldu bilgisyar ş içinde 6,6 gösteriyor, ilk zamanlar 7.0 altına inmemişti.

Karışıkta 5,4 değeri iyi... bende aynı değeri gördüm.

Saygılar.

• @ tnskc

Corolla ya taktığın Pioneer ların modellerini yazabilir misin tam aklımdan geçen uygulmayı yapmışsın!.

Seste ne gibi değişiklikler oldu?

Arka hoparlörler yüksek seste çok kolay bozuluyor bu sorun düzeldi mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar benim kullandığım araçların hepsi tıkırtı yapmaya mecbur çünkü garajım sürekli tuğla tozu ve ince kumdan oluşan toz rüzgarı alıyor,olurda kapılar vs açıken bu toz bir iki kez araç içine girdimi plastik aksamın içine girip zımpara etkisi yapıyor ve tıkırtılar gecikmiyor.

Benzer nedenlerden oluşan tıkırtılar için tavsiyem basınçlı hava ile plastik aksamların birleşim aralıklarını temizleyip bu ürünü uygulayın,etkili ve kaliteli bir üründür.

• ilk defa görüyorum. teşekkür esmerce.

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Arkadaşlar benim kullandığım araçların hepsi tıkırtı yapmaya mecbur çünkü garajım sürekli tuğla tozu ve ince kumdan oluşan toz rüzgarı alıyor,olurda kapılar vs açıken bu toz bir iki kez araç içine girdimi plastik aksamın içine girip zımpara etkisi yapıyor ve tıkırtılar gecikmiyor.

Benzer nedenlerden oluşan tıkırtılar için tavsiyem basınçlı hava ile plastik aksamların birleşim aralıklarını temizleyip bu ürünü uygulayın,etkili ve kaliteli bir üründür.

• Böyle bir ürün hakkında bilgi paylaşımını arkadaşlarımdan esirgemek olmaz çünkü ben ve benim gibi tıkırtıya deli olan çok kişi var.
  • Bu sprey kullanıldığı yerlerde kalıntı bırakıyor mu? Yağ gibi mesela, toz topluyor mu? Kapı, bagaj, sunroof fitillerinde de kullanılabilir mi? Teşekkürler paylaşımın için
  • Daha önce kullandığım muadil ürünlerden farklı olarak yağlı ya da parlak bir tabaka bırakmıyor,daha doğrusu uygulama sonrası bir kere silmek kalıntıları tamamen silmeye yetiyor.

Şimdiye kadar toz toplanmasına neden olmadı.

Lastik fitillerde vs kullanılabiliyor.

Hafif bir limon kokusu veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 25 Ağustos 2007; 17:37:22 >
  • Vallahi büyük başarı. Sonuçta Focus 1.6, Corolla 1.4 motor. Bu fark azımsanmayacak kadar fazla. Tebikler acu_men....
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

güncel kasa ford focus sedan tdci ile otobanda kapıştık.

ve

yeni corolla d-4d, dizel focusu geçiyo.
  • quote:

ve

Ancak ve ancak tdci nin "t" si bozuksa geçer d-4d
  • 2007 den farkı nedir ? Sadece klima mı ? 200 ü gerçekten buldun mu katran 220 ye kadardı sanırım..Bizimkinde öylede..
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircim

quote:

ve

Bencede..

• anca gece uykusunda geçer focusu corolla
    quote:

Orjinalden alıntı: herby

quote:

Orjinalden alıntı: demircim

quote:

ve

Bencede..

• quote:

Orjinalden alıntı: B.A.L

arkadaşım hayırlı olsun... bişey soracam koltukları nasıl bi dergide okumuştum corollanın koltukların uzun yolda sürücünün belini mi aprıtıyor ne demişti ve dikkat ettim bizde eski d-4d var fethiye izmir arası molasız biraz ağrıttı en azından benim belimi ön yolcu koltuğu

evet 96 model xei'm vardı onda da aynı sorun yaşandı, yeni modellerde de var(şimdiki kasayı bilmiyorum ama 2006 model corollamda var) . ancak piyasada 3-5 ytl'ye bulabileceğin sünger koltuk yastıkları var. çok kullanışlı, bel boşluğunu dolduruyor haliyle avücut ağırlığının bele yüklenip ağrımasını engelliyor.

Ve bunu sorun olarak görenler için: eski megane'larda bel ayarı vardı belin ağrımasını engellemek için ancak kalas gibi arabaydı. yani bunlar ufak tefek şeyler abartmayın lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumtube -- 27 Ağustos 2007; 11:12:46 >

• bir taş ziebartta yaptırdığım kaput filmine gelmiş ve filmi oymuş. boyada zarar varmı belli olmuyor ama film 2 mm yırtılmış. bu garantiye girermi acaba. ne yapmak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

Vallahi büyük başarı. Sonuçta Focus 1.6, Corolla 1.4 motor. Bu fark azımsanmayacak kadar fazla. Tebikler acu_men....
    quote:

ve

Bende yeni kasa ve eski kasa dizel toyota kullandım ve kullanmaya devam ediyorum şirket aracı olarak düz vites. Şirkette her nevi araçtan olduğu için aralarındaki sürüş ve performans farklarını gayet iyi biliyorum, Toyota'nın Focus'u Geçebileceğini ise hiç bir şekilde inanmıyorum. Focus TDI lar çok seri ve çok hızlı hareketlenen adeta yerinde duramayan yaramaz çocuk gibidir Ben focus tan ve Hyundai ERA dan daha seri yürüyen bir dizel'e henüz rastlamadım. Toyota ile ben son hız olarak 195 km oda meyilli yerde düzde ise 185 km yi geçemedim. Bi kere kasa çok ağır ayağınızı gazdan kesip tekrar bastığınızda araç adeta inliyor ve çok nazlı bir şekilde hızlanıyor aynı şeyi bir focusta denediğinizde araç nerdeyse pati yapacak kadar bir güçle hızlandığını net bir şekilde belli ediyor. Yeni toyota eski kasaya göre bariz daha iyi yol tutuyor. Eski kasa kullanıcıları otobanda corollanın yandan rüzgar yediğinde nasıl gazindiğni ve tedirgin ettiğini bilir yeni kasada bu büyük ölçüde ortadan kalkmış ama hızlı girilen virajlarda gerçekten aracın hala biraz stabilite sorunu var ve gövde kendini çevirmekte biraz nazlanıyor. Motorun sesizliği ise focusa göre bariz üstün çünkü FOCUS performans ile birlikte uğultulu ve gürültülü bir motor da getiriyor yanında.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.