Şimdi Ara

YENİ C5 (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.247
Cevap
13
Favori
386.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • 10.000 km den sonra sarfiyat düşüyor mu?0,7 lt fark iyi rakam. Aslında şehir içi yoğunluğu heryerde farklı old. için tam doğru sonuç vermez ama yinede mutlaka fikir verir.
    Şu ana kadar 5000 km.yol yaptım..Evet şehir içinde biraz fazla (7-7,5 lt/100km.) ama uzun yolda 90 kilometreyi geçmezseniz gerçekten çok az yakıyor C5 (4.7 lt/100 km.) ..15 Eylül'de ben ortalama yakıt değerlerine göre hesap yapmıştım, mesela benzinli Passat 1.4 TSİ'ye göre %37 kazançlı çıkıyoruz..Aşağıya kopyaladım..Saygılar..

Yeni C5 1.6 Dizel ile Passat 1.4 TSİ üzerine uyarladım..
    TARİH : 15 EYLÜL 2008 (15 Eylül tarihli Opet Trabzon Pompa Fiyatlarına göre düzenlenmiştir.)

Eurodizel : 2.92 YTL / LT
    97 Oktan : 3.40 YTL / LT

HESAP SİSTEMİNDE SABİT VE DEĞİŞMEYECEK DEĞERLER
    CITROEN C5 1.6 DIZEL = 5.6 LT / 100 KM (ortalama/katalog değeri)
    PASSAT 1.4 TSİ BENZINLİ = 6.6 LT / 100 KM (ortalama/katalog değeri)

ORAN = (3.40 x 6.6) / (2.92 x 5.6) = 1.372 kat yani benzin dizele göre %37.2 daha pahalı

SONUÇ: 1.4 motor TSİ Passat Benzinli ile Yeni C5 1.6 Dizel karşılaştırmasında aynı mesafeyi, C5 ile Passat'dan % 37 daha ucuza gideceksiniz...HESAP ORTADA..(Yavuz kardeşe teşekkürler.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expli -- 12 Kasım 2008; 12:45:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: birolperisan

Selam,
    Şu ana kadar 5000 km.yol yaptım..Evet şehir içinde biraz fazla (7-7,5 lt/100km.) ama uzun yolda 90 kilometreyi geçmezseniz gerçekten çok az yakıyor C5 (4.7 lt/100 km.) ..15 Eylül'de ben ortalama yakıt değerlerine göre hesap yapmıştım, mesela benzinli Passat 1.4 TSİ'ye göre %37 kazançlı çıkıyoruz..Aşağıya kopyaladım..Saygılar..

TARİH : 15 EYLÜL 2008 (15 Eylül tarihli Opet Trabzon Pompa Fiyatlarına göre düzenlenmiştir.)

Eurodizel : 2.92 YTL / LT
    97 Oktan : 3.40 YTL / LT

ORAN = (3.40 x 6.6) / (2.92 x 5.6) = 1.372 kat yani benzin dizele göre %37.2 daha pahalı

SONUÇ: 1.4 motor TSİ Passat Benzinli ile Yeni C5 1.6 Dizel karşılaştırmasında aynı mesafeyi, C5 ile Passat'dan % 37 daha ucuza gideceksiniz...HESAP ORTADA..(Yavuz kardeşe teşekkürler.)

122 hp motor

Yapısı......................................4 silindirli sıralı motor
    Motor hacmi.............................1390
    Çap.........................................76,5 mm
    Strok.......................................75,6 mm
    Silindir başına subap sayısı.........4
    Sıkıştırma oranı.........................10:1
    güç...........................................90 kW(5000-6400 d/dk)
    Tork.........................................200 Nm (1500-3500 d/dk)
    Karışım sistemi..........................Direkt elektronik yakıt enjeksiyonu
    Yakıt.........................................95 oktan
    Egzoz gazı temizliği....................Ana kat.konvertör,lambda ayarı
    Egzoz gazı normu.......................EU4
    Ağırlık........................................131 kg

bakın bu özellikler passatta bulunan tsı ya ait.yani 97 oktan kullanma zorunluluğu yok.
    şimdi hesaplamayı yeniden yapalım.

95 oktan benzin:3.10 kuruş euro dizel 2.85 (11 kasım 2008 tarhindeki fiyatlardır)

passat 10 bin km de 660 litre benzin yani 2046 lira yakar

c5 ise 10 bin km de 560 litre mazot yani 1596 lira yakar

10 bin km de yaklaşık 450 lira kar yapıyorsunuz.sanırım motorlu taşıtlar vergisi ve bakım masraflarıda eklendiğinde bu fark dahada azalıyor....

geriye ne kalıyor passat ın c5 e göre çok daha iyi olan performansı.benzinli araç sessizliği.hem dizele yakın tork hemde yüksek devir çevirme imkanı.2. elde daha az zarar vs vs vs

passatım falan yok sadece tarafsız olarak yorumladım.ben bu sınıf alacak olsam kesinlikle mondeo tdci alırdım.yinede herkesin kişisel zevki farklıdır.

• 95 Oktan Kurşunsuz fiyatına göre ve 11 kasım 2008 tarihinde en son yapılan Akaryakıt indirimlerine göre yeniden düzenledim..Saygılar...

TARİH : 11 KASIM 2008 (11 Kasım tarihli Petrol Ofisi İzmir Pompa Fiyatlarına göre düzenlenmiştir.)

Eurodizel : 2.78 YTL / LT
    95 Oktan : 3.11 YTL / LT

ORAN = (3.11 x 6.6) / (2.78 x 5.6) = 1.318 kat yani benzin dizele göre %31.8 daha pahalı

SONUÇ: 1.4 motor TSİ Passat Benzinli ile Yeni C5 1.6 Dizel karşılaştırmasında aynı mesafeyi, C5 ile Passat'dan % 31 daha ucuza gideceksiniz..Yani Dizel araç kullanmak ile her 100 ytl.akaryakıt alışınızda 25 ytl.cebinizde kalacak...Bir başka anlatımla aynı mesafeyi C5 ile 75 ytl.ye giderken Passat ile 100 ytl.ye gideceksiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expli -- 12 Kasım 2008; 14:26:12 >

• c5 75 liraya, passsat da 100 liraya 480 km ye yakın yol yaptığına göre

fark 1000 km de 55 lira

10.000 km de 550 lira

100.000 km de 5500 bin lira yapar.

doğal olarak daha az ve ucuz yakıt tüketen araç karlı çıkar.
  • rocky_m5 o katalog değerlerine bakıpta kıyaslama yapmak çok yanlış geçen pazar arkadaşımın 1.4 tsı 122 beygir golfü ile çok sakin bir kullanımla yaklaşık 100 km yol yaptık ve ortalamada araç 8.2 litre yakıt tüketti aynı motor daha ağır olan passat üzerinde en aşağı 9 litre tüketecektir.anlayacağın o katalog değerleri olan 6.6 litre yakıt tüketimi hayalden öteye gitmiyor.ancak şehir içi boş bir otobanda yakalanabilir o değerler.bir diğer ayrıntı ise 1.4 ile 1.6 hacimli motorların vergisi aynıdır.ancak 1.3 ve altı motorlarda vergi oranı düşüktür.bu arada citroen c5 dizelin şehir içi trafiğinde ortalama yakıt tüketimi 7 litredir.bence hesaplama yapılırken fabrika değerleri üzerinden değilde gerçek şartlar baz alınarak hesaplama yapılmalıdır.1.4 tsi motorların performansı iyi olabilir ama yakıt sarfiyatı kesinlikle fabrika verilerinin gösterdiği kadar düşük değildir.benzinli bir motor ile dizel bir motorun yakıt tüketimi arasında şehir içerisinde en aşağı 2 litre fark vardır.

• Evet kardeş, 1301-1600 cc.araçlar için MTV.aynı..Orda bir fark yok..Ayrıca bakım masraflarında da bir fark yok..Hatta citroenler 15 binde bir bakıma giriyor..Bakım masrafı olarak da daha karlı..

quote:

Orjinalden alıntı: kaan27m

motorlu taşıtlar vergisi 1300-1600cc araçlar için aynı değil mi?
  • Elmasfanclup arkadaşıma kesinlikle katılıyorum.Ama şu ana kadar C5'in yakıt sarfiyatıyla ilgili gerçek bilgilerin katalog değerlerine çok yakın olduğunu görüyoruz.Bunun ıspatı için Birol bey gibi gerçekten gerçekleşen değerleri belirtmekte fayda var.

Ayrıca 15000 bakımı yaptıran oldu mu?Neler değişti?Kaç Ytl tuttu?Bilgi verebilir misiniz?

Bakıyorumda benden başka kimse C5'inin resimlerini koymuyor sayfamıza..Eğer resimlerinizi paylaşırsanız sanırım daha bir güzel hareket gelir foruma..Resimlerinizi bekliyorumm Saygılar...
  • Arabalarda sorun olduğunu düşünmüyorum..Keisnlikle çok kaliteli ve konforlu arabalar C5'ler..C5 kullanan herkesin arabalarından çok memnun olduğunu biliyorum..Benim arabamda satılık.Sebebi ise kredi borçlarımdan dolayı..2. eldeki C5 lerin de memnunsuzluktan veya sorun olduğundan dolayı satıldığını düşünmüyorum..Herkesin kendine göre bir haklı nedeni vardır..Ama kesinlikle C5'lerde sorun yok..

Orjinalden alıntı: elmasfanclub

rocky_m5 o katalog değerlerine bakıpta kıyaslama yapmak çok yanlış geçen pazar arkadaşımın 1.4 tsı 122 beygir golfü ile çok sakin bir kullanımla yaklaşık 100 km yol yaptık ve ortalamada araç 8.2 litre yakıt tüketti aynı motor daha ağır olan passat üzerinde en aşağı 9 litre tüketecektir.anlayacağın o katalog değerleri olan 6.6 litre yakıt tüketimi hayalden öteye gitmiyor.ancak şehir içi boş bir otobanda yakalanabilir o değerler.bir diğer ayrıntı ise 1.4 ile 1.6 hacimli motorların vergisi aynıdır.ancak 1.3 ve altı motorlarda vergi oranı düşüktür.bu arada citroen c5 dizelin şehir içi trafiğinde ortalama yakıt tüketimi 7 litredir.bence hesaplama yapılırken fabrika değerleri üzerinden değilde gerçek şartlar baz alınarak hesaplama yapılmalıdır.1.4 tsi motorların performansı iyi olabilir ama yakıt sarfiyatı kesinlikle fabrika verilerinin gösterdiği kadar düşük değildir.benzinli bir motor ile dizel bir motorun yakıt tüketimi arasında şehir içerisinde en aşağı 2 litre fark vardır.

bence siz araba kullanmayı bilmiyorsunuz ya da kullandığınız golf daha rodajını tamamlamamış passat tsı uzun yolda klima açık 5 litre yakıyor.vw sayfasına girin bakın isterseniz.ayrıca niye vw nin katalog bilgisi hayal oluyorda c5 inki gerçek oluyor?burada katalog bilgileriyle değerlendirme yapıldığı için bende bu şekilde değerlendirme yaptım.

pasatın c5 den biraz fazla yakması normal çünkü daha performanslı bir araç...

vergi konusunda yanılmışım onu kabul ediyorum

• C5 almadan önce Passatı test ettim, 15-20 km kullandığım aracın ortalama tüketimini 11 lt/100 km görünce vazgeçtim Passat almaktan.. Biraz agresif kullandım ama şimdi kendi aracımı ne kadar agresif kullansamda tüketimi 8 lt/100 km geçmiyor..

Orjinalden alıntı: mk23

C5 almadan önce Passatı test ettim, 15-20 km kullandığım aracın ortalama tüketimini 11 lt/100 km görünce vazgeçtim Passat almaktan.. Biraz agresif kullandım ama şimdi kendi aracımı ne kadar agresif kullansamda tüketimi 8 lt/100 km geçmiyor..

ama passatın agresif haliyle c5 in agresif hali bir olmaz.bunuda hesaba katmak lazım.ne kadar ekmek o kadar köfte...
  • rocky_5 araba kullanmasını gayet iyi biliyoruz..kullandığımız golfte 12.000 km de rodaj süresini çoktan tamamladı..şehirlerarası uzun yolda motor ısınır ve sabit hızda ilerler dolayısıyla tüketimin 5 litreye düşmesi gayet normaldir.keza elde edilen 5 litre değerler saatte 100-110 km hızı aşmadan alınabilecek değerlerdir.citroen c5 dizel bir araçtır dolayısıyla istanbul trafiğinde benzinli araçlara nazaran katalog değerlerini tutturma olasılığı daha yüksektir.350 km ye yakın citroen c5 dizel kullanmış biri olarak bu yakıt sarfiyatının doğruluğunu gözlemlemiş bulunmaktayım.ayrıca aynı motora sahip citroen c4 dizel aracada sahip olmaktayım ve aynı motor citroen c4 te istanbul trafiğinde ortalama 6 litre tüketmektedir.ağırlığından dolayı c5 in 1 litre fazla tüketmeside gayet doğaldır.marka fanatikliğini hiç sevmeyen biriyim isterseniz bugüne kadar yapmış olduğum yorumlarımı okuyabilirsiniz.burada amacın insanları doğru bilgilendirme ve o doğru bilgiler ışığında yönlendirmek olduğunun farkındayım.tekrar ediyorum katalog değerleri hiç bir zaman doğru bir ölçü değildir.

• Passat diye tutturmanın ne alemi var?Performans dediğiniz alt tarafı 170-180kg eksik 122hp ve 200Nm tork.Yani 12 hp eksiğe karşı 40-60Nm tork.Sizce dediğiniz performans hissine değer mi?
  • valla bende marka fanatiği değilim ama tsı motorunda hakkını yedirmem doğrusu.siz fabrika verilerine inanmayabilirsiniz.zaten onlarda inanın demiyorlar hatta altında bile ''bu verileri sürüş tarzı,yol durumu,aksesuar farklılıklar vb durumlarda farklılık gösterebilir ''yazıyor.

ben istediğim zaman hem ş.içi hem ş.dışı çok rahat fabrika verilerini 1-1.5 litre aşağısına inebiliyorum.ama çoğu zaman süratli kullandığım için genelde değerler yukarı doğru artıyor.bu kural her araba için böyledir.ben kendi aracımla uzun yolda istersem 4.7 litre yakarım istersem 11 litre yakarım bu tamamen benim elimde olan bir durum...

c5 az yakan bir araç ona lafımız yok ama passatta c5 gibi kullanılırsa ondan taş çatlasa 1.5-2 litre fazla yakar.bu da benzinli bir araba için çok normaldir...

Orjinalden alıntı: Maverick58

Passat diye tutturmanın ne alemi var?Performans dediğiniz alt tarafı 170-180kg eksik 122hp ve 200Nm tork.Yani 12 hp eksiğe karşı 40-60Nm tork.Sizce dediğiniz performans hissine değer mi?

ben şimdi passat passat diye mi tutturdum?sadece passat daha performanslı dedim.siz seçiminiz yapmışsınız hayırlısı olsun ama ortada bir gerçek var.passat çok daha performanslı
    evet c5 40 nm daha torklu ama inanın passatın 200 nm torku c5 in 240 nm torkunda daha kullanışlı.çünkü 7500 devir çevirebiliyor....

tablodada görüldüğü üzere passat tsı 1500-3500 devirde kesintisiz 200 nm tork veriyor.5500 devire geldiğinde bile normal benzinlilerin max torkunu veriyorki bu gerçekten çok güzel bir değer.(dizel bu devirleri göremiyor bile).üstelik 12 hp daha fazla ve her ne kadar küçümsensede epey bir hafif.hadi c5 tamam ekonomik ama passatın yanında performans konusunda eğey bir geride.yani bari bunu kabul edin.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.