Şimdi Ara

Yeni Bir Yönetici Seçmek İçin. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
0
Favori
8.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • M devam ediyor sanırım. Seçim Bethrezenin yerine mi yapılıyor?
    Webbie, Neommy veya Soho bu işi yapabilecek kişiler gibime geliyor.
  • Oyunuzu bana verirseniz Istanbul un ortasina deniz yapacam :) Saka bir yana Betherzen iyiydi yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL

ilkerinanc , ar_tryk ve diğer evrim konulari açılınca gelen arkadaşlarinda fikirlerini duymak isterim , sonra yok yönetici taraf tutuyor demesinler.

En yönetici olabilecek kişi webbie gözüküyordu ama galiba oda bu bölümdeki yöneticiliğin yipratici etkisinden korkuyor. Sonuçta fikirlerin tartışıldığı bölümde yönetici olmak diğer bölümlerde yönetici olmaktan daha zor.

Objektif olan , mantikli yazabilen bir yönetici lazim. Bu yönetici adayinin metafizik dogmalara bagli olmamasi , ideolojik çizgileri bulunmamasi -varsada esiri olmamasi- , bilimden ve bilim felsefesinden anlamasi , sabirli olmasi benin için tercih konusudur.

Sizin için koyu yaptığım yerin sınırı nedir peki ? Yada örnek veriyorum birbaşkasıda materyalizmin kölesi olmaması derse nasıl çıkacaz bu işin içinden ?

• webbie, lehrer35
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

quote:

ilkerinanc , ar_tryk ve diğer evrim konulari açılınca gelen arkadaşlarinda fikirlerini duymak isterim , sonra yok yönetici taraf tutuyor demesinler.

En yönetici olabilecek kişi webbie gözüküyordu ama galiba oda bu bölümdeki yöneticiliğin yipratici etkisinden korkuyor. Sonuçta fikirlerin tartışıldığı bölümde yönetici olmak diğer bölümlerde yönetici olmaktan daha zor.

Objektif olan , mantikli yazabilen bir yönetici lazim. Bu yönetici adayinin metafizik dogmalara bagli olmamasi , ideolojik çizgileri bulunmamasi -varsada esiri olmamasi- , bilimden ve bilim felsefesinden anlamasi , sabirli olmasi benin için tercih konusudur.

Sizin için koyu yaptığım yerin sınırı nedir peki ? Yada örnek veriyorum birbaşkasıda materyalizmin kölesi olmaması derse nasıl çıkacaz bu işin içinden ?

Tanri yok , din yalan dersem bunu iki farkli dünya görüşünde insandan biri hakaret biride gerçek olarak görür. Metafizik dogmalari olan bir yönetici olursa bazi gerçekleri belirtmede problem yaşatacaktir. Örneğin evrim konusuna , ben bu konuyu kitliyorum evrim , mevrim yok bakin x kitabinda ne yaziyor , derse ya da başka konularida kendi dogmalari üzerinden götürmeye çalışırsa problem yaşanacaktir. Bilim göre metafizik dogmalarin kendisiyle bağlantisi yoktur ama bazi metafizik dogmalar kendilerini bilimle eş tutar.

Bilim yapisi gereği materyalisttir zaten , bu bölümde Kültür & Bilim bölümü ve bence bu bölümde metafizik ve dogmalar bulunmamali. Materyalizmin kölesi olmaktan kasit nedir bilmiyorum? Metafizik dogmalari olan birinin bilimi kendi dogmalariyla eş görmesinin sonucunda oluşmuş, dogma temelli bir çıkarım mıdır?

• Yahu neden olmadığı gerçek olmak zorunda ? Sizin dediğiniz gibi biri seçildiğinde ise bir yaradan yoktur efendim ,bilimsel olarak böyle birşey olamaz.
    Alakalı konuların hepsine kilit. Peki böyle ne kazanacağız.

Pekala inanan bir insan da bilime sadık olabilir. Bilimin materyalist olması başka, materyalizm hariç herşeyi inkar etmek başkadır.

Benim için seçilecek yöneticinin ufkunun geniş olması lazım ve kaba tabirle dinci/bilimci/şucu bucu olmaması lazım.
    Ama dindar olabilir yahut hiç inanmayabilir. Yeter ki bağnaz olmasın.
  • Beni yönetici yapın, ama yetki vermeyin.
  • quote:

quote:

quote:

Tanri yok , din yalan dersem bunu iki farkli dünya görüşünde insandan biri hakaret biride gerçek olarak görür. Metafizik dogmalari olan bir yönetici olursa bazi gerçekleri belirtmede problem yaşatacaktir. Örneğin evrim konusuna , ben bu konuyu kitliyorum evrim , mevrim yok bakin x kitabinda ne yaziyor , derse ya da başka konularida kendi dogmalari üzerinden götürmeye çalışırsa problem yaşanacaktir. Bilim göre metafizik dogmalarin kendisiyle bağlantisi yoktur ama bazi metafizik dogmalar kendilerini bilimle eş tutar.
    Bilim yapisi gereği materyalisttir zaten , bu bölümde Kültür & Bilim bölümü ve bence bu bölümde metafizik ve dogmalar bulunmamali. Materyalizmin kölesi olmaktan kasit nedir bilmiyorum? Metafizik dogmalari olan birinin bilimi kendi dogmalariyla eş görmesinin sonucunda oluşmuş, dogma temelli bir çıkarım mıdır?

Level Ahm3tt'yi unutmuş! Bende gerçekten bıktım Evrim konularında 10000 şikayet edip sonra yavv bu Neommy'i yöneticiler çok seviyorlar torpilli galiba! denilmesinden.
    Ben yöneticinin bilgili olanını severim deyip çıkayım işin içinden!

@Nasozby;
    " Metafizik dogmalar " ı şöyle anlatayım;
    Law and Order diye ilginç bir TV dizisi var! İlk başlarda adi polisiye yavv deyip seyrediyordum, izleyip kavradıkça gittikçe ilginç bir hal almaya başladı ve şimdi daha ciddiye alarak seyrediyorum. 16-17 yıllık bir dizi, az zaman değil ve TV dizisi olarak uzun ömrünü sanırım polis-savcı-hakim üçlüsünde ABD'de hukukun işleyişini, eksikliklerini ve iyi taraflarını tartışmaya çıkarmasına borçlu. Neyse konuya ( veya diziye ) geleyim;
    Adamın birisi 10 yıl önce birisini öldürmüş sonrada kendini dine vermiş ( genellikle böyle şeyler olur zaten, yıllarını alkolik olarak geçirenlerin 180 derece dönüşle bu defada dine saplanmaları gibi şeyler çok sık görülür örneğin! Her ikiside çok sağlıksızdır söylemeye gerek yok! ), samimi olarak ta 10 yıl önce işlediği cinayetten pişman ve pişmanlığı konusunda kimsede bir kuşku yok. 10 yıl sonra yakalandığında sivri zekalı Avukatı ilginç bir savunma yaptı; müvekkilim yasaarımızdan ve anayasamızdan daha yüce bir otoriteye samimiyetle inanıyor, yasalarımız ve anayasamızın bu otoriteden esinlendiğinden kuşku duyulamaz çünkü hala kongremizin- temsilciler meclisimizin açılışlarında dua okunuyor vs., bu yüce otorite ( müslüman deyimiyle allah oluyor tabii! ) ise samimiyetle pişman olanı affeder yasalarımızda buna uymak zorundadırlar, müvekkilimin bu yüzden bu cinayetten beraatini istiyorum deyip çıktı işin içinden! İlk karşısına çıkan hakimi de " bu allahsız ateist " diye reddettirdi. Neyse sonra gelen hakim o buraya karışamaz düzen bizim düzenimiz deyip bastı cezayı da biz seyircilerde rahatladık biraz.

Biraz esnetirsek çok benziyor KB'deki bazı yazılara ve konulara, hatta tüm Türkiye ye değil mi?

Sayın Nazosby, bilimin içine metafizik sokulmaya çalışılırsa yukardaki saçma sapan örnekten çok daha kötüleriyle karşılaşırız. Bilime ayetle cevap vermeye kalkmak veya kutsal kitap örnekleri vermek bilgisizlik cehalet filan değil düpedüz deliliktir.
    Bilimin karşısına yine bilimle çıkılır. Yapamıyorsan çeneni tutup kenara çekilirsin! ( genel konuşma lütfen alınmayın )
    Veya iyice somutlaştırayım;
    Bazı arkadaşların öne sürdükleri matematik görüşler var, Evrim olanaksızdır şeklinde molekül sayılarına dayalı ve evrimin olanaksız olduğunu matematiksel olarak ortaya koyuyorlar.
    Hesaplara itirazım yok. Doğrular.
    Bu türden hesaplar 100 yıldır neredeyse Evrim Teorisi öne sürüldüğünden bu yana hep varlar!
    Ama ortada da Evrim var, bir gerçeklik ve Bilimsel bir gerçeklik olarak var, 150 yıldır milyonlarca örneği izlenmiş ve deneyleri yapılmış olarak var. Bilimde Evrim Teorisinin doğruluğu yönünde sürekli olarak gelişiyor, şu ana kadar aksini ispat eden 1 tek bilimsel bulgu bile yok Evrimin.
    Matematiksel olarak imkansız hesabını yaptım Evrim olanaksız deyip gözlerin önünde varolan Evrimi görmezlikten gelmeye kalkmak yukardaki deli avukatın yaptığıdır! Düpedüz deliliktir!
    Metafiziği sokarsanız Bilime birileride kalkar size deli der işin içinden çıkar! ( bu size yönelik ama hakaret olmadığına dikkatinizi çekerim, yalnızca uyarı var! )
    Umarım biraz anlaşılmıştır Metafiziği bilime sokarsanız ne olacağı.
    Materyalizm zaten bilimdedir, bilim soyut matematik formüller şu sonucu veriyor diye varolanı incelemekten vaz geçemez.

Benim Bethrezen'e eleştirim var Yöneticilik dönemi hakkında;
    Bazı konularda onun esnek düşündüğünü biliyorum, hoşgörülü bir dönem geçirdik! Ama bazı konularda dinin bakış açısının tartışılması veya belirtilmesi ayrı bir olay, dinin her yere karışması ayrı bir olay.
    Bethrezen bir yandan serbestliği sağlarken öte yandan yazı yazanların bilimsel kalitelerini daha sıkı denetleyebilmeliydi! ( doğalki buna zaman bulamamıştır, 5000-6000 şikayet eden tiplerin bulunduğu forumda her yazıyı okumak Yöneticiyi canından bezdirir bunuda anlarım! Veya forum yönetiminin anlayışı katılımcılık yönünde derse anlarım! ) Bunu yapamadı veya şartları elvermedi. Ama bunu forum KB bölümü kötü ödedi seviye düşüklüğü olarak. Özellikle bilimsel konularda yazmayı sevmeme rağmen uzun zamandır ilgimi çeken konular bulmakta zorluk çekiyorum ve bulduğumda da bazı yazanları görünce içimi sıkıntı basıyor doğrusu.
    Ben başında KB olan forum bölümünde kertenkele hatuna asılmak zorundamıyım yavv?

Yönetici öyle fazla altın kalpli olmak zorunda da değildir! Bence biraz yazıların kaliteli olmalarını sağlayıcı yönde adım atılsın yoksa Andrei'nin de bir yerlerde belirttiği gibi 3-4 yıl önceki Konu Dışı olma seviyesinden yukarlara çıkamayız.
    Yeni yönetici seçilecekse bilimsel yönü ağır basan ve yazılanları bu açıdan özellikle Fen Bilimleri Tıp vs. gibi açılardan sıkı denetleyebilecek bir arkadaş olmasında yarar var.
    Adı geçen birçok arkadaş uygun olabilirler Yöneticiliğe. Beni öneren arkadaşlara teşekkürler ama benim bir düzenim yok ve devamlı ilgilenemem Forumla.

• quote:

Yahu neden olmadığı gerçek olmak zorunda ? Sizin dediğiniz gibi biri seçildiğinde ise bir yaradan yoktur efendim ,bilimsel olarak böyle birşey olamaz.
    Alakalı konuların hepsine kilit. Peki böyle ne kazanacağız.
    Pekala inanan bir insan da bilime sadık olabilir. Bilimin materyalist olması başka, materyalizm hariç herşeyi inkar etmek başkadır.
    Benim için seçilecek yöneticinin ufkunun geniş olması lazım ve kaba tabirle dinci/bilimci/şucu bucu olmaması lazım.
    Ama dindar olabilir yahut hiç inanmayabilir. Yeter ki bağnaz olmasın.

BUnu yukardaki uzun yazıdan sonra gördüm, umarım yukardaki yazı açıklayıcı olmuştur!
    İnanan insanda bilime sadık olabilir, buna itirazım yok! Ama inancıyla bilimi karıştırıp " bilime sadığım " diyemez, çünkü böyle durumlarda bilime sadakatten söz edilemez!
    Artı böylesi yaklaşım yukarda da bahsedilen saçmalıklara doğrudan yol açar!

• Neden 2yada 3yönetici birden olamıyor.meclis gibi her kesimi biri temsil etsin :)
  • neommy,

Her yer ayet yapıştıran, her konuya dini katarak cevap vermye çalışan sivrizekalılar neden yönetici olamıyor diye sormuyorum.
    Metafizik dogmaların sınırını o yüzden sordum LeveL'a .
    Yoksa inancı olan bir insan olmasın demekle inancı olmayan bir insanda olmasın demek arasında fark göremiyorum.
    Bilime neden metafizik sokulsun ben bunu anlamıyorum ? Bunu yapanlar zaten belli ve gerekli cezaları alıyorlar, yeni seçilen yönetici de bunu sağlayacaktır.

Böyle bir bölümde yöneticilik yapmak zaten sığ insanların harcı değil.
    Okuyacaksın devamlı, anlayacaksın, yorumlayacaksın, nabza göre şerbet vereceksin ama sınırı kaçırmayacaksın vs...
    Olacak arkadaşa sabır diliyorum
  • Benim hatam nasozby , şimde elimden geldiğince güzel bir şekilde açıklayayım.

quote:

Tanri yok , din yalan dersem bunu iki farkli dünya görüşünde insandan biri hakaret biride gerçek olarak görür.

Burda ateizm , teizm ayrimi yaptim , teistliğe bağlı bir kişi için bu büyük ihtimalle hakaret olarak algılanıcakken , ateist biri içinde bir gerçek olarak görülecektir. Bu yüzden iki farkli dünya görüşü dedim. Bir yönetici hangi görüşte olmali sizce , böyle bir durumda nasil bir karar almali , birine göre hakaret birine göre gerçek. Örneğin birin çıkıp bana evrim yoktur , bilim yalan derse bunu hakaret olarak algilamam onun bilgisizliğine veririm ama konu metafizik dogmalar olunca malisef hakaret olarak algilanabiliyor. Peki gerçekten hakaret midir? Bence değildir.

quote:

Metafizik dogmalari olan bir yönestici olursa bazi gerçekleri belirtmede problem yaşatacaktir.

Burda benim hatam var yanlış anlaşılmasında , gerçek diye bahsettiğim bir sonra örneğini verdiğim evrim konusuydu, tanrinin varliği ya da yokluğu hakkinda bilimsel bir gerçeğe varilamaz zaten. Malisef forumda bu konudan çok çekmiş bir kişiym ve bundan daha çok çeken kişilerde oldu. Nedensiz kapatilan konularim oldu , birçok konuda nedensiz kitlendi, daha çoğuda silindi. Hemen tartışma çıkabilir , ehem ehem kitliyorum deniyor , aslen bu evrim benim dünya görüşüme uymuyor , evrim öğrenmekten ve öğretilmesinden korkuyorum , bilimsel gerçekler benim ve başkalarinin metafizik dogmalarini tehdit ediyor firsat bu firsat demek oluyor.

Şimdi biraz daha açayim.

Metafizik nedir?
    Fizik ötesi olarak niteleyebileceğimiz , bilimden farkli , pozitif bilimlere dayanmadan üretilen bilgilerin siniflandirildiği kategori diyebiliriz. Dinler felsefenin , metafiziğine girerler.

Metafizik dogmalar nelerdir?
    Dogma tanim itibarile tartışmaya açık olmayan fikirlerdir , metafizik dogmalarsa kaynağini metafizikten alan tartışmaya açık olmayan sabit düşüncelerdir.

Örn:
    Uçan sıpagetti canavari , insani frambuğazlı turtadan 270 derecede 1:30 dakikada yaratmıştır.

Metafizik dogmalara bağlı yöneticiden kasıt nedir?
    Üye:
    İnsan ve diğer bütün canlılar ortak atadan evrilerek oluşmuşlardir ve yaklaşık 3,5-4,5 milyar yillik bir süreçtir.

Yöneticinin içsesi:
    Böle bişi olamaz , ne saçmalıyor bunlar çünkü uçan sıpagetti canavari , insani frambuğazlı turtadan 270 derecede 1:30 dakikada yaratmıştır.

Yöneticinin müdahalesi:
    a)Konu bir anda kaybolur , hiçbir açıklama yapılmaz
    b)Tartışma çıkması beklenir ve konu ya kitlenir , ya kaybedilir.
    c)Tartışma çıkması beklenmez ve konu tartışma çıkartabilir denilir ve konu kitlenir.

• Buraya yazan talep edilen, aday gösterilen hiçkimse yöneticilik vasfına nail değil, Behzeren son derece iyi şekilde götürüyor du.
    Bu aralar sıkıntı olmuş olabilir fakat bunun uzun süreceğini zannetmiyorum. Behzeren giderse ben durumu pek iç açıcı bulmuyorum.
  • neommy,

Nickini yazamadığım fakat yöneticilere karşı benzer görüşte olan çok üye var , sadece evrim konulari açılınca forumda ortaya çıkan , yoktan var olan özel üyelerimizde var , bence onlarda görüşlerini bildirmeli bu konuda , sonra yönetici bizim yöneticimiz değil , onu biz seçmedik , taraf tutuyor denmesin.
  • Arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi @Bethrezen'in yöneticiliği bırakıyorum demesiydi, kendisi de böyle bir talepte bulunmuş fakat bunu yönetim kabul etmemiş; iyi de etmişler, fakat ben, sadece bırakacağım açıklamasını bildiğim için, @Bethrezen'den sonra yeni bir yönetici gelmesi için konuyu açtım.

Madem ki @Bethrezen buraya tekrar dönecek, o zaman tekrar dönene kadar bekleyebiliriz, ya da hem bu arada hem de @Bethrezen geldiğinde yöneticilik yapıcak birini seçebiliriz; bunun tercihi size kalmış.

@alpay86

Teşekkürler, fakat benim bu yönde bir isteğim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 30 Nisan 2011; 19:54:37 >
  • Valla şu anda hızla bir yöneticiye ihtiyacımız var gibi geliyor bana forum ET'ler tarafından istila edilmiş halde!
    Tercih bana kalmamış forumun bugünkü hali bunu emrediyor!
  • Bir yöneticinin gerektiği doğru, @Bethrezen olmadığı zamanlarda da birisinin burada olması gerekiyor. @M'de yönetici ama burayla ilgilenmiyor ya da ilgilenemiyor; ilgilenemediğini sanıyorum, çünkü ara sıra gelip neden ilgilenemediğini söylüyordu, o nedenler devam ediyor herhalde.

O zaman aday çıksın.

Ben adayım deyin arkadaşlar

@nasozby bence iyi bir yönetici olabilir, çünkü hem zamanı var hem de niteliği, diye düşünüyorum.

Bazı arkadaşların zamanları yok, çünkü işleri burada görev yapmalarını engelliyor. Bu yüzden @nasozby uygundur diye düşünüyorum ben.
  • Yöneticinin bu bölümde mesaj atmaması gerekir..
    kendisi görünmeyecek ama varlığı hissedilecek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.