Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
560
Cevap
24
Favori
56.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    bina yapım yönetmeliklerinde statiktir ısı yalıtımıdır ayar veriliyor. sesle ilgili de ayar var mı. Anlatığınız safhalara geçmeden önce evde belirli bir referans var mıdır bizim şüphelenmemizi sağlıcak, ardındanda dediğiniz aşamaları devam ettirecek. yani işin sonunda zaten yönetmeliğede uygun dememeleri için.
    yani ses biraz izafi bi durum. bizim binada 18 daire var. sorsak yüzde doksanı sesten şikayetçidir. Ama standartı nedir bunun.
  • Valla bizim yan daireyle aramızda asansör kabini var incecik bir demir var orta derece yumrukla içine göçüyor duvar. Beton vs yok arada bol bol komşumuzla osuruk seslerimizi dinliyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sorunu trabzonda kaldığım yurt odasında gördüm. Duvarları yumruk atarak kırabiliyordunuz. Ses yalıtımından bahsetmiyorum bile. Yerlere laminant döşenmiş ama betonun üstüne. Tek artısı duvarların pürüssüz olması sanırım.


    İstanbuldaki evimizde duvarlar pürüzlü ama çift tuğladan duvarlar var. Hatta ev 170 metrekare ama duvarlar yüzünden 130 filan oluyor sanırım. Yerlerde gerçek tahtadan yapılmış kalın parke var. Parkenin altında ise Siyah zift var. Çok şaşırmıştım görünce. Kalın zift tabakası sayesinde parkeler ne gıcırdıyor ne de ses ve ısı iletiyor. Kapılar, mutfak dolapları vs hepsi gerçek tahtadan yapılmış. Üstüne zımpara artı cila attırdık yeni gibi oldu.

    Bina 35 yaşında...
  • Drumyr kullanıcısına yanıt
    O şekilde komple ise evet fiyat normal . Ben basit bir köy evi gibi düşündüm :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Çalıyorlar çalıyorlar çalıyorlar

    Adam diyor ki ben bina yapcam yapıyor işçiler diyor abi tuğla eksik adam boşver diyor ben parama bakarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Denetleyen bir arkadaşınız varsa durumu sorun lütfen :) evet denetleniyor ama denetleme raporları asla ortaya çıkmıyor işleme konmuyor çok büyük rüşvetler dönüyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yukarıdaki komsunun boğazındaki gicigi temizlemesini duyuyorum. Günde kaç kez balkona sigara içmeye çıktığıni biliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    “ BİNALARIN GÜRÜLTÜYE KARŞI KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK”
    2017 den itibaren yanlış hatırlamıyorsam binaların en az c sınıfı akustik olması gerekiyordu . Yukardakş yönetmelikten herşeye bakabilirsiniz . Belirli referans ise sesiniz çok rahat yan komşuya gidiyor mu ya da onunki geliyor mu budur .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katılıyorum. Porno apartmanı sanki. Herkesin sesi birbirine karisiyor gece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru bir konu bizde yeni bir eve taşındık dışarıdan bakınca ahım şahım lüks yan dairedeki tüm sesler banyoda dahil evin içinde yan tarafta mutfakta bir şey yapınca bizim evde savaş çıkıyor adeta sesten + dan her otobüs geçtiğinde ufak bir titreşim oluyor evde çözemedim
  • CoolSnow kullanıcısına yanıt
    eskiden laminat parke diye birşey olmadığından o gördüğün rabıta denen parke dosenirdi. yapışması içinde dediğin doğru altına zift atılırdı. sonra teknoloji geliştikce kalktı onlar. oynama yapmaz uzun ömürlü ve doğal malzemedir. beş yılda bir silstre yaparsın yeni gibi olur.

    konuya gelecek olursam. binalarda ses yalıtımı bence en en en ama en önemli mevzudur. eğer ses yalıtımı iyi değilse fiyatı ne olursa olsun o yeri almayın. ayıplı maldır.

    ses yalıtımı genelde teknik şartnamede belirtilir. fakat uyulmaz. şantiyeyi herzaman denetleyen bir uzman bulundurmanızı tavsiye ederim. parasını verin bu kişiyi görevlendirin. bu görevi de inşaatın idari şartnamesine yazdırın.

    iyi bir inşaatın bence dış duvarları gazbeton üzeri mantolama olabilir bunun nedeni kolonlara az yük bildirmesi deprem riskine karşı avantaj kazanması. biraz maliyetli evet, filesi.. ustası ayrı.. yapışkanı derken. tuğla da olabilir üzerine mantolama yapılırsa inşaat ağır olur.

    asıl mevzu olan "ortak duvarlar" 13.5 luk tuğla araya 8cm taş yünü sonra 13.5 luk tuğla olacak şekilde yapılması gerekir. hatta kara sıva üstüne bir 3 cm lik strafor kaplanıp üstüne son kat sıva boya atılırsa harika olur daire içi duvarlar tek tuğla olabilir isteğe bağlı.
    zemine geldiğimiz zaman arkadaşın yazdığı gibi şap altına 3cm taş yünü üstüne şap üzerine mutlaka parke altı kalın şilte son kat parke. fakat asıl olay şap altındaki malzemenin mutlaka kolonlarin tarafına saracak şekilde tatbik edilmesi. ses kolonlardan iletilir. iyi bir inşaatta h=max alırsak veya son katı asma tavanla çözemezse alt kat tabandan üst kat taban arası 3.10 metredir aradaki bu kalınlık min 25-27cm gibi bişey olmalıdır daha fazla olabilir. böylece alt kat tavanı 2.85 olur ki bu gayet ferah bir metreküp sağlar. müteahhite götürüsü her katta 2-3 fazla merdiven basamağı yapar. bu dediklerim inanın maliyete hiçbir katkısı olmayan fakat inşaatın çok iyi olmasını sağlayan detaylar. gerisi müteahhitin dandikliğine ve ufkuna kalıyor düzgün müteahhit seçin her zaman. dandik adamla iş yapmayın. rahat edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Bizimkisi ulumuyor. Hani korku filmlerinde bir insanın içine şeytani bir varlık girer ve "hrrr" diye bağırır ya onun gibi. Tüm gün böyle bağırıyor.

    Tıpkı bu videodaki gibi; https://www.youtube.com/watch?v=UxkRBXJ8L2s&feature=youtu.be&t=113
  • üst katımda oturan tiplerden bıktım. oturduğum apartmanın acayip dandik bir yalıtımı var. çocuklu ailelerin alt katına taşınmamak lazım
  • sioux kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi ne şap altına yalıtım yapılmış , ya da ince bi kat bişey serilmiş ama kenarlara yalıtım bandı çekilmeden şap basılmış ve yerler direk duvarla , kolonla temas halinde bu durumda yaptığı yalıtım hiç bir işe yaramıyor . Parkelerin altında hiç bişey yok direk damlatarak yapışkan sürülmüş ve yapıştırmışlar keşke o yapışkanı fazla sürüp bir katman oluşturup yapıştırsalar o bile etkili olurdu ama büyük ihtimal parkeleri satın alıp boyacı ya da sıvacıya ya da seramikçiye döşetmişler , komşu duvarlar 10 luk ytong ve üstüne direk alçı sıva . Malesef yan taraf hapşırsa biz çok yaşa diyoruz . Ve bu daire piyasada bilinen iyi okullardan mezun olmuş , iyi bir mütahitin eseri ve milyonun bile kat kat üstünde bir ev . Büyük ihtimalle balkonlarda 2 kat gider ve yalıtım olayı bile yok çünkü garip yerlerden eve su giriyor balkon kenarları vs . Fayans suyu kaçırmaz mantığıyla yapılmış .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Demek bu durumdan herkes muzdarip. İki bina değiştirdim ikisi de böyleydi. Birinde yan daireden annenin küçük çocuğuna bağırma ve çocuğun ağlama seslerini çok net duyuyordum. Diğerinde de alt katta seks yapan çiftin sesleri baya baya geliyordu. Kimseyle ters düşmedik tabi kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmiyor ama binalarda tuğla falan kullanmıyorlar. Ses yalıtımına dair hiçbir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Evet hiç kimse yönetmeliğe uymuyor ve hiç kimsede şikayet edip dava açıp ayıplı mal oranında indirim ya da komple iade seçeneği olduğunu bilmediği için önüne gelen mütahitlik yapıp milleti dolandırıyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yandaki son ses program izler, üstteki masa sandalye çekiştirir ve atlarını koşturur, top oynatır. Balkon ve oda kapılarını vurarak kapatır. Kapı önleri leş gibi ayakkabı terlik ve çöp hatta çöp suyu. Camlardan kül ve bir şeyler silkelemek. Önce medeni şekilde apartmanı kullanmayı öğretilmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılanlar yanlış ama ilk önce bina düzgün yapılmalıki bu seslerin yarısını duymamalısınız . Komşunuzun hasta olduğunu düşünün geceleri öksürüyor ve yatak odalarınız yan yana . Sessiz ol mu diceksiniz ? Yalıtım düzgün yapılsa o sesi duymazsınız zaten .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    üst katımda oturan tiplerden bıktım. oturduğum apartmanın acayip dandik bir yalıtımı var. çocuklu ailelerin alt katına taşınmamak lazım
    +99 ses yapmamayı bilmeyen hanzolar en altta oturmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim üst katta da yeri geliyor at yarışı yapılıyor yeri geliyor çocukların içine şeytan giriyor ne ararsan var

    bir gün biz shining misali baltayla gidicez bu gidişle
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.