Şimdi Ara

Yeni binaların ses yalıtım problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
560
Cevap
25
Favori
55.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son 10 senedir yapılan binaların neredeyse tümü çöp abartmıyorum gerçekten çöp . 4 senedir 4 farklı evde oturdum 1 tanesi gerçekten çok kaliteli ve düzgün yapılmıştı oda sanırım gökdelen sınıfına girdiği içindi .
    İstanbulun hangi semtine giderseniz gidin yeni binaların tümünde gerçekten malzemeden çalmışlar demir falan değil bildiğiniz alçıdan , sıvadan , yalıtımdan , tuğladan çalmışlar . Katlar arasında şap atılmadan önce hiç bir yalıtım kullanılmamış ya da yanlış kullanılmış . Evleri mühendisler mimarlar değilde sanki aklı olmayan ustalar kendi kafalarına göre nasıl kolay ve ucuzsa öyle yapmış gibi . Komşu duvarların hepsi işçiliği ucuz diye ytong yapılmış ama ne ytong düzgün döşenmiş nede ona uygun sıva yapılmış nede yalıtım yapılmış . İnanabiliyormusunuz betonun üstüne parkeyi yapıştırmışlar arada hiç bir yalıtım vs yok . Bu kadar teknoloji varken bu kadar kötü ve kalitesiz binalar çıkarmak gerçekten çok zor iş helal olsun tüm yapan ve yaptıranlara . Böyle basit ve ucuz malzemelerde bile en ucuzu olsun ne olursa olsun kim yaparsa yapsın diyen mütahitlerin yaptıkları temelleri , attıkları betonu , koydukları demiri hiç düşünemiyorum . Projeye uygunluk falan tamamen hikaye çok iyi biliyorum projeyle alakasız duvar kalınları , yükseklikler , yalıtımsızlıklar vs çünkü denetleyen yok . Denetleyen yeni mühendis bakıyor eksik var rapor tutuyor , üstündeki kişi bu mütahit bizim adamımız raporu atalım diyorlar ve o ev o şekilde kalıyor yalan yanlış eksik hatalı . Bu kadar hızlı inşaat yapılmasına zaten şaşırıyordum ama daha yeni anladım İstanbulda yeni binaların çoğu eski binalardan çok çok daha kalitesiz . Sağlamlıkları ise tam bir soru işareti .
    Yeni ev alacaklar mutlaka ama mutlaka ses izolasyonuna , beton kalitesine , projeye uygunluğuna bakıp alsınlar daha sonradan yaptırması en zor ve imkansız şeyler bunlardır . Mutfak banyo dolapları ya da seramikler parkeler en son bakacağınız şeyler olsun .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 16 Kasım 2020; 1:30:48 >



  • Dediklerinin her kelimesine imzamı atarım. Duvar değil kağıt. Yeni evlerin çoğu leş. Bir de fahiş fiyatlar istiyorlar ve ilanlara bakarsan hepsinde ses yalıtımı var yazıyor ancak ses yalıtımı dediği çift cam falan o da evle sokak arasında yalıtım yapıyor sadece.
    Normal olmayan evler, sana katılıyorum.

    Ancak kardeşim ben de çocuk oldum. Ancak çocukken çok fazla ses çıkardığımda annem gelip "üst komşular rahatsız olur" diye beni uyarırdı. Hatta şu anki evime taşınmadan önceki evimde de üst katımda 4-5 yaşlarında bir çocuk vardı ancak bu çocuk çok nadir bağırırdı.

    İnan üst komşunun çocuğu normal değil. İçine şeytan girmiş gibi "hrrr" diye bağırıyor. Evet çocuklar ağlar, koşar, bağırı ama bu çocuk aşırı derecede garip. Her zaman ses çıkarıyor.
    Artık denetimler sebebiyle betondan demirden çalamıyorlar dolayısıyla yeni binalarda başka malzemelerden çalmak zorunda kaldılar. Yeni binaların bir çoğunda özel hayat kalmadı gibi bir şey. Oturduğum bina yüksek katlı, tavanı yüksek yapıp kablo vs geçirmek için boşluk bırakmışlar. Dolayısıyla alt üst komşu ile aramda katman var. Ne ben onları ne onlar beni duyuyor. Her ev böyle olsa en azından üst komşu evde yürürken sesi duymaz kimse
    Arkadaşlar ben Bursa da yaşıyorum. Eski ve nezih semtlerden birisinde 30 yıllık binada oturuyorum. Üst komşu 4 senede 3 Çocuk üretince bende 30 yıllık binada en azından yatak odasında bir çözüm bulayım dedim. Bu konuda neredeyse 1 yıl araştırma yaptım
    Öncelikle üst kattan gelen sesi sadece tavanı yalıtarak kesemezsiniz odada kaç adet duvar var ise hepsi yalıtım yapılmalı
    Bundan hareketle Tavan kısmını ve 4 duvarı 5cm 150dansite(Yoğunluk), (Bu değer aklınızda olsun en az 120 imkan varsa 150 yoğunluklu Ürün kullanın) taş yünü ile yalıttım.
    Şöyle söyliyim eskiden yukarıdan gelen konuşma sesleri net olarak duyulurken şimdi boğuk geliyor ne dedikleri anlaşılmıyor. Artı inanılmaz bir ısı yalıtımı sağladı
    Yalnız insan bazı şeyleri deneyerek öğrenir ya biraz öyle oldu benimki. Çıraklığı kendime yaptım daha sonra
    Başka bir arkadaşta asma tavan yaptık sonuç inanılmaz
    Üst kat ile bağlantıyı tamamen kesti sistem.
    Bu işin doğru yolu Asma tavandır arkadaşlar
    Mevcut tavanınızdan 12cm aşağıya gelicek şekilde tavan yaptırın. Arasına 5cm 150 yoğunluk taş yünü koyun
    Yada imkanı olan varsa bizim yaptığımız gibi bariyeri bondex sünger koysun o 200 yoğunluklu
    Arada kalan 7cm hava boşluğu tüm sesi kesiyor
    Tavanı alçak olan arkadaşlar için biraz basık oluyor ortam ama, sessizlik bence daha büyük konfor
    Yalnız dikkat edin en az kullanılacak malzeme 5cm olsun ve hava boşluğu da en az 5cm olsun.
    Aslında sinema odası için Amerikan kapı içine kurşun alaşımlı sistem de yaptıracaktık ama ne yazıkki görüştüğümüz yaklaşık 20 tane marangozda daha önce böyle birşey duymadık biz yapamayız dedi
    Yani her sektörde cahillik gırla.Oysaki açın YouTube a bakın yurtdışında bu kapılar peynir ekmek gibi yapılıyor.
    Ülkede sorsan herkes usta, ama kimse yeni bişey yapamıyor azıcık standart dışı birşey iste başlıyorlar o öyle olmaz böyle olmaz demeye...
    Bugüne kadar yaklaşık 300 Daire teslim eden bir müteahhit arkadaşım var.
    Kendisi Türkiye de inşaat mühendisliğini bitirip 2 sene Rusya da yüsek lisans yaptı
    Benim bu kendime ve arkadaşıma yaptırdığım sesle ilgili çalışmalara şahit oldu ve bana sen ne kadar bilgilisin dedi bu konuyu bir oturup konuşalım dedi...
    Biraz maliyet konuştuk çünkü kendisinin şuan satıştaki evleri 400 binden başlıyor
    Bizi kurtarmaz dedi.
    Yani max 1 Daire için yapılacak 10 binlik masrafı çok gören bir zihniyet...
    Halbuki o 10 binlik maliyet sana ilerki projelerde geri döner hatta satarken demo yapsan Çok etkiler müşteriyi dediksede dinletemedim.
    Açıkçası kendisine sormadım yanlış anlaşılır diye
    Bilenler aydınlatırsa sevinirim inşaat mühendisliği müfredatında ses yalıtımı yokmu...
    Yoksa daha uzun bir süre insanlar paralarıyla rezil olmaya devam edecek
    Ayni sorun bizde de var. 2008 yilinda yapilan bir binadayim. Simdi virus var diye herkes evde ust katta cocuk muzik aciyor duyuyorum, 10da yatmak istiyorum yatirmiyor gina geldi. Alt katta bebek var zirliyor duyuyorum. Geceleri aglama seslerine uyaniyorum. 1. katta zipir cocuklar var ev icinde kosturuyolar, duyuyorum. Zemin dukkanda A101 var yuk cekme arabasiyla yuk cektiklerinde tik tik tik duyuorum. Ust capraz komsu bagirip cagirdiginda net bir sekilde anlayabiliyorum. Duvara vur gummmm diye yanki ile ses cikartiyor ve bunu ust ve alt kattakiler duyuyordur.
  • eskiler de cok farkli degil. ust kattakilerin muziginden ve konusmalarindan biktim
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Eskiden kaliteli semtlerde kaliteli binalar olurdu . Şimdi her semtin bina kalitesi aynı sadece içine koydukları kapı mutfak parke seramik farklı .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 20 Nisan 2020; 6:23:1 >
  • Dediklerinin her kelimesine imzamı atarım. Duvar değil kağıt. Yeni evlerin çoğu leş. Bir de fahiş fiyatlar istiyorlar ve ilanlara bakarsan hepsinde ses yalıtımı var yazıyor ancak ses yalıtımı dediği çift cam falan o da evle sokak arasında yalıtım yapıyor sadece.
  • Eski binaların duvarları çok kalın olduğu için muazzam bir yalıtım var. Tabi eski dediysem en az 60-70 senelik diyorum. 20-30 sene önce yapılanlar şimdikilerden bile rezil durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 20 Nisan 2020; 7:58:36 >
  • Artık denetimler sebebiyle betondan demirden çalamıyorlar dolayısıyla yeni binalarda başka malzemelerden çalmak zorunda kaldılar. Yeni binaların bir çoğunda özel hayat kalmadı gibi bir şey. Oturduğum bina yüksek katlı, tavanı yüksek yapıp kablo vs geçirmek için boşluk bırakmışlar. Dolayısıyla alt üst komşu ile aramda katman var. Ne ben onları ne onlar beni duyuyor. Her ev böyle olsa en azından üst komşu evde yürürken sesi duymaz kimse
  • +1

    Son yıllarda 5 -6 yaşlarında 3 farklı evde oturdum. Üst ve yandaki konuşmalar çok rahat duyuluyor. Tv de izlediği şeyi anlayabiliyordum. Geçen sene oturduğum evde doğrudan duvar bağlantısı olmayan alt çaprazımdaki kadın çocuğuna bağırınca onu bile çok kolay duyuyordum. Tam rezillik.
  • fikirtepe gibi yerlerde yapılan bazı gökdelenlerde duvar bile yok :) daireleri birbirinden ayıran duvarlar alçıpan gibi birşey. yani elini vurduğunda tık tık diye ses çıkartan kağıt gibi aşırı boktan bir malzeme. düşünün, sizin dandik dediğiniz evlerde gene lütfedip tuğla koymuşlar, sıva falan yapmışlar, elini vurduğunda tıklamıyor. bu bahsettiğim binalarda komşun sevgilisine sinirlenip duvara yumruk atsa duvar kırılıp eli senin tarafına geçebilir :)
  • Ankara da da durum farklı değil. Birisi ıslık çalsa herkes kapıya çıkıyor.
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde allahın barzolarının gürültüsünden sinirlerim bozuldu.
  • Bununla ilgili 2018'de genelge çıktı. 2018'den sonra yapılan evlerde ses ve su yalıtımı olmak zorunda.

    https://www.ekoyapidergisi.org/4660-1-haziranda-yururluge-giren-iki-yonetmlikle-su-ve-ses-yalitimi-zorunlu-oldu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Nisan 2020; 10:48:16 >
  • Alt ve üst taraftan yalıtım istiyorsanız yerden ısıtmaya sahip bir ev bulun. Normal bir eve göre çok farkediyor alttan üstten ses gelmiyor ama yan taraflar kağıt gibi. Ona yapacak birşey yok. daha duvar bile örülmemişken ev alıp farkını verip sandviç duvar ördürtmek en mantıklısı.
  • bizim bina 5 katlı ve 2 3 yıllık.Ben 5. katta yaşıyorum. 1. katta koşan çocuğun adımlarını duyuyorum abartısız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K@sToR

    Alt ve üst taraftan yalıtım istiyorsanız yerden ısıtmaya sahip bir ev bulun. Normal bir eve göre çok farkediyor alttan üstten ses gelmiyor ama yan taraflar kağıt gibi. Ona yapacak birşey yok. daha duvar bile örülmemişken ev alıp farkını verip sandviç duvar ördürtmek en mantıklısı.
    Yerden ısıtmalı evde oturuyorum üst katı olduğu gibi duyuyorum
  • Otorduğum bina 32 yıllık alt ve üst kattaki yürüse dahi zonk zonk ses geliyor.Televizyonu açınca sanki benim evdeymiş gibi.Bunun ucuz yollu çözümü yok mu?Yeni yapılan daireleri almak için imkan yok.Müstakil ev zaten imkansız.Böyle hayat geçmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

    Otorduğum bina 32 yıllık alt ve üst kattaki yürüse dahi zonk zonk ses geliyor.Televizyonu açınca sanki benim evdeymiş gibi.Bunun ucuz yollu çözümü yok mu?Yeni yapılan daireleri almak için imkan yok.Müstakil ev zaten imkansız.Böyle hayat geçmez.
    Altta yaşlı bir çiftin oturduğu en üst kat daire tek çare
  • Toki konutlarında oturuyorum, zemine sert bir cisimle vurulmazsa binada tek biz yaşıyoruz sanacağız

    Konuşma sesleri duymak imkansız evin içinde. Sadece banyo havalandırmasından insan sesi geliyor o da muhtemelen banyo kapısını açık bıraktıkları zaman çünkü banyo dışında duyulmuyor ses.

    Alt gelir grubu için olan daireler kalite yönünden daha düşük diyorlar ama orta gelir grubu için satılan daireler özellikle ses yalıtımı ve duvar sağlamlığı yönünden iyi.
  • Ne yazık ki müteahhitler ses yalıtımı konusunda hiç bir şey bilmiyorlar. Bilinçi müşteri olmadığı ses yalıtımlı ev istemedikleri içinde öğrenmeye de çalışmıyorlar. Binaların beton ve çelik kolonları çoğaldığı için ses esas buralardan geliyor. İstediğin kadar tavana yere izolasyon yaptır bir nebze sesi kesiyor. Duvar kalınlığını artırarak evin m2 si düşeceği için müteahhitlerin işine gelmiyor. Çözüm evin inşaası devam ederken ev alıp komple ses izolasyon yaptırmak.
  • Ayni sorun bizde de var. 2008 yilinda yapilan bir binadayim. Simdi virus var diye herkes evde ust katta cocuk muzik aciyor duyuyorum, 10da yatmak istiyorum yatirmiyor gina geldi. Alt katta bebek var zirliyor duyuyorum. Geceleri aglama seslerine uyaniyorum. 1. katta zipir cocuklar var ev icinde kosturuyolar, duyuyorum. Zemin dukkanda A101 var yuk cekme arabasiyla yuk cektiklerinde tik tik tik duyuorum. Ust capraz komsu bagirip cagirdiginda net bir sekilde anlayabiliyorum. Duvara vur gummmm diye yanki ile ses cikartiyor ve bunu ust ve alt kattakiler duyuyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 20 Nisan 2020; 10:39:45 >
  • Ciddi bir sorun bu, ben de üst katta birisi işediğinde bile duyabiliyorum geceleri...
    Bina 2015'te yapılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 20 Nisan 2020; 10:46:42 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.