Şimdi Ara

Damacana Su işinden Anlayan Arkadaşlar Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Damacana su bayiliği açmak istiyorum ancak bazı konular da yardıma ihtiyacım var, bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

    Öncelikle anlamadığım bazı noktalar var , mesela bayilik devredenlerin ilanlarına bakıyorum, 6-7 mahallenin kendinde olduğunu belirtmiş, mesela benim açtığım bayiye bu 6-7 mahalle hariç bir başka mahalleden sipariş gelse ben ona gidip su götüremiyor muyum? Böyle bir yasak mı var?

    Geçen gün bir firma yetkilisi ile görüştüm, açmak istediğim bölge de hiç yeri olmadığını tamamen dolu olduğunu söyledi, yani bu firma ile çalışamayacağım maalesef, bu sistemi de pek anlamadım açıkcası. 

    Bunun haricinde kar marjı en yüksek marka hangisidir ?

    Dağıtım aracı haricinde bir su bayi açmak istesem ortalama ne kadar bir bütçem olması gerekir sizce ?

    Son olarak anlamadığım bir nokta var boş damacanaları satın almamız gerekiyormuş yani ben başlangıç icin 300 tane dolu damacana alsam bunların boş 300 tanesini de almak zorunda mıyım kafam çok karıştı aydınlatırsanız sevinirim. 








  • Emin Dorukhanyoutube
    İnstagram:emindorukhan Yüzde 15 İndirim Kodu : emin15 https://nutriking.com.tr/index.php?route=common%2Fhome İnstagram:emindorukhan
    https://www.youtube.com/watch?v=YjuVr1LrdPc
  • bu ne şimdi? Aklınızca espri yaptınız sanırım? Ama sizin için dalga konusu olan bu mesele benim için önemli bir mesele , lütfen dalganızı başka konularda geçin.

  • Bismillah yeni gelmişsiniz yeni üye olmuşsunuz herkes toplanıp size yardım etsin diye bekliyorsunuz :) birisi espri yapıncada kızıyorsunuz :) kolay gelsin size :)
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Ne ilgisi var hocam herkesin toplanıp bana yardım etmesini beklemekle ? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi demişim, ha eğer sitede “yeni üye olan kişilere şaka yapma zorunluluğu” varsa ve bu da olmazsa olmazsa eğer söyleyin biz de ona göre bilelim? Ben burada ki değerli arkadaşlardan bilgi almak İçin açtım bu hesabı, gereksiz ve yersiz şakalara maruz kalmak İçin değil, sizin için önemli bir konu da ben gelip sizin konunuzla dalga geçsem eğer vereceğiniz tepki bu değilse o da sizin tarzınız artık bişe diyemem :)

  • Ağla derken? Kendinle karıştırdın heralde birader. Konu dışıysa eğer hangi kategoride açmam gerek söyler misin bi zahmet?

    geçmişte buna benzer konular bu kategoride açıldığı İçin burada sordum. Madem bilgilisin yardımcı ol sana zahmet?

  • vito06 V kullanıcısına yanıt
    Siz kim gelip benim konumla dalga geçmek kim :) söylemek istediğimi anladınız ama anlamamazlığa geliyorsunuz. Hadi güle güle :)
  • Burası bomboş bir forum dikkate alınacak adam sayısı çok az. Dert etme.
  • Bildiklerimi cevaplayayım. Su satış fiyatını siz belirlersiniz. Örnek fabrikadan dolu şekilde damacanayı 15 liraya alırsınız. İster 18 liraya ister 20 liraya satarsınız. Zam yapmak fiyat indirimek sizin elinizde.

    Sürekli zam yapmak müşteri kaybına yol açar.
    Sizin bölgeniz olmayan mahalleye su satışına gelirsek. Bu tamamen etiklik ile ilgili. Aslında yazılı bir kural var mı bilmiyorum ama o mahalleden sorumlu şube sizi görürse sıkıntı çıkarır. Hakkıdır.

    Muhtemelen fabrikadan 1 seferlik damacana alacaksınız ve bunu sirküle edeceksiniz
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Niye ? Siz sadrazamın sol kulağı mısınız? Yani sizin bu platform da bi dokunulmazlığınız mı var ? Veya yorum yaparken belirli kriterlere mi uymamız gerek? Gelip benim konumda Dalga geçen birini haklı ve meşru görüp sonrasında tehditvari bir şekilde sen kim Benim konum da dalga geçmek kim demeyi nasıl kendinize bi hak görüyorsunuz onu da anlamadım.

    Demek ki siz benim konum da dalga geçilmesini normal karşılayabiliyorsanız kendinizde de olabileceğini bilmelisiniz. Eğer denk gelirsem konuna o zaman görürsünüz geçebilip geçemeyeceğimi :)


    şaka gibi cidden. Gelip burada insan gibi derdimi anlatmışım, bilgili arkadaşlardan yardım istemişim, hayır yani burada mı tatmin ediyorsunuz egonuzu? Biri gelir

    ağlama der biri gelir olur olmadık laf eder. Hayır yani sizin hiç mi yardıma ihtiyacınız olmadı ? Birine bir şey sormadınız ?


    tüm bunlardan ayrı olarak;

    geçmişte bu platform da buna benzer konuların “konu dışı” kategorisinde sorulduğunu gördüğüm icin bu kategoride sordum, yanlış yerde açtıysam admin düzeltir umarım.

    benim için özel ve önemli bir konu. Gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu icin buraya sormak istedim. Çevremde de bilen yok, lütfen düzgün bir şekilde bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.





  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncelikle cevap icin çok teşekkür ederim. Gerçekten böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Burayı işinde, gücünde, kişisel gelişimini tamamlamış insanların olduğu bir yer olarak bilirdim. Epey eski bir site, biliyorum ancak hiç üye olma gereksinimi duymamıştım (keşke üye olsaymışım önceden, yeni üye olunca dikkate alınmayıp dalga geçilmesini haketmiş oldum :) )

    ama tam tersiymiş, yardım etmekten ziyade ego tatmin etme mekanı olmuş..

    yine de sizlere teşekkür ederim değerli yorumunuz icin.

  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Merhaba.

    mesajınız icin cok teşekkür ederim hocam.

    haklısınız etik bir davranış olmaz. Zaten tahminlerim bu yöndeydi ama belki başka bir durumu vardır mahalle mahalle / bölge bölge oluşunun diye düşündüm, bu yüzden detaylıca Sormak istedim..


    kar marjı olarak sanırım belli bir kar marjı oluyor , yani şirketin bi kotası var diye biliyordum ben. Eğer dediğiniz gibiyse fiyatları satıcı şirketten bağımsız ayarlayabiliyorsa bu güzel bir durum (fiyatları abartmamak kaydıyla)


    damacana galiba 200tane alman isteniyor minimum. Ama müşteriye damacanayı vereceğin icin sanırım çok sayıda satın almak gerek..


    sizce (bildiğiniz kadarıyla) ne kadar bir yatırımla girmek gerekir (araç hariç)

    ben 30k nın yeterli olacağını düşünüyorum. Çoğu insan hazır kurulu bir bayiyi devralmanın mantıklı olduğunu söylüyor , sonuçta Ayda kaç damacana sattığı belli vs deniyor evet ancak çok fazla hava parası isteniyor bu tarz yerlere..

    güzel bir çalışma ve reklam yaparak bence 5-6 ay içinde güzel kazanç sağlayacak şekle gelebilir diye düşünüyorum.





  • vito06 V kullanıcısına yanıt
    Kurulu tezgah neden daha iyi olur çünkü müşteri hazır olur sistem oturmuş olur. Sıfırdan başlamak da olabilir ama ilk aylar sıkıntılı sancılı geçer. Müşterilerin alışma süreci olacak. Yeni müşteri bulmak zor olacak çünkü insanlar hazırda farklı bir marka su kullanıyor olacaklar.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle haklısınız, çok daha rahat olur kurulu düzen, kurulu müşteri her anlamda iyi.. ama işte istenilen rakamlar çok hocam.

    aylık 2500+ satan bir bayi icin istenilen ücret minimum 80-100bin civarı.

    bu da minimum diyorum çünkü 2500-3000 bandında satan yerler ortalama olarak 150bin e satılıyor...

    Evet belki 150 bin bile verilir diyorsunuz ama işte böyle bir bütçem yok.


    Kendim bir yer kurarsam eğer en az 4-5 ay pek bi kazanç sağlayamam gibi, anca kendimi döndürürüm sanırım bu süreçte.

    ama güzel bir reklam çalışması , magnet ve broşür dağıtımı yaparsam 10bin civarı broşür dağıtmayı düşünüyorum devralırsam. Bu da iyi bir satış anlamına gelebilir.. risk işi ama oturtursam işi güzel bir kazanç sağlayabilirim gibime geliyor hocam.

  • vito06 V kullanıcısına yanıt
    Hakkınızda hayırlısı olsun. Su işi gerçekten kazançlı bir iş ve sonu olmayan bir iş. Su hayattır çünkü.
  • vito06 V kullanıcısına yanıt
    Yazdığınızı okumadım bile hayırlı işler size.
  • Bence en güzeli al bir araç güzelce kasası da biraz büyük olsun gir nakliye işine. Nakliye de sürekli lazım olan sonu olmayan bir iş. Biraz reklam vs yaparsın biraz çevre edinirsin ilk aylar az - çok iş yaparsın çevren de olunca başını kaşıyamaz duruma gelirsin. Bende bu işi yapıyorum mesela bir günde asgari ücretin bile çok üstünde para kazandığım yaptığım işlerde oldu. Araç alıp bir fabrikaya bile soksan onların nakliye işini yapsan dünyanın parasını kazanırsın. Benim bir tanıdığım var adamlar iyi çevre yaptılar aylık kazançları 20 bin lirayı bile geçiyor. Bence su işinden önce başka işlere de girebilirsin. Bir öneri daha vereyim. Güzel bir mekan da dönerci dükkanı açsan bayağı para kazanırsın. İşi bilmene gerek yok. Benim arkadaşta işi bilmiyor mesela dönerci dükkanı açtı öyle çok işlek bir yerde de değil mesela hatta biraz konumu tepede yani yürüyerek gidince insan nefes nefese kalıyor öyle diyeyim günlük iyi para kazanıyor.





  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum hocam. İlk 4-5 ay sabredersem eğer gerçekten kazandıracağını düşünüyorum. Sizce sıfırdan (araç hariç) ne kadar bütçe gereklidir?

    transpalet almama gerek var mı acaba yoksa fabrikadan yollanan suları getiren kamyonda mı yolluyorlardır indirmek icin?

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Şu an çok üzüldüm bu duruma :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.