Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için 5x5 programı hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes 5x5 i öneriyor ama bunun birçok versiyonu var old school new school vs hangisi ile başlamak faydalı olur?

• StrongLifts en yaygını ve ben de onu öneririm. Cep telefonunda aşırı kullanışlı bir takip programı da var, programı yaparsanız mutlaka yükleyin. Biraz daha body building tarzı estetiğe falan önem veriyorsanız icf 5x5 başlangıç için çok iyidir fakat ben stronglifts 5x5 le kısa sürede çok iyi hacim aldım hatta karın kaslarım bile çıktı özellikle çalışmadığım halde. Stronglifts yaparsanız sadece deadlift gününün sonunda 3x5 ağırlıklı barfiks seçeneğini eklemenizi öneririm zira bicepsler geri kalıyor standart programla.
  • Bende stronglift öneririm. Fakat programa uy boş bar ile başla ayrıca Başta ağırlıklar düşükken doğru formu bulmaya özen göster bol bol form videosu izle kendini çek karşılaştır. Reloaddan çekinme baktın zorlanıyorsun yap rahatla devam et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

StrongLifts en yaygını ve ben de onu öneririm. Cep telefonunda aşırı kullanışlı bir takip programı da var, programı yaparsanız mutlaka yükleyin. Biraz daha body building tarzı estetiğe falan önem veriyorsanız icf 5x5 başlangıç için çok iyidir fakat ben stronglifts 5x5 le kısa sürede çok iyi hacim aldım hatta karın kaslarım bile çıktı özellikle çalışmadığım halde. Stronglifts yaparsanız sadece deadlift gününün sonunda 3x5 ağırlıklı barfiks seçeneğini eklemenizi öneririm zira bicepsler geri kalıyor standart programla.
    Hocam stronglifts hacim olarak iyi görünüyor ama bu attığınız ice cream programı dehşet bir şeye benziyor vücudun birçok bölgesi için hareket mevcut. Şöyle bir düşüncem var stronglifts bir süre yaptıktan sonra ice cream e geçmek. Stronglifts ne kadar yaptınız? Ne kadar süre sonunda diğer programa geçilmeli? Android için uygulaması da var mı yoksa iPhone özel mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Bende stronglift öneririm. Fakat programa uy boş bar ile başla ayrıca Başta ağırlıklar düşükken doğru formu bulmaya özen göster bol bol form videosu izle kendini çek karşılaştır. Reloaddan çekinme baktın zorlanıyorsun yap rahatla devam et.
    Aynen katılıyorum formu doğru tutturmak çok önemli yoksa alınan verim ciddi miktarda azalabilir. ice cream programı nasıl bodybuilding için daha karlı değil mi sence?

• Muscle & Strength
    Jason Blaha's Ice Cream Fitness 5x5 Novice Program
    https://www.muscleandstrength.com/workouts/jason-blaha-ice-cream-fitness-5x5-novice-workout
    baksanıza müthiş bir program bu duyduğuma bayağı memnun kaldım eyvallah

• Sen ne düşünüyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oscar Nixon kullanıcısına yanıt
    Stronglift başla 3 4 ay devam et sonra diğer programlara bakarsın. Strongliftin hacmi yeter merak etme bir süre sonra acayip yorulacaksın zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oscar Nixon

https://www.muscleandstrength.com/workouts/jason-blaha-ice-cream-fitness-5x5-novice-workout baksanıza müthiş bir program bu duyduğuma bayağı memnun kaldım eyvallah
    Çöp

• quote:

Orijinalden alıntı: MikeIsraetel

Çöp

Alıntıları Göster
    Sebep?

• quote:

Sebep?

Alıntıları Göster
    Cok fazla set var 2 saatten asagi bitmez idman

• quote:

Cok fazla set var 2 saatten asagi bitmez idman

Alıntıları Göster
    Senin önerdiğin 5x5 hangisiydi? Link atabilir misin
  • quote:

Senin önerdiğin 5x5 hangisiydi? Link atabilir misin

Alıntıları Göster
    Bill Starr’s Beginner 5×5
    https://oldschooltrainer.com/bill-starrs-5-x-5-training/

deadlift 1 x 5 yap 5x5 değil

5ten fazla barfiks(pull up)(en alt noktada kollar dümdüz olacak çıkış da kollarının izin verdiği en max noktaya) yapamıyorsan;

chin up dene 5ten fazla chin up(en alt noktada kollar dümdüz olacak çıkış da kollarının izin verdiği en max noktaya) yapamıyorsan;

(yeni başlıyorsan muhtemelen ne 5 barfiks ne 5 chin up yapabileceksin zaten ama belki sportif geçmişin vardır yaparsın diye yazdım)

lat pulldown yap 5x5 programdaki pullup yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 21 Haziran 2018; 20:10:30 >

• quote:

Bill Starr’s Beginner 5×5
    https://oldschooltrainer.com/bill-starrs-5-x-5-training/

deadlift 1 x 5 yap 5x5 değil

5ten fazla barfiks(pull up)(en alt noktada kollar dümdüz olacak çıkış da kollarının izin verdiği en max noktaya) yapamıyorsan;

chin up dene 5ten fazla chin up(en alt noktada kollar dümdüz olacak çıkış da kollarının izin verdiği en max noktaya) yapamıyorsan;

(yeni başlıyorsan muhtemelen ne 5 barfiks ne 5 chin up yapabileceksin zaten ama belki sportif geçmişin vardır yaparsın diye yazdım)

lat pulldown yap 5x5 programdaki pullup yerine

Alıntıları Göster
    Tamamdır bunda kesin karar kıldım pazartesi başlıyorum bakalım. 4 5 ay sonra ice cream için ne diyorsun peki uygun olur mu? Güzel bir zemin olur herhalde ne düşünüyorsun? Birde setler arası dinleme ne kadar olmalı 60 saniye yeterli olur mu? Lat pulldown 5 Set mi yine?

Deadlift neden 1 set olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Nixon -- 22 Haziran 2018; 3:28:15 >

• quote:

Tamamdır bunda kesin karar kıldım pazartesi başlıyorum bakalım. 4 5 ay sonra ice cream için ne diyorsun peki uygun olur mu? Güzel bir zemin olur herhalde ne düşünüyorsun? Birde setler arası dinleme ne kadar olmalı 60 saniye yeterli olur mu? Lat pulldown 5 Set mi yine?

Deadlift neden 1 set olmalı?

Alıntıları Göster
    60 sn dinlenme çok az en az 120-180 sn dinlen

deadlift sinir sistemini en çok yoran hareket 5 set çok fazla

Ice cream 2-2.30 saat süreceği için gereksiz bi program belli bi seviyeye geldikten sonra(5x5te kilo arttıramayacak hale gelmek) madcow orta 5 3 1 yada texas method uygulamalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 22 Haziran 2018; 10:25:37 >

• quote:

60 sn dinlenme çok az en az 120-180 sn dinlen

deadlift sinir sistemini en çok yoran hareket 5 set çok fazla

Ice cream 2-2.30 saat süreceği için gereksiz bi program belli bi seviyeye geldikten sonra(5x5te kilo arttıramayacak hale gelmek) madcow orta 5 3 1 yada texas method uygulamalısın

Alıntıları Göster
    Lat pull down kaç set 5 mi ?bu hareket çok tehlikeli biraz gelişip pull up geçeceğim zaten
  • Sorunuza cevap gönderdim.
    Konuya tekrar baktım, pullup artırmak için lat pulldown yapabilirsiniz fakat bence sayısal olarak artış daha mantıklı olur ve daha hızlı geliştirir.

Mesela maksimum 5 çekip ikinci sete giremiyorsanız:

3 set 2 tekrar,
    3 set 3 tekrar,
    1 set 4 tekrar + 2 set 2 tekrar
    1 set 4 tekrar + 1 set 3 tekrar + 1 set 2 tekrar
    1 set 4 tekrar + 1 set 3 tekrar + 1 set 3 tekrar
    1 set 4 tekrar + 1 set 4 tekrar + 1 set 3 tekrar
    3 set 4 tekrar

gibi sıralı rutinlerle artırmanız daha kolay. Hemde zaten 2-3 haftada tekrarları eşitleyebilirsiniz. ilk amaç 3x5 sonraki amaç 5x5 olur sonra ağırlıklı pullupa geçebilirsiniz.
  • quote:

Lat pull down kaç set 5 mi ?bu hareket çok tehlikeli biraz gelişip pull up geçeceğim zaten

Alıntıları Göster
    ne tehlikesi? Enseye çekiş tehlikeli sadece onun dışında bir sorun yok 5 set yap

zaten pull up chin up yapabilen biri için lat pulldown gereksiz ama en az 6 tekrar pull yada chin up yapamıyorsanız asıl hareketiniz lat pulldown olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 22 Haziran 2018; 19:29:50 >
  • quote:

ne tehlikesi? Enseye çekiş tehlikeli sadece onun dışında bir sorun yok 5 set yap

zaten pull up chin up yapabilen biri için lat pulldown gereksiz ama en az 6 tekrar pull yada chin up yapamıyorsanız asıl hareketiniz lat pulldown olmalı

Alıntıları Göster
    Aynen ben ense için sanmıştım bilgiler için teşekkürler dostum çok işime yarayacak bunlar vakit ayırdığın için teşekkürler

• quote:

Aynen ben ense için sanmıştım bilgiler için teşekkürler dostum çok işime yarayacak bunlar vakit ayırdığın için teşekkürler

Alıntıları Göster
    rica ederim araştırmaları bırakma ama araştıra araştıra deneye yanıla öğreneceksin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.