Şimdi Ara

Yeni Başlayanlar için Hi-Fi Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
5.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Aslında yaklaşık 1 aydır forumu okuyorum. Temel bilgileri buradan ve diğer bazı sitelerden öğrenmeye çabalıyorum.

    Burada sizlerin tecrübelerini alabileceğim ve bunu bu tip sistemler kurmaya çalışan diğer kişilere de aktarabileceğimiz bir topic açmak istedim.

    Öncelikle benim kurmak istediğim sistemle ilgili temel bilgileri paylaşayım:

    - Öncelikli amacım salonda müzik(Jazz, Klasik, Blues) dinlemek (Bu yüzden bangır bangır yüksek bir ses takıntım yok)
    - Kullanacağım kaynaklar - Dual CS 440 Phono Pikap ve Tidal,Spotify gibi Streaming Servisleri
    - Bütçe: 6000 Tl Civarı

    Bu yapıda düşündüğümde aslında kullanmak istediğim kaynaklardan birisi en eski yöntem olan pikap, ikincisi ise en yeni olan streaming servisleri. Genel anlamda teknoloji sever birisi olarak fonsiyonalitesi yüksek Amplifier cihazlar ilgimi çekti. Örneğin Yamaha RN602 serisi bir çok ses kaynağına hub olabileceği düşüncesiyle dikkatimi çekti(http://tr.yamaha.com/tr/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/r-n602/?mode=model)

    Bu ikilinin uyumu konusunda ne dersiniz? Sizce çok mu alakasız bir sitem olacak? Eğer böyle düşünüyorsanız kısaca nedeni ile birlikte mümkünse bir amfi tavsiye edebilir misiniz?

    Hoparlör konusunda ise bu sisteme ve müzik tarzıma uyacak bir öneri verebilirseniz sevinirim.

    Teşekkürler,







  • m2tech evo dac alın. tidalde exlusice digital out ve mqa var sesi windows a elletmeden götürüyor network e gerek yok düzgün bir pc yada mac varsa. amfi hop kısmına gelirsek rega yada marantz alabilirsiniz. Hop sonus faber yada dynaudio emit serisi olabilir. emit m20 sıfırı 3000 liraya elden türkiyeden alınır. 750-800 civarına m2 tech alını. kalan parayada amfi alırsınız düşerse pm7004 güzel amfidir.
  • Merhaba,

    Teşekkür ederim yardımınız için söylediğiniz hoparlör'ü değerlendirebilirim.

    Burada temel bir sorum var aslında;

    - Öncelikle streaming servisleri kablosuz çıkıp anfide analoğa dönüştürebilirim diye düşünüyordum. Çünkü evde sadece macbook pro var. Bunda da ethernet kablosu yok. Bu yüzden dac a nasıl bağlarım onu pek anlayamadım. Bu mac'teki thunderbolt çıkışından bağlayabilir miyim? Ya da nasıl bir bağlantı gerekecek? Aslında önceliğim kablosuz bir bağlantı alternatifiydi ama burada bu şekilde ses kalitesi daha iyi olur derseniz macbook'tan bir bağlantı yöntemi araştırmam gerekecek çünkü masaüstü bir bilgisayar yok. Belki apple'ın airportlarıyla bunu çözebilirim?

    Teşekkürler,
  • xeuxes X kullanıcısına yanıt
    Dac'a usb kablo alıcaksınız öyle bağlanıyor. Tidak ve spotify dinlerkende thunderbolt ether net çeviricisi ile mac'ı internete baplayın kablosuz olmasın ve cat 6 kablo kullanın en az. Monster yada belkin gibi düzgün kablo olsun. Kalan kablolamayı audioquest yapabilirisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bu durumda

    Mac --> Thunderbolt to Ethernet --> Modem ile internet bağlantısı

    Mac --> USB Kablosu --> DAC ---> Anfi

    Phono --> Anfi

    Anfi --> Hoparlör

    Aşağıdaki gibi bir mimarisi olacak. Sadece internet bağlantısı niye kablolu olmalı onu çok anlayamadım. Hızdan dolayı mı yoksa farklı bir etken mi var? Çünkü bunun ses dosyasında bir kayıp yaratma ihtimali yok bundan nedenini merak ettim doğrusu:)

    Bu arada aklıma takılmaması açısından benim ilk verdiğim Yamaha alternatifi ile önerdiğiniz DAC+Anfi arasındaki ses farkı ciddi sanırım değil mi? İnsan doğal olarka çok da teknik olarak bilmediğinden kablosuz yapmaya daha meyilli oluyor da bundan bir sormak istedim:)

    Bir de söylediğiniz haparlörü alsam subwoofer gereksinimi olur mu? Yoksa bunlar basları da verebilen hoparlörden midir? Sorular çok saçma oluyorsa da kusuruma bakmayın öğrenmeye çalışıyorum:)

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeuxes -- 16 Mayıs 2017; 13:26:57 >




  • xeuxes X kullanıcısına yanıt
    Salon kaç m2. Tamamını mı kullanıyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,



    Kullanacağım alan yaklaşık 30 m2 küçük bir ev olarak düşünebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • takip
  • Bize bilgileriyle yön göstermeye çalışan herkese teşekkür ediyorum. Bu sayede aslında yeni başlayanlara farklı bütçelerde iyi sistemler konusunda önerileri iletebiliyoruz.

    Ben de bunları okuduktan sonra aslında Teknoloji vs Ses Kalitesi ikilemine düşmüş oldum. Bundan sonrasını kendim dinleyerek karar vereceğim. Bu güne kadar adam akıllı sistemlerde dinlemediğim için teknolojik seçenekler yeterli gelecektir diye düşünüyorum ama bundan sonrası kulak zevkine kalıyor:)
  • Araştırmalarıma hala devam ediyorum.Burada sizlerin yorumlarını da okudukça fikirlerim değişti. Dinlemeler yaptıkça bütçemi şu an için sadece phono girişli bir amfi ve hoparlöre harcamaya karar verdim.

    Dinlemeler esnasında kule tiplerinin daha derin sesinin daha çok hoşuma gittiğini fark ettim. Ama kurların yükske olmasından ikinci el alıp daha kaliteli bir sistem kurmayı planlıyorum.

    Sizce Zensor 5 ve Denon 720 yi sıfır mı alayım yoksa ikinci el önerileriniz olur mu? Bir de 15-20 m2 lik bir oda için kule tipi fazla gelmez değil mi?

    Teşekkürler,
  • Merhabalar,

    2. eldeki Rega Brio Amfi ve bu dac konusunda ne dersiniz? Bunu alıp qacoustics 3050 ya da zensor 5 gibi bir speaker uyumlu olur mu?
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-temiz-kullanilmis-sifir-ayarinda-rega-brio-r-plus-arcam-rdac-448592540/detay

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeuxes -- 19 Temmuz 2017; 9:38:32 >
  • Selamlar dynaudio emit serisi ve marantz pm7004'ü match etmenizi tavsiye etmem. Dynaudio ile marantz pek iyi anlaşabilen markalar değiller. Bunu kısa zaman önce emit-m20 ve marantz pm6005'i deneyimleyip gördüm. Ayrıca emit serisi ciddi amfi seçer. Bir amfi ile çok çok kötü çalarken başka bir amfi ile mest edebilir. Mesela naim ile emit serisi mükemmel uyum sağlarken marantz ve hegel gibi amfiler ile oldukça sevimsiz çalar.

    Diğer sorunuza gelecek olursak rega brio-r giriş seviyesinde oldukça iyi bir amfidir, yukarıda yazmış olduğunuz beklentilerinizi çok rahat şekilde karşılar. Q Acoustics marka hoparlörler ile de çok iyi eşleşirler. Hatta bir genelleme yapacak olursak brio-r'ın eşleşmediği hoparlör yoktur desek yeridir. İngilizler başta olmak üzere tabi.
  • Türkiye piyasasında bu hobide nedense giriş seviyesi hifi cihaz denince akla ilk gelen modeller dali zensor serisi ve denon 520 ve 720 oluyor nedeni de rahatlıkla sıfır ve ikinci piyasasında bulunuyor olmaları. Fakat konu performansa geldiğinde iki marka ve model de ortalamanın üstüne çıkamıyorlar.

    Hoparlör olarak giriş seviyesinde şu anda size rega rs1, q acoustics concept20, q acoustics 2020i, mission lx2 gibi bookshelf türdeki başarılı modelleri tavsiye edebilirim. Az paraya çok iş yapan, sahneleri keyifli ve iyi bir amfiyle de şaşırtıcı performans verebilen hoparlörler. Bulabilir misiniz bilmiyorum ama triangle ve cabasse'ın hoparlörleri de giriş seviyesinden itibaren oldukça iyidir. Mesela triangle comete ex, cabasse minorca, antigua vs.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama için teşekkür ederim. Aslında çıkış noktam bookshelf olmasına rağmen dinlemeler sonrasında kule tipi olanların bana daha keyifli geldiğini gördüm bu yüzden de kule tipi olanlardan bir seçim yapacağım.Bu açıdan sizce giriş seviyesi kule tipinde hangi hoparlörlere bakmakta yarar var?

    Burada Dali, Denon, Marantz gibi markalara bakma nedenimiz de aslında geçmişte yazılmış şeyleri okumaktan ve bilmediğimiz bir alan olduğu için de en az riskli seçimi yapmaktan kaynaklanıyor. Malum bir de bu forumun bir etkisi var. Bir ara TV almak için forumu okumaya kalkmıştım sonrasında artık hiçbir TV nin düzgün üretilmediği gibi bir sonuca çıkmıştı:) Ondan fazla da mükemmelliyetçi olup da gereksiz noktalara takılmak istemesem de almışken "iyi ki bunu seçmişim" diyebileceğim bir modelle gitmek istiyorum. Uzun uzun yazdım ama geçmişteki yeni başlayan baya bir kişide bu durumu hissettim aslında. Gerçekten girmesi zor bir alan:)




  • Eğer görsel veya işitsel cihazlardaki farklılıkları, nüansları hisseden bir gözünüz ve kulağınız var ise kesinlikle mükemmeliyetçi olun zaten. Diğer türlü gözlerinize ve kulaklarınıza yazık olur. Bu forumun amacı da bu duyarlılıkta olan insanlara doğru ekipmanları belli sebepler çerçevesinde edinilmiş tecrübeler doğrultusunda tavsiye etmek.

    Yoksa her araba zaten 4 tekerlekten ve bir motordan oluşur mantığı ile volkswagen alacakken gidip dacia almak da aynı mantık oluyor ve bu mantık yanlış bir mantık (ilk aklıma gelen çok satan zıt markaları yazdım). Cihazlar için araştırma yaparken forumlardan destek alıp konuları okumak önemli ama herkesin her dediğine inanmayın internetteki inceleme yazılarından yola çıkıp buralardaki yazılardan da düşüncelerinizi pekiştirebilirsiniz. Forumu okurken çok derinlerde kaybolur gibi oluyorsanız da okumayı bırakın. Kafanızı karıştırmaktan öteye gitmez.

    Eğer bir kişi almak istediği cihaz ile ilgili satın alma süreci öncesi hiçbir bilgisi yok ise sadece forumlardan yardım almak istemesi çok doğru olmaz. Kendisi ön araştırmasını yapmalı incelemeleri okumalı daha sonra forumlardan destek almalı.

    Kule tipi daha gövdeli çalar ve mekanı yapısından ötürü daha kolay doldurur. Audiophileler bir hoparlörün en az sürücülü ve en minimal yapıda crossovera sahip olması gerektiğini düşünseler de bu tanıma uygun hoparlörler sadece raf tipi hoparlörler değildir. Kule tipi olup tek sürücülü ve minimal yapıda crossovera sahip ürünler de vardır.

    Misal kudos x2, misal neat acoustics ürünleri, misal atc scm20, misal wharfedale evo-20, dali rubicon-5, vienna acoustics bach grand vs..vs. bir çok böyle floorstand var. Bu tip modellere yönelmeseniz bile mümkün olduğunca az sürücülü bir floorstand tercih edin derim.




  • Merhabalar,

    Sürecin sonunda aşağıdaki gibi bir sistem kurdum. 5000 Tl civarı bir fiyata tamamlayabileceğim gibi duruyor:)

    - Anfi: Marantz PM6006 (Yurtdışından çok uygun bir fiyata aldığım için ve içinde DAC'ı olduğ için tercih ettim.(İngiltere 1300 TL Civarı)
    - Hoparlör: Q Acoustics 3050 (Floorstanding) (TR 2900 Tl civarı)
    - Streaming: Chromecast Audio (İngiltere 150 TL civarı)
    - Kaynak: Pikap Dual CS 440 ve Tidal Hifi

    Şimdi dışarıdan gelen ürünlerim ulaşana kadar kablo bakıyorum. Burada sizlerden bu sisteme uygun kalitede hoparlör kablosu önerisi alabilir miyim? Ayrıca pikap ın arkadasındaki kendi RCA kablosunu da değiştirmek gerekli midir? Malum çok kaliteli bir kablo olmadığı için ses kalitesinde dar boğaz yaratabilir diye düşünüyorum. Sizden kablolama konusunda yorumlarınızı alabilir miyim? QED Reference XT 40 nasıl olur? Bunun fiyatı 450 TL civarı, Ya da 800 Tl ye DHLabs ürünlerine çıkmalı mıyım? Malum çok para harcadığım için artık bir yerde durmak istiyorum:) Ayrıca pikap ın arkadasındaki değişmeli derseniz bu konuda da bir RCA önerisi verebilir misiniz?

    Kablolar da tamamlandığında yeni başlayan birisi olarak yorumlarımı iletmeye çalışacağım. Tabi ki diğer üstatlar gibi doyurucu bir yorum olmayacak ama hissiyatlarımı anlatmaya çalışacağım. Malum sistemi dinlemek için sabırsızlandığım için yorumlarınızı iletirseniz sevinirim.
    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeuxes -- 11 Ağustos 2017; 11:4:45 >




  • Saydığın kabloların hiç biri o paraları etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Ne alınabilir peki? Bunlar yorumlarda iyi gördüklerimdi aslında ondan söyledim.
  • xeuxes X kullanıcısına yanıt
    Merhaba xeuxes,

    Mevcut kurduğun sistem için atlas kablonun integra serisine de bir göz atabilirsin.

    Düşündüğün qed ve söz konusu atlas kabloların türkçe incelemeleri mevcut, araştırıp fikir edinebilirsin.

    Keyifli araştırmalar ve en isabetli kablo alımı ile sistemi tamamlaman dileğiyle.

    Saygılarımla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.