Şimdi Ara

Yeni bağlattığım teypte radyo iyi çekmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım Renault Fluence. Orijinal teybini söktürüp Jameson Js-9800Bt ekranlı teyp taktırdım. Geri görüş kamerası vs bağlattım. Ancak sorunum şu ki, teyp usb de inanılmaz güzel ses veriyor. Orijinal fluence'nin teybinden bile daha yüksek ve kaliteli çıkıyor sesi. Ancak radyoya geçtiğimdeyse,orijinal teybin çok net çektiği frekanslarda bile bu teypte sıkıtı yaşıyorum. Neredeyse tüm frekanslarda cızırtı var. Bunu nasıl aşarım? Genel olarak arabada usb yerine radyo dinlemeyi seven biriyim. O yüzden bu iş önemli benim için.

Bilseydim böyle olacağını hiç orijinal teybi bozmaz, ekranlı geri görüş kamerası alırdım ama tabi kullanmadan bilemiyorsun

Double Teyp ve Multimedya Radyolarında Radyo Çekmeme Sorunu ve Çözümleri

Double teyp veya multimedya radyonun iyi çekmemesi sorunuyla karşılaşıyorsan, bu sorunun çözümü için yapabileceğin birkaç şey mevcut.

Öncelikle, antenin düzgün şekilde bağlı olduğundan emin ol. Anten gevşek veya hasarlıysa, radyo sinyallerini alamayabilir. Anteni kontrol et ve gerekirse sıkıştır veya değiştir.

Eğer anten düzgün bağlıysa, radyo çekmeyen bölgeler olup olmadığını kontrol et. Bazı alanlarda, binalar veya dağlık araziler gibi engeller, radyo sinyallerini engelleyebilir.

Android teyp radyolarında radyo çekmeme sorunu, uyumsuz bir uygulama veya yazılım hatasından kaynaklanabilir. Bu durumda, uygulamaları güncelle veya yazılımı sıfırlamayı dene.

Oto radyolarında radyo çekmeme sorunu, hasarlı bir anten kablosu veya arızalı bir radyo alıcısından kaynaklanabilir. Bu parçaların kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerekebilir.

Ayrıca, radyo frekanslarını tara ve istasyonların doğru frekanslarda olduğundan emin ol. Manuel arama özelliğini kullanarak doğru frekansları bulmayı dene.

Yine de radyo iyi çekmiyorsa, bir oto elektrikçisine veya teknisyene başvurmayı düşün. Daha karmaşık bir sorun olabilir ve profesyonel yardım gerekebilir.

Bu adımları izleyerek, double teyp, multimedya radyo veya oto radyonunda radyo çekmeme sorununu çözebilirsin. Sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için lütfen bir uzmana danış.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Android teybe geçenler genelde hep bu şikayete sahip, telefonunuzda radyo varsa auxla bağlanıp telefondan açın radyoyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yorumun için teşekkürler kardeşim çözüm bulamazsam mecbur bluetooth la bağlanıp telefondan açacağım radyoyu. Anladığım kadarıyla bu tarz teyp sistemlerinde bir yeri güzelleştirirken diğer yeri hiç umursamıyorlar. Yani bluetooth koyup,usb koyup,ekran koyunca tamamen dışarıdan bağlantıya odaklandıklarından,içeriden bağlanan radyoyu es geçiyorlar.

Anteni falan değiştirsek etkisi olur mu? Böyle çekişi daha kuvvetli antenler var mı? Yoksa aracın orijinal anteni yine en iyisi mi?
    Orijinal anten en verimli çözüm ama bu cihazlarda insanlar genelde hep telefondan bağlandıkları için radyoyu umursamıyorlar herhalde, montajı yapan veya satan yere yine de bir sorun isterseniz ama telefondan bağlanmak en mantıklı çözüm bence. Ek olarak zaten teybi telefona bağlama imkanım varsa kendi istediğim şeyi dinlerim radyo kullanmam

Ya aslında sıkıntı şu. Ben araç kullanırken radyoda genellikle haber, söyleşi tarzı şeyleri dinliyorum müzikten ziyade. Hani sırf teybi, geri görüş kamerasını bağlayıp tek parçada halletmek, ekstra bir ekran takviyesi yapmamak için değiştirdim. Radyo çekim kalitesinin düşeceğini hiç planlamamıştım. Öyle olacağını bilsem hiç teybi değiştirmez, ekstra ekran takviyesi yapardım geri görüş için

2008 Peugeot 207 1.6 THP RC
    2005 Chevrolet Kalos 1.2
  • Arkadaşların dediği gibi , teyp ile ilgili , bende normal USB teyp almıştım, onda 3-4 kanal anca dinlenir.
    Diğer marka USB teybimde ise çok kanal buluyor ve nerdeyse yarısından çoğu dinlenebilir seviyede.
    Eski teyplerin 4/3 ü radyo sistemiydi,, şimdiki teyplerde anten kablosunun gitti yeri takip edince orda ufak tefek birşeyler görünüyor :-)
    Üzgünüm, çözüm; iade edip, ekrandan vaz geçip, dinleme kalitesi için üst markalara çıkmak .
    Aynı tuzağa bende düştüm, kurtardım geri neyseki

trendyol.com
    Powermaster Araç Radyo Anten Sinyal Güçlendirici Kablo PM-7579 - Fiyatı, Yorumları
    https://www.trendyol.com/powermaster/arac-radyo-anten-sinyal-guclendirici-kablo-pm-7579-p-376534421
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.