Şimdi Ara

**Yeni AUDI A4 ( B9 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
165
Cevap
2
Favori
19.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilindiği üzere bu aracın satışları başladı ancak maalesef tek bir konudan fiyat ve donanımların karşılaştırıldığı bir konu yok.Bu aracı almayı düşünen varsa buradan kritik edebiliriz..

Bugün bir kaç bayiyi aradım.Tüm TR'de Sport veya Dizayn paket olarak 8 adet araç kaldığı söylendi.Oldukça opsiyonlu araç getirmişler.Bu pakete sahip olanların en ucuzu 146 civarına geliyor.

Basic paket olarak ta aşağıda teklif formunu görebileceğiniz üzere 138 teklif aldım telefon ile.

Bu arada aracın baz donanımda bile standart donanımları hiç fena değil.Ön arka park sensörleri,xenon plus,otomatik açılan bagaj kapağı,alaşım jant,dinamik süspansiyon,elektrikli katlanabilir aynalar,hız sınırlayıcı,leatherette deri döşeme(?) gibi.Fakat xenon plus'ta dinamik led sinyaller ve arka stoplar yok buna dikkat..

Genel kanı elbette bu fiyatlar yüksek.Bu paralara gidip C180 AMG alınır uygun faiz kampanyasından da yararlanılır.Elimizde ileride fiyat düşerse uygun bir kaynak olsun..

**Yeni AUDI A4 ( B9 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 31 Aralık 2016; 17:16:11 >

• Farkındamısınız ??? Yüksek ÖTV ve gümrük vergileri nedeniyle 2000 CC motor hacimli otomobillerin fiyatları yüksek kalıp az satılmaya başlayınca 1400 - 1500 - 1600 CC turbo ile beygir gücü yükseltilmiş otomobiller piyasaya sürüldü...AUDİ dahil....FORD dahil... Ancak çok garipki istenen fiyat KOLLAMA... Aynen öteki 2000 CC otomobillerin fiyatına yakın....Bunları böyle satabilmek içinde 2000 CC motorları daha daha yüksek fiyatlara uçurdular..Alırken iyi tartmak , araştırmak lazım..MADEM MOTORU KÜÇÜLTTÜN...Devlete ödediğin gümrük ve ÖTV VERGİLERİNİ DAHA AZALTTIN....FİYATI NİYE DÜŞMEDİN ??? Yüksek beygirli hacmi küçük motor bana değil satıcıya ve kullanımda servise avantaj sağlıyor... Gördüğüm saçmalık budur...Yorumlar farklı olabilir...Saygılarımla..
    Bu konu -yeni A4' ü değil ama A5' i kafama taktığımdan olsa gerek- araştırdığım bir konu ve yanlış bilinen bir detayı düzeltmek lazım;

AUDI A4 1.4 TFSI' da 7 ileri ve ıslak tip kavrama kullanılıyor.

Tıpkı Audi A6 (2.0 TDI)' da senelerdir kullanıldığı gibi.

Sebebi ise motor yerleşimi ile ilgili. DQ-200 kuru tip olan 7-dsg ünitesi; enlemesine motor yerleşimli araçlar için üretilmiş bir şanzuman; bu yüzden boylamasına motor yerleşimine sahip hiçbir A4 / A6 modelinde kullanılmadı, kullanılmıyor.
    (şimdiye kadarki tüm kasa A4 ve A6' lar boylamasına motor yerleşimli ve önden çekişli ya da quattro 4 çeker modellerdir bilindiği üzere.)

Şu linkte kavramanın ıslak olduğunu görebilirsiniz. (AUDI A4 1.4 TFSI S-TRONIC için yayınlanmış technical spreadsheet)
    http://www.audi-eg.com/content/dam/ngw/eg/Models/A4/etd_A4_1_4_TFSI_S_tronic_110_kW_0815.pdf

- transmisson - clutch kısmında, dual wet clutch yazdığını göreceksiniz.
  • Adamsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence pahali

• Ben bu forumda bas bas bagirdim. Yeni a4'e 1,6'nin altindaki hacimlerde motor gelirse fiyatlar firlar diye. 1.4 tfsi geldi eskisinin 2.0 tdi fiyatina satiliyor. Bir de beklendigi gibi 1,6 tdi gelseydi 2.0'larin en bosu 170'den baslardi ayni bmw gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    1.4 TFSI 150 varken 2.0 TDI 150lik versiyonu kimse almaz ki hocam yıllık 2bin TL vergi farkı var.Bunu da distribütörler daha iyi biliyor.Ancak vergi dilimden dolayı araçları istenilen dolulukta alabiliyorsun.123.500'e olan eski kasa A4'leri galeriler haricinde alan yok.Kaldı ki yeni kasanın baz paketi bile bu araçlardan daha dolu.Zaten sizin söylediğinizin tersini beklemek hayal olurdu.

Bir de Doğuş Oto henüz euro nun kaçtan hesaplanacağı bilgisini bayilere göndermemiş.Aldığım fiyatlar 2.99dan ve yüzde 5 indirim ile hesaplanmış.

1.6 TDI gelse muhtemelen 150hp ile aynı fiyattan satarlar.Ama 120HP A4 bilemiyorum yani:)Gerçi 1.6 102 oluyorsa o da olur.

Ama araç olmuş.Ciddi manada olmuş.Tek sıkıntı baz paketteki 60 yanaklı lastikler.

• Aracı merak edenler şu videoları izleyebilir.

• ecay kullanıcısına yanıt
    Aracta arka kol dayama var miydi hocam? Dogus a3'lerde bunu koymuyor yeni a4 (ki d segment) te kesin vardir ama donanimda yazmiyor. Ve baz paketinde bile deri doseme mi var yoksa paketten dolayimi oyle?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A4 (B8)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    İşte o deri döşemenin anlamını bilmiyorum hocam.Döşeme de neresi:) Koltuklar mı kapı içleri mi. Audi'nin sevmediğim yanı işe temsilciler dahil kimse bilmiyor şu an bunu:)

Araç için inşallah hafta sonu gidip ayrıntılı inceleyeceğim.

Almayı düşünen varsa şu an için acele etmesini gerektirecek bir durum yok.Fiyatlar uygun hale gelecektir.Şu an araç kıtlığı da var.Ben sunroof istemiyorum mesela sunroofsuz araç yok ellerinde.

Arka kol dayama üst paketlerde olabilir muhtemelen.Basic pakette olmayabilir.
  • Siyah renkte gözüm kaldı.

• baz donanım dolu da şu otomatik klimayı niye baz donanıma koymazlar anlamıyorum.
    Aynı durum BMW için de geçerli.

• Haftasonu bolca inceledim.
    A4 190 bg quattro olan bir araç vardı içi gerçekten çok farklı hissteriyordu. Baya da doldurmuşlar zaten baş köşeye koymuşlar. Eski kasayla alakası yok yani.
    Ama üzerinde 260 bin TL yazınca bir anda soğudum araçtan
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

baz donanım dolu da şu otomatik klimayı niye baz donanıma koymazlar anlamıyorum.

Otomatik klima var hocam zaten baz donanımda.3 bölgeli klima opsiyonel.Önceki kasada da hemen tüm araçların advance paketli olduğu düşünüldüğünde manuel klimalı A4 yoktu neredeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

baz donanım dolu da şu otomatik klimayı niye baz donanıma koymazlar anlamıyorum.

Otomatik klima var hocam zaten baz donanımda.3 bölgeli klima opsiyonel.Önceki kasada da hemen tüm araçların advance paketli olduğu düşünüldüğünde manuel klimalı A4 yoktu neredeyse.

Dediğin gibiyse fiyat diğerlerine göre gayet iyi.

• 138 ve 16 jant komedi.
  • Skoda Superb almak daha mantıklı gözüküyor.

• Dogus grubu bu arabanin fiyatını niye ilk başta 127 bin açıkladı sonra değiştirdi.

Audide kurlar ve satış politikası çok stabil. Bilen bilir oncelerden günlük kur fiyat uygulaması vardı ve 1.6 ile üstü motorlar fiyatlamasi stabildi. Ne oldu ise bu a3 sedan çıkması ile başladı ve bir anda satış lar hizlaninca politikası değişti.

Yeni kasa ile eski kasa arasindaki bu fiyat farki biz tr de bmw ile mercedes grubuna aşık atamiyoruz gelen bari vw ye gitsin mantığını barındırıyor.

Ne hikmetse audi bakmaya gidenler ya vw yada bmw Mercedes aliyor. Tabiri caizse çok arafta kaldılar. Dikkat edin e segmentte rakipleri 1600 cc getirdi kac sene oldu d segmentine 1600 cc alti ancak getirdiler. Yani beni almayın ben tr de fazla iddiali değilim demek istiyor.

Bu da markanin satış rakamlarina hatta 2.ele yansiyor.

Ozetle Audi premium lar arasında en yetim değeri en çok dusen marka. Hb a3 lerdeki indirim ise bunun bariz örneği.

• Baz Donanım 110 binden başlamalıydı. Bu fiyatlar tam bir istismar. Yukarıda dendiği gibi daha Düne kadar 2.0 TDI 130 135 bin TL civarına satılıyordu %95 ÖTV ile.

• Audi Şenyıldız, A4 2.0 TDI 190 - Led Göstergeli, deri döşemeli, navigasyonlu, Xenon'lu. 230.000₺ civarı bir fiyat verildi.

• 123k ya aisin şanzımanlı152 hp lik bu makina varken bu araç alınmaz.
    **Yeni AUDI A4 ( B9 )
    **Yeni AUDI A4 ( B9 )
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ecay kullanıcısına yanıt
    ikini videodaki jantlar türk kullanıcılara özel olsa gerek
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.