Şimdi Ara

Yeni 308 1.6 e-HDi aldım! (2.el içerir) 300bin km'deki 307'ye veda vakti geldi... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
12
Favori
11.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda tur varmi hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    sizden araba alınır kardeşim..


    ne kadar güzel bir inceleme olmuş. ne kadar özenmişsiniz. forumda korumaya alınması gereken nesli tükenen değerli kişilerden birini daha görmüş olmanın keyfini yaşıyorum şu anda.


    ailenizle ve yeni aracınızla birlikte nice sağlıklı günler dilerim. daha güzelleri sizin olsun, inşallah daha çok yazarsınız, biz de daha çok okuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 5bin lira pazarlik cok iyi valla biz ariyoruz 100 lira düşüyorlar:))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 308 ile 2 gün bitti, düşüncelerim :

    - Aracı aldığım gün yakıt bitikti, fulledim 170 TL aldı. 200 TL altına depo fullemek psikolojik rahatlık verecek gibi (307'de büyük depo olduğu için 220-240 bayılıyordum)

    - Tüketim aşağı yukarı aynı gibi, bu gün klasik iş güzergahımda 90 sabit hız ile 3.3 l/100 km ortalama çıkardı. Fakat güzergah üzerindeki yokuş kısımlarda eski araçta sabit 90 ile gördüğüm anlık tüketim değerleri arasında 0.5-1 litre gibi bir fark var, e-HDi lehine. Mesela eski araçta anlık tüketimde 5.4-5.6 gibi değerler okuduğum yokuşlarda aynı hızda yeni araç 4.9-4.4 gibi anlık tüketimler gösterdi. Zamanla araca alıştıkça daha da düşürebilirim herhalde.

    - Aldığım günden beri performanslı sürdüm (bu sabah hariç), ortalaması 5.9, eski arabayı aynı şekilde kullandığımda 6.5'a yaklaşıyordu.

    - Biraz garip gelebilir ama yüksek hızlarda (160+) 307 daha stabil gibiydi sanki. Yeni aracı otobanda 190'a kadar yokladım, bu hisse kapıldım. Aradaki 200 kg ağırlık farkından mıdır, yoksa bitik lastikler nedeni ile mi bilemedim. Lastiklerin durumu kötüydü, dün akşam değiştirdim. Değiştirdikten sonra fazla basmadım, düzelmiş gibiydi.

    - Araç farklı olduğunu iliklerinize kadar hissettiriyor. Sanki değişik bir şey sürüyormuş hissine kapılıyorsunuz, kesinlikle sıradanlığın ötesine geçiyor Öncesinde bir çok defa test sürüşü yaptım ama bu arabanın tadı kısa test sürüşüyle pek alınamıyormuş, bunu farkettim.

    - Yalıtım çok başarılı. Süspansiyon güzel, Peugeot sonunda adam gibi süspansiyon yapmayı başarmış

    - Denon ses sistemi oldukça başarılı, baslar dolgun ve bozulmuyor. Tek sıkıntısı bu opsiyonu alırsanız yedek lastiğiniz olmuyor. Çünkü bagajda yedek lastiğin yerinde sistemin bas kolonu var.

    - İlk 5 vitesin oranları 307 ile çok benzer, hatta 2. ve 3. vites birebir aynı. 6. viteste 130 km/h hızda 2000 devir çeviriyor.

    Yeni 308 1.6 e-HDi aldım! (2.el içerir) 300bin km'deki 307'ye veda vakti geldi...

    - Hafiflik performansa güzel yansıyor, bastığınız gibi fırlıyor araç, turbo boşluğu yok denecek kadar az. Motorun çekişi oldukça lineer, benzinli gibi hissettiriyor. Alt devirler eski motordaki gibi yine dolu.

    - Bazı özellikleri hala çözemedim, telefonumu henüz eşleştiremedim mesela, Jukebox da nedir ne işe yarar hiç bilmiyorum Dokunmatik ekranın hassasiyeti müthiş olmasa da menüleri ve kullanımı rahat, düşünülenin aksine çok kısa sürede alışılıyor.


    Vee forumun laneti dün işledi, sabah evden çıkarken sağ jantı kaldırıma sürttüm

    Yeni 308 1.6 e-HDi aldım! (2.el içerir) 300bin km'deki 307'ye veda vakti geldi...

    Neyse, nazarlık olsun.


    Lastikler de geberik haldeydi, dün akşam onları yeniledim.

    Yeni 308 1.6 e-HDi aldım! (2.el içerir) 300bin km'deki 307'ye veda vakti geldi... Yeni 308 1.6 e-HDi aldım! (2.el içerir) 300bin km'deki 307'ye veda vakti geldi...

    Her zaman gittiğim lastikçimde uygun ölçüde Michelin Primacy 3 vardı, fazla düşünmeden taktırdım gitti. Şimdi daha iyi oldu.

    Haftaya da içine detaylı temizlik yaptıracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 23 Temmuz 2015; 14:40:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvodor_07

    Yakın zamanda tur varmi hocam.

    Ağustos'un son haftasında Marmaris var
  • Turbosu 307bin km iyi dayanmış. Gerçi resimlerine göre sanki turbo da açıklık var gibi. Yanlış görüyor da olabilirim. Üfürme sesi yapıyormuydu hiç turbosu?
  • harika bir konu olmuş çok takdir ettim
  • Hayırlı olsun hocam, Allah kaza bela vermesin, inceleme 10 numara olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel bir yazi tesekkurler gercektende iyi pazarlik etmissiniz hemde bayiyle.Teklifi 60binden mi actiniz naptiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shineon25

    Hocam 5bin lira pazarlik cok iyi valla biz ariyoruz 100 lira düşüyorlar:))

    Aracın lastikler bitikti, bir de bakımı gelmişti onu da yapmamışlar, yatıyordu araç. İndirimde bunların da etkisi oldu biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 23 Temmuz 2015; 14:38:38 >
  • Muhteşem bir konu olmuş, baştan sona okuması çok keyif verdi. Aracın her şeyini yazmışsınız 307 almayı düşûnenler veya ön yargıları olanlar için çok yararlı ayrıca yakıt tüketimi müthişmiş gerçekten.

    Yeni aracınız da hayırlı olsun uzun soluklu, kazasız ve belasız olur inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 307lerin suspasiyonlari cidden asiri sert ve konforsuz, bence Turkiye sartlarina hic uygun degil.En ufak kasisi iceriye kut diye bir hissettiriyorki cok fena.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Geçmiş olsun öncelikle. Gerçekten bu forumda ne gözler varmış. Arabayı çizenlerle aynı kafa bence bu. Kimi elle yapıyor kimi gözüyle nazar ediyor.


    Size bir sorum olacak, arka süspansiyonlardan küt pat sesler geliyor mu yine? 307 beni sadece bu konuda 11 senedir fazlası ile üzüyor.

    He şu da var ki yol tutuşu benzer süspansiyonlu araçlara göre daha iyi çünkü nispeten sert amortisör kullanıyor araç.

    Sorun bence amortisör-yay ikilisinin sertliklerinin birbirleri ile uyumsuzluklarından kaynaklanıyor.


    Yeni 308 de böyle bir durum olduğunu pek düşünmüyorum ancak, 307 ye göre en iyi kıyas yapabilecek kişi sizsiniz.

    Ben 11 senedir sahibiyim ancak benden çok kullanmışsınız aracı :)
  • Sağolun

    Arka süspansiyon sistemi 308'de de temelde aynı olmasına rağmen (torsiyon bar), konfor ve çıkardığı gürültü konularında 307 ile uzaktan yakından alakası yok. Pat küt rahatsız edici bir ses duymadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: be46

    307lerin suspasiyonlari cidden asiri sert ve konforsuz, bence Turkiye sartlarina hic uygun degil.En ufak kasisi iceriye kut diye bir hissettiriyorki cok fena.

    Kesinlikle öyle, çukurlu, bozuk yola hiç gelemiyor. Asfalt arabası derler ya, tam o tanıma uyuyor.
  • 308 yepyeni bir tasarım anlayışına kavuşmuş olsa da atasından izler de barındırıyor, bu gün şu benzerlik dikkatimi çekti :

    Yeni 308 1.6 e-HDi aldım! (2.el içerir) 300bin km'deki 307'ye veda vakti geldi...

    Kaput-Çamurluk-A Sütunu birleşim bölgesi, bu bölgeye odaklanınca sanki 307 görüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rst78

    quote:

    Orijinalden alıntı: be46

    307lerin suspasiyonlari cidden asiri sert ve konforsuz, bence Turkiye sartlarina hic uygun degil.En ufak kasisi iceriye kut diye bir hissettiriyorki cok fena.

    Kesinlikle öyle, çukurlu, bozuk yola hiç gelemiyor. Asfalt arabası derler ya, tam o tanıma uyuyor.

    Aynen hocam dayimda 2007 model 307 var benim astra j nin suspasiyonlarina sert diyordumda 307 cok fena, 307yi gordukten sonra benimki kasislerde acaip konforlu gelmeye basladi hani kasise dustukce insanin ici aciyor sanki arac ortadan ikiye ayrilacakmis gibi kut diye bir ses geliyorki zaten sizde biliyorsunuz. Ha şu da var sert suspansiyon dediginiz gibi asfaltta yol tutusunu arttiriyor.


    Ama 308de Peugeot nun cok yol katettigini bende biliyorum.308 guzel bir arac oldu hayirli olsun, kazasiz belasiz surusler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 23 Temmuz 2015; 17:48:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde 2 sene kullandık 2006 307 hani derler ya pejomu at cöpe halbuki tam tersi çok çok dayanıklı bir araba.Bizide hiç yolda bırakmadı ve ayrıca bir ön camı varki şahane,başka bi araca bindiğinizde basık geliyor daralıyorsunuz.307'de tek eksik yanı süspansiyonların aşırı sert olması tabi buda yol tutuşu kuvvetlendiriyor ben çok hızlı girmeme rağmen virajlara hiç bir zaman bi kayma yaşamadım esp yoktu araçta.
  • Ben bu sertlikten dolayı servise gittiğimi bilirim ustaya gidip bu araç çukurlardan geçerken küt küt vuruyor usta ya dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasret62 -- 23 Temmuz 2015; 18:43:20 >
  • Bayram gezisinde yollarda ilk çıktığı günlere nazaran çok fazla yeni 308 gördüm, her defasında içimden "zarif araçlar" dedim ve bu güzel inceleme sonrası da alınası bir araç olduğuna iyice inandım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.