Şimdi Ara

Yazın Kışlık Lastik Kullansam Ne Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde iki adet kışlık lastik var arka lastiklerin de değişme zamanı geldi ancak ben elimdeki kışlıkları yazın arkaya takarak kullansam ne gibi sorunlarla karşılaşırım.Yada biraz daha fazla gürültü ve sarsıntı dışında sorun yaşamazmıyım?

Kısacası yazın kışlık lastikleri kullanmamın sakıncaları nedir?Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

• Sonuçta kışlıkların da bir gün bitecek, yani böyle yaparak sadece alım zamanını ertelemiş olursun. Bunun yerine git taksitle 2 lastik al.

Yazın arkaya kışlık takarsan, tutuş daha zayıf kalacağından virajlara hızlı girince arkadan kopmalar yaşarsın.
  • Gelecek kış yeniden kışlık almak zorunda kalırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 6 Nisan 2010; 11:39:40 >
  • lastiğin çabuk biter birde yapısı itibariyle çok sarsar ve gereksiz seslere yol açar
  • kışın yaz lastikleri ile gezmenin ne sakıncası varsa aynı durum yazın kış lastiğiyle gezmekte de oluşur....

fışşş fışşş kaymaya başlar .... heleki ön ve arka lastikler yaz/kış olarak takılırsa bence çok ciddi sorun oluşturabilir çünkü 40 derece sıcakta çok farklı tutunma özelliği göstereceklerdir
  • Formula 1 yarışlarında yerler kuruyken, yağmur lastiğiyle tur atanların halini gördün mü hiç.Abartılı bir örnek oldu ama kış lastiği yazın çok çabuk erir.
  • 60km yi geçmezseniz yol tutuşta sorun yaşamazsınız. geçeceksenizde yanınızda sevdiklerinizin olmamasına özen gösterin derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    2 kış lastiği yeter mi?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kış lastiğinin sıcak asfalt performansı kesinlikle yaz lastikleri kadar ,iyi değildir. ama arkadaşın dediği gibi "60 km'yi geç, öl" gibi bir durumda söz konusu değil. ama kış lastiklerinin kullanıldığı gerçeğinin akıldan çıkarmayarak daha temkinli bir sürüş gerçekleştirmekte fayda var.

ayrıca kış lastiği yaz lastiklerine göre daha sesli ve çok daha yumuşaktır. bütün yaz boyunca bu sesi çekmek zorunda kalmaktansa git adam gibi yaz lastiği al. ayrıca eğer kış lastiğin bitik durumda değil, önümüzdeki kışı da çıkarabilecek durumdaysa boşuna yeme canım kış lastiklerinin başını. yazın sıcak asfaltta çok çabuk aşınırlar.önümüzdeki sene de kullanırsın nasılsa kışlıklarını ziyan olmaz merak etme
  • Kar lastikleri karın içine gömülüp tutunması için yapı olarak tabanları incedir bu incelikde neye sebep olabilir sizde kestirebilirisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

kış lastiğinin sıcak asfalt performansı kesinlikle yaz lastikleri kadar ,iyi değildir. ama arkadaşın dediği gibi "60 km'yi geç, öl" gibi bir durumda söz konusu değil. ama kış lastiklerinin kullanıldığı gerçeğinin akıldan çıkarmayarak daha temkinli bir sürüş gerçekleştirmekte fayda var.

ayrıca kış lastiği yaz lastiklerine göre daha sesli ve çok daha yumuşaktır. bütün yaz boyunca bu sesi çekmek zorunda kalmaktansa git adam gibi yaz lastiği al. ayrıca eğer kış lastiğin bitik durumda değil, önümüzdeki kışı da çıkarabilecek durumdaysa boşuna yeme canım kış lastiklerinin başını. yazın sıcak asfaltta çok çabuk aşınırlar.önümüzdeki sene de kullanırsın nasılsa kışlıklarını ziyan olmaz merak etme

normal kullanımda sorun çıkma ihtimali düşük bunu herkes biliyor fakat kazık frende olacakları kestirmek zor değil. kendimden örnek verirsem abssiz bir araçda sağ arka teker diğer 3 tekerden farklıydı yarılma nedeni ile geçiçi bitane takmıştık. panik fren yapmak zorunda kaldık yaklaşık 80km hızla. araç durduğunda 120 derece falan dönmüştük.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

quote:

kış lastiğinin sıcak asfalt performansı kesinlikle yaz lastikleri kadar ,iyi değildir. ama arkadaşın dediği gibi "60 km'yi geç, öl" gibi bir durumda söz konusu değil. ama kış lastiklerinin kullanıldığı gerçeğinin akıldan çıkarmayarak daha temkinli bir sürüş gerçekleştirmekte fayda var.

normal kullanımda sorun çıkma ihtimali düşük bunu herkes biliyor fakat kazık frende olacakları kestirmek zor değil. kendimden örnek verirsem abssiz bir araçda sağ arka teker diğer 3 tekerden farklıydı yarılma nedeni ile geçiçi bitane takmıştık. panik fren yapmak zorunda kaldık yaklaşık 80km hızla. araç durduğunda 120 derece falan dönmüştük.

tamam bende kış lastiği sıcak asfaltta çok iyi yol tutar demiyorum ama yukarıda anlattığın olayın sebebi sağ arka tekerin diğer 3 tekerden farklı olması olamaz mı sence?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

quote:

tamam bende kış lastiği sıcak asfaltta çok iyi yol tutar demiyorum ama yukarıda anlattığın olayın sebebi sağ arka tekerin diğer 3 tekerden farklı olması olamaz mı sence?

bunu anlamak zor değil tabiki, sebep o. fakat anlatmak istediğim kış lastiklerini takarsa kazık frende ya ön yada arka tarafın diğerinden önce kayacağı.

• ben iki sene kullandim bisi olmadi.
    zaten cikma almistim kis lastiklerini , kis bitimi yazda kullandim.
    ne eridi , ne yol tutusu azaldi.
    hatta kis lastikleri daha etli , ordan amorti ediyor kendini...
  • Kış lastikleri vakumlu olduğundan yakıt tüketimini arttırıyor diye biliyorum..
  • 1- Yakıt tüketimin artar
    2- Lastikler fazladan aşınır (Bu lastikler soğuğa dayanıklı, sıcağa dayanıksızdır, yazlık lastikler için tam tersi)
    3- Cinsi ne olursa olsun 4 lastiğin de aynı olması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

hocam al eline bi kumpas , git bi lastikciye ,
    michelin alpine dis derinligine bak , birde normal lastiklerin.
    kis lastiklerin dis derinlikleri cok fazla diger lastiklere gore.
    sicakta erimeymis , benzin artirirmis hikaye.
    artiyo olabilir ama hissedilir derecede degil.
    ben kullandim iki sene hic bisi olmadi.
    hemde kislik lastiklerle antalya sicagina tatile gittik.
    nasil yapisiyor yola varya , eriyor sanirsam :)

• bende arabayı ilk aldığımda üstünde olan kışlık lastiklerle baya bir yol yapmıştım yazın (güneyde hemde), bir sorun yaşamadım fakat 4ü de aynı lastikti. sıcakta daha çabuk yıpranması mantıklı, sonuçta daha yumuşak malzemeden üretiliyor ama dengesizlik olması dışında(farklı lastiklerden dolayı) bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.

şuan bir takım michelin energy yazlık bir takımda nokian w kışlık var. michelin ı aldığım gün hiç olmasaydı keşke havalar ısınıp yazlıklara geçince cart curt kaymaya, patinaja kalmaya başlıyorum yani kışlık olmasına rağmen enteresan bir şekilde yazın bile daha güven veriyor diğer lastikler.

• Şu an aynı sorun bende de var, aracın üstünde 4 adet kışlık lastik var, yazında diyorum aynı lastiklerle devam etsek, acaba çok zararlı olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apia

Şu an aynı sorun bende de var, aracın üstünde 4 adet kışlık lastik var, yazında diyorum aynı lastiklerle devam etsek, acaba çok zararlı olurmu?

Kislik lastiklerin biter ve bir daha ki kis isine yaramaz.
    Yol tutusa, durma mesafesine de olumsuz etkisi olur tabiiki ama araci sinirlarda kullanmiyorsan pek farketmezsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.