Yarbay
15 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 48 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar dün win 8 i yükledim..Metro arayüzünde 3 adet mail adresimi sorunsuz kurdum..Metrodaki posta dan onları sorunsuz kullanabiliyorum ama masaüstündeyken ne mail geldi uyarısı oluyor nede postalara metroya geçmeden ulaşabiliyorum..Metro arayüze geçmeden görev çubuğuna tutturup masaüstünden açıp kapatabileceğim mail gelince uyarıcak bir çözüm var mı? Teşekkürler..
Bu sabah 05:00 da İzmir Menemen i geçip Aliağa ya doğru giderken hızım 115(navigasyondan baktım) civarı idi..Tam virajı dönmemle radar(trafik aracı için de de görevli memur oturuyordu) ile yüz yüze kaldım..Frene bastım ama radar beni gördüğünde 115 ler de gidiyordum.. Cezayı yedik diye düşünürken biraz ilerde yol kesilmişti ve beni durdurdular (öndeki araç ve arkamdan gelen aracı durdurmadılar) Polis ehliyet ve ruhsatımı istedi,Ben radar mı dedim?yok ceza değil kontrol yapıyoruz dedi ehliyet ve ruhsatımı ekip arabasına götürüp 10-15 sn bekleyip geri getirdi ve iyi yolculuklar dedi..

Polis ceza yok dedi ama ben radar a yakalandığıma eminim.. Daha önce başına böyle bir olay gelen oldu mu?Acaba sürücülerle tartışmamak için polisler cezayı posta ile mi yolluyorlar? Otoyol da ve ya hareketli radarların olduğu yerler de posta ile ceza geliyordu ama hem çevirmede durdurulup hem cezayı posta ile alan oldu mu?
İphone 4 ve ipad de bir haftadır deli gibi kelime avı oynuyorum..4*4 harflerden sıralı kelime yapıyorsunuz..ne kadar kelime yaparsanız o kadar puan veriyor..Oyunun en güzel tarafı online kısmı 400-500 kişi aynı anda oynuyor ve 1.5 dk sonra sıralama yapılıyor kaçıncı olduğunuzu görüyorsunuz..Aynı kelime dizilişleri çıkmıyor ama hiç duymadığım kelimeler mevcut..
Oyun ücretsiz ücretli sürümünde 10 sn ekstra zaman var..Denemeyen arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir..
İpad 1 İphone 4 üm var..Hepsini tek itunes hesabından kullanıyorum..Her gün itunese bir iki kez takıyorum cihazları..
Diyelim ip 4 e bir app yükledim bağlayınca hem itunes hem ipad e o app yükleniyor..Sonra silince ip 4 ü bağlıyorum itunese tekrar sildiğim app yükleniyor itunesten silsem ip 4 ten ve ya ipadden tekrar itunese geçiyor..Hepsinide tek tek bulup silmek işime gelmiyor uzun sürüyor..Mutlaka sildiğim app birinde oluyor diğerlerine tekrar aktarılıyor..

Bir app ı silip diğerlerini de itunes e bağlayınca silmek için bir yöntem ver mı? Silme işlemini nerden nasıl yaparsam hem itunesden hem diğer ipad ve ya ip 4 ten komple silmiş olurum..? Teşekkürler..
Daha önce omnia telefonum varken bitirmiştim..Dün iphone versiyonunu buldum. Oyunda amaç lazerleri aynalar ve verilen diğer malzemelerle doğru yere yönlendirmek.Sarı böceğe sarı lazer gibi renklere göre yönlendiriyorsunuz.Level 30 lardan sonra günlerce uğraştığım leveller olmuştu.Kesinlikle tavsiye ederim. Muthiş bir zeka oyunu.

http://www.manbolo.com/meon/

App store de meon diye aratınca çıkıyor.
Arkadaşlar bayramda hem iphone 4 hemde ipad aldım.. Apple storedan ipad ve iphone için oyun almıştım(Oyunları pcden değil direk cihazlar üstünden aldım)..Dün akşam iphone ve ipadi itunes e bağlayınca ipaddeki oyun iphonea iphonedaki oyunda ipade kurulmuş..Yani tek ücret ödediğim oyun iki cihaza da kurulmuş ve hiç bir uyarı filan çıkmadı apple store şifremi istemedi.. Fazladan yüklenen cihaz için olan ücreti kredi kartımdan çekerler mi? Teşekkürler
Nette Alfa Romeo ya ait 2013 yılında çıkarılması düşünülen ilk SUV un resmini buldum..Sayfa İtalyanca google translate ile anladığım kadarı ile Cherokee ile ortak platformda çıkıcak..

http://www.auto.it/anteprime/alfa_romeo/2010/06/15-5368/Auto%20Spy,%20il%20super%20SUV%20Alfa%20Romeo
Hız yapanlara ceza olarak bu klip 50 defa arka arkaya seyrettirilecekmiş...

23 nisanda 3 günlük tatilden faydalanıp İzmir e gidip geldim..Perşembe akşamı 9 da Kdz.ereğli den yola çıkıp sabah 5 te izmir e varıp pazar günüde sabah 11 de yola çıkıp gece 10 da Ereğliye döndüm..650 kmlik yolu gidip geldikten sonraki izlenimlerim:
1. 650 km boyunca yamasız çukursuz tek bir yol bile yoktu.Otoyol dahil tüm yollar tarla gibi. Yeni yapılan Bursa Manisa arasındaki bölünmüş yol tam tarla olmuş. Yeni açılan kısımlar bile o kadar deforme olmuş ki bir sürü yerde yolu tekrar bakıma almışlar...O yollara dökülen paralara yazık..Avrupa da bir sürü yere gittim tek bir yamalı yol bile görmedim bu kadar mı zor ya düzgün bir yol yapmak..Yolu yaptırana ayrı para dök her sene bakımına ayrı para dök eminim Avrupa daki yollardan daha pahalıya geliyordur bu yollar..Şehir içleri ayrı rezalet zaten..En küçük belediyeden en büyüğüne yollar yine aynı yine aynı..Ben bu yolları yapana da yaptırana da hakkımı helal etmiyorum..Hepsine haram olsun bu işten yedikleri üçkağatla kazandıkları paralar..Bu yollara da araba maraba dayanmaz...
2. Üç şeritli yolda adam 90 la orta şeritte gidiyor onu yüzle sollamaya başkası çıkıyor sağ şerit bom boş..100 le sollayan sol şeridi bir türlü bırakmıyor..4 şeritli yola giriyorsun 3 şeritte 90 la giden en solda onu 100 le sollayan başkası sağdaki 2 şerit yine bomboş...2 şeritli yolda yine yavaş giden biri solda selektör yap bilmemne yap çekilmiyor adam..Eminim 5 şeritli yol olsa 4 şeritte 90 la giden birileri mutlaka olur..Ehliyet verirken ne olursa olsun en solun bir yanından gidin diyemi öğretiyorlar.?Sollama yapınca da solu asla boşaltmayın diyorlar galiba...
3. Yine otoyolda ortadan tın tın giden adamlar viraja girerken sol şeride taşıyorlar..Sapanca virajlarında az kalsın birine çarpıcaktım..Altındaki araba 80-90 la o virajı çok rahat alabilecekken sağ şeritte boşken ortadan giden zaten hızını iyice düşürmüş vatandaş sol şeride girip virajı geniş alıyor..Aynaya bakmak filan yok zaten..
4.Otoyolda ve bölünmüş yolda bakım dolayısı ile bir şerit azaltıldığı için pazar günü saatlerce trafik kitlendi ve beklemek zorunda kaldık..Otoyolda 2-3 km önce uyarı levhaları konulup sol şerit kapanacak denmesine rağmen tabelayı gören soldan iyice hızlanıp bir an önce sıranın önüne girmeye çalıştı bir anda üç şeritli yol iki şerit olduğu yerde tüm arabalar kitlendi..Saatlerce beklemek zorunda kaldık..
Bölünmüş yolda ise Bursa Yalova arasında 2 şerit teke düşerken durum iyice içler acısıydı..Yine 1-2 km önce sağ şerit kapanacak tabelası varken öne geçmek isteyen hayvanlar 2 şeritli yolu 3 şerit haline getirdiler..Emniyet şeridi toprak yol filan bazı yerlerde 4 sıra araç bile oldu..Tabi yol tek şeride düştüğünden trafik yine 1 saatten fazla kitlendi..Bazıları o kadar şerefsiz ve haysiyetsiz ki o trafikte yandaki benzinliğe girip son hız benzinliğin sonundan 3-4 araba öne geçmek için bir birlerini eziceklerdi nerdeyse..ulan 3-4 araba öne geçicem diye sülalene anana sövdürmeye değer mi? Bu kadar mı düştünüz ya..tabelayı görünce sağ şerittekiler sol şeride geçse trafik tek şeritten akıcak ve kimse o kadar beklemek zorunda kalmıcak..
Nisanın başında Barselona Zaragoza otoyol yolculuğu yaptım 2 şeritli otoyol tek şeride düştü ve onlarında bayram dönüşü tıklım tıklım yol olmasına rağmen otobusün 100 olan hızının 80 e düşmesi dışında bir saniye bile beklemedik..Tabelayı gören sağa geçtiği için yol tek şeride düştüğünde zaten herkes tek şeritteydi ve bekleme filan olmadı..
Bu kadar olumsuzluktan sonra tek takdir ettiğim İzmir trafiği ve şoförleri oldu..Sahil yolunda kimse 70 i geçmiyor makas atan yok sıkıştıran yok..Ne zaman bir kavşağa girsem ve ya yola çıkmam gerekse birileri mutlaka durup yol verdiler..Bornovadan Balçovaya (nerdeyse İzmirin bir ucundan bir ucuna) 3-4 defa şehir içinden gitmeme rağmen trafikle ilgi en ufak gerginlik yaşamadım..Mutlaka İzmir de de trafik sorunludur filan ama İstanbul a Ankaraya göre trafiği cennet..
Arkadaşlar bir hafta önce hiç aklımda yokken Suadiye Birmotta Lancia Delta bakarken karşımda duran gerek dışı gerekse iç dizaynı ile muhteşem dediğim Siyah içi bordo deri döşeme Alfa Romeo 159 1.9 JTD Q Tronic i satın aldım..Bir haftadır 500 km yol yaptım...Daha önce Alfalar Türkiye yollarında sorun çıkarır güzel araba ama çok baş ağrıtırdan başka bişey duymadığım Alfa Romeo bir araç sahibi oldum...
159 a adete aşık oldum sürüşü muthiş keyifli virajlarda banamısın demiyor spor araba sürüyor gibisin ama acayipte konforlu..1 haftadır muthiş keyif alarak araba sürüyorum..BMW 3 Audi A4 Mercedes C yide inceledim sürdüm hepsi çok kaliteli arabalar ama 159un verdiği hissi hiç biri veremedi..1 haftalık yeni Alfa kullanıcılığımdan muthiş mutluyum kısacası..
İçinizde 159 sahibi var mı? Nelere dikkat etmeliyim?Kronik problemleri var mı? Teşekkürler..
Hakkında
Forum İmzası:
PSN:ulaskoksalTR
Hakkımda:
8953189B9D0A4748842325F4B2B9CE0F.jpg
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.585
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.551 (Bu ay: 386)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.