Şimdi Ara

Yazın araba ile tatile çıksak eziyet mi olur ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bikereismiguzel kullanıcısına yanıt

    Hocam önceki rotanız var mı elinizde. Bakmak isterim araştırmada gözümüzden kaçan olabilir.

  • Hocam çok güzel fikir bence arabayla gitmek. Yol üzerinde çok güzel mekanlar oluyor oraları görerek geze geze gitmek daha eğlenceli gibi gözüküyor. Ayrıca Antalya'da şehir içinde ulaşım da çok rahat olur hatta farklı ilçeye gitme seçeneğiniz de olur şehrin çevresini de turlarsınız.


    Bu konuyu görünce aklıma geldi. Bu sene biz de 1 arkadaşımla beraber kamp yapmayı düşünüyoruz. Şimdi yazdıklarınızı okuyunca iştahlandım. Bir an önce yaz gelse şu lanet koronanın vakaları da düşse de biraz hayattan zevk almaya başlasak..

  • Ben her yaz eşimle beraber, 5-6 bin km yol yapıyorum.
    En son kış rotamız; Diyarbakır - Nevşehir - Ankara - İstanbul - Düzce - Ankara-Gaziantep- Diyarbakır.

    En son yaz Rotamız ; Batman- Elazığ-Ankara-Antalya-Muğla-Aydın-Balıkesir-Çanakkale-İstanbul-Ankara-Elazığ-Batman.

    30 gün iznimizi bu şekilde dost akraba arkadaşları görerek ve gezerek değerlendiriyoruz. Otel Pansiyon Öğretmenevinde konaklıyoruz. Genelde öğretmenevleri kamuya indirimli olduğu için gece onları tercih ediyoruz. Yaz tatilinde ise 1 hafta herşey dahil otelde keyif çatıyoruz. Öğleden önce aktivite , ögleden sonra otel keyfi.

    Yaz kış farketmez heryere kendi aracımızla gidiyoruz. Araç bakımımda tatil gidişi kontrol / tatil dönüşü kontrol ve yağ filtre değişimi şeklinde oluyor. Nisandan itibaren yazlık lastiklerimi takıyorum, Kasımda kışlıklara geçiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 11_serhat_11 kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam, uzun zaman oldu gezmeye çıkmayalı, en son ailemle tatile gitmiştik ondan da pek birşey anlamadım.

    Güzel bir kafa dinlesek iyi olur, size de iyi tatiller hocam.

  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt

    Çok düzenlisiniz anlaşılan o k, ne güzel hocam. Kazasız belasız tatiller dilerim.

  • antizero kullanıcısına yanıt
    Yazın araba ile tatile çıksak eziyet mi olur ?
  • her şey dahil otelde kalıp sadece otel tatili yapacaksanız uçakla mantıklı. Ama gezi turizmi yapacağız diyorsan Antalya'da yaşayan biri olarak arabayla gelmenizi öneririm. ARabayla her yer yakın ama toplu taşıma berbat.

  • trivela67 kullanıcısına yanıt

    Hocam hem otele geleceğiz, gündüz vakitleri de çıkar gezeriz diyoruz. Manavgat şelalesine gitmek istiyor arkadaş o taraflara falan geliriz neredeyse.

  • Araba çok mantıklı o zaman. Antalya merkez'de otelde kalacaksanız kurşunlu şelalesini ziyaret etmenizi öneririm. Manavgat şelalesi daha ünlü ama eski ihtişamı yok.

  • Öneri için sağol, oraları da görürüz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Filme niye dalayım ?

    Sen arabada radyo dinlerken radyoya dalıyor musun ?

    Bir yandan filmi dinleyip diğer yandan yola bakmak zor değil.

    film aynı zamanda görsel öğeler içeriyor o da var dikkatin dağılır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

    Yok hocam sürekli ekrana bakmayacağız tabii ki. Bir yandan dinleyip bir yandan sürmenin sıkıntısı olmaz.

  • 3 yıl önce buna benzer bir tur yapmıştık ve çok keyif aldık. Aşağıdaki gittiğimiz yerleri az da olsa detaylandırmıştım. Aklınıza takılan birşey varsa yardımcı olabilirim.


    https://forum.donanimhaber.com/arabayla-ege-akdeniz-turu-planliyorum-ve-yardimlariniza-ihtiyacim-var--40293099-16#134816891

  • Hocam benzerini biz yaptık 4 arkadaş istanbuldan fethiyeye geçtik arabayla geze geze. Güzel bi planlamayla çok zevkli oldu tavsiye ederim. Bursa-eskişehir-kütahya-uşak-denizli-fethiye yaptık biz. Bu noktalarda gezilmesi,görülmesi gereken yerler ve yemek yiyeceğimiz noktaları belirledik. Güzel yerler gördük, bi plan yaparsanız güzel olur yanlız diğer türlü pek bi anlamı olmuyor.

  • Araba rahat ve ferahsa mantıklı bence

    Birde otel 4yıldızlı ekonomik bir otelse oraya tıkılıp kalmak istemezsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 26 Nisan 2021; 11:18:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey dahil otele geliyorsanız araca gerek yok, masraf olur diyorsunuz diğer türlü dışarı ciksaniz da dışarıda yemek vs yemek istemeyebilirsiniz, otele dönmek isteyebilirsiniz hemen yeme içme masraf olmasin diye bu bir itilaf doğurabilir. Antalya büyük bir şehir gezmek görmek için harcayacağınız vakte sizin planladiginizdan çok daha fazlasi gidecek emin olun. Bir gun Alanya da mekana takılalım, bir gün Side de tarih görelim, bir gün Olympos da ortamı doğayı yaşayalım bir gün de kas - Kekova o taraflara bakalım deseniz bütün bu aktiviteler ayrı ayrı tek gün alır neredeyse... Araba + turistik farklı lokasyonlarda bir iki gün takılarak gezeceginiz bir tatil planlamanız çok daha eğlenceli ve verimli olur, kafanıza çok uyan bir yer durum vb olur orada daha fazla takilirsiniz gerekirse. Arkadaşınızın her şey dahil kafası ile sizin esnek tatil kafası pek paralel değil gibi anlattıklarından yola cikarak. Oteli rezerve ettiyseniz, orada kaldığımız süre boyunca otelde kalacağız diyorsaniz kesinlikle uçak + 2 gün araç kiralama şeklinde gidin derim. Ayrıca arkadasiniz parasini verdiğiniz otele donemeyeceginiz, gerekirse dışarı da sabahlayip yeme içmeye gezme takılmaya da masraf edebileceğiniz ekstra 3 4 günü tolere edebilir mi mesela? Ben anlattım siz anlayın yani artık. Yazıdaki olayların hepsi yaşanmış olaylardan yola çıkarak derlenmistir.

    İmza: 38 yaşında, 98 yılından beri genelde Alanya ya yazlığa, öncesinde de doğuştan beri çoğunlukla tatile Alanya - Antalya ya gelen, arkadaşlarla araçla gezi, kamp, pansiyon, otel vb olaylarını çok fazla yapmış, gezmeyi dolanmayi çok seven muhtemelen bir abiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam 5 yıldızlı herşey dahil bir otele gidecekseniz uçak daha mantıklı. Ama daha uygun bir otel ya da kamp yaparım diyorsanız aracınıza gidin.

    Biz mesela kamp yapacaksak mutlaka araba ile gideriz. Araç yoksa da kiralarım. Çünkü araç yoksa istediğiniz plajlara giderken minibüse ayrı para vereceksiniz git gel. Gittiğiniz yerde mecburen şezlong şemsiye kiralayacaksınız. Akşam şehir merkezine gitmek için minibüs git gel ücreti ödeyeceksiniz. Ama araç varsa bi şemsiye alın birde hasır. Şezlong şemsiye parası vermezsin. Ayrıca arabaya su sandvic falan atıp rahatça yemeğini de yersin. Araçsız gidersen bunların hepsi yüksek maliyet oluyor. Resmen günlük araç kiralama parasını geçiyor bu masraflar.


    2018 yılında kendi aracımla 6 gün kamp yapmıştık. Salda Gölü ölüdeniz saklı kent kaş kaputaş hidayet koyu bir gün tekne turu kekova dönüşte afyonda sucuk ekmek lokum vs herşey dahil iki kişi 1250 lira para harcsmıştık. Şaka gibi fiyatlar şimdi de olsun 2000 lira maksimum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobermann -- 26 Nisan 2021; 12:38:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Karadenizdeyim hocam.

    Yaklaşık 800km vardır yol.

    Kırşehir Nevşehir'de vb ne yapacaksınız hocam. İstanbul tarafı olsa hadi ege sahillerinden gidin 3-4 günde konaklaya konaklaya derdim. Yazın ortasında bozkır mi seyredeceksiniz.

    Karadeniz turu da olur aslinda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerile3 kullanıcısına yanıt

    Sağol hocam.

  • Araba sedan hocam, 2 kişiyiz, çok yoruldum diyen olursa geçer arkaya yatar dinlenir.


    Zaten yolda yavaş gitmeyiz, sabah yola çıkıp akşam orda olsak geri dönüş yolunda yavaş gezerek gideriz.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.