Öyle direk sallamayalım lütfen. Buyurun maaşllar ankele burada acıklanıyor. https://oncekiyazilimci.medium.com/yaz%C4%B1l%C4%B1mc%C4%B1-maa%C5%9Flar%C4%B1-2020-74c567acd47e
"iyi bir üniversite"den mezun adam zaten türkiyenin nitelikli gencidir. o limon satsa da başarılı olur. O yüzden burada başarıyı getiren diploma mı yoksa orayı kazanan ve bitiren kişi mi ona bakmayı da unutmayın. |
YAZILIMDA DİPLOMANIN ÖNEMİ (3. sayfa)
-
-
Forum iyice sacma sapan hale geldi diye 40 yilda bir ugruyorum, ayni tas ayni hamam. Kulaktan dolma, kaynatasinin bacanaginin dayisinin kizini ornek veren arkadaslarla dolu.
gorusumu yazmadan once kendi durumumu yazayim. teknik universitelerin birisinin muhendislik bolumunden atildim. universitenin ilk yilinda calismaya basladim, okul ile isi bir arada goturemedim bir kac kez afla okula dondukten ( askerlik sebebi ile ) geri alinmamak uzerine tamamen atildim. Diplomam yok, durumum bu sekilde.
Turkiye'de 15 yila yakin banka, uluslararasi sirketler, gsm operatorleri gibi buyuk kuruluslarda calistim kimse bana diploman nerede diye sormadi. Junior developerliktan bir kac ekibin sorumlusu oldugum pozisyonlarda bulundum, terfi alirken de diplomanin etkisi oldugunu dusunmuyorum.
5 yildan uzun zamandir Hollanda'da calisiyorum, buraya gelirken de burada is degistirirken de kimse diploma sormadi ( zaten cv'de egitim kisminda yaziyor acik acik )
Burada calistigim sirketler de borsaya acik, milyar dolarda fazla degeri olan teknoloji sirketleri.
20 yila yakin tecrubem var, diyebilirim ki keske hakkini vererek saglam computer science okuyabilseymisim ( matematik muhendisliginden atildim )
Okulun, computer science ve matematigin yazilimda hic bir ise yaramadigini dusununen adam buyuk ihtimalle belli basli frameworkler ile crud disinda uygulama yazmamistir.
Stack, tree gibi temel veri tiplerini dahi bilmeyen bir suru okullu ya da alayli yazilimci var. Sektor buyuk, eli is tutan herkese ekmek var. Crud yazan da para kazaniyor yapay zeka ile ugrasan da. Her sektorde oldugu gibi bizim sektorde de farkli yetkinlikler icin farkli isler var. Bu sartlar altinda okul gereklidir ya da gereksizdir diye kesin yargida bulunmak hic tecrubesi olmayan insanlarin varabilecegi bir yargi.
FAANG'larda calisan arkadaslarim var, aralarinda benim gibi diplomasiz olanini tanimiyorum. Hem Turkiye'de 10 yil kadar once hem de burada bir yil once Amazon'un gorusmesine davet aldim ikisinde de basarisiz oldum. 10 sene once junior, gecen yil senior ( sd3 ) seviyesi icin gorustum her ikisinde de computer science eksigim yuzunden elendim. Bu gorusmelerde okula bakmiyorlar ama iyi bir cs egitimi almamis adamin gorusmelerden gecebilmesi de neredeyse imkansiz. Arada istisnalar vardir tabi ki ama buyuk ihtimalle bu istisna siz degilsiniz.
Yazilimda diplomadan cok aldiginiz egitim ve buna bagli olarak bilgi seviyeniz onemlidir. Yurt disinda calismak icin ise Turkiye'deki universite diplomasinin hemen hemen hic onemi yok. ODTU de Sutcu Imam da onlarin gozunde bir, alt tarafi Turkiye'de bir universite.
Bununla beraber universite ise size sadece egitim vermekle kalmaz. Universite insana genis bir bakis acisi, farkli insanlari tanima imkani, sosyallesme ve yabancilarin soft skills dedigi yetenekleri gelistirmenize imkan verir.
-
Adamlar harvard için zaman kaybı deyip bıraktılar sen daha tutrulmuş pc açmayı bilmeyen hocalarla dolu odtü itü den bahsediyorsun
Ayrıca istatistik diye bir bilim var bak patronlar ne mezunu.
Özel üniversite bitirmiş patron yeğeni olan birine veriyorlar 50k maaş,artık patron ve saksakcıları her yerde yok mühendisler şu kadar kazanıyor,kabile devleti olmasaydı kaç mühendis kaçı işsiz maaş ortalaması ne hepsine herkes ulaşırdı.
Ver kıvanç tatlıtuğa bolum başına 100bin diğer set ekibinide asgari ücret çalıştır ,onlar itiraz ettiğinde de kendini geliştir kıvanç kadar al diye uyut .Özel sektörün özeti budur. İstediğin kadar kendini geliştir yoksul ülkelerde kımse yüksek maaş vermez.
Kendini gelişme fırsat eşitliği olduğu ülkelerde geçerli.tavsiyem okulu boşverin dil öğrenin yazılım öğrenin yurtdışında iş alıp yapın en azında cebinize döviz girer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehxpal -- 22 Eylül 2020; 15:50:26 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
@mehxpal Olayi yazilimdan alip Kivanc Tatlitug'a kadar bagladigina gore seni artik kaale almiyorum, sen kendi kendine takil.
Benim sozum buraya gelip universite okumus ama bir baltaya sap olamamis kisilerin "universite gereksiz, bosuna zaman kaybi" diyenlere.
Yirmili yaslarda zaman kaybi deyip 4 yil universite okumamak size hicbirsey kazandirmaz, ama cok sey kaybettirir.
Bunu belki on defa yazdim, yoldan cevirdiginiz bir kisi eger gerizekali degil ise ve hevesi varsa biraz ugrasarak yazilim ogrenebilir ve basarili olabilir.
Sizi bu yoldan gecen adamdan ayiran ozellik diplomanizdir. Cunku hic bir alayli oturup zevk olsun diye data structures, design patterns calismaz. Cunku bunlari bilmeden de istedigi her yazilimi yapabilir. Bazi yerler vardir ki istediginiz kadar yazilimda uzman olun bunlari bilmeden oraya giremezsiniz. Cunku adamlarin mulakatta sordugu ilk soru bunlar, ve bunlarin C++, C# veya JAVA ile alakasi yok.
-
İşte analitik zekan bu kadar senin her tarafın yazılım olsa ne yazar.On tane üniversitesi bitirsen kaç yazar. O bir örneklemeydi kıvanç . Kaale alıp almaman çokta şeyimde seni tanımıyorum bile
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
iktisat mezunuyum.
3 yıl muhasebe/maliyet kontrol
2 yıldır da yazılımcı olarak çalışıyorum.
c# ve php ile birçok projem var.
memleketimde evime yakın bi şirkette 3.500 e çalışıyorum. yemek şirketten.
şehir dışında 3 yıl önce kazandığımı kazanıyorum şuan. ama akşam evime gidiyorum.
bazen ekstra ücretle dışarıya program yazıyorum.
profesyonel olduğumu düşünmüyorum ama şimdiye kadar (5 yıldır) ihtiyaç duyulan tüm yazılımları yapabildim.
yardımcı olarak bilgisayar programcısı aradığımız zamanlar oldu, maalesef kimse bir şey bilmiyor, sadece diploması var. bilgili yetkin kişiler de istanbul a gidiyordur.
not: beni de istanbul a çağırdılar, gitmedim.
diplomalı arkadaşlar için üzgünüm onların mesleğini yaptığım için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mahoni_38Öyle direk sallamayalım lütfen. Buyurun maaşllar ankele burada acıklanıyor.
https://oncekiyazilimci.medium.com/yaz%C4%B1l%C4%B1mc%C4%B1-maa%C5%9Flar%C4%B1-2020-74c567acd47e
"iyi bir üniversite"den mezun adam zaten türkiyenin nitelikli gencidir. o limon satsa da başarılı olur. O yüzden burada başarıyı getiren diploma mı yoksa orayı kazanan ve bitiren kişi mi ona bakmayı da unutmayın.
Alıntıları Gösteriyi okuldan hakkini vererek mezun olup bu maasa calisiyorlarsa, enayinin bol oldugunu gosteren bir anket olmus. ama anketin boyle bir iddiasi yok. neye cevap verdin anlamadim.
iyi okul, iyi hocalar, iyi arkadaslar, iyi teknokent'ler vs bunlarin hepsi potansiyeline ulasmani arttiran etmenler. parlak bir yeteneksen dedigin gibi her iste basarili olursun. fakat adimlari birer birer atmak var bir de onar onar atmak var.
kimse, diploman olmayinca ac kalirsin demiyor zaten. sektorde cok fazla imkan var. fakat r10.net'ci adamlar da gelip caka satmasin. cok komik oluyorlar cunku.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E41040413iyi okuldan hakkini vererek mezun olup bu maasa calisiyorlarsa, enayinin bol oldugunu gosteren bir anket olmus. ama anketin boyle bir iddiasi yok. neye cevap verdin anlamadim.
iyi okul, iyi hocalar, iyi arkadaslar, iyi teknokent'ler vs bunlarin hepsi potansiyeline ulasmani arttiran etmenler. parlak bir yeteneksen dedigin gibi her iste basarili olursun. fakat adimlari birer birer atmak var bir de onar onar atmak var.
kimse, diploman olmayinca ac kalirsin demiyor zaten. sektorde cok fazla imkan var. fakat r10.net'ci adamlar da gelip caka satmasin. cok komik oluyorlar cunku.
Alıntıları Gösterbaşlangiç maaşı 10k dan aşağı olmaz. Ancak bu "iyi okuldan mezun"lar nedense hiç bir ankette yoklar. ya istisna diyeceğimiz kadar azlar ki bu durumda örnek vermek doğru olmaz. Yurtdısında veya remote yurtdısı ile çalışmıyora 10k alan arkadaşlar istatistiklerde görmek isteriz.
Codefiction anketinde de bu istisnai arkadaşları ne raw data da ne yorumda görmedik. O yüzden bu varsayımın kaynağı her neyse ben sektörde göremiyorum
https://codefiction.tech/episodes/codefiction-yazlmc-anketi-bolum-1
-
https://www.linkedin.com/uas/login?session_redirect=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fm%2Ffeed%2Fupdate%2Factivity%3A6714320895873191936quote:
Orijinalden alıntı: Mephalay
Bir tane de CS alaninda saglam egitim almis biri cikip da "Diploma onemsizdir" desin. Neyi bilmedigini bilmeyenlerden neyin bilinmesi gerektigini dinliyorsunuz.
Buyur hocam tam olarak aradığın insan :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Türkiye'de bankalar gibi büyük yerler veya teknopark bünyesinde diploma üzerinden devletten teşvik primi alan firmalar için diploma çok önemlidir.
Ama bunların dışında kalan özel şirketlerde diplomanın çok önemi yok.
-
diploman olmadan kurumsal bir yere özellikle mühendis ünvanıyla girmen bildiğim kadarıyla imkansız. ünvanına göre tüm dünyada standartlaşmış sertifikalardan da alırsan iş yurtiçi/yurtdışı iş başvurularında "plus" niteliği taşıyacaktır.
-
Turkiye'de gecirdigim 10 senelik is hayatindan sonra 1 yildir Polonya'da yasiyor ve calisiyorum. Sirket ve ekip icinde yazilim kokenli olmayan tonla insan var. Sirket is ilanlarinda, birak yazilim veya ilgili herhangi bir alandan mezun olmayi, lise mezunu olmayi bile talep etmiyor. Ornek bir is ilaninin linkini asagiya birakiyorum, pozisyon: Lead Java Developer. 7 kisilik bir ekiple calisiyorum, SRE(DevOps vs) olarak calisan arkadasin onceki meslegini soyluyorum: Itfaiyeci =) Buradan sirketin belki de is aliminda ne kadar lacka davrandigi gibi bir sonuc cikarabilirsiniz, ama rakamlar oyle soylemiyor. Biraz merak ederseniz arastirirsiniz.
Turkiye'de dahil is hayati gecmisimde ne mezun oldugum universitenin ne diploma notumun onemi vardi. Burada diplomamin da onemi yok (Tek artisi 26 gun yillik izne daha kolay ulasmami saglamasi oldu). Isini yapabilecek yeterlilikte olduktan sonra bunun firmalar icin hicbir onemi yok. Odaklanmaniz gereken tek sey kendinizi ne kadar gelistirebileceginiz. Ve cevrenizdeki herkesten bir seyler ogrenebileceginizi anlamaniz gerekiyor. Baskalarini kendinize rakip gormek yerine onlarin is hayatindaki tecrubelerinden faydalanip kendinize bir seyler katabilirseniz ne mutlu size.
Cok saglam universitelerden mezun olup cok bos insanlar gordugum gibi, universite mezunu olmayip kendini gelistirebilmis ve farkedilmeyi becerebilmis insanlar tanidim. Yazilan kodu anlamadan bos bos yorum yapan yoneticim de oldu, kotu kod yazdigim icin beni elestiren yeni mezun arkadasim da. Bana isin dogrusunu gostermeye calisan genc arkadasa ukala oldugunu dusundugum icin mesafe koydugum da oldu, ama sonrasinda aslinda tek amacinin bana yardim etmek oldugunu ogrendim.
Evet bilgisayar bilimlerinden mezun olmak size yazilimin temelleri uzerine cok sey katabilir. 10 yil sonra Amazon, Google gibi bir sirketin mulakatina girdiginizde size siralama algoritmalari, "time-space complexity" hesaplamalari, veri yapilari vs sorular soruldugunda boyle bir egitim almis oldugunuz icin sukredersiniz. Fakat is hayatina atildiginizda aslinda universitede ogrendiginiz teorik bilginin uzerine aslinda cok sey koymaniz gerektigini farkedersiniz. Bir projenin bastan sona yonetim surecini universite size ogretemez. Bunu yasayarak ogrenmeniz gerekir.
Kisacasi her alanda oldugu gibi yazilimda is hayati da bir oyun. Kurallari dogru ogrenip dogru hamleleri yapmak gerekiyor. Oyunun kurallarini degistirmek elinizde degilse, elinizden geldigi kadar iyi oynamaniz gerek.
@bestanealtcizgi ile cok benzer seyleri yazmisiz, simdi farkettim
https://www.epam.com/careers/job-listings/job.53629.lead-java-developer_katowice_poland
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosahin -- 3 Ekim 2020; 11:9:39 >
-
Hocam maaslar ne seviyede?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yasadigim sehirde ortalama maaslar boyle. Benim maasim ortalamanin uzerinde kaliyor. Gosterilen maaslar brut maas tabi. %30 gibi bir vergi oduyorsun. Fakat cesitli yollarla maasini arttirmak mumkun. Evliysen ve esin calismiyorsa mesela bir alt vergi dilimine dahil olabiliyorsun. Veya sirkette yaptigin bazi isleri de vergiden dusebiliyorsun. Yaptigin mulakatlar, verdigin egitimler de maasinin artmasini saglayabiliyor.
-
Hocam ortalama senior yazilim muhendisi brut 12000 zloty yani 2650 euro aliyor, o sayfada soylenene gore. Doğru mu anlıyorum? Tecrübe arttıkça bu nasıl değişiyor? Ben de sizin gibi 10 yıl üzeri tecrübedeyim.
2650 Euro brüt maaşın neti 1900 Euro’ya geliyor %30 vergi kesilince. Polonya’da ortalama net maaş 880euro diyor. (https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage). Ortalama gelirin 2 katı olan bu gelir, iyi alım gücü sağlıyor mu? (Türkiye’den iyidir tabi ki). Türkiye’deki 14-15000 TLden bir farkı var mi?
Neden Almanya, Hollanda gibi daha iyi gorunen opsiyonlar (hem ozgurlukler, hem gelir, hem kariyer acisindan daha iyi gorunuyorlar, yanlis değil, değil mi bu izlenim?) yerine Polonya’yı tercih ettiniz?
Direk sorunlarimi sordum, biraz negatif anlaşılabilir, öyle bir niyetim yok. Sadece Polonya’nın, orda çalışan bir yazılımının gözünden nasıl göründüğünü merak ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Estagfurullah ne demek, yardimci olabilirsem ne mutlu bana. Kisaca aciklamak gerekirse soyle diyeyim o zaman:
Buraya sirketin teklifi sayesinde geldim. Sirket Amerikan sirketi, ve 2 yil burada calisma sonrasinda L1B vizesi ile sirketin Amerika'daki uygun herhangi bir ofisine gecebilecegim sozu uzerine kabul ettim. (Hem burasi hem Amerika icin sozlesmem var) Zaten Turkiye'de ki bir cok durumdan dolayi sikilmistim (adalet, ekonomi, ozgurlukler, is hayatimda koreldigimi hissetmem vs). Bunlarin uzerine de boyle bir teklif alinca kabul ettim ben de. Sirketin 4 farkli ulkede pozisyonu vardi: Polonya, Rusya, Belarus, Ukrayna. Bana en mantiklisi Polonya geldi ve kabul ettim. Acikcasi biraz da yalniz kalmak istedim, bu yuzden de Turklerin cokca bulundugu bir baska ulkeye gitmek istemedim. Alim gucu olarak Turkiye'ye kiyasla daglar kadar fark yok su anda benim icin. Ama hicbir zaman bir seylerden kismak zorunda da hissetmedim simdiye kadar. Enflasyon neredeyse yok, bu yuzden gelecek icin plan yapmak cok daha kolay. Pesin olarak bi iPhone bi Playstation alabilmek guzel bi duygu, uzun zamandir unutmustum boyle seyleri. Benim hedefim hicbir zaman cok buyuk paralar kazanmak olmadi, belki de bu yuzden kazanamiyorumdur =) Ama geldigimden beri acikcasi cok daha huzurluyum, kendimi cok daha iyi hissediyorum. Kavga gurultunun olmadigi, stressiz bir hayat emin ol bir sefer deneyimledikten sonra vazgecilebilecek seyler degil.
Is hayati anlaminda da cok sey katabildim burada. En basitinden yazilim gelistirme asamalarindaki en iyi pratiklerin gercekten uygulandigi bir sirkette calisiyorum. Bizimki degil ama yine buradaki bir baska ofisimizin CMMI 5 sertifikasi var. AWS, GCP, Spring Boot, Java 8+, Python, Docker, Terraform, Apigee, Fortify, Scrum, Code Review, Statik kod analizi, Mikroservisler, BDD vs gibi teknolojileri ve yontemleri kullaniyorum. Calisma saatlerim esnek, 07:00 - 15:00 veya 10:00 - 18:00 arasi calisabiliyorum.
Su an pandemi sebebiyle bizim vizeler askida gorunuyor, ama acikcasi Amerika'ya artik gitmek istedigimden cok da emin degilim. Burada da uzun sure kalmak istemiyorum, bu benim icin bi kendimi sinama testiydi. Acaba yurtdisinda yasayabilir miyim, orada mutlu olabilir miyim diye. Bu cesareti artik kendimde goruyorum, bu yuzden istedigim taktirde baska bir ulkeye tasinip orada yasamak benim icin sorun olmayacak. Sirketle olan tasinma anlasmasindan dolayi 1 sene en az burada calismak zorundaydim. 40bin TL masraf yapti beni buraya tasimak icin =) Su anda bu bir senemi de doldurduguma gore baska bir yere gecmem de mumkun artik.
Daha da merak ettigin seyler varsa ozelden de ulasabilirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mosahinEstagfurullah ne demek, yardimci olabilirsem ne mutlu bana. Kisaca aciklamak gerekirse soyle diyeyim o zaman:
Buraya sirketin teklifi sayesinde geldim. Sirket Amerikan sirketi, ve 2 yil burada calisma sonrasinda L1B vizesi ile sirketin Amerika'daki uygun herhangi bir ofisine gecebilecegim sozu uzerine kabul ettim. (Hem burasi hem Amerika icin sozlesmem var) Zaten Turkiye'de ki bir cok durumdan dolayi sikilmistim (adalet, ekonomi, ozgurlukler, is hayatimda koreldigimi hissetmem vs). Bunlarin uzerine de boyle bir teklif alinca kabul ettim ben de. Sirketin 4 farkli ulkede pozisyonu vardi: Polonya, Rusya, Belarus, Ukrayna. Bana en mantiklisi Polonya geldi ve kabul ettim. Acikcasi biraz da yalniz kalmak istedim, bu yuzden de Turklerin cokca bulundugu bir baska ulkeye gitmek istemedim. Alim gucu olarak Turkiye'ye kiyasla daglar kadar fark yok su anda benim icin. Ama hicbir zaman bir seylerden kismak zorunda da hissetmedim simdiye kadar. Enflasyon neredeyse yok, bu yuzden gelecek icin plan yapmak cok daha kolay. Pesin olarak bi iPhone bi Playstation alabilmek guzel bi duygu, uzun zamandir unutmustum boyle seyleri. Benim hedefim hicbir zaman cok buyuk paralar kazanmak olmadi, belki de bu yuzden kazanamiyorumdur =) Ama geldigimden beri acikcasi cok daha huzurluyum, kendimi cok daha iyi hissediyorum. Kavga gurultunun olmadigi, stressiz bir hayat emin ol bir sefer deneyimledikten sonra vazgecilebilecek seyler degil.
Is hayati anlaminda da cok sey katabildim burada. En basitinden yazilim gelistirme asamalarindaki en iyi pratiklerin gercekten uygulandigi bir sirkette calisiyorum. Bizimki degil ama yine buradaki bir baska ofisimizin CMMI 5 sertifikasi var. AWS, GCP, Spring Boot, Java 8+, Python, Docker, Terraform, Apigee, Fortify, Scrum, Code Review, Statik kod analizi, Mikroservisler, BDD vs gibi teknolojileri ve yontemleri kullaniyorum. Calisma saatlerim esnek, 07:00 - 15:00 veya 10:00 - 18:00 arasi calisabiliyorum.
Su an pandemi sebebiyle bizim vizeler askida gorunuyor, ama acikcasi Amerika'ya artik gitmek istedigimden cok da emin degilim. Burada da uzun sure kalmak istemiyorum, bu benim icin bi kendimi sinama testiydi. Acaba yurtdisinda yasayabilir miyim, orada mutlu olabilir miyim diye. Bu cesareti artik kendimde goruyorum, bu yuzden istedigim taktirde baska bir ulkeye tasinip orada yasamak benim icin sorun olmayacak. Sirketle olan tasinma anlasmasindan dolayi 1 sene en az burada calismak zorundaydim. 40bin TL masraf yapti beni buraya tasimak icin =) Su anda bu bir senemi de doldurduguma gore baska bir yere gecmem de mumkun artik.
Daha da merak ettigin seyler varsa ozelden de ulasabilirsin.
merhaba,
Cok guzel aciklamissiniz size benzer yol izlemek isteyenler icin, elinize saglik.
Eger Avrupa'da calisamaya devam etmek istiyorsaniz blue card almaniz sizin elinizi daha da guclendirecektir.
-
Cok tesekkurler hocam ayrintili cevap icin. Bir yorumum ve iki sorum olacak.
Yorum: Çok ayrıntılı bilgim yok L1 vizesi konusunda, 2 örnek biliyorum sadece, yakın arkadasım biri. Maalesef L1 vizesi çok bağlayıcı. Başka şirketlerde çalışamıyorsunuz. H1 vb vizeler gibi minimum maaş limiti de yok. Bu nedenle piyasanın çok altına ve sadece sizi getiren şirkette çalışabiliyorsunuz. Yeni mezun yazilimci maaşlarının silikon vadisinde yaklaşık brüt 140-160k$ olduğu zamanlarda(2014-2015 civarı) 5 yıldan fazla tecrübesi olan adama 75k$ brüt maaş veriyorlardı. (Şirketin Türkiye ofisinden L1 ile transfer olmustu, doların 2 lira olduğu yıllarda). Ucu ucuna geciniyordu ve başka şirkete geçemiyordu. Eğer geçiş yapacaksanız buna dikkat edin. En azından ayrıntılı araştırın. (“Belki son 5 yılda L1 şartları iyilestirilmistir” diyeceğim ama Trump H1i bile zorlaştırdı).
Soru: 1) Hocam çalışma şartları nasıl? Sizin ofiste geçirdiğiniz, örneğin 7-15 saatleri arası dışında, daha çalışmanızı bekliyorlar mi? Slack üzerinden sürekli mesaj yazıp duruyorlar ve bakmanızı bekliyorlar mi? Haftalık reel çalışma saatleri ne kasar uzun? Amerika’da bu çok uzun(benim özelimde 50-55 saat çivari, pandemi döneminde 60-70 saat civarına cikti) ve beni biraz yordu, direk Avrupa ya da Türkiye’den doğru uzaktan bir Avrupa şirketine çalışsak, haftada 40 saat yeter mi?
2) Avrupa’nın diğer ülkelerinde bildiğim kadarıyla gelirler çok artmıyor tecrübe/kıdem arttıkça. Polonya’da durum nasıl? (Google Polonya’da artışlar baya iyi görünüyordu aslında ama Polonya’nın maaş kültürünü yansıtmıyordur büyük ihtimalle)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir ülkedeki standartların altında maaş almak neden başarı ve övünç kaynağı olarak görülüyor? Köle gibi çalışmaya razı olan adamda ben de diploma falan aramam, bunu niye modern ilerici bir fırsat olarak görüyorsunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X